Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

ara ver tatlım o halde biraz.... ben de soğanı 12. günde bıraktım artık,içim almadı, şu an hiçbir şey yapmıyorum ben de, adete 1 hafta falan kala hayıta başlayacağım ama
Verdim verdim tatlım ben biraz ara verdim kür olaylarına.. Önümüzdeki ay belki çörekotu bal yaparım başka bişey yapmayı düşünmüyorum.. Tabi adetin 2. günü kan sonuçlarım da önemli napmam gerektiğiyle ilgili.. Dur bi bakalım bu ay benim mola ayım olsun :) Sen hayıta başla hayıtın zaten her zaman faydası var

evet canım bu ara başlayıp adetin 2.gününe kadar devam edeyim, adet başlamadan çörekotu ve diğer yumi geliştiricilere başlarım artık

Merhaba arkadaşlar benim kafam acayip karışık, okuduklarımdan kürlere istikrarlı 3 ay devam edilmesi gerektiğini anlıyorum. Ama işte hızlı sona eren tüp macerasında bana zaten fsh içeren iğne verdiklerini öğrenince hayıt hapını bırakmıştım. Buğday kürünü yapacağım bağışıklık için, aşağıdaki listeleri azimle yapabilsem olacak gibi hissediyorum.

40 yaş üstü hamile kalan birinin yaptıkları:
1. Akapunktur
2. Karabiberli tablet
3. Ginseng tablet
4. Safranlı tablet (rahim duvarını kalınlaştırıyor, yumurta kalitesi için)
5. Narsuyu (rahim duvarını kalınlaştırıyor, antioksidan)
6. Omega 3-6-9
7. Arı sütü bal polen
8. Multivitamin
9. Coenzim Q10
10. DHEA (Yumurta kalitesi için)
11. Estrofem (rahim duvarını kalınlaştıran bir ilaç?)
12. Aslanpençesi, civanperçemi, çobançantası, adaçayı (yumurta çatlayıncaya kadar)
13. Yeşil çay (yumurta çatladıktan sonra)
14. Her gün hayıt (sabah ve akşam aç karna)
15. İki tane kuru incir ve iki tane kayısı.
16. Bir şişe balın içerisine biraz keçiboynuzu pekmezi ve çakşır kökü, çörekotu, polen
17. Dong quai-solgar (yumurta çatlayıncaya kadar)
18. Dua, dört cuma üst üste el evvel 1000 defa 707 defa daya varis

Poyraz’ın annesinin listesi: FSH 30
1- Her sabah kalkınca 1 kaşık arı sütü bal polen karışımı yedim.
2- Sabah kahvaltısında 1 dilim kepek ekmeği, domates, salatalık çok çok az peynir bir dilim ekmek üzerinde bal (oldukça pahalı şifalı olduğu söylenen bir bal aldım) üzerine bol bol çörek otu serpip yedim. (bu arada çocukluğumdan beri baldan nefret ederim)
3- Sabah erkenden kalkıp bitki çayımı her sabah taze demledim. Bir karışım yaptım arslan pençesi, civanperçemi, içine tadını yumuşatması için çok az papatya ve melisa koydum bu demlediğim çayı bir termosa koyup ofise götürdüm ve günde 3 defa bu çaydan içtim.
4- Öğle yemeklerinde yalnızca çorba ve işyerinde çıktıysa bir sebze yemeği yada salata yedim.
5- Her gün yanımda bir poşet kuru kayısı,ceviz,kuru üzüm, kuru dut götürüp atıştırmalık olarak öğleden sonra onları yedim.
6- Her öğle yemeğinden sonra bir bebe aspirini içtim.
7- Akşam yemeklerinde mutlaka yeşil sebze yemeği yedim ve yemeklere bir çay kaşığı safran ekledim.
8- Solgarın multivitaminini aldım ve hergün içtim.
9- Haftada 1 defa akapunktura gittim. Dr.Kaya Özkuş'a bunun da faydası olduğuna inanıyorum. ABD’li ve Çinli bilim insanlarına göre akapunkturun bu işte etkisi çok büyük.
10- Çok fazla spor yapamadım haftada bir iki defa yürüyüş yaptım. Normalde bu kürde her gün 30-45 dk. yürüyüş öneriliyor.
11- Gece yatmadan önce hayıt tohumun ezilmiş halinden bir fincan çay yapıp içtim.
12- Bu sürede neredeyse hiç hayvansal gıda yemedim et,süt, yumurta vs. tüketmedim tatlıdan çok zor uzak durdum çünkü çok severim onun yerine akşamları meyve yedim armut, elma veya muz.
13- Ama bence hamile kalmamdaki en büyük etken stresten uzaklaşmam oldu işim çok stresliydi 24 aralıkta istifa ettim ve stresten kurtulduktan yalnızca birkaç hafta sonra hamile kalmışım. Hep diyoruz stresin hormonlar üzerinde etkisi çok büyük diye ben bunun canlı bir örneğiyim gerçekten ne zaman kafamı boşalttım rahatladım o zaman geldi oğlum.

