hayırlı cumalar arkadaşım rabbim evladına kardeş versin tez bir zamandaYok bktirmadik.ne olduğunu bile bilmiyorum.doktorlara sordum hani yumurtam kalitesizmi diye oda bana içini açıp bkamayacagimiza göre bilmiyoruz.dolu ve kaliteli gözüküyorlar dedi.belkide yaşadığım çevre beni z orluyordur,,belkide evlat hasreti yada kızımın herdefasinda dünyaya gelen kuzenlerine içli içli bakması,anne Allah nezaman bize de vericek demesi yani hepsi karışmış durumda
Peki dediğiniz genetik testte yumurtanın saglikli olup olmadığı belli olurmu??Allah razi olsun,,Rabbim sizin de yüzünüzü tez vakkite gul dursun )))hayirli cuma lar bu arada
gebelikte bazen artar sıkma canınıKızlar bugün doktor kan testi istedi crp 7.9 çıktı biraz iltihap var ama şu anda ilaç gerektirmez dedi tedirgin oldum sizce nasıl bu doktor mu yoksa baştan savıyor anlamadim
Ben için yaptı tatlım bunu? Tam kan sayımı fln mı yaptı?Kızlar bugün doktor kan testi istedi crp 7.9 çıktı biraz iltihap var ama şu anda ilaç gerektirmez dedi tedirgin oldum sizce nasıl bu doktor mu yoksa baştan savıyor anlamadim
Inşallah sıkıntı olmazgebelikte bazen artar sıkma canını
Mart’ta mı başlıyorsun tatlım? :)))) hadiiii hadiiiiiigebelikte bazen artar sıkma canını
Korkkkmaaaaaa :) kontroller nasıl bebişler ne yapıyor :)Inşallah sıkıntı olmaz
Bu testlerin hepsini hatta daha fazlasını yptim.fsh 8.47 çıktı..Aslında sayısal rakamlara pek takilmamak lazim..usg yeterli. çoğu merkez artık fsh baktirmiyorlae.2denemede az igne ve 13yumurta bitanesinde bile dollenme olusmadi.Çok yumurta oluşması kalite anlamına gelmiyor.Sanırım sizde yumurta kalitesi problem..Bütün kan testlerinizi yaptırın.
Yumurtalık Rezervi İçin Yapılacak Testler
CC testi; adetin 3 ve 10.günleri bakılır. Bu dönemde hastaya 100 mg klomen kullanılır. Ve bu günlerde FSH oranına bakılır. Eğer 10 dan yüksekse rezerv kötü demektir. İnhibin B seviyesi FSH hormonunu baskılayıcı özelliktedir. İleri yaşla birlikte bu seviye azalır FSH artar. Eğer 45 den düşükse over rezervi kötü demektir. AMH hormon testi yumurtalık rezervi azalmasıyla düşüşe geçer. Adetin 10. günü progesteron düzeyi ölçümü yapılır. Testin 3 üzerinde olması rezervin olduğuna işarettir. Ultrasonda yumurta sayılması genel olarak yumurtaların durumu hakkında doğru bilgi verir. Tüp bebek tedavileri de bu testler sonrasında bir şekil almaya başlar.
Yumurtanın kalitesi gebeliğin oluşmasında çok önemli bir kriterdir. Bu nedenle tüp bebek tedavilerinde kadının yumurta kalitesi ilk olarak değerlendirilen durumdur. Yumurta kalitesi yumurtanın görüntüsü ya da döllenebilme özelliğinin var olduğunun ifadesidir. Yumurta kalitesi kadında aydan aya değişen bir durumdur. Genetik faktörler olsun çevresel faktörler olsun etkileyici durumlardır. Günümüzde artık tüp bebek tedavisine başlamadan önce kadında tiroid bezi fonksiyonları da kontrol edilmektedir. Tiroidlerin çalışıp çalışmama durumları da gebelik oluşumu için etki etmektedir.
Yumurtalık yaşlanması yumurta sayısının azalması ile birlikte yumurtalardaki kalitenin azalmasıdır. Yumurtalık yaşlanması dışarıdan anlaşılan bir durum değildir. Ne adet düzensizliği ne de menopoz durumları yaşatır.
Yumurtalıkların durumu sadece ultrason eşliğinde bir uzman tarafından değerlendirilir. Ayrıca yapılan bazı testlerde yumurtalık yaşlanması hakkında bilgi veren değerlerdir. Yumurtalıkları yaşlanmış bir kadının tekrar eskiye döndürülmesi mümkün değildir.
