Yumurta donasyonu 2024

Canim ben bakude medical plaza Koordinatör Menekse hanim ile görüştüm, aklıma yattı fakat sürece yaz yada yaz sonu gibi başlamayı düşünüyorum, kibris mi baku mu tam net olmamakla beraber...
Bende medical plaza ile görüstpm yanliz donör bulmak uzun sürüyor herhalde iki ay oldu bekliyoruz. Onlarin dönmelerini bekliyoruz

Bende medical plaza ile görüstpm yanliz donör bulmak uzun sürüyor herhalde iki ay oldu bekliyoruz. Onlarin dönmelerini bekliyoruz
Ben henüz dediğim gibi başlamadım, fakat konuşmamda anladığım, adet olmadan 3-5 gun once haber verin demisti Menekse hanim, bize her ay adetli iken başvuran donorlerden size uygun olanını seçiyoruz demisti, yani anladığım sabit bir donör havuzu yok kibrisda olduğu gibi, belki sana uygun donör basvurdugun ay çıkmamış olabilir, bence tekrar görüş istersen, kibrisda ise merkezlerin sabit donör havuzu var ve donorler sürekli doğum kontrol hapı kullanıyormuş, taze transfer istendiğinde de, adet olduğumda seçilen donöre hap kullanımını kesip aynı anda adet olmamız saglaniyormus, bu da mesela kibrisda kafama takilmisti sürekli doğum kontrol hapı kullanan birinin hemen yumurtaları nasil kaliteli olur diye, bu tabi taze transferde hem benim hem donorun aynı anda adet tarihlerinin denk gelmesi için, bakude ise donorler normal adet olduklarında bizimle aynı tarihlerde onlar arasından seciliyormus, durum benim anladığım bu şekilde canim....

Benim zaten hep donör ile adet tarihinin nasil denk geldiği kısmı hep kafamda soru işareti olmuştu, bu konunun üstünde çok durduğum için tek tek merkezlere bunu sormustum, dondurulmuş embriyo transferinde farklı tabi fakat ben taze transfer istiyorum ve acikcasi sürekli doğum kontrol hapı kullanan bir donorden ne kadar verim alınabilir bilmiyorum, bu kısım hala kafamda soru işareti?

Benim zaten hep donör ile adet tarihinin nasil denk geldiği kısmı hep kafamda soru işareti olmuştu, bu konunun üstünde çok durduğum için tek tek merkezlere bunu sormustum, dondurulmuş embriyo transferinde farklı tabi fakat ben taze transfer istiyorum ve acikcasi sürekli doğum kontrol hapı kullanan bir donorden ne kadar verim alınabilir bilmiyorum, bu kısım hala kafamda soru işareti?
Peki merkezler ne yorum yaptı bununla ilgili,ikna edici konuşmadılar mı,ince düşününce sorgulamanız çok normal,birisi de şey yazmıştı o da çok olabilitesi yüksek bi durum,eşlerden alınan spermleri de acaba başkasına veriyolar mı? Klinikler hazır bağış spermi kullanabilir 🤷‍♀️

Bugün doktorumla konuştum donasyon düşünüyorum diye,o da ılımlı karşıladı hatta çok hastası varmış bu şekilde tedavi olup bebek sahibi olan,anlaşmalı klinikleri varmış isterseniz görüştürürüm dedi ,olur dedim aradılar bugün miracle ifv Kadriye hanın aradı,Firdevs hoca takip ediyormuş,süreci anlattı bu merkezde deneyimi olanlar varsa yazabilir mi acaba

Peki merkezler ne yorum yaptı bununla ilgili,ikna edici konuşmadılar mı,ince düşününce sorgulamanız çok normal,birisi de şey yazmıştı o da çok olabilitesi yüksek bi durum,eşlerden alınan spermleri de acaba başkasına veriyolar mı? Klinikler hazır bağış spermi kullanabilir 🤷‍♀️
Canim sperm konusunu bilmiyorum hersey olabilir arka planda bunu bilemiyoruz, fakat doğum kontrol hapı kullaniyor donorler hemen her merkez aynı şeyi söyledi ve yumurta kalitesine etki etmez kesinlikle diyorlar, fakat burda bir başka sayfada bir arkadas yeni yazmisti sadece 3 tane blast kaldi 14 dollenen yumurtdan diye, hatta 7000 bin euroyu 3 blast icin mi verdik diye üzülmüştü, onda son durum ne bilmiyorum, genc donorden bu kadar az blast da insanın aklına herseyi getiriyor....

