maşallah epey bilinçli ilerliyorsun aslında tüp bebek özel bölümde istanbul, ankara ve bursanın başarı durumları topikleri var, izmir değilde bursa olması ilginç geldi bana...
Heyecan var mi:)klomen 5 gün sabah akşam merionel 150 ünite 3 adet fsh ve lh içeriyormuş bu akşam yapıcam ilk dozu perşembe kontrol
maşallah epey bilinçli ilerliyorsun aslında tüp bebek özel bölümde istanbul, ankara ve bursanın başarı durumları topikleri var, izmir değilde bursa olması ilginç geldi bana...
şimdilik sadece merak var ilaçlara nasıl yanıt verecek bu minnaklar :)Heyecan var mi:)
Rahat misin yoksa?
amin canım geçenlerde biri paylaşmıştı kuran danmış sanırım 'biz sizin kaderinizi çabalarınıza göre çizdik' gibisinden bir sözdü.. beni çok etkiledi bu söz... aylardır onlarca yazı okudum insanların çabalarına hayran kaldım. ileride pişman olmamak için deneyeceğim. olumlu düşünmeye çalışıyorum ama kafamda kırk tane tilki... bugün topiğimizin güzel insanları sayesinde tilkileri biraz kovabildim :)Sagol canim.
Kendimizce arastiriyoruz,biseyler yapmaya calisiyoruz.sonu iyi olsun insallah.
ta kendisi barış ata....Ziya beyle tanismadim ama bi arkadasimdan cok dinledim. Cok iyi bir doktormus.
Bursa tüp bebek nerde canim yeri,onu duymadim hic.
Ben hasta olarak tabiki de biseyleri okuyarak bilerek gitmeliyim ki,doktor bana bisey anlattiginda o konuyu anlayabileyim. O konuya vakıf degilsem ben,ne doktoru anlarim ne de bisey sorabilirim.bazi doktorlar bunu gulerek karsiliyor,bazi doktor tersliyor.
Nasil yaptim da soranusa gittim diyosun ya,bazen insanin basireti baglaniyor ve yanlis oldugunu gore gore yapiyor.
Jimeri biliyorum,suat beyi de duydum ama hic gorusmeye gitmedim.
Bizim dusuncemiz suydu: rapoe gecen yerlerle goruselim.ilk denemeyi bursada yaptiralim.herkes ilk denemeyi genelde yasadigi yerde yapar ya.olmazsa istanbula gideriz diye dusunduk. Ama raporu gecen yerler azmis. Neyse eurofertilde basladik.ilki kimyasal oldu. 2.de ozel bir serum tedavisi deneyecklerini soyledikleri icin yine orda yaptirdik.farkli bisey uygulayacaklari icin. Yine olmadi. 3.tedavi icin ilacsiz yapacaklarini soylediler.ama ben yoruldugum icin ara vermek istedim.hem bu arada 2 ay ari sutu bal polen tuketeyim,kromozom pihtilasma vs. testleri yapayim,hem de kendimize zaman verelim dedik.bu arada da bos durmayim doktor arastirayim dedim. Aret beyi tv den izlemistim ama cok bilgim yoktu. Sonra bir gun baska bi topikte bir arkadas hikayesini yazmis.bursada 4 defa denemis.acibadem ,a.r.t. gibi merkezlerde hep yuksek dozla denemis.sonra bir tanidik vesile olmus,aret beye gitmis.hic ilac kullanmadan 3 yumurta olusmus ve biri tutmus. Ben de bikac soru sordum ona. Illa bi git gorus,pisman olmazsin,mutlaka gorus deyince gittim.
Eurofertil de ilacsiz veya mini yapacakti ama 3. Kez ayni yere gitmek istemedim.insallah dogru bir karar vermisimdir.doktorumu seviyorum ama kismet bu isler.
