Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

sen niye hemen yaptırmak istiyorsun tüpten sonra 3-5 ay ara verilmeli diye okudum ben... klo.. da 6 ay kadar kullanılabiliyormuş sonra rahimi inceltiyormuş galiba.. bence yazın tüp yaptırmak zor ilaçlar yolda gidip gelirken bile bozulabilir...

Bana gittigim tum doktorlar cok fazla ara verme dediler.yani 5 6 ay ara verme dediler. Bilmiyorumki yine klomenle mi yapilir,ilac degisikligi mi olur yoksa igne mi verilecek. Dusuncem bu yonde canim ama kesin 2 ay sonra baslayacagimi bilemem tabi. 2 ay sonra derim nasip olmaz ya da hazir degilim derim 1 ay daha ertelerim,onu bilemem ama 5 6 ay ara vermek istemiyorum. Bakalim doktor ne diyecek,onun da fikri onemli.
Ilaci yine klomen verirse sorun yok,hormon ignesi verirse de kardesimin evinde durur canim ilaclar.
Agustos icin rezervasyon yaptirdik,belki tatil donusu olur. Suan yeni ya her sey?kafamda net bisey de yok. Ama zaten yumurtam anca 1 tane cikiyor ya,cok ara verirsem de sonra onu da hulamazsam korkusu da yok degil.

canım ya moyaalitu nun doktoru ile bir görüşsen sende belki faydası olur

Her deneme icin doktor degistirmek iyi bir fikir mi emin degilim.
Her denemeyi farkli bir merkezde yaptirmak mi daha mantikli onu da bilmiyorum.
Havuz da baya pahaliya geliyormus.
Dusunceler dusunceler,soru isaretleri

3. 4. Deneme icin karar vermek ilkinden daha zormus.

Dedigin gibiymis canim..pihtilasma ile ilgili olan baskaymis..

Arkadaslar merhaba..13.30da tekrar basladi bu saate kadar suren hastane maceram.oncelikle tup bebek konseyine girdim.beni azalmis over rezerv olarak taninlayamadiklari icin ve kriterleri tasimadigimdan tup bebege almadilar.Ha gidip disarida tup bebek yaptiramaz miyim tabii ki yaptiririm..ama arada kaldik ve etlik zubeyde hanimdaki bir tane doktorun onayini almadan kendi basimiza hareket edip tup bebege gecme cesaretini gosteremedik.birbirinden bagimsiz iki konsey ve ablamin doktor olan arkadasi beni ayni cumleyle vurdular..hem raporsuz yapicaksin olmazsa maddi manevi yikim olacagi; hem Eylul ayinda evliligimin 3 yili dolacagi icin hem de acele edilecek bir durumum olmadigini dusundukleri icin asilama konseyine gonderdiler.histereskopi bu ay yatti.tup bebek oncesi yapacaklarmis.o konsey benim bu konsey senin gezerken kafam karisik secimim itaat etmekten yana oldu.kafam kazan gibi.bir de merionalin tadina bakalim.hem hak veriyorum hem sabirsizim..ve asilanmaktan biktimallah tez zamanda hayirlisini versin

Ben olsaydim 3 ay daha bekleyip rapor cikartmak icin asilama yaptirirdim. 3 ay dolana kadar bu arada sen yine tup yaptirmak istersen 1 kere ozelde yaptir. Tutarsa ne ala.
Tutmazsa da o arada 3 sene dolmus olur ve 2 asilamani yaptirip raporunu cikarirsin.
Canim bu tamamen maddiyatla alakali bir durum.Durumun cok iyiyse bana her tedavi 10.000e gelse bile beni sarsmaz diyosan raporla ugrasmazsin ama diyosanki butcemi etkiler bu durum,1 deneme tutmazsa bikac kez tup denemeyi dusunurum ,o zaman rapor iyi oluyor.
Ben 3 denemeyi raporlu yaptirdigim halde 15.000 tl harcamisimdir.