Bugün doktorumla konuştum donasyon düşünüyorum diye,o da ılımlı karşıladı hatta çok hastası varmış bu şekilde tedavi olup bebek sahibi olan,anlaşmalı klinikleri varmış isterseniz görüştürürüm dedi ,olur dedim aradılar bugün miracle ifv Kadriye hanın aradı,Firdevs hoca takip ediyormuş,süreci anlattı bu merkezde deneyimi olanlar varsa yazabilir mi acaba
Ben bu sayfaya uye olmadan önce nerdeyse butun donasyon yorumlarını okumuştum ve hit ile Firdevs Hanımın merkezini yazılan yorumlardan hiç aramadım, iyi yorum da olabilir fakat yazılan olumsuz yorumlardan dolayi görüşmedim. Birçok merkezle görüştüm kibrisda en son aklıma ventus yattı. Birde clavis var Selen hoca, görüşmedim ama gorusmeyi düşünüyorum. Bu iki merkez yeni ve ventus Beril hanim, clavis selen hanim turkiyeden giden doktorlar, sanki bana daha güvenilir geldiler..birde cocuk istiyorum derneği var onun YouTube sayfasında dün selen hocanin 1 saatlik videosunu izledim, daha da icim ısındı, sözün özü ben kibrisda ventus ve clavis, bakude de medical plaza düşünüyorum ama henüz karara varamadım..

Ben bu sayfaya uye olmadan önce nerdeyse butun donasyon yorumlarını okumuştum ve hit ile Firdevs Hanımın merkezini yazılan yorumlardan hiç aramadım, iyi yorum da olabilir fakat yazılan olumsuz yorumlardan dolayi görüşmedim. Birçok merkezle görüştüm kibrisda en son aklıma ventus yattı. Birde clavis var Selen hoca, görüşmedim ama gorusmeyi düşünüyorum. Bu iki merkez yeni ve ventus Beril hanim, clavis selen hanim turkiyeden giden doktorlar, sanki bana daha güvenilir geldiler..birde cocuk istiyorum derneği var onun YouTube sayfasında dün selen hocanin 1 saatlik videosunu izledim, daha da icim ısındı, sözün özü ben kibrisda ventus ve clavis, bakude de medical plaza düşünüyorum ama henüz karara varamadım.
En zoru merkeze karar vermek sanırım,clavis bana da sıcak geliyo sanki

En zoru merkeze karar vermek sanırım,clavis bana da sıcak geliyo sanki
Bak videoyu yolluyorum, Selen hocanin, belki bir fikir olur, Turkiyeden gitmesi benim de içime sindi, henüz görüşmedim, fiyat konusunda bilgisi olan yazarsa sevinirim...

Bugün muaynemi oldum.7.8 mm çıktı.Geçen aya göre daha iyiymiş.Selen hoca 8 mm geçecek ,transferi yapıyoruz dedi.pazartesi son kez kontrol istedi.Bir de E2 ve Progsteron diye hormon testleri istedi.Heyecan sardı beni.

Bugün muaynemi oldum.7.8 mm çıktı.Geçen aya göre daha iyiymiş.Selen hoca 8 mm geçecek ,transferi yapıyoruz dedi.pazartesi son kez kontrol istedi.Bir de E2 ve Progsteron diye hormon testleri istedi.Heyecan sardı beni.
Çok sevindim canım, allahim hepimize bu güzel duyguyu, anne olmayı nasip etsin insallah🤲🏻🥰

