Her şey olması gerektiği gibi oluyor hayatta canım, su akar yatağını bulur, senin için de en hayırlısı neyse öyle gelişsin tedavin inşallah gönlündeki de en hayırlısıdır.çok haklısın doktor benim daha önce başlayıp bıraktığımı öğrenince de merak etti mesela, aslında dosyanın fotokopisi verilmeli, çünkü diğer tedavilerde ona göre başka şeyler deniyorlar, aslında diğer tedavilerin başarılı olması ilkinden çıkarılan sonuçlara da bağlı bence.. ben şimdilik bir defa denerim diye düşünüyorum ama süreç beni nerelere sürükleyecek hiç bilmiyorum...
hayıt gerçekten tüketmek lazım o bi mucize canım kür gibi değil de sanki hani günde 2 kere yeşil çay içmek lazımya sağlık açısından bunu da onun gibi düşüncem artık ben :) amh benim 7 ayda 1,5 den 0,89 düştüğü için biraz endişeliyim yine öyle olur mu diye inşallah olmaz :) tedavi olayı da şöyle sadece yaştan değil de geçen yıl da kürtaj fln olduğum için tatil yapamamıştım rahat rahat bu yıl bi tatili atlatayım en azından diyorum canım daha çok onu düşünüyorum açıkçası.. biraz kafam rahatlasın diye..İyi iyi zaten takılmıyorduk sayılaraHayıt mucize gerçekten bu ay içmedim hiç, soğan kürü yapayım dedim onu da beceremedim düzenli yapamadım. Adet de olmadım kafam çok karışık hangisini yapacağımı şaşırmış durumdayım
Amh öyle hemen düşmez canım, yani en az 2-3 yıl aynı rakamları görebiliyormuş insanlar tabi yine de belli olmuyor hormon işlerine.
Seninle ilgili hep pozitif bi his var bende canım, normal yolla olacak sanki senin bebik.
Yine de nazlanır gelmezse hiç yaşa maşa takılmadan tedaviye başlayabilirsin bence, zaten bazı doktorlar 2 istiyorum diye ısrar edince 2 tane koyuyorlarmış.
Benim doktorum hemşiresine not ettiriyor ben de duyuyorum yazıyorum.
Not etmemin amacı şu canım, ilk tedavimde hiç not etmedim. Sonra doktorum merkezden ayrıldı. Gerçi şu an ona gidiyorum yine ama başkasına gitseydim önceki tedavimin nasıl geliştiğini anlatamayacaktım çünkü merkez bana dosyamı vermedi. Sadece tahlil kağıtlarımı ve sonuç kağıdımı verebileceklerini söylediler.
Ben dosyamı istediğimde doktorum hala ordaydı, sadece kendi evdeki dosyama eklemek için istemiştim fotokopileri ve sinirlendim verilmemesine. Belki başka doktora da danışmak istiyorum bu benim hakkım yani.
Neyse bana ders oldu artık her bilgiyi kendim de not ediyorum, boşuna insanlarla polemiğe girmemiş olurum diye düşündüm.
Kimsenin bu bilgilere ihtiyacı olmaz ilk tedavilerimizde pozitifi görürüz inşallah ama ben başak burcuyum ve illa her bilgim dosyamda olacak yoksa huzurum kaçıyor. Siz bana bakmayın yine dekafanıza göre not edin ya da etmeyin siz bilirsiniz kızlar.
Aynen öyle ama vermek istemediler, hatta fotoğrafını çekiyorum diye kızıp engellediler. Dilekçeyle başvurun size verilen tarihte verebileceğimiz bilgileri içeren dosyayı alırsınız dediler. Tedaviye orda devam ettiğim için huzursuzluk çıkmasın diye sesimi çıkarmadım normalde ortalığı birbirine katarım böyle bir saçmalık karşısında.Merkezin oyle bi hakki yok tabiki canim. Vermek zorunda.2 tedavimi yaptirdigim merkeze gittim. Ben epikriz raporumu istiyorum dedim.hazirladilar verdiler.icinde tedavilerde yapilan kan testi sonuclari,kac unite igne vurundugum,kac yumurta toplandigi,kac hucreye bolundugu, 0 cikan beta degerlerim bile vardi.
