Yumurta dondurma paylaştırma yapiyormusunuz diye sordum british e içtenlikle hayır dediler...Artik güvenmekten başka çaremiz yok maalesef...bende hiç karşılaşmadım böyle bir durumla başka döllendirdikleri yumurtayı transfer etmesinlerde
Yok hiç yollamadim.Daha doğrusu bizim için yapılacak bişey kalmadığını söyledi.dr.kendimi mecbur hissediyorum bazen,kizim bu hayatta tek başına kalmasın,biz olmadigimizds da bi destekçisi olsun istiyorum.Ben olsam bi tane evladım varken. donasyonu düşünmezdim.
Kendi yumurtalarınızı hiç genetığe yolladınız mı ?
iyi geceler anne adayları,ben 11yillik evliyim,6yasida bi kizim var.kizimdan öncede olmuyirdu sonra Rabbimin mucuzesi oldu..ve sorunumuz sebebsiz infertilite,iki yil önce iki defa tup yaptırdık.ama hic transfer olmadı.ilkinde kalitesiz embiriyolar,,2.dollenme olmadı.sperm çok iyi yumurta cok iyi ama sonuç kötü.anladığım kadarıyla içerde dollenme gerçekleşmiyor.çünkü ne rahimde ne de yumurta larda sorun gözükmüyor.en son bi umut sperm dna hasar testi yaptı eşim oda cok iyi geldi.bu durumu yumurtalarima bağlıyorum.doktorum denemeyin dedi.çünkü ilkinde 30yumurta toplanmıştı bitane bile kaliteli embiriyo olusmamisti. ben yumurta donasyonundan yanayım ama eşim kesinlikle ikna olmuyor.kendi yumurtalarimla deneyip elimizdeki avuucumuzdakini bitirmek istemiyorum.
SIZCE NE YAPMALIYIM??
Gerçekten içindeki duyguları görüp öyle yazmışsınız.acı ve gerçek ))bende sizin gibi diyorum.hayatımda tek saglikli yumurtayı yakaladım.evet o zaman 21yasindaydim,Gercekten duanin gücü bir baska. o ara çok kotuydum ve Allah'im dualarimi kabul etti çok sukur))))iki tedavimide ozelde yptim.doktorumun açıklaması şöyle oldu))önce pko dedi,daha sonra sperm kaynaklı dedi..sonra da bana 30ymurtadan bitane bile embiriyo elde edemediysek bidaha deneme derim çünkü sonuç değişmez..ben en çok hamile kalamadigima değilde sorunun belli olmayışından dolayı çok üzülüyorum.belirsizlik dipsiz bi kuyu gibidir çektikçe çekiyor..aslında 2yil önce kabullenmistim.artık tek çocukla yoluma bakicagima ama yine duygularima yenik düştüm.eşim daha 1ay oldu Kaan hocanin randevusunda geleli ve hoca hiç bi sıkıntısının olmadığını hasar testide çok iyi çıktı.Bence sebepsiz infertilite yoktur, yapılmayan testler vardır. Bana da genetik probleminiz varmış gibi gözüktü. Genetik tarama size ve eşinize yapılır kan örneği alınarak bakılır. Kalitesiz yumurta ve kalitesiz sperme sebep olur. Yumurta ya döllenmez ya da oluşan embriyo sağlıksız olur. Dolayısı ile gebelik oluşmaz. Çok çok çok düşük bir ihtimaldir doğal yolla ya da bence tüp bebekle gebelik elde etmek. Bir tane sağlıklı evladım var demiştiniz o da hayattaki yakalayabileceğiniz tek sağlıklı embriyoyu yakalamışsınız anlamına gelebilir. Ki bence kızınızı kucağınıza aldığınızda yaşınızda gençti onunda olumlu etkisi olmuştur. ben sağlıklı evladınız varken donasyon yaptırmanıza karşı değilim. Herkesin kendince sebepleri vardır. Ama bence sizin tedaviniz yapılmamış. Sperm mi alacaksınız yumurta mı embriyo mu bence belli bile değil. Hangi merkezde yaptırdınız acaba? Çünkü mesela benim ilk tüp denemem malesef devletteydi, genetik problemim, kan pıhtılaşmam, troidim olmasına rağmen biz o merkezden elimi boş çıktığımızda hiçbir şeyiniz yok rahim sperm herşey iyi sigara içiyorsanız ondan olamamıştır dendi yollandı :) bence işinde uzman bir doktora bir kez dahagörünün.