Güzel haberinizi alalım inşallah 🙏🧿

Kızlar merhaba,
Uzun bir zamandır yumurta donasyonu ile her yorumu tek tek saatlerce okudum ve bugün üye oldum.
Hislerimi sizlerle paylaşmak istedim 1 yılı aşkın da güvenilir merkez arayışına girdim eşimle birlikte yaşım 42 bir kızım var erken menopozumdan dolayı yumurta rezervinin bittiği Türkiyede gittiğim 4 doktorumuz söyledi maalesef tüp bebek için uğraşmayın dediler her gittiğimiz doktor elimize bir kart vizit tutuşturdu her aldığımız kartvizit den sonra acaba dedik ticari bir ilişkilerimi var diye aklımızdan geçirdik ve en son donasyon için eşimle kendimiz araştırma yaptik görüştüklerimiz merkezlerin bazıları para odaklı gibi geldi bazıları sorularımıza çok geç cevap verdi bir türlü karar veremedik her seferinde burası olabilir derken hep bir pürüz çıktı yada belki benim içime sinmediği için ben kararsız kaldım çünkü Türkiyede her gittiğimiz doktor kartvizit verince acaba mi dedim para odaklımı ve birikimizi yanlış merkeze mi vereceğiz diye aklıma geldi vazgeçtim taki 3 ay öncesine kadar gene burada okuduğum bir yorum da Bakü olarak geçince aramak istedim iyikide aramışım dedim daha sonra sebebine Bakü de aile dostlarımız olması onlara içeriğini söylemeden hastaneyi ve doktorları araştırmasını istedim sağolsunlar çok yardımcı oldular hastanenin temizliğinden kalitesine doktorların uzmanlığını kadar bilgi aldım kızlar iletişime geçtim şaka gibi 3 ay boyunca bizim her sorumuza detaylı cevaplar verdiler eşim ayrı ben ayrı sordum samimi diğer konuştuğumuz merkezler gibi başlarından salmadilar yeri geldi geç vakitte yazdım dönüş yaptılar eşim biraz pipiriklikdir aklina yeterki birsey gelsin saat önemli değil :) sağolsun hep olumlu cevaplar aldık. Artık kararlaştırma vakti gelmişti ve reçete yazdılar rahim endometrium kalınlığı arttırmak için adet olamadığım için ne zaman gitmem önemli değildi bizim icin endometrium kalınlığı önemliydi 2ml olan endometrium kullandığım ilaçlar sayesinde 8 ml kadar yükseldi ve Bakü çağırdılar çok güzel bir otel de konakladık 5 gün boyunca donor den 23 yumurta toplandı 18 yumurta dollenmeye uygun oldu aynı gün 18 oisit dollerken empriyoların ilk gününde geriye 10 yumurta kaldı.
Biz PGT kromozom taraması testi istedik 3. Gün 10 yumurta testere gitti kızlar 5. Gün tertemiz 4 empriyo geldi 3 erkek 1 kız nasıl mutlu olduk artık transfer günü yaklaşıyor eşimde bende heyecandan yerimizde duramıyorduk 1 gün uzayarak 6.gün transferim oldu 1 kız 1 erkek 2 empriyo transfer edildi aynı gün Türkiye döndük bugün de kontrel için hastaneye gittik mus mutlu olduk beta hcg 465.41 doğal Progesteron 27,26 çıktı doktorumuz hamilesin deyince hüngür hüngür ağladım pazartesi tekrardan hcg testi için gideceğim inşallah daha da artmış olur yüce Rabbım nasip ederse çok yakında bebeğimizin kalp atışı duyacağız. Çok uzun bir yazı oldu lütfen kusura bakmayın sadede mutluluğumu paylaşmak istedim sizlerle bizler gibi bebek düşünenlere de yardımcı olmak isterim çok zorlu bir süreç yaşayan anlıyor Yüce Rabbım herkese nasip etsin.

Canim yazdıklarını heyecanla ve merakla okudum, senin adına çok mutlu oldum, ayrica bizleri de detayli bilgilendiririm icin gercekten çok teşekkür ederim, çünkü ben de hala kararsızlar grubundaki bu konuda ve maalesef gittikten sonra çok fazla paylasim olmuyor, olsa ne iyi olur bizler gibi kararsız kalanlar için, allahim mutluluka kucağına almayı nasip etsin🤲🏻🥰, birkaç sorum.olacakti, bakude hangi merkeze gittin? Birde benim anladigim testten sadece 4 temiz embriyo gelmis olmasi yani 18 dollenen yumurtadan, bu beni acikca biraz düşündürdü, yani test yaptırmadan transfer olsaydı, sonuç pek parlak olmayacakmış, test için ne ucret aldılar, ben bu kısmı baku ile konuşmadım hiç, bilgi verirsen sevinirim...

