Yumurta rezervi üşük olan bayanlar beraber dertleşelim...............

Benim amh 0.81. Benimki düşük cidden ama sizde durum daha iç açici görünüyor.

Benim amh 0.81. Benimki düşük cidden ama sizde durum daha iç açici görünüyor.
Nekadarlık evlisin canım daha önce hiç gebelik geçirdinmi ben birçok doktora gösterdim bu sonucları yumurta rezervi düşük sadece bugünki doktordedi bu durumda klomen kullanmam ne derece işe yarar bilemiorum geçen ay klomen kullandım günde iki doz yumurtam fazla büyüdü buay bir doz kullanırız dedi doktorum ama oda izinde bende baska doktora gitrim mecburen oda yumurta rezervin az tüp bebek dene dedi benim doktorum hiç öyle bişey demedi bana siz hangi tedavileri uyguladınız veya uyguluyosunuz yasım 23 bu arada birbucuk yıllık evliyim

Ben 1.5 senelik evliyim. 3 kez tüp bebek denedik. Ama benim ileri derecede endometriozisim var. Tüplerim falan alındı. Daha önce yaptirdiğim amh testinde 3.5 gibi çikmişti yanilmiyorsam. Ama sonra yumurtaliklarimdan ameliyatlar geçirdim ve son durum bu ne yazık ki. Ben 31 yaşindayim bu arada. Rezervin çok az değil ama yumurtaliklarla ilgili kullanilan her işlemin bir miktar daha azalttiğini dusunuyorum. Eğer imkanin varsa başka şeylerle zaman kaybetme bence

Aslında bu uyguladıgımız ilk tedavi ilkkz geçen ay klomen kullandım onun öncesinde uyguladıgımız bi tedavi olmamıstı benim eşimde varikosel çıktıgı için ona yöneldik acıkcası onun ameliyat oldugu sıralar yaptırmıstım bende hormon testi ama bakan bütün doktorlar bana değerlerimin iyi oldugunu söyledi neden onlar es geçti böylesie önemli bir detayı anlayamıyoru bugünki doktorum sadece yumurta rezervin az dediben yıkıldım diyebilirim çok sasırdım ve iimdi ne yapcamı nasıl bir yol izleyecegimi bilemiyorum

0.3 ile 2.2 arasindaki değerler dusuk fertilite diye geciyor. Ama belki diger degerlerinle degerlendirince olumlu seyler cikmistir. Doktor zaten kendi doktorun degilmis. O gelince onunla bir konus ve ona gore bir yol ciz bence. Bana en son gittigimde yumurta bagisindan bahsetti doktorum. Cunku benimkiler kalitesiz bir de. Belki seninkiler iyi kalitededir.

Yumurtanın kaliteli olup olmadıgı nasıl anlasılıyor bana doktorum kaliteden bahsetmedi hiç korkum böylde devam ederse bir iki sene içinde hiç sansım olmaması yumurta rezervinin az olması hamile kalmaya engelmi yoksa suan için değilde ilerki yaslardmı engel acaba

1 ve altindaki amh degeri dusuk rezerv anlamina geliyor..
Dusuk rezerv hamile kalmayi etkiliyor cunku arrik tukenmeye yakin oldugu icin yumurtalar cok kaliteli olmayabiliyor..

Benim amh 0.64 yeni yapildi
2 yil once 0.90 di bir ara 1.21 e cikti sonra 0.70 sonra 0.35 simdide 0.64

Yani degismez dediklerine bakmayin tek bir yerde yaptirmayin tekrarlattirin..