+905488506570zazacım british telefonu neydi bende ona karar verdim
çok şükür ilkbaharEvet cnm herkez birseyler yazdi yada soyledi ama ben dr guvendim ve sakin bir sekilde herseyi bekledim ve 3gun embiryosu ve cok sukur iki tane pasam olucak .21 .haftamizdayiz.rabbim sizlerede nasip etsin bu guzel duygulari
çok şükür allah kızını korusun evlat hasreti çekmiyorsuniyi geceler anne adayları,ben 11yillik evliyim,6yasida bi kizim var.kizimdan öncede olmuyirdu sonra Rabbimin mucuzesi oldu..ve sorunumuz sebebsiz infertilite,iki yil önce iki defa tup yaptırdık.ama hic transfer olmadı.ilkinde kalitesiz embiriyolar,,2.dollenme olmadı.sperm çok iyi yumurta cok iyi ama sonuç kötü.anladığım kadarıyla içerde dollenme gerçekleşmiyor.çünkü ne rahimde ne de yumurta larda sorun gözükmüyor.en son bi umut sperm dna hasar testi yaptı eşim oda cok iyi geldi.bu durumu yumurtalarima bağlıyorum.doktorum denemeyin dedi.çünkü ilkinde 30yumurta toplanmıştı bitane bile kaliteli embiriyo olusmamisti. ben yumurta donasyonundan yanayım ama eşim kesinlikle ikna olmuyor.kendi yumurtalarimla deneyip elimizdeki avuucumuzdakini bitirmek istemiyorum.
SIZCE NE YAPMALIYIM??
güven kuzum çünkü damlaya sordum olumsuz olsa yeni donörle nakadar olucak az bir indirim dediYumurta dondurma paylaştırma yapiyormusunuz diye sordum british e içtenlikle hayır dediler...Artik güvenmekten başka çaremiz yok maalesef...
hiç kanda kariotipe baktırdınızmıgenetige nasil.gidiyor diyecektim..
Evet canım banada öyle söylediler, etik olarak çok dikkat ediyoruz dediler...güven kuzum çünkü damlaya sordum olumsuz olsa yeni donörle nakadar olucak az bir indirim dedi
ozaman dedim bana başkasıyla yumurta paylaştırın ucuza diye
olurmu dedi ozaman o donör size özel olmaz biz bunu yapamayız
çok şükür allah kızını korusun evlat hasreti çekmiyorsun
bence kendi başına burak ve allahtan dile kendiliyinden olsun
Yok bktirmadik.ne olduğunu bile bilmiyorum.doktorlara sordum hani yumurtam kalitesizmi diye oda bana içini açıp bkamayacagimiza göre bilmiyoruz.dolu ve kaliteli gözüküyorlar dedi.belkide yaşadığım çevre beni z orluyordur,,belkide evlat hasreti yada kızımın herdefasinda dünyaya gelen kuzenlerine içli içli bakması,anne Allah nezaman bize de vericek demesi yani hepsi karışmış durumdahiç kanda kariotipe baktırdınızmı
Yok bktirmadik.ne olduğunu bile bilmiyorum.doktorlara sordum hani yumurtam kalitesizmi diye oda bana içini açıp bkamayacagimiza göre bilmiyoruz.dolu ve kaliteli gözüküyorlar dedi.belkide yaşadığım çevre beni z orluyordur,,belkide evlat hasreti yada kızımın herdefasinda dünyaya gelen kuzenlerine içli içli bakması,anne Allah nezaman bize de vericek demesi yani hepsi karışmış durumda
Peki dediğiniz genetik testte yumurtanın saglikli olup olmadığı belli olurmu??Allah razi olsun,,Rabbim sizin de yüzünüzü tez vakkite gul dursun )))hayirli cuma lar bu arada
Yumurta dondurma paylaştırma yapiyormusunuz diye sordum british e içtenlikle hayır dediler...Artik güvenmekten başka çaremiz yok maalesef...[/QUaynen güvenmekten başka çaremiz yok allahım hepimizin kucaklarını doldursun inşallah..