- Yumurta kalitesini kesin olarak anlamanın net bir yöntemi hala yoktur.
- Yumurtalıkların görevi yaş ilerledikçe azalmaya başlar
- Kadınlar her ay adet döneminin 13.ve 17.günleri arasında şiddetli olmayan bir ağrı hissederler. Bu yumurtlama ağrısıdır.
- Yumurtlama sağlanabilmesi için ilaç tedavisi uygulanabilir.
- Yumurtlama erken menopoz durumlarında tamamen biter.
ALLAH razi olsun..Amin inşallah)) Çok sağolun ALLAH 'im emeklerinizi bebekle taclandirsin.hayırlı cumalar arkadaşım rabbim evladına kardeş versin tez bir zamanda
sizde araştırın daha iyi uzman bulun
o ne yani içinemi girelim
o doktora deki kan testleri var yumurta rezervini ve kalitesini gösteren
birde kürler kullan yumurta kaliteni artıran
folik asiti burakma
hiç sormayın.eşimin isguzarligi yüzünden iki denemiyde orda heba ettik.izmir irenbe tup bebek merkeziiçini açıp bakamayacağımıza göre ne demek? Ne kadar cahilce! Allah aşkına kim bu saçma sapan konuşan doktor
Bu testlerin hepsini hatta daha fazlasını yptim.fsh 8.47 çıktı..Aslında sayısal rakamlara pek takilmamak lazim..usg yeterli. çoğu merkez artık fsh baktirmiyorlae.2denemede az igne ve 13yumurta bitanesinde bile dollenme olusmadi.Çok yumurta oluşması kalite anlamına gelmiyor.Sanırım sizde yumurta kalitesi problem..Bütün kan testlerinizi yaptırın.
Yumurtalık Rezervi İçin Yapılacak Testler
CC testi; adetin 3 ve 10.günleri bakılır. Bu dönemde hastaya 100 mg klomen kullanılır. Ve bu günlerde FSH oranına bakılır. Eğer 10 dan yüksekse rezerv kötü demektir. İnhibin B seviyesi FSH hormonunu baskılayıcı özelliktedir. İleri yaşla birlikte bu seviye azalır FSH artar. Eğer 45 den düşükse over rezervi kötü demektir. AMH hormon testi yumurtalık rezervi azalmasıyla düşüşe geçer. Adetin 10. günü progesteron düzeyi ölçümü yapılır. Testin 3 üzerinde olması rezervin olduğuna işarettir. Ultrasonda yumurta sayılması genel olarak yumurtaların durumu hakkında doğru bilgi verir. Tüp bebek tedavileri de bu testler sonrasında bir şekil almaya başlar.
Yumurtanın kalitesi gebeliğin oluşmasında çok önemli bir kriterdir. Bu nedenle tüp bebek tedavilerinde kadının yumurta kalitesi ilk olarak değerlendirilen durumdur. Yumurta kalitesi yumurtanın görüntüsü ya da döllenebilme özelliğinin var olduğunun ifadesidir. Yumurta kalitesi kadında aydan aya değişen bir durumdur. Genetik faktörler olsun çevresel faktörler olsun etkileyici durumlardır. Günümüzde artık tüp bebek tedavisine başlamadan önce kadında tiroid bezi fonksiyonları da kontrol edilmektedir. Tiroidlerin çalışıp çalışmama durumları da gebelik oluşumu için etki etmektedir.
Yumurtalık yaşlanması yumurta sayısının azalması ile birlikte yumurtalardaki kalitenin azalmasıdır. Yumurtalık yaşlanması dışarıdan anlaşılan bir durum değildir. Ne adet düzensizliği ne de menopoz durumları yaşatır.
Yumurtalıkların durumu sadece ultrason eşliğinde bir uzman tarafından değerlendirilir. Ayrıca yapılan bazı testlerde yumurtalık yaşlanması hakkında bilgi veren değerlerdir. Yumurtalıkları yaşlanmış bir kadının tekrar eskiye döndürülmesi mümkün değildir.
- Yumurta kalitesini kesin olarak anlamanın net bir yöntemi hala yoktur.