Bu benim kisisel bilgilerimin yer aldigi dosyam ve bu dosyayi almak en dogal hakkim.bu raporu yeni merkezime verdim ki doktorum butun tedaviyi,yumurtalarin nasil oldugunu gordu ki ona gore yeni tedavi basladi.
Gerekirse sikayet edeceksin boyle yerleri.
Gidip baska yerle de gorusme yapmak benim hakkim.demekki sen basarili olamadin ki ben de baska yere gidiyorum.sen merkez olarak bunu bana vermekle yükümlüsün.
Aynen öyle ama vermek istemediler, hatta fotoğrafını çekiyorum diye kızıp engellediler. Dilekçeyle başvurun size verilen tarihte verebileceğimiz bilgileri içeren dosyayı alırsınız dediler. Tedaviye orda devam ettiğim için huzursuzluk çıkmasın diye sesimi çıkarmadım normalde ortalığı birbirine katarım böyle bir saçmalık karşısında.
1 ay sonra da tesadüfen doktorum ayrıldı, ya başka doktorla devam edecektim ya kendi doktoruma gidecektim. Merkezde gördüğüm bu durumlar beni ordan soğuttu ve kaçarak uzaklaştım kendi doktorumla devam ediyorum. Onda da tüm bilgilerim vardı zaten almış dosyamı. Şimdi tedbirli davranıyorum.
Aslında merkez çok düzenli çok sistemli, üzülüyorum orda olamadığım için ama rezerv azlığı için uygun bir yer olmadığı sonucuna ulaştım. Genelde pko ve azospermilerde başarılı diye düşünüyorum. Keşke tüp bebek merkezlerinde de belli uzmanlık bölümleri olsa. Bir doktor pko, bir doktor çikolata kisti, biri rezerv azlığı hepsi başka alanda uzmanlaşsa kesinlikle daha iyi sonuçlar elde edilebilir bence.
Benim gördüğümde tüp bebek erkek infertilitesinde, sebepsiz infertilitelerde ve pko lularda daha başarılı forumda tüp bebek bölümünde başarılı olanların listesi vardı oraya yazmıştım yumurtalık rezervi az olanlara ayrı bir tablo yapılmasını istemiştim yanıt alamadım..Aynen öyle ama vermek istemediler, hatta fotoğrafını çekiyorum diye kızıp engellediler. Dilekçeyle başvurun size verilen tarihte verebileceğimiz bilgileri içeren dosyayı alırsınız dediler. Tedaviye orda devam ettiğim için huzursuzluk çıkmasın diye sesimi çıkarmadım normalde ortalığı birbirine katarım böyle bir saçmalık karşısında.
1 ay sonra da tesadüfen doktorum ayrıldı, ya başka doktorla devam edecektim ya kendi doktoruma gidecektim. Merkezde gördüğüm bu durumlar beni ordan soğuttu ve kaçarak uzaklaştım kendi doktorumla devam ediyorum. Onda da tüm bilgilerim vardı zaten almış dosyamı. Şimdi tedbirli davranıyorum.
Aslında merkez çok düzenli çok sistemli, üzülüyorum orda olamadığım için ama rezerv azlığı için uygun bir yer olmadığı sonucuna ulaştım. Genelde pko ve azospermilerde başarılı diye düşünüyorum. Keşke tüp bebek merkezlerinde de belli uzmanlık bölümleri olsa. Bir doktor pko, bir doktor çikolata kisti, biri rezerv azlığı hepsi başka alanda uzmanlaşsa kesinlikle daha iyi sonuçlar elde edilebilir bence.
Biz de bu işte daha iyi olanları forumdan öğrenip onlara yöneliyoruz, izmirde ve istanbulda ikişer isim var sanırım Ankara da ben benim gittiğim hocaları duydum düşük doz ile tedavi yapan belki vardır başkaları da...Kendi bilgilerimin fotografini cekerim tabiki,ne demek yani bu.
Dilekce neymis,devletten bilgi mi istiyoruz sanki.zaten bilgisayarda hersey var,onun ciktisini alacak yani alti üstü.
