Merhaba ben 43 yaşında 2.evlilikle birlikte cesaretlenip bu işlere kalkıştım. İlk evliliğimden 2 tane evladım var. Biri üniversite 4.sınıf, diğeri üniversite 2.sınıf.
Eşim ben onlar liseyi bitirip üniversiteye girene kadar evlenmem dedim ve bekledi, Allah razı olsun beni sık boğaz etmedi. Ancak yaş oldu 43 biz evlendik fakat yumurtalar artık kalitesizleşmişti. Bize bunu İzmir Medicalpark Eser Çolak haricinde kimse söylemedi. Herkes birdaha yapalım, bir daha para koparma derdinde.
43 yaş ilk tedavim Tavmergen de yapıldı. Toplam 7 yumurta toplandı. 3 gün, 1 adet Grade 1, iki adet Grade 2 embriyom oluştu.
İlk transfer 9 hücreli 3.gün embriyosu, negatif. İkinci transfer 2 adet 7 hücreli 3.gün embriyosu yine negatif. Bu arada intralipid serum da verdiler, katil hücre testi, karyotip aklınıza gelecek her test yapıldı. Bir
tüp bebek parası da onlara verildi. Doktorum Ayşin hanımdı. 2. Transferde negatif olunca, Neden olmadı dediğimizde, valla biz de bilemiyoruz herşey çok iyiydi dedi hatta üzerine 2 olumsuz denemeden sonra merkezi değiştirirseniz anlarım dedi

Şaka gibi
Çok adı geçen yorumlar yapılan Funda Göde ye geçtik. 43 in sonlarındayım. İlk tedavi Funda hanım o kadar yüksek doz iğnelerle başladı ki felaket vücudumda rahatsızlıklar hissediyorum. Hatta kendisine Funda hanım korkuyorum beni rahatsız ediyor bu kadar yüksek doz dediğimde birşey olmaz dedi. Neyse 5 yumurta toplandı. 3 ü döllendi. Tavmergen de hiç 5.güne gitmeyi denemedikleri için 5.güne gidilmesini istedim. Sonuç 4.gün aradılar. Maalesef gitmedi diye.
Annem vefat etti 6 ay ara verdim. Tekrar başladım tedaviye. Bu sefer Funda hanıma ben mini tüp bebek istiyorum. Bana iğne vermeyin dedim. Tamam dedi. Klomen ile 3 yumurta toplandı. 3ü de döllendi ve 1'i 3 gün, birisi 5.gün, biri de 6.gün olarak dolduruldu. 1 ay rahim dinlendirme yapıldı. Sonra ardışık transfer olarak 1 adet 3 gün a kalite, 2 gün sonra 5.gün orta kalite embriyo transferi yapıldı ve kimyasal gebelik oldu. O da benim sayemde. Funda hanımdan mini tüp bebek talep eden benim. 40 yaş üstünde mini tüp bebeğin daha iyi sonuç verdiği üzerine araştırmalar okudum diyen benim.
Tavmergen Ayşin hanım Astalife C ve impryl kullandırdı.
Funda hanım İmpryl ve redostim coenzim q10 kullandırdı. Ha bu arada Medical point de eşimin ciddi sperm sorunu olduğunu, ileri hareketli hiç sperminin olmadığını ve sayının DSÖ nün limitlerinin altında kaldığını öğrendik ve proxeed plus ile klomen başlandı eşime. yani Tavmergen rezil bir işletme. Hakkımı hiçbir şekilde helal etmiyorum. Hiç böyle birşey söylemediler. Spermiogram orada da yapılmıştı.
Neyse bir deneme toplama daha yapıldı Medicalpoint Funda Göde de. Bu sefer babam vefat etti 4 ay ertelendi.Yine klomen ile. 3 yumurta toplandi 1 adet 5. Gün embriyo ve bir adet 3.gün olarak dondurdular. Yine ardışık transfer yapıldı. İlk olarak 3.gün embriyosu daha sonra 6.gün dondurulmuş olanı da çözdüler. Onun yaşamadığını söylediler bu yüzden son kalan 5.gün embriyosu transfer edildi. Ve negatif.
Ancak kesin yapalım dedikleri pcsi, piezzo, embriyo glue, yapay zeka derken inanın bir tüp bebek ücreti de ilave masraflara aldılar.
Sonuç tavmergen 1 toplama, 2 transfer negatif
Funda hanım 1 toplama çöp oldu