‘Benimde olacak inanıyorum’ diyen bir annenin listesi: FSH 36
Akapunktur 7 seans
Soğan kürü (5 ay boyunca)
Melatonin (gece yatmadan, hücre yenileyici)

Aç karnına ballı karışım (çörek otunu karabiber öğütücüsünden geçirip içine bal, zencefil, tarçın)
Oğulotu
-Kahvaltı
Biosterol içiyordum
2 saat sonra aslan pençesi
2 saat sonra oğulotu
Regli olduğum zamanlar yemekten 10 dk önce soğan kürü diğer zamanlarda hayıt regl döneminde bu öğlenden sonra ve akşama kayardı.
-Öğlen yemeği
Aslanpençesi
Zaman olursa aynı yöntemle yapılmış çakşır otu
Aksama doğru hayıt tohumu
Akşam yemeği
Aslan pençesi iki saat sonra
Gece yatmadan ballı karışım ardından oğulotu

oyyy oy bu nedir yavrum yaaaaa, bunlar benden de betermiş, duyun kızlaaar,bir de bana çok yükleniyorsun diyordunuz

günaydın kızlaaaaarrrr sabah sabah bi 50 sayfa okudum en az herhalde.... yakalayayım sizi diye.....

bence de yaramıyor... daha önce de söylemiştim sanırım bunu ben ilk kürünü aldım, hiç bi farklılık hissetmedim bıraktım devamı gelmedi.... içtiğim aslan pençesi çayları -onunkiler poşet çay- bi işe yaramadığını düşünüyorum açıkcası, aktardan aldığımı içince daha farklı!!!!
ben de dün regl oldum... bugün başladım bal-tarçın-çörekotu-polen karışımına... ayrıca hayıt, arı sütü kapsülü, polen kapsülü, çuha çiçeği yağı kapsülü, dhea, omega+q10, miyositol alıyorum... bide geçen ay çok salmıştım kendimi, yeniden sabah köy yumurtası süt, öğlene çerezlerimi hazırladım...

ama bu arısütüne de güvenemiyorum pek.... sadece 75 mg, sabah akşam 150 mg oluyo; halbuki eğriçayırın ki günde 1 kez ama 1500 mg yani 1,5 gr oluyodu rahatta içiyodum... galiba yine ondan sipariş vericem. pahalı ama

kızlar sigara kullanan varmı aranızda? ben yoğun sigara içiyorum acaba ondan mı hormonlarım tavan yapıyor ?
bende içiyordum.... 2 ay kadar içmedim ama geçen ay içtim açıkcası son bir hafta... şimdi regl ile birlikte yeniden içmemeye başlamalıyım... nisan da doktora gidip mayısta tedaviye başlamayı düşünüyorum... geçen ay fsh 5,62 ye düşünce doktorumun ilk sorusu sigara mı içmiyosun acaba oldu 1,5 aydır dedim... onun etkisidir dedi.... tedavi öncesi mutlaka bırakmam lazım..... çok etkili!!!!

