Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Var canım hergün yeni birşey çıkıyor dün hormon testi verdim e2 274 çıkmış ilk defa bu kadar yüksek napicam bilmiyorum
e2 oldukça yüksek çıkmış tatlım bu kisti işaret ediyor sanırım, fsh ı da baskılamıştır, diğer değerler nedir?

Allah yardımcımız olsun canım benim tüylerim tikali zaten birde bu sorun çıktı adet olmama rağmen 2 tane basit kıstım var önce bunları atıp sonrada bitkisel şeyler deneyeyim diyorum e2 160 veya 140 çıkıyordu ama hiç buradan yükselmesi şimdi 274 e çıkmış şok oldum.. üstelik kasımdan bu yara protein ağırlıklı besleniyorum ekmeği şeker türevi bıraktım çok moralim bozuldu

bozma moralini canım, stres önemli... e2 nin 50 den yukarı olmamasını istiyorlar bildiğim kadarıyla, e2 kistten yükselince fsh ı baskılıyor ve fsh düşük çıkıyor bu sefer, bitkilerle kolayca düzene girer bence..rahat ol...

Hiç bilmiyorum şu kişiden nasıl kurtulurum onuda bilmiyorum varmı oneriniz

Hiç bilmiyorum şu kişiden nasıl kurtulurum onuda bilmiyorum varmı oneriniz
kistten kurtulmak için soğan kürü yapacaksın tatlım... adet ile atılıyor zaten kistler..adet bitince 2 gün sonra soğan kürüne başla bence 15 gün sabah akşam aç karna içilecek... benim miyomu küçülttüğünü tahmin ediyorum

Kızlar benim e2 yüksek çıktığında doktorum çok sevindi. Gelişen folikül başı 150-200 e2 değeri bekleniyormuş. e2 değeri de diğerleri gibi güne göre değişir unutmayın.

E2 hormonu normal değerleri

• 0-12 yaş arası olan kişilerde: 2-18 pg/ml değerinde
  • 13-15 yaş arası olan kişilerde: 11-38 pg/ml
  • 16-50 yaş arası kişilerde normal değer: 30-119 pg/ml değerleri arasında
  • 50 yaş ve sonrası kişilerde ise normal değer: 10-35 pg/ml değerleri arasında
  • Gebelik döneminde olan bayanlarda ise bu değer: 10-35 pg/ml değerleri arasında olmalıdır.

Folliküler faz değeri: 30-119 pg/ml değerleri arasında olmalıdır, pik değeri ise: 149-350 pg/ml değerlerinde olmalıdır, luteal faz değeri: 97-216 pg/ml değerlerinde olmalıdır, ovülasyon takibi değerleri: 29-97 pg/ml değerlerinde olmalıdır.

Bu hormonların değerlerinde değişkenlik olmasında ise bazı sıkıntılar meydana gelmektedir. E2 hormonunun arttırılmasında etkili olan faktörler ise yumurtalık tümörleri, follikül kistleri, endometriozis belirtileri olmaktadır. E2 hormonlarının azaltılmasında yani değerlerin korunmasında ise kalıtsal rahatsızlıklar, hipofiz ve hipotalamus rahatsızlıkları, kronik böbrek rahatsızlıkları, tiroid rahatsızlıkları, şeker hastalığı, doğumsal olan kalp rahatsızlıkları, turner sendromu olarak bilinir.

http://www.hormonlar.org/e2-hormonu-kac-olmali.html

kızlaarrr bana da bi el atıverinnn, şimdi pzt histeroskopi olacağım için ve muhtemelen bu ay korunmamı isteyeceği için dr ben bu ay kürleri bıraktım, boşuna yumi gelişimi için uğraşmayayım? haksız mıyım? zaten döllenemeyecek bu ay...yoksa sizce kürlere devam mı edeyim? şu an 2 gündür hayıtım bitti içemiyorum... bugün alacağım, ama içeyim mi? çörekotu bal,tarçın incir vs şu an yemiyorum? ne önerirsiniz?

