saol tatlım ilk gittiğim doktor 2. gündü bugün tam günü demişti ya ondan günü o sanıyorum ben, kızıyorum şimdi nasıl katakulleye getiriyorlar, bir de dosya ile tüp bebek merkezine gidince bu maddi manevi hazır dedi herhalde...tabifshe2 sana da söylemiş olayım. öncesinde takviye kullandırabiliyorlar ya, şartlama kendini bu ay diye.... hayırlı zamanda sonuna kadar sağlıkla gidebilecek bir gebelik oluşacağı doktorda olur inşallah tedavin. acele etme bence.... bazen çok sabırsız olabiliyoruz. bununla birlikte tüp bebek tedavileri reglin 2-5. günleri arasında yapılabilir kısa protokolde. uzun protokol uygulanacaksa reglin 21. günü başlanır. mini tüp gibi tedavilerde de günler değişebiliyor. buna da takılma o sebeple....
herhangi bir konuda bir sorun olursa da mutlaka yardımcı olmaya çalışırım....
ben daha önce kullandım düşürmediTestere dişli aslan pencesi kürüyle hormonları dengeleyin. Bende başladım
ay canım benim Allah yardımcın olsun :) bir an evvel yerleş te dön aramıza... sonra da evinin kadını olduğun gibi çocukların da anası ol emi
raporluyken özele giderseniz çift embriyo transferi yapıyorlar arkadaşlar... kağıtlara tek diye geçiyor, devletin dili yazıdır, belgedir. belgeler de tekse sonuçta yatırıp muayene yapmıyorlar.... kontrol edilebilecek bir şey değil!!!! ikiz olma durumunda da bölünmüşler deniliyor, bitti gitti....
transfere kadar halledilir tatlım acele etme... bankanın si,stemi bugün çalışmıyorsa opuya kadar çalıştığı bir güne denk gelir eminim... para için sıkıntıya girme....
ben 2 kez özelde raporlu tedavi gördüm. ilk tedavim 2750 tl idi. + ilaçlar. 900 tutmuştu. ikincisinde 2500+ilaçlar (600) tutmuştu. ama mesela öncesinde doktor 1-2 ay takviye kullandırabiliyor bunları rapor karşılamıyor zaten. bi de rapora yazılan ilaçlar bazen yetmeyebiliyor. devlet bir sınır koymuş benim tedavilerimde verebilecekleri maksimum ilaçları yazmalarına rağmen ekstradan menogon aldım3 kutu. kutusu 135-140 tl civarı bir kutusu. içinde 5 toz 5 su olan bir iğne. ben 1 defada 3 toz kullanıyoum. ve o ilaçlar bir çok kadına yetmiyor zaten. miktarları az ilaçların.
rapor evraklarına gelince mesela benim amh 0,79 olmasına rağmen eşimden hiç belge istemediler. sorunun bende olduğu belli ve acele edilmesi gereken grupta olduğumdan.... herkesten aynı evraklar istenmiyor. amh değerini bilmiyorum ama spermiogram vermesi gerekmeyebilir....
amh 1 in altında tüp bebek kararı oluyorBenim AMH en son aralıkta 0,89 du canım o halde onun gelmesi gerekmez mi diyosun ?? Öyleyse çıkarabilirim çünkü fiyat bayaa değişiyo anladığım kadarıyla sen ne zaman bu rakamları ödemiştin çok olmadı dimi?
Düzenli icmek gerekben daha önce kullandım düşürmedi
Valla bilmiyorum canım çok kararsızım yaa bi o zamanlara gelelim sanırım ancak o zaman karar verebilirim ama nedense benim gönlüm novadan yana.. sanırım oraya giderim :)tatlım raporlu olunca devlette işlemlere ve ilaçlara çok az ödeniyor diye biliyorum ben ilaçlara 400 ödedim diyenler var, işlemler de 2000 falan mıymış yanlış olmasın...
eşimden test istemezlerse ben çıkartırım raporu hiç sorun değil o zaman en azından biraz indirim alırım napiim artık :)amh 1 in altında tüp bebek kararı oluyor
Merhaba reglll
sekerpancari ...............................................
Gobe ...........................................................