Ben 3 yillik evliyim 28 yasindayim 2 yildir bu durumu biliyorum
7 aydir da bebek istiyoruz hic klomen kullanmadim ama 5 defa kendi kendime buyuyen yumurtam icin catlatma ignesi yapildi hicbiri tutmadi maalesef ..
Simdi sgk dan rapor cikarmaya calisiyorum tup bebek islemlerine baslayacagiz

Yumurta rezervi dusuk cikmasi buyuk sikinti asla goz ardi edilmemeli imkan varsa hemen tup e baslayin benim gobi beklemeyin

Bir gercwk varki azalan rezerv cogalmaz
Evet dogal yoldan hamile kalma sansi var ama onu beklemek zaman kaybi olabiliyor

Benim deerim 1,42 ocak ayında yaptırmıstım bugün adetimin üçüncü günü bayram oldugu için birdahaki ay mutlaka gene baktıracagım benim yumurtam kendiliğinden olhp catlıyor amh hormonuma bakıldıgında adetliydim ve adetken girilen ultrasondada dört yumurtamolusmustu hiçbir doktor uyarmadı beni bugünki doktor söylediğnden beri yıkıldım cok üzgünüm 23 yasındayım ozaman erken menepoz kapımda

Yanlis anlamadiysam adetliyken muayenende 4 yumurta olusmus diyorsun..

O yumurta degil aslinda onlar antral folikul...
Iste tamda onlar yumurtalik rezervinin durumuni soyler zaten .. Benimde en falz 4 oluyor.. Ve yetersiz bir rakam
Rezervi iyi olan birinde her yumurtalikta en az 5-6 toplamda 10-12 arasinda antral folikul olmali

Onlar maalesef zaten rezervinin az oldugunu gosteriyor canim..

Bende de durum ayni ...

Kızlar estradiol değerim 78 çıktı ve bu değer rezervin azaldığını gösteriyormuş. Sizlerin e2 degeri kaç çıkıyor? Çok endişeleniyorum. Tüp bebek tedavim de ertelendi bu değer yüzünden

Arkadaşlar amh değeri önemli tabi en azından ne zaman menapoza gireceksin biliyorsun ancak değeriniz düşükse kendiliğinden hamile kalmak için boşuna zaman ve yumurta harcamayın. Bütün tedavileri bırakıp direk tüp bebek yapın. Bakın klomendir yada aşılamadır bunlar sizin yumurta stoğunuzu boşa harcar kesin bir sonuç vermez her denemede onlarca yumurta boşa gider amh seviyesi daha çabuk düşer. Eğer böyle bir sorununuz varsa tüp bebek deneyin derim %100 olacak diye birşey yok ama ilk 3 denemede kesin oluyor genelllikle.
Ben de 5 yıllık evliyim 2 yıl çocuk istemedik sanki istesek olacaktı bunları düşünemiyorsun tabi,sonra isteyince olmadı. Dr.a gittik dr.um 0,64 amh testi sonucuyla acı gerçeği şak diye yüzüme söyleyiverdi. Hayalimizde korunmayı bırakıp hemen o ay hamile kalmak vardı ama hayal oldu hepsi. Boşu boşuna aylarca klomen vs.tarzı ilaç kullandim yumurta takibi yapıldı herşey yolunda ama olmuyor. Rahim filmi temiz. Olmuyor olmuyor. Yaş olmuş 33. Ne zamana kadar yumurta takip edeceğim elime bir sey geçmiyor çok sinir oldum ve üzüldüm. Dr.uma tüp bebek yapacağımı söyledim. Ilkinde cok korktum ve heyacanli ve stresliydim olmadı. 2.denememde boş verdim olacaksa olur yoksa ben bu bebek işini bırakıyorum dedim test yapmaya bile zorla gittim nasılsa olmadı diye sonuc pozitifti :) Eğer o gün o karari vermeseydim ben hala hap içiyor dr.un verdiği talimatlari (!) yapiyor olacaktım.
Bir gün hepimiz anne olacağız ama bu neden erken olmasın da geç olsun değil mi ?

Yumurta olusursa olur. Bende malesef olusmuyorki

Yumurta olusursa olur. Bende malesef olusmuyorki
Benim ilk tedavimde 2 tane toplandı 2 si döllendi diğerinde 8 tanesi. Kullanılan ilaçların miktari değeri önemli tabi. Bende 1 ay yumurta kalitesini arttırmak için teatrio kullandim öyle arttı benim de tavsiye ederim

Neredeyse aynı durumdayız 31 yaşındayım eşimde benım fsh 9.5 amh ise 0.843 eşimde de morfolojısı bozuklugu var ama sen bana umut oldun allahım aynı duyguyu bizede yaşatır inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…