diğer 2 toplama 2 transferden biri kimyasal, biri negatif oldu
Kilom yok. Tüm testlerim çok iyi. 2023 yılı Tavmergen deki tedavi zamanında Fsh 8.79, 2024 yılı Funda Göde de Fsh 10.9 annemi babamı kaybetmişim
Ve yaklaşık 500.000 tl harcamışız psikolojim sıfır, çocuklarım tek dayanağım. Eşim söylenir boşuna gidiyoruz bunlara ticarethane bunlar. Biz umurlarında değiliz, olmayacaksa insan olmaz der. Umudumuza yazık, paramıza yazık der durur. Çok zor süreçler yaşıyoruz maddi manevi tükenme noktasına gelip, tekrar doğruluyoruz Rabbim sana şükürler olsun

Gelelim asıl konumuza. Ben bir daha anne olmayı kafaya koydum bir kere. Kocamı baba yapacağim Allah'ın izniyle.Çünkü eşim baba olsun istiyorum. 2 evladım var sonuçta. Ama yuvamız tamamlansın, o da bu mutluluğu yaşasın istiyorum. Dururmuyum hiç sürekli oraya gir ,bu siteye bak, araştırıp duruyorum. Maşallah biz neye bakarsak sosyal medya da o önümüze çıkıyor ya, bir gün karşıma Instagram da Eser Çolak in reklamı çıktı. Doldurdum ben onu bilgi almak için. Beni aradılar. Ücretsiz görüşmeye çağırdılar. Hsg filmi mi alıp gittim. Görüşme yapıldı, filme bakıldı, muayene oldum. Tahlilller istendi. Ve çok net Eser bey dediki. Kan değerleri ve hormanlar çok iyi. Hsg temiz, rahim şekil kalınlık çok iyi olmaması için hiçbir sorununuz yok ancak şansınız herşeyiniz bu kadar iyi durumda olduğu için ve 2 evladınız olduğu için yüzde 10 max 15

Dünya başıma yıkıldı. Hiçbir doktor ve merkez kalkıp da bana böyle birşey demedi. Hepsi ooo maşallah hala 4,5 ymurtanız var her ay, düzenli adet oluyorsun, testler iyi olmaması için sebep yok. Para tuzağı hepsi, umut taciri.
E ne yapacağız o zaman dedim.yumurta yaşlandıkça kalite düşer. Kötü , çok sorunlu bir rahimde bile, genç yumurta ile hamilelik elde edilebilir.Ama 44 45 yaşında kendi yumurtanız ile gebe kalma şansınız ℅5 lerde, deneriz elbette ama bunu bilin dedi. Size℅10 diyorum
Ben o zaman yumurta donasyonunu sordum. Şansınız%70 olur dedi. Eşimle görüştüm 2 ayda onu zor ikna ettim Eser bey e gittik o da görüştü. Ve kendisi hem Bakü den hem Kıbrıs tan merkezlerle çalıştığını söyledi. Tamam dedik. 2 gün sonra bizi hem Bakü den hem Kıbrıs tan aradılar. Benim 2 kızım olduğu için madem bu işlere giriyorum Erkek olsun bari dedim. Cinsiyet tercihi, pgt de istedik. Bakü bize 5750 USD 5 gün konaklama dahil dedi. Kıbrıs 8500 Euro dediler konaklama dahil değil. Eser bey bizim için görüşme yapıp 7500 Euro ya indirdi ve 1 yıllık 500 euro embriyo dondurma ücreti alınmayacak dendi. Yani aslında 7000 euro ya gelmiş oldu.
Biz Kıbrıs I seçtik ve Lefkoşa'da Eurocare Tüp Bebek merkezi ile görüşmelere başladık. Bakü yanlızca yerli donör kullandığını belirtti. İrenbe de 11 yıl çalışan oranın embriyoloğu aradı bizi. Artık Bakü deymiş. Ama benim tipim Türk tipi değil.sarışın, renkli gözlüyüm. Herşeyin yazılı olmasını ve her işlem için evrak istediğimi söyledim. Zaten biz o şekilde çalışıyoruz dedi Kıbrıs Eurocare. Biz de bu sebeplerden dolayı Kıbrıs'ı seçtik. Neyse çok uzun yazdım özür dilerim ama ahtım vardı pozitif olunca her şeyi yazacağım diye yemin etmiştim.
O ay adet tarihimde 2 adet bana uygun donör bulundu. Biz o ay tedaviye başlayamadık. 2 ay sonra adet tarihime göre Nisan ayında 5 adet kan grubu ve fiziksel özellikleri uyan aday çıktı.
Ben içlerinden 3 adet seçtim. 1.bu , 2.tercihim bu 3.tercihim bu olsun diye. Hepsi üniversite öğrencisi. Boyu, kilosu, saç rengi, göz rengi, memleketi, okuduğu bölüm.
Zeka sonuçta anneden geliyor diye. En yüksek puanlı iyi bölümde okuyanı seçtim