Fakultedeki baris bey,baris ata mi?
gitmemekle çok çok çok iyi etmişsin tatlım.
ben fsh illetiyle tanıştıktan sonra ikinci bir doktor ile görüşmek istedim ve ziya çetine gittim. ziya bey gerçekten çok pozitif ve halden anlayan bir doktor. bana dostinex veya adı benzeri bi şey olabilir. bi ilaç verdi bir ay deneyelim değerlerdeki duruma göre yol alalım dedi. sonraki ay değerim 12,37 den 19,5 a çıkınca o da tüp bebek dedi....
ve telefonla bir arkadaşımı arayıp bursadaki tüp bebek merkezlerini araştırıp bana telefon numaralarını mesaj atmasını istedim.
önce jimere gittik, 7500+ilaçlar demişti 2013te.
sonra bursa tüp bebek merkezine gittik ki ziya bey de orayı önermişti ama doktor yokmuş ve görüşemedik.
pembe mavi de ilk görüşme ücretli idi sırf bu sebeple gitmedik.
jimer de de dr bey eşim işten çıkmış iş elbiseleriyleydi, saç uzamış saklları var falan.... bi de yoğun çalışıyo zaten yorgun argın o farketmedi bile hatta ne dediğini ben taktım!!! dr "bu iş saça sakala bakmıyo, spermiogramınızı da inceleyelim" gibi bi şey söyledi ben o lafa çok takıldım ve sırf o söz üzerine gitmedik oraya da...
sonra soranusa gittik-ziya beyin muayenehanesinin hemen dibindeymiş halbuki.... serbülent bey bursaya tüp bebek uygulamasını getiren ve oldukça başarılı olduğunu iddia eden bir doktor. ne sigaraya karışıyoooo ne beslenmene ne de başka bir şeye... hemen %80 hamile kalırsın zaten dedi ve biz gayet mutlu ve umutlu bir şekilde ordan ayrıldık. techizat çok eski zaten tüm personel ve serbülent beyde tiryaki oldukça yoğun şekilde sigara içiliyo, labın yanı mutfak ve sürekli sigara içiliyo duman altı bir yer.... nasıl yaptım şimdi inanamıyorum ama tüm herşeye rağmen oraya gittim. bir sürü yerden gelen ve memnun olanda çok bu arada. o zaman fakültedeki doktor barış beyin eşi ayşe hanım da orda çalışıyordu. ve ben serbülent beyin hastası olarak başlasam da miyom ameliyatım dahil herşeyimi ayşe hanım yaptı. transferler dahil. serbülent bey sadece tarif ediyodu ultrasondan, biraz sağa işte şu kısma bırakıcaz falan filan. 2. gün transferi yapıldı, anne rahmi kadar doğal bir ortam yok denilerek.... şimdi bakıyorum da çok sessiz kalmışım hiç araştırmamışım diyorum. bizim gruptaki hastalarda başarılı olduğunu düşünmüyorum. yeni bir yere geçtilerse tıbbi araç gereçlerini değiştirdilerse bilemiycem ama ben tavsiye etmem.
jimer de rapor geçiyor ben ikinci ve üçüncü rapor hakkımı orada kullandım ve cidden memnun kaldım. zaten biliyorsundur hastaneyi... oldukça iyi bir hastane, suat bey de oldukça açık sözlü %30 civarı şansımız var diyerek tedaviye başladı. güler yüzlü ancak fazla konuşmayan, birçok şeyi de irdeleyen bir doktor. yani ben daha önce de söylediğim gibi bizim grupta en başarılı doktor olarak kaan bozkurtu görüyorum, izmir irenbe tüp bebekten. suat beyin tedavisi kaan beye çok benziyor. içim çok rahat kendisi konusunda, ki bu en önemlisi sanırım. soranustaki soru işaretlerim yada herhangi bir soruya sürekli ört bas edilmesinden daha samimi buluyorum kendisini. serbülent beye bi şey sorduğumda internette okuyup okuyup geliyosunuz ben bırakayım da siz karar verin bari gibi çıkışları olan bir doktor. donmuş transferim yapılacakken iptal edildi, aynı gün 3 gün sonrası için ameliyat kararı verdi ben şaşkın izin almam gerekir mi nası bi ameliyat falan derken sivilce sıkmıycaz hanfendi ameliyat bu tabi ki izin alacaksın dedi.... babamın çifliğinde çalıştığımdan sorun olmayacağını zannediyordu!!!!!! sonuçta devlet memuru denilen varlık gak diyince izin guk diyince izin alabilir çünkü!!!!
