Yükseklisans için geç mi kaldım?

Incredible incredible

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
7.208
19.829
348
Öncelikle herkese merhaba. Yükseklisansa başvuru yapmak ve daha sonra akademisyen olmak istiyorum. Ancak yaşım 29 ve geç kalmış olmaktan korkuyorum. Üniversiteler 31-32 yaşında birini asistan olarak kabul eder mi? Bu hayalim için geç mi kaldım? Çevrenizde veya kendiniz de bu şekilde örnek gördünüz mü? Cevaplarınızı umutla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bence normal bir yaş. Çevremde çoğu bu yaşlarda başladı. Kendi durumunuz müsait mi?
Küçük bir çocuğum var. Ama eşim destekçi bu konuda. Hali hazırda hiç hazırlanmadan aldığım 70 üstü ales puanım da var. Ancak yükseklisans yapıp üniversite de kalma ihtimalim olmazsa diye çekiniyorum doğrusu

Küçük bir çocuğum var. Ama eşim destekçi bu konuda. Hali hazırda hiç hazırlanmadan aldığım 70 üstü ales puanım da var. Ancak yükseklisans yapıp üniversite de kalma ihtimalim olmazsa diye çekiniyorum doğrusu

Şanslısınız o halde. Bence pişman olmayın sonradan ve adım atın.

Eşim kendisi teklif etti neden düşünmüyorsun diye. Ben hep yeni mezun asistan gördüm galiba bu yüzden olmazsa diye çekindim biraz.
Çünkü yeni mezun olurken çoğunluk akademisyen olayım dediği için genç yaşta lisans üstü eğitim görenler oluyor .. ama çok biliyorum 30 üstü yeni başlayanlar , hatta vay bi de çocuk var helal olsun derler :)

Eskisi kadar kolay değil yüksek lisans yapıp akademisyen kadrosuna girmek. Doktora yapmanız lazım. Ama yaşınız geç değil. Güzel bir yaş.
Ayrıca şunu söyliyeyim. Öyle akademisyenler var ki 20 senedir okulda alabildiği tek unvan Araştırma görevlisi. O yüzden hiçbir sey sizi yıldırmasın. Gerçekten araştırma yapmayı seviyorsanız başlayın.
Bu arada bir hocam 35inde yüksek lisans yapmıştı. Suan 40 küsür yaşında ama 20 senedir o okulda olanlardan daha iyi :)

Eskisi kadar kolay değil yüksek lisans yapıp akademisyen kadrosuna girmek. Doktora yapmanız lazım. Ama yaşınız geç değil. Güzel bir yaş.
Ayrıca şunu söyliyeyim. Öyle akademisyenler var ki 20 senedir okulda alabildiği tek unvan Araştırma görevlisi. O yüzden hiçbir sey sizi yıldırmasın. Gerçekten araştırma yapmayı seviyorsanız başlayın.
Bu arada bir hocam 35inde yüksek lisans yapmıştı. Suan 40 küsür yaşında ama 20 senedir o okulda olanlardan daha iyi :)
Teşekkür ederim, araştırmayı severim. Üniversitede tez hazırlarken binbir hevesle hazırlamıştım. Kızıyorum kendime neden o zaman düşünmedim diye.

Yüksek lisans sınıfımda 40 yaşında 2 çocuk annesi, 38 yaşında 1 çocuk annesi, 28 yaşında 1 bebek annesi sınıf arkadaşlarım vardı. Hayatta hiçbir zaman hiçbirşey için geç kalmış sayılmayız.

Hayir, gec kalmadiniz. Proje asistanliginin yasi yok ama arastirma gorevlisi olabilmek icin yas limiti (35) var bildigim kadariyla.

Gozlemledigim kadariyla, bu yola gec koyulanlar daha basarili oluyor cunku farkli yollardan bu alana gectikleri icin daha bir azimli oluyorlar.

Ben de gec koyulanlardanim. :)

Back
X