Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Merhaba kızlar, kaç gündür takip edemedim. Bir kaç sayfa geriyi okuyabildim. Bursa_83 ve fshe2 sizin tüp bebekler olmamış çok üzüldüm. Umarım yılmadan devam edersiniz. Ben regl olmadığım için doktora gittim tarlusal alıyorum yine, gittiğim doktor istersen yumurtlamayı sağlayıcı ilaçlardan verebilirim dedi, adetin kaçıncı günü gitmem gerekiyo, 5. gün başlanıyodu sanırsam acaba kendim alsam başlasam olur mu yoksa folikül takibi yapıp ona göre mi verir acaba. Denemek istiyorum yine de.

sanırım adetin 2.günü gidilecek tatlım, kendin başlama bence dr kontrolünde ve takibinde olmalı, sonrra kistleşebiliyor sanırım

fshe2 geçmiş olsun, zor gerçekten o kadar emek, maddi manevi.. Her şerde bir hayır vardır demekten başka bir şey diyemiyoruz. Allah tez zamanda bizlere de hayırlısıyla evlat nasip etsin inşallah.

tüp bebekte en fazla ve kaliteli yumurtayı bekleme konusunda kesinlikle katılıyorum sana. Bu ay benim de 1 olsaydı bekleyecektik, öyle karar vermiştik.
Bir yandan da şöyle demişti doktorum, üst üste 3 ay tek yumurta görürsek artık başlamak gerekir ihtimal az bile olsa.
En az 1 ay vücudunu dinlendirmek istersin diye düşünüyorum? Vücut yoruluyor çünki tedavi sonrasında.

Evet canim. Olmadi. Devam edecegim canim. Bugun adet oldum. Bir dahaki ya da ondan sonraki adete baslarim nasipse. Belki bebis buyuk bir surprizle kendi gelir de gerek kalmaz.

Kizlar sizce sorun erkek infertilitesi olunca daha mi cabuk basariya ulasiliyor?
Yani sorun sperm azligi olunca sanki pozitife daha cabuk ulasiliyor.
Ilk tup denemesinde tutanlari okudugumda genelde erkek kaynakli olanlar.yumurtasi az ve kalitesiz olup ilk denemede hamile kalanlar daha az gibi. Yumurta sorunu varsa eger 4. veya 5. denemede oluyor sanirim.

katılıyorum erkek sıkıntısı daha kolay çözülüyor...sperm kaynaklı ise çözüm daha kolay gibi, çünkü yedikleri içtikleri çok çabuk etki ediyor spermler üzerinde, ilaca da hemen yanıt veriyorlar

Baska topiklerde de okudugum sordugum hep ayni sey. Ilk denemede tuttu diyenlere soruyorum bir umut. Belki yumurtam az ve kalitesizdi derler diye ama hep sperm azligi diyorlar. Ama 4.veya 5.deneme olanlarda var yumurta azligi.

saol canım tutmadığına üzülemedim dış gebelik endişesinden ama bu da negatif durumunu kolay atlatmamı sağladı sanki. zaman kaybetmeyeyim diye tüp yaptırdım ama şimdi yine birbuçuk yılı takipsiz geçirip minicik ve az sayıda yumilerle tüp yaptırdığım için kendimi pek akıllı diilim galiba diye düşünürken buluyorum. kısmetten ötesi yok mu ben mi biraz akılsızca davrandım bu uzun süreçte Allah bilir...

stres mi azaltıyor bilmiyorum ama bir senede yarı yarıya düştü yumi sayım, tedavi tekrar düşünsem bile 4-5 ay veririm kendime, benim yumiler kalitesiz ama acaba eşiminkiler de de mi sorun var diyorum test ver desem verir ama iyi çıkarsa bu defa hep beni suçlayacak...

bence de tüp bebek erkek infertilitesinde daha başarılı ama dna hasarı çok ise onlarda da başarısızlık oluyormuş. daha önce yazmıştım yumi %70 sperm %30 etkiliyormuş kaliteyi diyor doktorun biri... iş büyük ölçüde kadına düşüyor yine. ben de rahim tüp sorunları yok ama yumurta kalitesi yok sanırım o da nasıl artacak bilmiyorum geride kalanların içinde kıyıda köşede bir tane güzel yumi vardır muhakkak ve Allah ol derse olur diyorum...

bir gün belki buraya yazarım ben bebek işlerini bıraktım işte o zaman hamile kaldım diye, daha önce de yazmıştım ben bu işi bırakmazsam bebeğimin olması zor :) kafamı meşgul edecek gelişmeler olması lazım iyi anlamda tabii :) hayırlısı :)

Bende de canim rahimde ve tuplerde bir sorun yok. Sadece yumurta kalitesi. Onu da arttirmanin yolu yok da kaliteli yuminin kendisinin mi gelmesini bekleyecegiz,valla anlayamadim.

Evet canim.bu cumleyi cok duydum ben de ama bebekten tamamen vazgecmek de kolay degil. En azindan benim icin. Tamam biraktim desem de icimden bir ses sanki surekli bir kez dene dermis gibi geliyor:)

Bebek fikrini bir anda aklindan cikarmak nasil basarilabilir?

Bende de canim rahimde ve tuplerde bir sorun yok. Sadece yumurta kalitesi. Onu da arttirmanin yolu yok da kaliteli yuminin kendisinin mi gelmesini bekleyecegiz,valla anlayamadim.
şöyle düşündüm bugün önce eşime dna hasar testi yaptırsak, o iyiyse, evde bir kutu klo.. var onu kullansam 5. gün başlayıp 5 gün dedim sonra özelden bir doktora gidip durumumu anlatsam folikül boyutlarını birkaç gün takip etse çatlama iğnesi verirse verse..........

Bu dediginin aynisini dusundum canim:))
Ama acaba dedim ust uste 2 ay ilac kullanmak vucudu yorar mi?
Zaten bir sonraki adette tekrar yaptirmayi dusunuyorum,o yuzden bu ay vucudum ilacsiz dinlese mi acaba dedim.
Ama sen bundan sonra ne dusunuyosun,o onemli. Yani bir daha yaptiracak misin?
Yaptirmayacaksan klomen olabilir doktor kontrolunde.

Evet canim.bu cumleyi cok duydum ben de ama bebekten tamamen vazgecmek de kolay degil. En azindan benim icin. Tamam biraktim desem de icimden bir ses sanki surekli bir kez dene dermis gibi geliyor:)
tatil olur, iş değişikliği olur, taşınma olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…