Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

valla canım kararı sen vericeksin tabiki pat diye o kadar parayı çıkarmak kolay değil.. ama işte borç harç aileden bankadan falan artık yapcaz bişeyler.. Anladım ki rahamlar arasında 300-500 oynuyo genelde aynı heralde fiyatlar.. Nova da muayene almıyo censtrumla kafa kafaya baksana onu sayınca.. Bence sen ya başkent ya nova arasında karar vermelisin ama fsh düşmezse zaten yapmıyolar diyosun acaba hayıt falan içsen bi sakıncası olurmu??

çok merkez var, 4500 ile 6000 arasında değişiyor fiyatlar ilaçlar ise muamma, sen hani benim ilaçlar raporsuz 4000 tutuyordu demiştin ya o da beni korkuttu başkentte çok mu ilaç yüklüyorlar dedim 4000+4000=8000 olacak bir de kalabalıkta stres olacağım dedim. Eşime başkent devlet hastanesi gibiymiş, eskiymiş sen beğenmezsin dedim o da ben bir defa gelicem ama sen öyle bir yerde mi yaptırmak istiyorsun dedi bana, ben devlet hastanelerine alışkınım ama eşim özele alışkın..

Canım tabi git gör mutlaka başkent ide,birde göğşen hoca daha az yoğun gerçekten Hulusi beye göre,kimbilir belki frekans tutar,en azından aklında kalmaz,ama nova sanırım ilk tercihin,eşinde demiş sen sadece karar ver,inşallah ayarlarsınız maddiyatı bir şekilde

mustafa kemal mahallesi diyo ama canım anladığım kadarıyla o da balgat tarafı tam bilmiyorum bende adresi öyle yazıyo hiç gitmedim.. Ama biraz paracı biyer diyolardı ne kadar doğru bilmiyorum.. Şimdi ben de rapor koşullarını okudum da.. Ben tamamen uyuyorum ama eşimin 3 farklı zamandaki spermiyografisini istiyceklermiş.. Benim koca tüp bebeği bi kere denemek istememesinin sebebi inanırmısın zaten bu sperm verme falan olayı.. Afedersiniz çocuk gibi orda kendimi tatmin edicek olmak beni müthiş geriyo falan dedi.. Ben de hak veriyorum bişey diyemiyorum.. Olmadı şu sonuçlarım bi çıksın ona bu rapor olayından bahsederim.. Ama eminimki borç harç bulur yine de 3 kere sperm falan vermez

Aynen canım anladığım kadarıyla raporlu da da raporsuzda da devletten bile 4000 den aşağı çıkamıyoruz.. O yüzden oralarda bu psikolojilerle rapor çıkartmaya uğraşmaya değmeyecek gibi gözüküyo.. En azından psikolojk sağlığımız yerinde kalsın para bi şekilde ödenir napalım :)

Ç
Çok iyi anlıyorum, ilaç yükleme şu şekilde az ile başladı ama baktı yumurtalar büyümüyor mecbur dozu arttırdı, hastanın eli boş dönsün istemiyor, 3 vardı ama işte kalitesiz oldular, şimdi nova ile başkent arasında her yönden fark var,gerçek şu ki ben başkent e hem son rapor hakkım için hemde Hulusi Bülent Bey in uzmanlığı için gittim, annem bile dr u çok beğendi düşün.
Sen stres olacaksan ki tedavi baştan başa zorlu, istersen başkent i seçenek olarak çıkar,direkt adet olunca novaya git

hayıtı bıraktım ne zamandır, şimdi p.tesi saat 10:00 da göğşen hocaya randevum var, yorumları okuyunca ona geçtim o da çok yoğunmuş, ben hani bu ay yaptırayım istiyorum, göğşen hocada histereskopi yapıyormuş genelde benim rahiminizi tanımam lazım diyormuş, benim rahimde bir sorun gören olmadı bugüne kadar ama, bir de fsh istenecek kaç çıkacak o da muamma, bir bayanla yazışıyoruz fsh iyiymiş sanırım ama amh 0,1 miş hulusi hocaya gittim size tüp bebek olmaz dedi diyor, belki bana da başkentte böyle yaklaşacaklar, ben aslında zaman kaybettim, haziranda durumumu öğrenince önce başkente gitmeliydim, amh sonucum da daha doğru olurdu belki... etlik kadın doğumdaki sonuca da güvenmiyorum o kadar sıcak ortamda alındı ki kanım..

etlik kadın doğum bana 6000 tl demişti, 4000+2000 şeklindeydi sanırım

Canım bi git bakalım ama süreçleri uzatacaklarsa orayı tercih etmem bence bildiğim kadarıyla yazın yapmayı tercih etmiyolar çünkü.. Baktın uzayacak gibi direk novaya gelirsin nasıl olsa orda test yaparlar 2. günü başkentte onları da 4-5. gün novaya götürürsün bi geç kalma durumun olmaz zaten ahmet hoca onları önemsemiyo bile ne görüyosa ona göre davranıyo emin ol.. Kafanı da o hoca bu hoca diye fazla bulandırma..

yanlış yazmışım amh 0,01 miş, 35 yaşındayken gitmiş sanırım.. dhea dan sonra amh 0,16 olmuş..