Kızlar bugün doktor kan testi istedi crp 7.9 çıktı biraz iltihap var ama şu anda ilaç gerektirmez dedi tedirgin oldum sizce nasıl bu doktor mu yoksa baştan savıyor anlamadim
artemis gebeliğine yakın bırakmışmıydın sigarayıBence sebepsiz infertilite yoktur, yapılmayan testler vardır. Bana da genetik probleminiz varmış gibi gözüktü. Genetik tarama size ve eşinize yapılır kan örneği alınarak bakılır. Kalitesiz yumurta ve kalitesiz sperme sebep olur. Yumurta ya döllenmez ya da oluşan embriyo sağlıksız olur. Dolayısı ile gebelik oluşmaz. Çok çok çok düşük bir ihtimaldir doğal yolla ya da bence tüp bebekle gebelik elde etmek. Bir tane sağlıklı evladım var demiştiniz o da hayattaki yakalayabileceğiniz tek sağlıklı embriyoyu yakalamışsınız anlamına gelebilir. Ki bence kızınızı kucağınıza aldığınızda yaşınızda gençti onunda olumlu etkisi olmuştur. ben sağlıklı evladınız varken donasyon yaptırmanıza karşı değilim. Herkesin kendince sebepleri vardır. Ama bence sizin tedaviniz yapılmamış. Sperm mi alacaksınız yumurta mı embriyo mu bence belli bile değil. Hangi merkezde yaptırdınız acaba? Çünkü mesela benim ilk tüp denemem malesef devletteydi, genetik problemim, kan pıhtılaşmam, troidim olmasına rağmen biz o merkezden elimi boş çıktığımızda hiçbir şeyiniz yok rahim sperm herşey iyi sigara içiyorsanız ondan olamamıştır dendi yollandı :) bence işinde uzman bir doktora bir kez dahagörünün.
Mesela arkadaşım benim genetiğimde problem var. Bazı kromozomlar sıkıntılı. Ben fiziksel ve zihinsel sağlıklıyım ama yumurtam değil. Genetiğimdeki problemin çıkardığı olumsuz sonuç sağlıklı yumurta üretemememek. Eğer eşimde problem olsa idi sağlıklı sperm üretemiyor olurdu dolayısı ile sağlıklımız embriyolar oluyorGerçekten içindeki duyguları görüp öyle yazmışsınız.acı ve gerçek ))bende sizin gibi diyorum.hayatımda tek saglikli yumurtayı yakaladım.evet o zaman 21yasindaydim,Gercekten duanin gücü bir baska. o ara çok kotuydum ve Allah'im dualarimi kabul etti çok sukur))))iki tedavimide ozelde yptim.doktorumun açıklaması şöyle oldu))önce pko dedi,daha sonra sperm kaynaklı dedi..sonra da bana 30ymurtadan bitane bile embiriyo elde edemediysek bidaha deneme derim çünkü sonuç değişmez..ben en çok hamile kalamadigima değilde sorunun belli olmayışından dolayı çok üzülüyorum.belirsizlik dipsiz bi kuyu gibidir çektikçe çekiyor..aslında 2yil önce kabullenmistim.artık tek çocukla yoluma bakicagima ama yine duygularima yenik düştüm.eşim daha 1ay oldu Kaan hocanin randevusunda geleli ve hoca hiç bi sıkıntısının olmadığını hasar testide çok iyi çıktı.
ışte aynen öyle problemimiz belli olmadığı için yumurta mi veya sperm mi belli değil..ama doktorlar hic mi hiç genetik ten bahsetmediler ...eğer kanda sorun çıkarsa yumurtadanmi sorun var demektir?
Transferden bir gün önce bıraktım. Keşke daha erken bıraksaydım ama yapamadım. Ama o günden sonra hiç içmedimartemis gebeliğine yakın bırakmışmıydın sigarayı
içini açıp bakamayacağımıza göre ne demek? Ne kadar cahilce! Allah aşkına kim bu saçma sapan konuşan doktorYok bktirmadik.ne olduğunu bile bilmiyorum.doktorlara sordum hani yumurtam kalitesizmi diye oda bana içini açıp bkamayacagimiza göre bilmiyoruz.dolu ve kaliteli gözüküyorlar dedi.belkide yaşadığım çevre beni z orluyordur,,belkide evlat hasreti yada kızımın herdefasinda dünyaya gelen kuzenlerine içli içli bakması,anne Allah nezaman bize de vericek demesi yani hepsi karışmış durumda
Peki dediğiniz genetik testte yumurtanın saglikli olup olmadığı belli olurmu??Allah razi olsun,,Rabbim sizin de yüzünüzü tez vakkite gul dursun )))hayirli cuma lar bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?