B bursa_83 ....................................................
moyaalitu ....................................................22 Mart 2016....................19 Nisan 2016
gibigibiyim ..................................................21 Nisan 2016...................
amayaa ........................................................25 Mart 2016....................21 Nisan 2016
fshe2 ............................................................25 Mart 2016...................24 Nisan 2016
no_name_ ...................................4 Nisan 2016....................2 Mayıs 2016
sibel15 ...........................................................9 Nisan 2016....................9 Mayıs 2016
N nisanok .................................................................................................10 Mayıs 2016
toprak-35 ....................................................16 Mayıs 2016
3 34ebrari34 .....................................................
Olmaz mı canım Allah yokluğunu aratmasın.. en azından hala doğurgan olduğumuzun kanıtı gibi bişey :) Buna şükür :)bebeklerimiz olduğu zamanlar hariç Allah reglin yokluğunu da aratmasın, ben of ne zaman azalacak bitecek bu demiştim tesadüf mü ne bir sonraki ay azalıvermişti, şimdi o da benim kıymetlim oldu:)
UMUDUMUN YİTİK OLDUĞU BU GÜNLERDE SENİN ENERJİN BANADA GEÇTİ TEŞEKKÜRLER :) BANA NE KADAR ERKEN PES ETTİĞİMİ HATIRLATTINkızlar merhaba, bu ay bir kez daha doktor kontrolüne gidip hormon testi yaptırdım, doktor hormon değerlerin çok yüksek, erken menopoz dedi!!!! inanılır gibi değil, acayip sinirlerim bozuldu ve bana hormon hapı yazdı. yanından çıkıp doooğru eczaneye gidip hormon hapımı aldım ama başlamakta önce baya bi tereddüt ettim.
sonra yabancı ve yerli bir sürü kaynak araştırdım ve bir sürü makale forum vs okudum, hormon hapına başlamamaya karar verdim. öyle 1 test ile, 1 doktorun demesiyle, saat gibi işleyen bünyemi bozmamaya karar verdim ki, dış kaynaklı araştırmalarda bu hapların kullanımına başlamanın çok ciddi sonuçlar doğuracağını kesin teşhisten sonra uzun süreli kullanımlarının yapılması gerektiğini okudum. bu ay aptal gibi doktor değiştirdim, çünkü benim prof yurt dışında ve bir süre gelmeyecek ve ilgisizliğinden yakınıyordum başka doktora gideyim demiştim ama moralimi altüst etti...
ben erken menopozu asla kabul etmiyorum, hiç bir belirtim yokken, son derece düzenli regl oluyorken ve de gün içerisinde bile farklı ruh haline göre değişebilen hormon değerlerime bakarak hem de öncesinde sonuçlar gayet düzgün çıkarken 1 seferlik rapor ile bana teşhis koyup hormon ilacı veremez...
sonuç itibariyle 2 gündür alternatif tıp ürünlerini araştırarak bazı kürlere başladım, ben Allahın izni ile o bebişi kucağıma alacağım, bu gerizekalı, hissiz robota bağlamış şaşkın tıp doktorlarına inat... Her şey bir yana bu haber bu şekilde verilmemeliydi. Psikoloji eğitimi verilmiyor mu bu tıp doktorlarına, ne hakkı var benim hayallerimi yıkmaya!!!!
neyse durum bu kendimi karantinaya aldım, kafein ve sigarayı bıraktım 3 gündür, pzt spora başlıyorum, kontrollü beslenme programı oluşturdum kendime, hayıt suyu, testere dişli aslan pençesi ve çörekotu kürlerine başladım, gelişmelerden haberdar ederim.
bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa takılın peşime, birlikte deneyelim kürleri derim!
hepinizi çok öper, bu ay bebişlerimizi kucağımıza alacağımızın düşüncesi ile bol bol dua ederim hepimize..gelişmeleri sürekli paylaşacağım sizlerle...
(dip not :
yukarıdaki yazıyı yazıp 1 ay boyunca uyguladığım kürler neticesinde 25.11.2015 itibariyle;
E2 21 Dİ (Kİ ÇOK DÜŞÜK Bİ DEĞERDİ ) 37 OLMUS
FSH 23,4 DÜ SANIRIM 10,21 OLMUS
DİĞER TÜM DEĞERLER DE HARİKA... KIZLAR KÜRLER İŞE YARIYOOORRRR, DEVAM!)