Iste bazi yerler zorluk cikariyor ama boyle bir durum yasayacak olan olursa arkadaslardan,bilsinler yani alabileceklerini.
Sanslisin sen,doktorunda varmis bilgiler.olmasaydi onlari alana kadar yine canın sıkılacakti belki.biz zaten tedavideyiz.bir de bunlari mi dusunelim.
Evet aslinda uzmanli alanlari ayri olsa basari daha yuksek olabilir.
Ama soyle de bisey var.eger bana yeni gittigim merkez 3. veya 4. Tedavimde,ilk 2 merkezdeki tedavinin aynisini uyguluyorsa,o merkezi elemeliyim bence.her hastaya her tedavide defalarca ayni tedavi uygulanmamali,ayni cemberin etrafinda dönüp durmamaliyiz diye dusunuyorum.
Memorialda bilgisayara girmiyorlar canım, elle yazdıkları bir dosya var (belki o şablonu başka merkezlerin kullanmasını istemiyorlardır) ve hangi doktora gidersen dosyanı getiriyorlar önce doktora, her doktor kendi elle not alıyor diye başka bir merkezin doktorunun görmesini istemeyebilirmiş kendi tedavi yöntemini demişti hemşire gerekçe olarak. Hayatımda duyduğum en saçma şey tabi, sanki coca colanın formülünü yazıyorlar dosyaya, benim yumurtam benim rahim kalınlığım nedir yani sanane alırım almam.Kendi bilgilerimin fotografini cekerim tabiki,ne demek yani bu.
Dilekce neymis,devletten bilgi mi istiyoruz sanki.zaten bilgisayarda hersey var,onun ciktisini alacak yani alti üstü.
Iste bazi yerler zorluk cikariyor ama boyle bir durum yasayacak olan olursa arkadaslardan,bilsinler yani alabileceklerini.
Sanslisin sen,doktorunda varmis bilgiler.olmasaydi onlari alana kadar yine canın sıkılacakti belki.biz zaten tedavideyiz.bir de bunlari mi dusunelim.
Evet aslinda uzmanli alanlari ayri olsa basari daha yuksek olabilir.
Ama soyle de bisey var.eger bana yeni gittigim merkez 3. veya 4. Tedavimde,ilk 2 merkezdeki tedavinin aynisini uyguluyorsa,o merkezi elemeliyim bence.her hastaya her tedavide defalarca ayni tedavi uygulanmamali,ayni cemberin etrafinda dönüp durmamaliyiz diye dusunuyorum.
Keşke olsa, ben durumumu ilk öğrendiğimde kendime benzer durumdakileri bulmakta çok zorlandım, hangi gruba hangi doktor merkez başarılı bununla ilgili sürekli anket kalmalı aslında. Hala bununla ilgili bilgimiz yok, rezerv azlığı için Kaan Bozkurt, İsrael Aruh, Güvenç Karlıkaya, Aret Kamar sonucuna ulaştım ben okuduklarımdan o kadar.Benim gördüğümde tüp bebek erkek infertilitesinde, sebepsiz infertilitelerde ve pko lularda daha başarılı forumda tüp bebek bölümünde başarılı olanların listesi vardı oraya yazmıştım yumurtalık rezervi az olanlara ayrı bir tablo yapılmasını istemiştim yanıt alamadım..
gitmemekle çok çok çok iyi etmişsin tatlım.Aynen oyle canim ya,simsekler cakti,heryer aydinlandi:)
Jimerde raporla mi yaptirdin,kac hakkin kaldi?
Ilk arastirdigimda soranusu duymustum.gitmeden sadece telefonla rapor geciyor mu diye sordum.gecseydi gorusmeye gidecektim ama gecmiyormus.
ha bide rapor bursada eurofertil(bursa tüp bebek) ile Jimer de geçiyo sadece. eurofetril de özer bey arkadaşımı 0,2 amh ile kabul etmedi. ve kendiliğinden gebeliği de vardı birkaç ay öncesinde malesef kürtaj olması gerekmişti. suat beyde tedavi gördü aynı ay, ve kızı oldu doğdu büyüyo....Evet canim ben de okuyorum ara ara tekrar tekrar:)
Bu basari hikayeleri beni motive ediyor.canimin sıkıldıgi zamanlarda okuyorum.yalniz dgilsin diyorum kendime.