şimdiiiii jimerde 2. raporda 2750+ilaçlar, 3.raporda 2500+ilaçlar şeklinde ödeme yaptık. 2016 içerisinde jimerde yeni bir tedaviye gidersem de 7500 tl ile ilaçlar dahil tedavim yapılacak. şimdilik ne yapacağımı henüz bilmiyorum. biraz yavaş ilerlemek istiyorum açıkcası. evet yaşım geçiyo, evet zaman alehime işliyo ama şu an için kendimi de hazır hissetmiyorum. tedavi iğne ilaç istemiyorum resmen. bakalım ne olacak, ne zaman olacak.... bir yanım kaan bey şansımı zorlamamı söylüyor ki belki de yaparım. diğer yanım 2 katı masraf ve her ihtimak orası içinde geçerli diyor.... şimdilik düşünesim yok
ya hatta arkadaşım demişti kadın olsa muayyen gününde diycem ama kadında değil falan diye.... belki ters gününe denk geldi bilemem ama çok üzülmüştü arkadaşım.E beni 0.18 le kabul etti.
ben iki defa amh yaptirmistim 1 ay arayla.
Ikincisi 0.71 cikmisti.
Masallah ona:)
amin canım geçenlerde biri paylaşmıştı kuran danmış sanırım 'biz sizin kaderinizi çabalarınıza göre çizdik' gibisinden bir sözdü.. beni çok etkiledi bu söz... aylardır onlarca yazı okudum insanların çabalarına hayran kaldım. ileride pişman olmamak için deneyeceğim. olumlu düşünmeye çalışıyorum ama kafamda kırk tane tilki... bugün topiğimizin güzel insanları sayesinde tilkileri biraz kovabildim :)
ta kendisi barış ata....
ya hatta arkadaşım demişti kadın olsa muayyen gününde diycem ama kadında değil falan diye.... belki ters gününe denk geldi bilemem ama çok üzülmüştü arkadaşım.
barış bey benim gittiğim ay ayrıldı, gürkan hoca da tedavi gördüm ben. ilk ay saizen ve biosteron kullandırdı sonraki ay başlayacaktık benden ötürü bir sonraki ay başladık. düşük doz ile başladık ama benim yumiler cevap vermeyince 16 gün kadar iğneler yavaş yavaş arttı. 5 yumi alındı 4 ü döllendi ertesi gün 3 kaldı, 2 si transfer edildi. normalde tek transfer yapılmalı kanunen, biliyorsun. sizin durum önemli dondurup çözüldüklerinde durumları muamma yapalım dedi gürgan bey yaptılar.... hatta ekranda gördüm ikisini de ama çıktı vermiyor fakülte. sonuç negatif. hatta sonrasında da görüşmüştüm kendisiyle. senden çok umutluydum embriyolar iyiydi dedi. ardından asistanına yönlendirdi. ölçümleri vs hep asistanlar yapıyor zaten benim dönemimde sadece opu ve transferleri kendisi yapıyodu ama benim nerdeyse her muayenemi de kendisi yapmıştı. bursa da art den osman develioğlu ve gürgan bey bu işin piri diye nitelendiriliyor. ben gürkan beyi sevmiştim açıkcası. ama kısmet değilmiş.... şu an bursalılar topiğine bakınca pek sevilmiyor kendisi ve operasyonlara da girmiyormuş sanırım. benim dönemimde 40 hasta tedavi gördü 8 kişi negatif aldı, biri de bendim işte....Bu 2 aylik dinlendigim surede hic bilmedigim bi doktora gittim.baya ilgilendi kadin benimle.