kızlar doğurganlık aşısı diye bir şey çıkmış?? ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında bilfisi olan var mı
bazı ilaçlar vardır tedavisi kanıtlanmamış olsa da uygulanır. doğurganlık aşısı da aynen öyle... ben açıkcası bizim grup için çok da işe yarayacağını düşünmüyorum.... bizim önce kaliteli yumurta elde edebilmemiz lazım, kaliteli sperm ve doğru yere transfer ile sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum... yada şöyle söyleyeyim herhangi bir genetik bozukluk varsa, yumurta kalitesiz veya sperm bozuksa doğru yere transfer yapılsa bile gebelik aşısının işe yarayacağını düşünmüyorum.
üstelik henüz çok yeni; 120 hastada denenmiş ve %60 başarı sağlanmış.... üstelik bu hastaların hangi gruba ait oldukları da belli değil.... atıyorum sebepsiz infertilite grubundaysa olabilir, sürekli düşük yaşayanlar da olabilir, azospermle mücadele edenlerde kadında sorun olmayanlarda olabilir... ancak bizim grup için ben pek olumlu şeyler düşünmüyorum....

kızlar size bir itirafta bulunacağım: dün eşime aktardan ısırgan tohumu isteyeceğime ıspanak tohumu istemişim. dün akşam bir güzel afiyetle yoğurda karıştırıp ıspanak tohumu yedim.
afiyet bal şeker olsun canım

hoşgeldin tatlım, şifa olsun içtiklerin inşallahhhh
2 yada 3 folukul bazen hiç gorunmuyo moral bozuk yani
bizim grup hastalar için zaten 2-3 folikül normal ki.... 5-6 folikül ve yukarısına mükemmel deniliyo genelde bizde
Bu karışımı bi kavanoza yapsam da hergün uğraşmasam olurmu acaba :)
ben yapıyorum arkadaşım, toptan yapıp 12 gün kullanıyorum.....
canım tekrardan hoşgeldin... bende uzak kalmıştım işlerden ötürü ama seni de merak etmiştimmm....

bence kendine kesinlikle işinin ehli bir doktor bulmalısın... hiç te umutsuz değil durumun... sıvı sızması zaten tüpün olumsuz nedenidir büyük ihtimal... ama almadan da o sıvıyı boşaltabiliyorlar bildiğim kadarıyla..... çikolata kistleri de ameliyatsız temizlenebilir belki de bilemiyorum ama.... ben senden çok umutluyum tatlımmm

yapıyor hocada.
şekerimmmmpancarimmmmmm

kaan beye gitme ihtimaliniz varsa mutlaka değerlendirin derim.... benim doktorum bursa da suat hazer.... aynı ilaçları ve tedavi şekillerini kullanıyorlar genelde... ama ben bir kez kaan beyi aramıştım telle... adam gece 9 olmasına ve hastası olmamama rağmen 1 saat konuştu anlattı sağolsun.... 2-3 ay takviye yapıyor, ayrıca gitmeden önce de ararsan lazım olan testleri de söylüyor, vitamin testleri de yaptıyor çünkü....

Ben de Kaan Bey'e mi gelsem diyorum bazen, İstanbul'da bu kadar doktor var ama bizim durumumuzdakilere göre yok pek. Çok gezdim ama yok içime tam olarak sinen..
bizim gruba uygun pek doktor yok, kaan bey bu konudaki en iyilerden bence....

Arkadaşlar merhaba fsh 6.67 benim amh de 4.84 pcos olabilir miyim?
bana da öyle geldi tatlım.... doktorun bir şey demedi mi????

@gulbil10 cnm bende merak ediyorum bunu bide koenzşm10 diye bir ürün var kullanmamız gerekiyor mu bunu bilen var mı???
koenzim q 10'i omega kullanıyorsan kullanman lazım..... bence omega da kullanmamız gerektiğinden dolaylı yolla q10 de kullanmamız gerekiyor....