Her ay kalitesiz ve az yumurta cikacak diye bisey yok.elbet benim de guzel bir yumurtam olacak.inaniyorum.
aynen ben de bu isimleri okudum bol takviye veriyorlar öncesinde, düşük doz ilaç kullanıyorlar, büyümeyen yumileri saizen gibi iğneler ile büyütüyorlar bir de rahim hazırsa transfer ediyorlar. Ankara'da bilmiyorum ama sanki Dr Ahmet Erdem benim hoca yani düşük doz ilaç kullanımı ve coenzim vermesi ile bu tedavi şekline oldukça yakın bir yaklaşım sunuyor gibi..Memorialda bilgisayara girmiyorlar canım, elle yazdıkları bir dosya var (belki o şablonu başka merkezlerin kullanmasını istemiyorlardır) ve hangi doktora gidersen dosyanı getiriyorlar önce doktora, her doktor kendi elle not alıyor diye başka bir merkezin doktorunun görmesini istemeyebilirmiş kendi tedavi yöntemini demişti hemşire gerekçe olarak. Hayatımda duyduğum en saçma şey tabi, sanki coca colanın formülünü yazıyorlar dosyaya, benim yumurtam benim rahim kalınlığım nedir yani sanane alırım almam.
Avukat arkadaşım tüp bebek tedavilerinde çok davalık hasta olduğunu ve bu yüzden böyle uygulamalar yapılabildiğini söyledi. Herhalde ondan böyle yapıyor kalabalık yerler.
Hangi tedavinin işe yaradığını hangisinin yaramadığını görmesi lazım yeni doktorun tabi ki, neyse şimdi kendim not ediyorum işte kafam rahat ister versinler ister vermesinler.
Keşke olsa, ben durumumu ilk öğrendiğimde kendime benzer durumdakileri bulmakta çok zorlandım, hangi gruba hangi doktor merkez başarılı bununla ilgili sürekli anket kalmalı aslında. Hala bununla ilgili bilgimiz yok, rezerv azlığı için Kaan Bozkurt, İsrael Aruh, Güvenç Karlıkaya, Aret Kamar sonucuna ulaştım ben okuduklarımdan o kadar.
yumurtalık rezervinde azalma olup tüp bebekte başarılı olanlar diye bir forum var yıllar önce açılmış yazan kişiler değişmiş yıllar önce yazanların bir çoğu hamiş kalmış kimi doğal kimi tüp ile :) o forumun başında bir liste olsaydı ya da forum sahibi aktif olsaydı epey umut verici bir liste olurdu doğrusu...Memorialda bilgisayara girmiyorlar canım, elle yazdıkları bir dosya var (belki o şablonu başka merkezlerin kullanmasını istemiyorlardır) ve hangi doktora gidersen dosyanı getiriyorlar önce doktora, her doktor kendi elle not alıyor diye başka bir merkezin doktorunun görmesini istemeyebilirmiş kendi tedavi yöntemini demişti hemşire gerekçe olarak. Hayatımda duyduğum en saçma şey tabi, sanki coca colanın formülünü yazıyorlar dosyaya, benim yumurtam benim rahim kalınlığım nedir yani sanane alırım almam.
Avukat arkadaşım tüp bebek tedavilerinde çok davalık hasta olduğunu ve bu yüzden böyle uygulamalar yapılabildiğini söyledi. Herhalde ondan böyle yapıyor kalabalık yerler.
Hangi tedavinin işe yaradığını hangisinin yaramadığını görmesi lazım yeni doktorun tabi ki, neyse şimdi kendim not ediyorum işte kafam rahat ister versinler ister vermesinler.
