Yumurta rezervi üşük olan bayanlar beraber dertleşelim...............

encan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2012
1.648
19
66
Konya
Yumurta rezervi azalan bayanlar dertleşelim çok üzgünüm yardım destek bekliyorum

Dertleşelim gülümmmm..Amh değerin kaççç..Kaç yaşındasınnn?? kaç deneme yapptınnn..Anlatt bana hikayeni dinliyorummm:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

Merhaba canım 31 yaşındayım 14 yıllık evliyim 2 denemem oldu ama malesef bebek yok şimdi 3 denememi yaptırcam ama yumurta rezervin az dedi doktor şimdi tekrar fsh yaptırıcam adet bekliyorum zaten iki denememde sadece 6 yumurta çıktı bunun üçü kaliteliydi şimdi ne olur bilmiyorum

ben buradayım canımm dinliyorum seniii..daha önce kaç idi fshın pekii.doktorun neye göre bu kararı verdiii?? Kısa protokollermi uygulandıı..

8 civarı ama doktor yumurta rezevin 40 yaşında dedi zaten 2 yıldır tedaviye ara verdik şimdi tekrar başlicaz bende endometriyozis var ondan kaynaklıymış önce laparaskopi sonra tüp denicez dedi tüplerde sıvı varmış zaten tüpbebek tutmaz dedi boşuna tüp yapılmış dedi işte böyle

Merhaba canım 31 yaşındayım 14 yıllık evliyim 2 denemem oldu ama malesef bebek yok şimdi 3 denememi yaptırcam ama yumurta rezervin az dedi doktor şimdi tekrar fsh yaptırıcam adet bekliyorum zaten iki denememde sadece 6 yumurta çıktı bunun üçü kaliteliydi şimdi ne olur bilmiyorum
6 yumoştan 3ü kaliteli olması çok iyi bence şansın yüksek benimde rezerv azlığı var 5 de 1 olmuştu şimdi ne olur bilmiyorum..incir kürü denedinmi tedaviden önce yap istersen yaşında genç moralini yüksek tut allah yardımcımız olsun

8 civarı ama doktor yumurta rezevin 40 yaşında dedi zaten 2 yıldır tedaviye ara verdik şimdi tekrar başlicaz bende endometriyozis var ondan kaynaklıymış önce laparaskopi sonra tüp denicez dedi tüplerde sıvı varmış zaten tüpbebek tutmaz dedi boşuna tüp yapılmış dedi işte böyle

Tüplerin alındımı peki canımmm??Hidrosalpenks yüzündennn...

2011 Haziranda 1.aşılama/75 puregon/4 yumurta başta sonra yok oldular?? tedavi iptal..2.aşılama temmuzda doz arttırıldı 10 günün sonunda 2 yumurta
14,5 mm iken kendiliğinden çatladılar..tedavi iptal..
Sonrasında hidrosalpenks(sıvı birikimi) şüphesi ile Ağustos ayında laparoskopi..Sol tüp alındı sağ tüptende geçiş izlenmedi tıkalı..Daha önce hsg de tüpler temizdi.Fsh:6 idi.Laparoskopiyi adetimin bitiminde yaptılar,fakat laparoskopi sonrası aşırı kanamam oldu adet kanaması diyip olabilir dediler yolladılar..Eylül ayında adet göremedimm.Fsh bakıldı 79 çıktı.Erken menopoz denildi.Cyclo içerek adet gördüm fsh:39 çıktı.Sonraki ay yani Kasımda tüp bebek için start verildi.kendiliğimden zamanında adet gördüm ve famera+225 gonal-f ile hiç yumurta oluşmadı 5 gün vuruldum..Tedavi iptal..Sonra kendiliğimden bir daha adet göremedim..Cylo içerek ancak görebiliyorum..Bu arada akupunktura başladım 22 seansım bitti.Bu ay tekrar 150 menegon+klomen2X1 5 gün kullanıldı..Gene hiç yumurta oluşmadı..Tedavi iptal.Ocak ayında fsh:57 çıktı..Mart ayında kürler vb şeyler kullandım:30 çıktı,fakat gene yumurta olmadı.
Erken menopoza girdiğim için hiç uğraşmayın boşuna iğneler ile yıpratmayın denildi.Ama yaşım daha 27..Kendiliğinden gebe kalma ihtimalim zaten yok..Erkek infertilitesi de mevcut..Amh:0,2 çıktı ilk tüp denememden sonra istedi doktorrr..