Cok sukur odeme gucumuz var ama maddi olarak yipranmanin sonucu maneviyata yansicak.ve acaba daha az masrafli olan bir asilama daha denese miydik dicez.itaat edip rahat ediym diyorum.cok skldm asilanmaktan ama napimm..girdik bi yola

Cok sukur odeme gucumuz var ama maddi olarak yipranmanin sonucu maneviyata yansicak.ve acaba daha az masrafli olan bir asilama daha denese miydik dicez.itaat edip rahat ediym diyorum.cok skldm asilanmaktan ama napimm..girdik bi yola

Bu yol mesakkatli bir yol canim,biliyosun zaten. Kacinci denemede olacak bunu bilemiyoruz. Herkes ilk denemede olsun istiyor. Ben ilk denemede olur diyordum,ikinci denemede kesin olur diyordum ama suan kendimi 4.icin dusunmeye baslarken buldum.
Raporsuz olarak da bu 3 denemeyi yapardim ama kac defa deneme yapacagimiz bu yolda muamma oldugu icin iyiki de raporlu yaptirmisim diyorum simdi. Raporsuz 2 deneme yapabilecekken ben raporla 3 tane yaptim.
En dogru karari siz vereceksiniz canim tabiki. Ben yasadiklarimi,tecrubelerimi yazayim da belki birilerine fikir olur:)
Hakkinizda en hayirlisi olsun:)

Sagolasinn...tecrube cok onemli.birden icim kayniyor ay hemen tup bebek olsun en azindan daha yuksek olasilik diyorum..bazen de frenliyorum ne zaman tutacagi belli degil..bir ay daha asilama yapmak saniyorum ki fazla zaman kaybetttirmicek bize..sadece sabrimiz bir ay daha zorlanacak ama maddi maliyeti tup bebek yaninda devede kulak kalacak.simdi tup bebek denesem ozelde olmasa sonrasi asilamanin da anlami olmayacak..hem de rapir icin anlamsiz asilama yapilacak..vsvs yavas yavas emin adimlarla ilerleyelim bakalim.bu asilama da tutmazsa o zaman dirdir ederim tup bebege gecmedik diye

Insallah insallah ilk denemede tutar canim ama olmamam ihtimaline de karsi hazir olmaliyiz. Bunun hazirligi yok,bunu cok iyi biliyorum ama ilkinde kesin olur deyip hayalkirikligi yasamani da istemem. Tedavideyken zaten icinde olacagina dair bir umut olacak ve bu umut hep olmali. Cunku moral cok onemli tedavide.

Asilamanin maliyeti tabiki daha az tupe gore.allah hepimize maddi manevi guc versin,sabir versin ve artik bebis versin

Rica ederim:)

Amiiinnnn

moyaalitu sende hiç tedaviler sonrası kist olmuş muydu? benim sağ tüpüm ağrıyo hala hafiften, değerim düştü ama kalan küçük bir yumi vardı içeride
Canım kist 3 kez oldu:
ilk tedavimden önce oldu, yani geçen Haziran'da, 1.5 cm di o zaman, Semra Kahraman önemsemedi tedaviye başladık, 2 folikül gelişti kiste rağmen.
Transferden 15 gün sonra adet oldum. Transferden sonra toplam 3 kez adet oldum ara verdim yeterince tedaviye başlayayım dedim bu kez kist olmuştu, adet olamadım bir türlü. Ekim ayında oldu bu ilk defa uzun süre adet olmadım, 42.gün çok silik bi kanama oldu o kadar, onu adetten saymadılar kist hormon salgılamıştır dediler. 82.gün oldum sonraki adeti kist yüzünden. Sonra fsh yükseldi zaten bir anda.
Sonraki aylar kistler gitti fsh yüksek diye tedavi olamadım.
Femara tedavisinden sonra opu oldum biliyorsun, opuda bir kisti aspire ettiğini söyledi doktorum.
Yani arada boş foliküller oluyor yumurta çıkmayan, onlara kist diyorlar ama 1 veya 2 adetle atılıyor genelde. Cyclo gibi bir ilaç kullanılırsa tek adette bile gidiyor yani endişe etme sende illa olacak diye bir şey yok.

Canım eşin hiç test olmadı mı yani.. Tüp bebek öncesi istemeleri lazım detaylı bir sperm testi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…