Yani canim düşündürdü derken, ben genc yumurta oldugu icin test yaptırmayı pek düşünmemiştim ama kibrisa giden bir arkadaşın da test sonunda az bir embriyosu kalmıştı, yani test yaptirmak genc yumurta da olsa demek ki önemli bu yüzden acaba bunun için ayrıca ne ucret ödediniz? Bende kesin test işine sıcak bakıyorum yazdıklarından sebep simdi...

Günaydın canım çok teşekkür ederim.
Maalesef benim de gördüğüm gidildikten sonra çok fazla dönüş olmaması herkes kendince haklı olabilir üzüntüler mutluluklar derken yoksa aylarca günlerce yeni yorumlar gelecekmi diye her gün konulara bakıyordum.
Amin canım insallah çok mutluyum Pazertesi de yüce rabbim nasip ederse inanıyorum 2.ci güzel haberimizi alacagim eşimle birlikte sizlerinde mutlu olması çok istiyorum.
Dönerlerin genç olduğunu söylediler yaş ortalaması hatırladığım kadarıyla 22/29 arası diye söylendi bize verilen döner formu da zaten istediğimiz özellikleri yazdık donerler belli bir testen geçiriliyormuş benim endişem geçen yıl HSG çektirmiştim T-shep olduğunu söylemişti buradakiler doktorlar ve Altan üstten ve yanlardan kazınılması gerekebilir dediler raporu Baküde hocamıza gönderdik gerekmez dedi sebebide 18 yıl önce sağlık li bir evlat vermişsiniz öncesinde bir düşük yapmamışsınız dedi o yüzden rahimin orijinalligi bozmayalım dedi Bakude hocamız. Yazmıştım canım yukarıda uzun zamandır adet olamiyorim menopozluyum ama evlat sevgisi ağır basıyor kızımızın yanına kardes istiyoruz olmuyordu.

Genç döner de olsa döllenme işleminde kayıba gidiyormuş canım aslında test yaptirmamiza gerek yokdu 18 tane yumurta kaldı oosit döllenmede 10 düştü canım inan neden diye sormak aklıma bile gelmedi o anki ruh halimle ama bunun için sorup bilgilendirme yapacağım size.
Eşim pimpirikli olduğu için hep araştırma içinde canım eşim PGT değil de NGS testi istiyordu NGS biraz pahalı maalesef ama eşim takmişdı kafayı. Doktorlar ama işlemler uzuyor bende dayanamadım pgt yaptır dedim o halde yoksa NGS için bir 15 gün daha bekleyecektik hocamız da hangisi isterseniz yaparız dedi ama donerler sağlık kisiler doğurganlıkları üstün kisiler de size bırakıyorum diyince 23 kromozom taraması yaptırdık canım aslında doğru olan eşimin fikriydi diye sonra çok düşündüm zaman kaybedecek ne durumumuz ne riske girecek durumumuz vardı gelen 4 empriyo çok kaliteli dedi doktor transferde doktor ne hızlı dedi koşa koşa gidiyor kesin güzel haber alacaksınız diyince daha mutlu oldum canım büyük ihtimalle ikiz gebelik diye düşünülüyor insallah.
Canım hocamızın söylediği yüce rabbim verirse olur daha öncesinde probelm yoksa düşük olmamışsa rahim temizse olma ihtimali çok yüksek dedi biz sizin doktorunuz biz birsey yapmıyoruz sadece transferini gerçekleştiriyoruz dedi sizinle ilgileniyoruz takdir Allahın dedi bu sözü bile içime su serpti. Lütfen kusura bakma çok uzun yazıyorum içimi yaşadıklarımı döktükçe.
Canım eğer burda reklam olmayacaksa
Bakü medikal plaza Menekşe hanım sağolsun bizimle aylarca uğraştı.
4000 $ transfer ücreti
2000 $ pgt testi
Ngs testi empriyo başına 500 $
5 gün konaklama dahil ve otel hastane taksi ücretlerini karşılıyorlar canım.

Eklentiler

• 1000058313.webp
    1000058313.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 52
Back
X