İşte böyleeeee:43::43::43::43::43::43:

Canım nisan ilk hafta lap olucam büyük ihtimal alınacak ilk denememde hamile kaldım 8 haftalık kaybettim 2.denemem negatif di bakalım bu nasıl olcak ben antalya tb merkezine gidiyorum adet olup gidicem doktor tüpler alınırsa şans yükselir dedi ama korkuyorum

6 yumoştan 3ü kaliteli olması çok iyi bence şansın yüksek benimde rezerv azlığı var 5 de 1 olmuştu şimdi ne olur bilmiyorum..incir kürü denedinmi tedaviden önce yap istersen yaşında genç moralini yüksek tut allah yardımcımız olsun

incir kürünü duydum şu lap bi olayım kullanıcam

2011 haziranda 1.aşılama/75 puregon/4 yumurta başta sonra yok oldular?? Tedavi iptal..2.aşılama temmuzda doz arttırıldı 10 günün sonunda 2 yumurta
14,5 mm iken kendiliğinden çatladılar..tedavi iptal..
Sonrasında hidrosalpenks(sıvı birikimi) şüphesi ile ağustos ayında laparoskopi..sol tüp alındı sağ tüptende geçiş izlenmedi tıkalı..daha önce hsg de tüpler temizdi.fsh:6 idi.laparoskopiyi adetimin bitiminde yaptılar,fakat laparoskopi sonrası aşırı kanamam oldu adet kanaması diyip olabilir dediler yolladılar..eylül ayında adet göremedimm.fsh bakıldı 79 çıktı.erken menopoz denildi.cyclo içerek adet gördüm fsh:39 çıktı.sonraki ay yani kasımda tüp bebek için start verildi.kendiliğimden zamanında adet gördüm ve famera+225 gonal-f ile hiç yumurta oluşmadı 5 gün vuruldum..tedavi iptal..sonra kendiliğimden bir daha adet göremedim..cylo içerek ancak görebiliyorum..bu arada akupunktura başladım 22 seansım bitti.bu ay tekrar 150 menegon+klomen2x1 5 gün kullanıldı..gene hiç yumurta oluşmadı..tedavi iptal.ocak ayında fsh:57 çıktı..mart ayında kürler vb şeyler kullandım:30 çıktı,fakat gene yumurta olmadı.
Erken menopoza girdiğim için hiç uğraşmayın boşuna iğneler ile yıpratmayın denildi.ama yaşım daha 27..kendiliğinden gebe kalma ihtimalim zaten yok..erkek infertilitesi de mevcut..amh:0,2 çıktı ilk tüp denememden sonra istedi doktorrr..

Işte böyleeeee:43::43::43::43::43::43:

canım rabbim yardım etsin hepimize bide eşimde sorun yok narmal çıkolata kistinden amaliyat olmuştum 5 yıl önce bu amaliyatta yumurtalara zarar verilmiş özellikle sağ yumurta salıklı deyil sol iyi dedi doktor yanlış amaliyat sonucu ne geldiyse başıma geldi o yüzden çok korkuyorum allahım yardım etsin

36 yaşındayken 11 fsh ile ve eşimde anca yıkama sonrası 4-5 sperm hücresi görülürken ilk mikro denemesinde ikizlere hamile kaldım..Rahimde 3. evre endometriozis ve adenomyosiz varken..18 haftalık hamileyken rahim ağzı yetmezliği nedeniyle zamansız doğumla kaybettim ilk göz ağrılarımı............