Keşke olsa, ben durumumu ilk öğrendiğimde kendime benzer durumdakileri bulmakta çok zorlandım, hangi gruba hangi doktor merkez başarılı bununla ilgili sürekli anket kalmalı aslında. Hala bununla ilgili bilgimiz yok, rezerv azlığı için Kaan Bozkurt, İsrael Aruh, Güvenç Karlıkaya, Aret Kamar sonucuna ulaştım ben okuduklarımdan o kadar.
saizen gibi ilaçlar da inan bana sanıldığı kadar etkili değil.... son 3 tedavimde uygulandı. bir ay öncesi vuruluyor, sonraki regl ile tedaviye başlanıyor.... büyüme hormonu ve aslında cüce diye tabir edilen çocuklarda kullanılan bir ilaç.aynen ben de bu isimleri okudum bol takviye veriyorlar öncesinde, düşük doz ilaç kullanıyorlar, büyümeyen yumileri saizen gibi iğneler ile büyütüyorlar bir de rahim hazırsa transfer ediyorlar. Ankara'da bilmiyorum ama sanki Dr Ahmet Erdem benim hoca yani düşük doz ilaç kullanımı ve coenzim vermesi ile bu tedavi şekline oldukça yakın bir yaklaşım sunuyor gibi..
gitmemekle çok çok çok iyi etmişsin tatlım.
ben fsh illetiyle tanıştıktan sonra ikinci bir doktor ile görüşmek istedim ve ziya çetine gittim. ziya bey gerçekten çok pozitif ve halden anlayan bir doktor. bana dostinex veya adı benzeri bi şey olabilir. bi ilaç verdi bir ay deneyelim değerlerdeki duruma göre yol alalım dedi. sonraki ay değerim 12,37 den 19,5 a çıkınca o da tüp bebek dedi....
ve telefonla bir arkadaşımı arayıp bursadaki tüp bebek merkezlerini araştırıp bana telefon numaralarını mesaj atmasını istedim.
önce jimere gittik, 7500+ilaçlar demişti 2013te.
sonra bursa tüp bebek merkezine gittik ki ziya bey de orayı önermişti ama doktor yokmuş ve görüşemedik.
pembe mavi de ilk görüşme ücretli idi sırf bu sebeple gitmedik.
jimer de de dr bey eşim işten çıkmış iş elbiseleriyleydi, saç uzamış saklları var falan.... bi de yoğun çalışıyo zaten yorgun argın o farketmedi bile hatta ne dediğini ben taktım!!! dr "bu iş saça sakala bakmıyo, spermiogramınızı da inceleyelim" gibi bi şey söyledi ben o lafa çok takıldım ve sırf o söz üzerine gitmedik oraya da...
sonra soranusa gittik-ziya beyin muayenehanesinin hemen dibindeymiş halbuki.... serbülent bey bursaya tüp bebek uygulamasını getiren ve oldukça başarılı olduğunu iddia eden bir doktor. ne sigaraya karışıyoooo ne beslenmene ne de başka bir şeye... hemen %80 hamile kalırsın zaten dedi ve biz gayet mutlu ve umutlu bir şekilde ordan ayrıldık. techizat çok eski zaten tüm personel ve serbülent beyde tiryaki oldukça yoğun şekilde sigara içiliyo, labın yanı mutfak ve sürekli sigara içiliyo duman altı bir yer.... nasıl yaptım şimdi inanamıyorum ama tüm herşeye rağmen oraya gittim. bir sürü yerden gelen ve memnun olanda çok bu arada. o zaman fakültedeki doktor barış beyin eşi ayşe hanım da orda çalışıyordu. ve ben serbülent beyin hastası olarak başlasam da miyom ameliyatım dahil herşeyimi ayşe hanım yaptı. transferler dahil. serbülent bey sadece tarif ediyodu ultrasondan, biraz sağa işte şu kısma bırakıcaz falan filan. 2. gün transferi yapıldı, anne rahmi kadar doğal bir ortam yok denilerek.... şimdi bakıyorum da çok sessiz kalmışım hiç araştırmamışım diyorum. bizim gruptaki hastalarda başarılı olduğunu düşünmüyorum. yeni bir yere geçtilerse tıbbi araç gereçlerini değiştirdilerse bilemiycem ama ben tavsiye etmem.