Son rapor hakkini da kullan,eger olmazsa ben seni bir doktora yonlendirecegim dedi.adi baris ataymis.
Istanbulda koc univ. hastanesinde calisiyormus,ama bursada da bir merkeze arada geliyormus sanirim.eger bursaya artik gelmiyorsa ve istanbula gitme imkanin varsa mutlaka git dedi.bir hastayi aldiysa eger gece gunduz calisir o hasta icin,cok benimser hastasini dedi.
Ben de son hakkimi kullanmak istedigimi soyledim. Olmazsa gel,ben arayacagim senin icin baris beyi dedi.
Sana fakultede baris bey mi tedavi uyguladi?
evet ondaki ilk tedavisinde gebe kaldı arkadaşım. ama öncesinde de 2 kez doğal gebeliği olmuştu, devam edemeyen. nasip....Ters gününe gelmis sanirim,cok sakin bir doktordu.
Suat bey nasil tedavi uyguladi ve ilkinde mi oldu?
barış bey benim gittiğim ay ayrıldı, gürkan hoca da tedavi gördüm ben. ilk ay saizen ve biosteron kullandırdı sonraki ay başlayacaktık benden ötürü bir sonraki ay başladık. düşük doz ile başladık ama benim yumiler cevap vermeyince 16 gün kadar iğneler yavaş yavaş arttı. 5 yumi alındı 4 ü döllendi ertesi gün 3 kaldı, 2 si transfer edildi. normalde tek transfer yapılmalı kanunen, biliyorsun. sizin durum önemli dondurup çözüldüklerinde durumları muamma yapalım dedi gürgan bey yaptılar.... hatta ekranda gördüm ikisini de ama çıktı vermiyor fakülte. sonuç negatif. hatta sonrasında da görüşmüştüm kendisiyle. senden çok umutluydum embriyolar iyiydi dedi. ardından asistanına yönlendirdi. ölçümleri vs hep asistanlar yapıyor zaten benim dönemimde sadece opu ve transferleri kendisi yapıyodu ama benim nerdeyse her muayenemi de kendisi yapmıştı. bursa da art den osman develioğlu ve gürgan bey bu işin piri diye nitelendiriliyor. ben gürkan beyi sevmiştim açıkcası. ama kısmet değilmiş.... şu an bursalılar topiğine bakınca pek sevilmiyor kendisi ve operasyonlara da girmiyormuş sanırım. benim dönemimde 40 hasta tedavi gördü 8 kişi negatif aldı, biri de bendim işte....
evet ondaki ilk tedavisinde gebe kaldı arkadaşım. ama öncesinde de 2 kez doğal gebeliği olmuştu, devam edemeyen. nasip....
hayır ilaçla tedavi oldu canım. hatta donmuş embriyosu bile var... bekliyo, kardeş olur belki.Ilacsiz tedavi miydi?
hayır ilaçla tedavi oldu canım. hatta donmuş embriyosu bile var... bekliyo, kardeş olur belki.
Aynı tedaviyi uyguluyoruz canım, benim doktorum da 5 gün sabah akşam femara, sonra 2 günde 1 tek doz merional vermişti 3 kez. 2 adetimdeki tedavi de bu şekilde oldu. İlkinde pek yanıt vermedi, 10 gün sonra aynılarını tekrar yaptık ama folikül bozuldu diye iptal oldu. Bu tedavide arkadan gelişenler de olabiliyormuş canım, benim kendiliğinden 2 folikül gelişmişti iptalden sonra. Çatlatma iğnesi olup opuya girdim toplandı, 1 embriyom donduruldu. Sonraki ay aynı tedavide hızlı gelişti diye iptal oldu ama malesef, şimdi kistin gitmesini bekliyorum.klomen 5 gün sabah akşam merionel 150 ünite 3 adet fsh ve lh içeriyormuş bu akşam yapıcam ilk dozu perşembe kontrol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?