Bebeklerimi kaybettikten 8 ay sonra yine mikro denemesinde bu kez fsh 16 yken yine ikizlere hamile kaldım..Çok zor geçti hamileliğim..Hep hastanede yattım...Erken doğum oldu ama gerekli tüm önlemleri aldığımız için bebeklerimize kavuşabildik..3 ay sonra 2 yaşına girecekler...

Şu an ben 39 yaşındayım..2 ay önce fsh 20 idi..dr erken menapoz olabilirsin dedi..Trisequens isimli ilacı önerdi dr..1 ay içinde Fsh 10 a düştü..Sonraki ay hiç bir şey kullanmadığım halde daha dün tahlil yaptırdım..4.85 e düşmüş....

Ben bu fsh ya da amh ye de inanmıyorum atık..Çok değişken ve yanıltıcı olduklarını düşünüyorum..fsh sı 25 ken doğal yollardan hamile kalanları görünce...

Hele bu siteden bir arkadaşım amh si 0,04 ken doğal yollarla hamile kaldı Allaha şükürler olsun..Fsh mış amh miş bir yere kadar..Allah ol derse oluyor..Hepsi bu !!!

Bu yüzden bozmayın moralinizi..Kimler kimler ne umutsuz durumdakiler hamile kaldı bu sitede....

Canı ben ikinci denememi yaparken yozgatlı bi bayan vardı dokdorlar ona çok ümit vermedi hatta transver olduktan sonra hiç yatmadı nasılsa olmazmış dedi ama rabbim işte ol deyince oluyor ve oldu hiç şans vememişlerdi çok şaşırmıştı yani rabbim istedikten sonra olmicak yok ümit kesmeyelim inşallah

36 yaşındayken 11 fsh ile ve eşimde anca yıkama sonrası 4-5 sperm hücresi görülürken ilk mikro denemesinde ikizlere hamile kaldım..rahimde 3. Evre endometriozis ve adenomyosiz varken..18 haftalık hamileyken rahim ağzı yetmezliği nedeniyle zamansız doğumla kaybettim ilk göz ağrılarımı............

Bebeklerimi kaybettikten 8 ay sonra yine mikro denemesinde bu kez fsh 16 yken yine ikizlere hamile kaldım..çok zor geçti hamileliğim..hep hastanede yattım...erken doğum oldu ama gerekli tüm önlemleri aldığımız için bebeklerimize kavuşabildik..3 ay sonra 2 yaşına girecekler...

şu an ben 39 yaşındayım..2 ay önce fsh 20 idi..dr erken menapoz olabilirsin dedi..trisequens isimli ilacı önerdi dr..1 ay içinde fsh 10 a düştü..sonraki ay hiç bir şey kullanmadığım halde daha dün tahlil yaptırdım..4.85 e düşmüş....

Ben bu fsh ya da amh ye de inanmıyorum atık..çok değişken ve yanıltıcı olduklarını düşünüyorum..fsh sı 25 ken doğal yollardan hamile kalanları görünce...

Hele bu siteden bir arkadaşım amh si 0,04 ken doğal yollarla hamile kaldı allaha şükürler olsun..fsh mış amh miş bir yere kadar..allah ol derse oluyor..hepsi bu !!!

Bu yüzden bozmayın moralinizi..kimler kimler ne umutsuz durumdakiler hamile kaldı bu sitede....
canım öncaelikle merhaba senin adına çok mutlu oldum allah bizede nasip etsin inşallah benim tıransverekadar hiç sorun yaşamıyorum herşey normal ilerliyor ama neden olmuyor bilmiyorum demekki vakti saati var derlerya inşallah busefer olur ümit ediyorum çok acılar yaşadık eşim ve ben onu seviyorum onu mutlu etmek istiyorum o beni bugüne kdar hiç üzmedi çocuk konusunda sorun bende olmasına ramen ama ailesi yüzünde çok yıprandık inşallah rabbim bu sefer boş çevirmez allah herkese yardım etsin inşallah burda mutlu haberler veririz allahın izni ile