Kızlar tüp doktorları dhea+l-arginin+co enzim q10+ folik plus + omega 3 + coraspirin 100 lük + selenyum e oneriyorlar hangisini icicez şaşırdım
hepsini kullandım bendeee saatler belirle ve telefonuna alarm kur... en kolayı oşaşırmadan içmek için

benim daha önceki bursada gittiğim dr inofolik diye bir ilaç vermişti. kaan bey o ilacın bizim gibi rezervi düşük olan hastalarda etkili olmadığını, biosteron kullanmamı söyledi.
sen şahin beye mi gidiyordun daha önce???? inofolici o veriyor da genelde... bence de o ilaç bizde işe yaramıyor pek....

dhea düzenli kullanımda sonuç alınacak bir hap.... ama mesela benim doktorum (hatta bir önceki doktorum da fakültede prof o da aynı şekilde düşünüyodu) 3 aydan fazla kullanılmaması gerektiğini düşünüyordu... 3 ay kullan 3 ay ara ver 3 ay kullan şeklinde kullanılıyordu...

koenzim10+previt positive+ace plus selenyum+saizen bunları 2-3 aydır devamlı alıyorum. şu ana kadar olumsuz etkisi olmadı. tedavi başladığında iğnelere ilave olarak testo jel kullandırıyor.
saizen iğnem değişti benim, şu an adını hatırlamıyorum ama aynı amaçla olan adı farklı bi iğne... bazen marka değiştirmek tepkileri değiştiriyormuş... testo jel bende bıyık çıkmasına sebep olmuştu pala da oldum ya la

iğnedemi verdi cnm? onu nasıl kullanıyorsun. şuana kadar olumlu katkısı ne oldu die sorsam:))) cokmu soru sordum acaba. tüp yaptırmk içinmi kullanıyosun yoksa doğal yoldan hamile kalmak için mi?
tüp tedavi başlamadan önceki ay kullanılıyor... bizimki gibi büyümeye direnen foliküller için... bende işe yarıyor... ama doğal gebe kalmaya etkenmidir bilemiyorum açıkcası... ben kullanırken gebe kalamamıştım, demekki yaramıyormuş yoksa kesin kalırdım bilirsiniz beni
cnm doktor bana Q10 enzim vermedi. dheanın yannda bu ilacı neden veriyolar ?
bu ilaç omega ile birlikte kullanılması gereken, omeganın emilimini hızlandırılan bir ilaç.... dhea ile ilgisi yok tatlım
Kalabalık merkezlerde bizden daha iyi cevap verebilecek binlerce aday varken bizimle uğraşmak istememelerini anlıyorum tabi, evet mucize grubuyuz ama mutlu sonla biten çok hikaye okudum, niye şansımızı denemeyelim?
işte bu yüzden işinin ehli doktorlara gitmemiz lazım... evet biz özel hastalarız, evet en zorlu gruptayız, bize ancak özel muamele özel tedavi şekli uygulanırsa cevap verebiliyoruz... inşallah o başarı hikayelerinde bizimde adımız yer alacak....

bende kullandım şimdi de başka bir büyüme hormonu kullanıyorum... diğer türlü ilaçlara tepki vermiyor ki foliküller...

senin doktor doktor değilmiş tatlım... yada infertilite uzmanı değil... normal bir kadın doğumcuya gittiysen inan bana verdiği tepki "NORMAL"
çünkü bizim durumumuz hakkında ufacık bir fikirleri bile yok... araştırma gereği de duymuyorlar, senin alt üst olan duyguların ise umurlarında değil.... işinin ehli bir doktor... senin çare bu bence, kesinlikle!!!!