İlk tercihim olmadı ama 2.tercihim ile adet döngümüz uyuştu. Eser bey beni burada hazırladı. Benim adetimin 13.günü Kıbrıs a gittik. Eurocare bizi havalimanından aldırdı. Dr Yücel inan beni muayene etti. Herşey yolunda yarın eşiniz örnek verecek yumurtalar toplanacak 1.mayıs günü de transfer dendi. Ne sorarsak kibarca açıkladı
O kadar naif beyefendi bir doktor ki anlatamam size. Hele Leyla hanım ve Merve hanım olağanüstü. Yazar yazmaz dönüyor size. Her an ulaşabiliyorsunuz. İlgi alaka nezaket tek kelime ile muhteşem. Otel de ayarladılar. Araçta ayarladılar. Neyse 26 sı 15 yumurta toplandı. Ertesi gün aradılar 14 ü döllendi dendi. 3.gün aradılar 10 tanesi yaşıyor, hepsini genetiğe gönderiyoruz dediler. 5.gün sabahı resmi tatil heryer Kıbrıs ta kapalıyken sadece bizim için merkezi açtılar. Bizi aldılar Genetikten 6 tane sorunsuz 5.gün embriyomuz geldi. 1 tane de 6.güne bırakılan izlenilen vardı. 4 erkek, 3 kız. Yücel bey herşeyi tek tek anlattı bize. Ve 2 adet erkek olanı transfer etmeye diğerleri 2 lı olarak dondurmaya karar verdik. 5.cisi 6.güne bırakıldı ama gelişim devam etmedi. 4 tane embriyom kaldı.Bütün bu işlemlerin evrakları elimde. Kaç tane toplandı. Kaç döllendi. Hangi gün, hangi aşamada hepsinin açıklamalı raporu verildi. Yücel bey eşime siz de transfere katılmak istermisiniz diye sordu. Ve biz kocamla elele ekrana bakarak, kuş üzümlerimizin, parlayarak rahimime bırakılışlarını izledik. Muhteşem bir andı bizim için. Sonra 7 dk yattım. 7.dk tuvalete kalktım. Sonra 20 dk daha yattım ve merkezden ayrıldık. 2 gün Kıbrıs ta kaldım. Transfer sonrası 2.gün döndüm. Dün test günümdü ve Beta hcg 260

Oğluşum geliyor sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla inşallah.! Eurocare ve Yücel inan dersek, tek kelime ile muhteşem herşey muhteşem. İlgi alaka nezaket şeffaflık, dürüstlük herşey olması. Gerektiği gibi.
Bir de transfer edilen embriyoların fotoğrafını çekmiş Kevser hanım. Bize belge verdi

Şimdi hayırlısıyla oğlumu kucağıma alıp biraz büyütüp, hemen yanına kardeş yapmaya gideceğiz.
Taşı mücevher, toprağı insan. Zerreyi Güneş, damlayı deniz yapan Rabbim. Sana inandım sana sığındım. Sen dualarımızı kabul et. Mucizeni bize Lütfet. Hikmetinden sual olunmaz şevkatine, rahmetine muhtacız

Bu yolda olan, mücadele eden, evlat hasreti ile tuttuşan tüm kadınların Rabbim yardımcısı olsun inşallah.
Çok uzun yazdım hakkınızı helal edin, 4.yıldır okuyup okuyup yemin etmiştim ben de pozitif olunca yazacağım diye, herşey gönlünüzce olsun inşallah. Yarın 14.gün tekrar test istedi Eser bey. Artış iyi ise bir daha teste gerek yok haftaya ultrason a çağıracağım dedi. Şükürler olsun. Umarım dualarım kabul olur, emeklerim çabalarımın sonunda Rabbim mükafatını, lütfunu verir.
Lütfen dua edin. Yarın katlanarak devam etsin gebeliğim, Allah'ım tamamına erdirsin. Amin