Moral bozmayı geçeli çoook olduu zatennnn bendeee..Sadece durumu kabullenip çarelerini aramaya başşladımm..Ama gerçeklerr bunlarr..Bende görüdümm okudumm 120 fsh ile hamile kalanları ama istatistik diye bir realite varrr..Bu nasib işiii..Rabbim tabii ol diyecekk..Ama leyleklerde hiç birşey yapmadan getirmeyecek meleğimizii..O yüzden bu tüm olumsuzlukları anlayıp kabul edip sonra savaşmak gereklii...

Moral bozmayı geçeli çoook olduu zatennnn bendeee..Sadece durumu kabullenip çarelerini aramaya başşladımm..Ama gerçeklerr bunlarr..Bende görüdümm okudumm 120 fsh ile hamile kalanları ama istatistik diye bir realite varrr..Bu nasib işiii..Rabbim tabii ol diyecekk..Ama leyleklerde hiç birşey yapmadan getirmeyecek meleğimizii..O yüzden bu tüm olumsuzlukları anlayıp kabul edip sonra savaşmak gereklii...

canım haklısın ama ümitsizde olmamalı insan ben her denememin ardından bu son dedim hele birinde depresyon geçirdim hemde ne depresyon yaşayan ölü gibi 6ay boyunca kimseyle görüşmedim kimseyi eve almadım en yakın arkadaşımı bile sonra dedimki eğer bu senin kaderinse yaşıcaksın daha bir ay önce tüpbebek düşüncem hiç yoktu asla gitmem artık diyordum ama öyle olmuyormuş anne olma isteğimi bastıramamışım evet istiyorum rabbimden olucak inanıyorum rabbim bizede bi mucize gösterecek hiç bizaman bencil olmadım rabbim benim gibi anne olmak isteyen herkese ver diye dua ettim verecek inanıyorum onun hazinesi öyle genişki rabbim sanada en güzelini nasip etsin senin güzel haberini duyarım inşallah yanlız deyiliz bizimgibi binlerce insan var rabbim kimseyi göbüşü boş göndermesin.......

selam hanımlar ,bende bir zamanlar yumurtalık rezervim az diye hüngür hüngür ağlayanlardandım sükürler olsun 3 denememde ikizlerime kavuşdum önemli olan sayı degil kalitesi allah hepinize yasatsın bu tarifini asla yapamayacagım duyguyu

selam hanımlar ,bende bir zamanlar yumurtalık rezervim az diye hüngür hüngür ağlayanlardandım sükürler olsun 3 denememde ikizlerime kavuşdum önemli olan sayı degil kalitesi allah hepinize yasatsın bu tarifini asla yapamayacagım duyguyu

saol canım bu bana moral oldu salıklı büyüt ikizlerini allah bizede nasip etsin inşallah

Merhaba kızlar,

32 yasındayım 6 yıllık evliyim.Sadece su son 2 senedir yogun sekilde bebek denemem oldu.Birinci sene yumurta takibi,1 çatlatma iğne ve 1 Aşılamadan sonra,tesadüfen rezerve azalma oldunu öğrendik.

İlk Tüp denemem negatif 6 yumurtadan 3 olgunmuş ve Doktorun anneme dediği 1 tanesi biraz iyi,diğerleri vasat ki o 1 taneden de ümitli değilmiş,Bizimkiler o telaşla ve benim psikolojim bozuk diye

- ee niye koyuyorsun dememiş,nitekim bebek olmadı.

Baska doktora gittim esimin zoru ile ve suan çok memlunum.Folik asit,vitamin,coraspirin ve Biosteron diye ilaç verdi.Ben Subatta olumsuz haberi aldım.Mayısda tekrar 2. denemem olucak.

Bu incir kürü işe yarar mı ben yarım yamalak yaptım ama,berbat tadı :D

Back
X