bu arada bugün folik almaya gittim folik trio alacaktım ama onda b12 yok o yüzden yine folidoce aldım bir de devit 3 damla aldım, d vitamini takviyesi alayım diye sizce operasyondan önce mi sonra mı başlayayım d-vit e????

amayaa sekerpancari G gulbil10 moyaalitu siz d vitamini alıyordunuz kızlarrr

Hoş buldum no_name_ :) o kadar pozitifsin ki umut oluyorsun herkse MaşaAllah. Hayıt suyuna da dün itibari ile başladım, adaçayı da içerim. Adetim dün bitti ovulasyona kadar onu da içeyim. Aslında benim her şeyim normaldi ama çikolata kisti yüzünden ameliyat olunca bütün dengem altüst oldu. Yumurta rezervim git gide düşüyor onun için tüp bebek öneriyor doktorlar, bugün özel bir merkezle gidip görüşeceğim bakalım ne olacak sonuç. Rabbim her şeyin hayırlısını versin ve cümlemize önce saglık sonra da hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin İnşaAllah.

tatlım peki bu lab. da referans aralıkları oluyor mesela benimkinde e2 ref aralığı 21-50 idi... yüksek olmasını da istemiyorlar diye biliyorum e2 nin..hatta benim ilk değer 21 çıktığında tam sınırda, düşük demişti

canııım, ne demek yaa, tabi moral olacağız, ben bi başarılı sonuç alabilsem asıl o zaman morali gösterecem sizlere ama şu an için benim de boynum bükük neyse Allah büyük deyip devam ediyoruz..yaşın kaç canım? tüp bebek düşünüyorsan aslında o merkezler fazlası ile ilgileniyorlar vitaminden beslenmene kadar her şeyi önerip kullanmanı sağlıyorlar, umarım tez zamanda başarıya ulaşırsın canım

Bende düşündüm ama doktor kesinlikle kullanma diyor napicam bilmiyorum

Canım şimdilik iç ama doktor operasyon sonrası cyclo verirse kür yapmamalısın sanırım, ben sormuştum doktorum öyle demişti. Folbiol kullandırıyorlar bana.
D-vit ilk kez mi alıyorsun? Ben de ilk transferimden 1 gece önce kullanmıştım sorun olmaz demişlerdi. D-vit damlayı ekmeğe döküp içmiştim, yanında mutlaka yağ da yemek gerekiyor yağda çözündüğü için unutma. Sonrasında solgarın hapını içtim her gün 1 tane. D-vit ampul depoları doldurmak için, günlük hap günlük ihtiyacımız içinmiş. D vitamini yağda çözüldüğü için fazlası idrarla atılamıyor zehirleyebiliyor, değerine baktırmayanlar bilinçsiz kullanmasın bizi okursa unutmayın.

canım ben ilk tedaviye başladığımda dr um bana d vitamini takviyesi yaptırmıştı. ben o zamandan beri d vitamini almadım. ama dil altına alınandan başlamak istiyorum.

Peki ya rüyamda regl olduğumu görüp yine erken oldum diye ağlama krizlerine girip gerçekten de ağlayarak uyanmam???

Ben de rüyamda hep embriyo haberi bekliyorum :) psikolojimiz berbat rüyalarda gösteriyo bilinçaltı kendini işte. Bol bol olumlama telkin fakan yapmamız lazım. Ben tam ve sağlıklı bir kadınım diye tekrar edicekmişiz kendimize. Okuya okuya deliricez :)

Canım bence devam et sonuçta bu şeyler günübirlik ya da bir aylığına dengelensin diye değil sürekli düzenli hormonlarımız olsun diye yaptığımız kürler.. Hayıt ve aslan pençesi bence yapılabilir özellikle.. Bi de ben de folictrio kullanıyorum bu ay ama 3 tane içiyosun bundan günde mideye biraz dokunuyo haberin olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…