üzerinde bir örtü oluyor ve alta eğilmiyor bile bi jel var zaten kayıp giriyor.... ben de çok mutlu olmuyorum ama erkekte olsa kadın da olsa his değişmiyor....

bazen mola vermek dinlenmek gerekir.... lekelenmeler de normal tatlım, arasıra bende de olur... üşütmüş falan da olabilirsin... o zamanlarda da yapar bende...

eeeevvveeeeeettttt bir alıntılamamın daha sonuna geldiğim şu anda hepinizi sevgiyle kucaklıyorummmm

oyyy oy bu nedir yavrum yaaaaa, bunlar benden de betermiş, duyun kızlaaar,bir de bana çok yükleniyorsun diyordunuz
Montecim, başarılı olmuşlar ve gördüğüm kadarıyla 3 ay hiç bırakmadan yapmışlar, kürlerin dışında safran ve akapunktur da işe yaramış, bir de stresten uzaklaşınca, tatil sonrası, işi bırakınca, tedavilerden vazgeçince olmuş.

yok canım yaaa sen çok yüklenmiyorsun ki gayet doğal modda.... ama o kadarını ben de yapamam.... nası strese girmiycem onları yaparken anlamıyorum. şimdi bile alarm çalınca "ne var be, ne vaaar" diyorum alarmaaa

tatlım ben geçen yanlış hesap yapmışım, ocak 31 gün ya, 7 ocakta regl olmuştum, 2 gün öne çektim 28 gün oldu sandım ama meğerse ben ayın 2 sinde regl olcakmışım.... o da erken geldi, dün reglimi oldum tatlım ben, 25. gün regl oldum... iyicene şaştı heeeee

evet canım fazla stres yapıyoruz bizler, daha az stres daha fazla kür demekki, bunu mutlaka dikkate alacağım tatlım

hakkaten yaaa bi garip oldu senin regl düzenin, dur listede yenileyeyim hemen canım

BİZDE HER ŞEY BİTERRRR, UMUT BİTMEZZZZ, EVDE HAYIT BİTER, KOENZİM BİTER, BAL ÇÖREK BİTERRRR, UMUDUMUZ BİTMEZZZZ, UMUTLAR BİR SONRAKİ AYA DEVREDİLİR BU TOPİKTEEEE!!!!!

@canegeasya..........HAMİŞ...TOPİĞİMİZİN İLK HAMİŞİ
Y yapayalniz1 ....... HAMİŞ...TOPİĞİMİZİN İKİNCİ HAMİŞİ
@ebrukkkk .......... HAMİŞ...TOPİĞİMİZİN ÜÇÜNCÜ HAMİŞİ
zeynepzumra ......HAMİŞ... TOPİĞİMİZİN DÖRDÜNCÜ HAMİŞİ

brnh ....................HAMİŞ..TOPİĞİMİZİN BEŞİNCİ HAMİŞİ

sekerpancari ................BAT 06.02.2016
gibigibiyim ...................BAT 08.02.2016
no_name_ ...BAT 11.02.2016
Gobe ..............................BAT 11.02.2016
moyaalitu ......................BAT 11.02.2016
semizotu_ .....................BAT 19.02.2016
gulbil .............................BAT 16.12.2015***********TEDAVİ SÜRECİNDE-GÜNLER BELİRSİZ
N nisanok ..........................BAT 29.12.2015**************HALA REGL BEKLİYOR
3 34ebrari34 ....................BAT 05.01.2016 *****HALA REGL BEKLİYOR
toprak-35 ......................BAT 19.02.2016
fshe2 ............................BAT 25.02.2016
Sonbaharrr01 ..............BAT 25.02.2016
@mavera49 .....................BAT 11.02.2016
melisyasemen ...............BAT 28.02.2016
asli5361 ........................BAT 26.02.2016
A arkadasimes .................BAT 25.02.2016
sibel15 ..........................BAT ??????????
amayaa .........................BAT ???????????

amayaa sibel15 yeni bat ne yazalım canlarrr????

N nisanok 3 34ebrari34 kızlar siz bu kadar zamandır regl mi bekliyosunuz hala?? Bi doktora görünmediniz mi??

Kızlar ya ben hala bi atilim yapamadim yiyip içmem gereken birsuru şey var hangisini yapcam ne ara yapcam iyice karmakarışık oldum stresten ilişkiye bile giremiyorum bana bi yardımcı olun canlarım nolur nasıl başlayın nerden baslayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…