ama zamanlama uymuyor ki, şimdi başkente gitsem kan vericem öğleden sonra çıkacak, kan da 2. gün veriliyor, tedavi de 2. başlanıyor, nova da beni 2.gün aç çağırdı...

ohaa bi de bu devlet hastanesi daha nelerr.. Yo yok yaa hiç o kalabalıklara gitmeye değmez en azından bu zor süreçleri nezih biyerde geçirelim değilmi ama :)
ben de devletteki doktora ben burada yaptırmam özelde önereceğiniz yer var mı dedim çok bozuldu, hemşireside bizimkiler daha çok tutuyor dedi, dr benim önerebileceğim tek yer burası çalıştığım yerdir dedi.

ama zamanlama uymuyor ki, şimdi başkente gitsem kan vericem öğleden sonra çıkacak, kan da 2. gün veriliyor, tedavi de 2. başlanıyor, nova da beni 2.gün aç çağırdı...
hmmm
o zaman onlar da test fln yapcaklar.. Ay bilemedim canım yaa.. Gözünü kapayıp bi karar vermelisin o halde Ya da 1 ay sonraya ertelemelisin karar senin

Bi de buraları kasap dükkanı gibi olmasa eminim siz de çok iyisinizdir deseydin :) Devlet çok özensiz yaa muayenede bile sanki töbe estağfrullah organ mafyasının elindeymişim de az sonra beni nansteril ortamda kesip biçecekler gibi hissetmiştim.. Çooook yıllar önce gittim bi hastanenin kadın doğum servisine bi daha da yemin ettim gitmem diye ağlaya ağlaya çıkmıştım ordan

Eveeeettt :)))) evimin kadını oldum,tek bir aşama kaldı birde çocuklarımın anası olursam oldu bu iş hayırlısı olsun hakkında, Allah yardımcın olsun canım benim
ay canım benim Allah yardımcın olsun :) bir an evvel yerleş te dön aramıza... sonra da evinin kadını olduğun gibi çocukların da anası ol emi

o rapor çıkartılırken ki evraklar olabilir mi devletin iş güzar yasaları, ama raporluyken de çok duydum ben çift embriyo...
raporluyken özele giderseniz çift embriyo transferi yapıyorlar arkadaşlar... kağıtlara tek diye geçiyor, devletin dili yazıdır, belgedir. belgeler de tekse sonuçta yatırıp muayene yapmıyorlar.... kontrol edilebilecek bir şey değil!!!! ikiz olma durumunda da bölünmüşler deniliyor, bitti gitti....

transfere kadar halledilir tatlım acele etme... bankanın si,stemi bugün çalışmıyorsa opuya kadar çalıştığı bir güne denk gelir eminim... para için sıkıntıya girme....

ben 2 kez özelde raporlu tedavi gördüm. ilk tedavim 2750 tl idi. + ilaçlar. 900 tutmuştu. ikincisinde 2500+ilaçlar (600) tutmuştu. ama mesela öncesinde doktor 1-2 ay takviye kullandırabiliyor bunları rapor karşılamıyor zaten. bi de rapora yazılan ilaçlar bazen yetmeyebiliyor. devlet bir sınır koymuş benim tedavilerimde verebilecekleri maksimum ilaçları yazmalarına rağmen ekstradan menogon aldım3 kutu. kutusu 135-140 tl civarı bir kutusu. içinde 5 toz 5 su olan bir iğne. ben 1 defada 3 toz kullanıyoum. ve o ilaçlar bir çok kadına yetmiyor zaten. miktarları az ilaçların.

rapor evraklarına gelince mesela benim amh 0,79 olmasına rağmen eşimden hiç belge istemediler. sorunun bende olduğu belli ve acele edilmesi gereken grupta olduğumdan.... herkesten aynı evraklar istenmiyor. amh değerini bilmiyorum ama spermiogram vermesi gerekmeyebilir....

Testere dişli aslan pencesi kürüyle hormonları dengeleyin. Bende başladım

tabi fshe2 sana da söylemiş olayım. öncesinde takviye kullandırabiliyorlar ya, şartlama kendini bu ay diye.... hayırlı zamanda sonuna kadar sağlıkla gidebilecek bir gebelik oluşacağı doktorda olur inşallah tedavin. acele etme bence.... bazen çok sabırsız olabiliyoruz. bununla birlikte tüp bebek tedavileri reglin 2-5. günleri arasında yapılabilir kısa protokolde. uzun protokol uygulanacaksa reglin 21. günü başlanır. mini tüp gibi tedavilerde de günler değişebiliyor. buna da takılma o sebeple....
herhangi bir konuda bir sorun olursa da mutlaka yardımcı olmaya çalışırım....

Benim AMH en son aralıkta 0,89 du canım o halde onun gelmesi gerekmez mi diyosun ?? Öyleyse çıkarabilirim çünkü fiyat bayaa değişiyo anladığım kadarıyla sen ne zaman bu rakamları ödemiştin çok olmadı dimi?

ohaa bi de bu devlet hastanesi daha nelerr.. Yo yok yaa hiç o kalabalıklara gitmeye değmez en azından bu zor süreçleri nezih biyerde geçirelim değilmi ama :)
tatlım raporlu olunca devlette işlemlere ve ilaçlara çok az ödeniyor diye biliyorum ben ilaçlara 400 ödedim diyenler var, işlemler de 2000 falan mıymış yanlış olmasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…