Yumurta bağışçısı olmak

Arkadaslar kimse kimsenin deger yargilarina uymak zorunda degil. Kimse kimsenin aynisi olmak zorunda degil. nedir bu herkesi kendi gibi yapmak arzusu, nedir bu seyhulislamcilik oynamalar? Senin dinince caiz olmayabilir ama baskasinin dini buna karismayabilir, ya da dini kisi baska turlu yorumlayabilir veyahut dini degerleri baskalari kadar umursamayabilir. Basligi acan arkadas bilmiyor mu sanki din diyanet boyle islere hos bakmaz... Baska sey sormak istemis, hemen neden isleri din perspektifinden algiliyorsunuz ve degerlendiriyorsunuz? Yok sacmalik demeler yok dusunulemez bile demeler, caiz degildir demeler?...

Dusunulebilir ki dusunmus birileri, nedir bu yasakci tu kakaci zihniyet? herkes sizin inandiginiz seye sizin inandiginiz sekilde inanmaya mecbur mu? Sizin dogmalariniz uzerinden hareket etmek zorunda mi herkes? Bir de baskalarina yasakci derler, duzgun duzgun ben yapamam, benim inanclarima ters, ya da kendimden geldigini bildigim bir bebegi baskasinin buyutmesine katlanamam, tanimadigim bir adamla ortak bir cocugumuzun olmasini istemem vesaire diyebilecekken nedir bu "dusunulemez" "sacmalik" caiz degil laflari? Sonra ozgurluk, esitlik demokrasi degil mi?... Yasakciligin, karalamaciligin, dinden aforoz etmenin, mahalle baskisinin dik alasi bu degil mi?

Kaytanbiyiklidilber arkadasim, sorunun nedenini de manasini da cok iyi anliyorum; bu bir vicdan meselesi. Benim sahsi gorusum su: ben kiz kardesim haric kimseye bagislayamazdim, benden geleni baskasiyla paylasmak istemezdim, kimseden de bagis kabul edemezdim, esimle bir baskasinin ortak bir bebegi olmasi fikrini kabul edemezdim. Herkes boyle olacak boyle dusunecek diye bir sey yok, bu benim icimin bana soyledigi. Sen de icini yani kendi vicdanini dinle, gerekmis ki cevap ariyorsun; ama maalesef aradigin cevap buralarda bu dogmalarda degil; icinde. Her ne karar verirsen ver, hayirlisi neyse o olsun.

kızlar bişi dicem yumurta taam sızın ama onu dolleyecek olan kocanızın spermı deılkı sonucta
valla böle durumdakı bırıne neden verılmesınkı?
aynı durumda sız olsanız almak ıstemezmısınız?

çok zor bir durum,çok zor bir cevap.belki kendi kendine hiçbir engele takılmadan hamile kalabilenler için asla,asla,asla... olmaz bir durum ama ya diğerleri için?????
açıkçası kendi vicdanım hiç rahatsızlık duymaz.her ay dışarıya attığım bir hücre işte.evet içinde tüm dna yapımı barındırıyor ama kestiğim tırnağımda tüm dna mı barındırıyor.ama dinimiz buna izin vermediği için vicdan muhasebesi yapmamada gerek kalmıyor.sadece dinimiz böyle emrettiği için yumurtamı bağışlayamam.

Bu işlem bizim ülkemizde uygulanmıyor ,yasal değil ayrıca,Kıbrıs'ta çok revaçta.Çokda pahalı bir işlem almak isteyen için,yumurtalarını veren içinde önemli sayılabilecek bir meblağ var.Bu işi acaba para içinmi yapacak konu sahibi,yoksa anne olamayanları mutlu etmek kadar kutsal bir görevmi ediniyor kendine.
Bir kaç hikaye biliyorum bu konuda,mesela bir yumurta bağışlayıcısı(bağışlayıcı deyince maddiyat yok gibi geliyor)anne olamayanların annelik duygularını tatmin için,onları mutlu etmek için hiç bir maddiyat talep etmeden,sadece masraflarının karşılanması koşuluyla yumurtalarını veriyor ve alanların kimliğini,adresini hiç sormuyor.
Burası çok önemli,eğer maddi ise ve alanların kimlik bilgilerin sende var ise durum hiç iç açıcı değil.

anne olamamanın acısını Rabbim hiçbirimize, hiçkimseye yaşatmasın ama.. bunu yaşayanlar maalesef var ve her ay regl olup giden bir yumurta onlar için umut olacaksa ben elimi vicdanıma koyarak rahatsız değilim diyorum. dinen caizliğine gelince, organ bağışı caizse bu neden olmasın.. başka kadınla kocamın çocuğu gibi olacak diye düşünmüş bazı arkadaşlar, rahminde büyüten, kanıyla canıyla besleyen annedir, başka kadın değil.. lütfen biraz empati kuralım bu kadar katı olmayalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…