jimer de rapor geçiyor ben ikinci ve üçüncü rapor hakkımı orada kullandım ve cidden memnun kaldım. zaten biliyorsundur hastaneyi... oldukça iyi bir hastane, suat bey de oldukça açık sözlü %30 civarı şansımız var diyerek tedaviye başladı. güler yüzlü ancak fazla konuşmayan, birçok şeyi de irdeleyen bir doktor. yani ben daha önce de söylediğim gibi bizim grupta en başarılı doktor olarak kaan bozkurtu görüyorum, izmir irenbe tüp bebekten. suat beyin tedavisi kaan beye çok benziyor. içim çok rahat kendisi konusunda, ki bu en önemlisi sanırım. soranustaki soru işaretlerim yada herhangi bir soruya sürekli ört bas edilmesinden daha samimi buluyorum kendisini. serbülent beye bi şey sorduğumda internette okuyup okuyup geliyosunuz ben bırakayım da siz karar verin bari gibi çıkışları olan bir doktor. donmuş transferim yapılacakken iptal edildi, aynı gün 3 gün sonrası için ameliyat kararı verdi ben şaşkın izin almam gerekir mi nası bi ameliyat falan derken sivilce sıkmıycaz hanfendi ameliyat bu tabi ki izin alacaksın dedi.... babamın çifliğinde çalıştığımdan sorun olmayacağını zannediyordu!!!!!! sonuçta devlet memuru denilen varlık gak diyince izin guk diyince izin alabilir çünkü!!!!
şimdiiiii jimerde 2. raporda 2750+ilaçlar, 3.raporda 2500+ilaçlar şeklinde ödeme yaptık. 2016 içerisinde jimerde yeni bir tedaviye gidersem de 7500 tl ile ilaçlar dahil tedavim yapılacak. şimdilik ne yapacağımı henüz bilmiyorum. biraz yavaş ilerlemek istiyorum açıkcası. evet yaşım geçiyo, evet zaman alehime işliyo ama şu an için kendimi de hazır hissetmiyorum. tedavi iğne ilaç istemiyorum resmen. bakalım ne olacak, ne zaman olacak.... bir yanım kaan bey şansımı zorlamamı söylüyor ki belki de yaparım. diğer yanım 2 katı masraf ve her ihtimak orası içinde geçerli diyor.... şimdilik düşünesim yok
hımm kaan beyin hastalarında duyuyorum sankisaizen gibi ilaçlar da inan bana sanıldığı kadar etkili değil.... son 3 tedavimde uygulandı. bir ay öncesi vuruluyor, sonraki regl ile tedaviye başlanıyor.... büyüme hormonu ve aslında cüce diye tabir edilen çocuklarda kullanılan bir ilaç.
soğan kürüyle birlikte ara kanaman olmuşmuydu senin canım?kızlar döndüm dolaştım yine bu d vit mevzusuna takıldım, bu ay ampul içemedim, rahime çok iyi geliyormuş, elevit alıyorum içindeki doz günlük doza uygun.. bir de bu ay regl kanamam oldukça az benim soğan kürü yapan arkadaşlar sizde böyle birşey olmuş muydu?
Ben 2-3 gün yaptım o yüzden yapmış sayılmam canım.kızlar döndüm dolaştım yine bu d vit mevzusuna takıldım, bu ay ampul içemedim, rahime çok iyi geliyormuş, elevit alıyorum içindeki doz günlük doza uygun.. bir de bu ay regl kanamam oldukça az benim soğan kürü yapan arkadaşlar sizde böyle birşey olmuş muydu?
Benimde az oldukızlar döndüm dolaştım yine bu d vit mevzusuna takıldım, bu ay ampul içemedim, rahime çok iyi geliyormuş, elevit alıyorum içindeki doz günlük doza uygun.. bir de bu ay regl kanamam oldukça az benim soğan kürü yapan arkadaşlar sizde böyle birşey olmuş muydu?
evet kullanılıyor... belki geleck yumilere yararı oluyordur bilmiyorum ama ben inanmıyorum bi faydası olduğuna.hımm kaan beyin hastalarında duyuyorum sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?