VE BU AY 5 ADET FOLİKULUM VAR, YUMİŞLER DE VAR YANİ
not: 23 Kasım 2015 1.kimyasal gebelik .
30 kasım hsg çekildi, tüpler açık sıkıntı yok,
15 şubat 2016 2.kez kimyasal gebelik yaşadım, doktor histeroskopi uyguladı, umutluyum,savaşa devam ediyorum
22 Şubatta histeroskopi ile miyom aldırdım
5 nisan 2016 3.gebeliğim düşük ile sonlandı....
Pes etmiyorum, mücadeleye devam diyorummmm, gelişmeleri bildiririm kızlarrr, o bebek buraya gelecekk, o kadar!!!!
canımsın çok iyi anlıyorum inanki ben daha o sürece girmeden bile korkuyorum kolay değil çünkü biliyorumama güçlü olmamız gerektiğini de biliyorum ve senin güçlü bi kadın olduğuna da eminim Bu süreçte istersen yanına da gelebilirim işlemlerin sırasında izin alabildiğim zamanlarda :)
Aynen ben 35 altı tek embriyo diye bi sözleşme gibi bişey okudum canım ve tüp bebek tedavisine başlayacağım zaman bunları imzalayıp getirmem için bana bi dosya vermişlerdi novadan.. Tabi yine sormak lazım ama açıkçası bikaç ay için
Canım demiştimya arkadaşım yaptırdı 2 kere diye ilk yaptırdığında 5000+ilaçlardı 6500-7000 i bulduk dedi.. Sonrakinde fiyat artmıştı 2016 da 5800+ilaçlardı 8000 i bulduk dedi.. o arkadaşım raporsuz yaptırdı..Başka yerlerin fiyatlarını hiç bilmiyorum ama raporun sadece ilaçlara geçmemesi lazım belli bi indirim de oluyo sgk karşılıyo belli yüzdesini diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum acaba?? Raporlu arkadaşlar bi yardımcı olsanızz bize :)
Dogru biliyosun canim. Raporlu olunca merkez ucretinin yarisini oduyosun. Benim gittigim merkezler normalde 5000 6000 tl ama ben raporla 2500 oduyorum.
Ilac raporun merkezi ilgilendirmiyor.ilac raporun eczane icin onemli. Ben gecen tedavimde 3000 tl lik ilaclara (gonal,orgalutran,pregnyl) 900 tl odedim. Baya fark ediyor raporlu olunca.
Sakin pes etme tatlim pes edersek kaybederizUMUDUMUN YİTİK OLDUĞU BU GÜNLERDE SENİN ENERJİN BANADA GEÇTİ TEŞEKKÜRLER :) BANA NE KADAR ERKEN PES ETTİĞİMİ HATIRLATTIN
Dogru biliyosun canim. Raporlu olunca merkez ucretinin yarisini oduyosun. Benim gittigim merkezler normalde 5000 6000 tl ama ben raporla 2500 oduyorum.
Ilac raporun merkezi ilgilendirmiyor.ilac raporun eczane icin onemli. Ben gecen tedavimde 3000 tl lik ilaclara (gonal,orgalutran,pregnyl) 900 tl odedim. Baya fark ediyor raporlu olunca.
rapor hakkın var ve kullan bencede, öncelikle bebeğinin doğal olmasını olmuyor ise ilk denemede olmasını dilerim ama ilkinde de olmaz ise ikinci deneme için rapor çok mantıklı maddi olarak, eşin şimdi bir kere tüp deneriz diyor ama insanların fikirleri zaman içinde değişiyor..Rapor çıkarıcam sanırım canım hatta bunun mayısta çalışmalara başlamayı planlıyorum eşimden de test isterlerse çıkaramam ama çünkü sanmıyorumki 3 kere sperm vermek istesin..
BDV?Valla canım sıkılıyo zaten kendimi BDV köşesine atıveririm bakın
Benim AMH en son aralıkta 0,89 du canım o halde onun gelmesi gerekmez mi diyosun ?? Öyleyse çıkarabilirim çünkü fiyat bayaa değişiyo anladığım kadarıyla sen ne zaman bu rakamları ödemiştin çok olmadı dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?