- Yumurtalıkların görevi yaş ilerledikçe azalmaya başlar
- Kadınlar her ay adet döneminin 13.ve 17.günleri arasında şiddetli olmayan bir ağrı hissederler. Bu yumurtlama ağrısıdır.
- Yumurtlama sağlanabilmesi için ilaç tedavisi uygulanabilir.
- Yumurtlama erken menopoz durumlarında tamamen biter.
ALLAH razi olsun..Amin inşallah)) Çok sağolun ALLAH 'im emeklerinizi bebekle taclandirsin.hayırlı cumalar arkadaşım rabbim evladına kardeş versin tez bir zamanda
sizde araştırın daha iyi uzman bulun
o ne yani içinemi girelim
o doktora deki kan testleri var yumurta rezervini ve kalitesini gösteren
birde kürler kullan yumurta kaliteni artıran
folik asiti burakma
hiç sormayın.eşimin isguzarligi yüzünden iki denemiyde orda heba ettik.izmir irenbe tup bebek merkeziiçini açıp bakamayacağımıza göre ne demek? Ne kadar cahilce! Allah aşkına kim bu saçma sapan konuşan doktor
Bence onlardan da sorun çıkmayacak.ama yinede ypicam genetik testleri.Bazen şu korku da beni sarıyor.ya donasyona rağmen embiriyomuz olusmasa!Mesela arkadaşım benim genetiğimde problem var. Bazı kromozomlar sıkıntılı. Ben fiziksel ve zihinsel sağlıklıyım ama yumurtam değil. Genetiğimdeki problemin çıkardığı olumsuz sonuç sağlıklı yumurta üretemememek. Eğer eşimde problem olsa idi sağlıklı sperm üretemiyor olurdu dolayısı ile sağlıklımız embriyolar oluyoreşime ve bana genetik test yapabilir miyiz diye doktoruna danışabilirsin
Normalde sıkıntı görünmüyor gayet iyiler diyor kalp atışlarını net duyduk bugün:) ama şu kan testi kafamı karıştırdı doktor şu anlık ilaç gerektirmiyor dedi 3 hafta sonra gel dedi peki bu arada daha da yükselirse ne olacak ona kafam takılıyorKorkkkmaaaaaa :) kontroller nasıl bebişler ne yapıyor :)
Bu testlerin hepsini hatta daha fazlasını yptim.fsh 8.47 çıktı..Aslında sayısal rakamlara pek takilmamak lazim..usg yeterli. çoğu merkez artık fsh baktirmiyorlae.2denemede az igne ve 13yumurta bitanesinde bile dollenme olusmadi.
ALLAH razi olsun..Amin inşallah)) Çok sağolun ALLAH 'im emeklerinizi bebekle taclandirsin.
hiç sormayın.eşimin isguzarligi yüzünden iki denemiyde orda heba ettik.izmir irenbe tup bebek merkezi
neutrofil ve monosit kanda azcık artar gebelikteZaza Benim de neut lym ve mon ama sadece # bu işaretli olanları yüksekti diğerleri normal doktor sorun yok dedi ama nie yüksek çıkarki
Amh hiç bkilmadi,yani istenseydi yapardık.ya rezerv sıkıntım yok.yumurtalar bos da çıkmıyor. şekli görüntüsüde iyi hatta çok az dozla bile çok güzel gelisiyorlar.yani hiç bi sıkıntı çıkmıyor.hatta doktorum bana demesi görünüşte en iyi hastam sensin taki yum ve sperm birlesene kadar. düşünsene çok sayıda dolu yumurtan var .ama yumurta donasyonuna muhtaç kalıyorsun.şimdi yum olmasa bu kadar koymaz bana ))siz ne asamadasiniz?FSH bazen değişebiliyor, ama AMH daha net fikir veriyor amh ın kaçtı acaba
Evet biraz uzun bir sürec ama inşallah sonu hepimiz için iyi olur kararın hayırlı olur inşallahbende başlıyorum artık süreç biraz uzun olucak sanırım bahçeciye karar verdim
Ne kadar içiyordun artemissi maalesef bende çok zorlanıyorum...Transferden bir gün önce bıraktım. Keşke daha erken bıraksaydım ama yapamadım. Ama o günden sonra hiç içmedim
Hep endişe hep endişe aynı ben :) sanırım biraz rahat olmak gerekiyor kuzu :) sorun yok dediyse yoktur takma kafanıNormalde sıkıntı görünmüyor gayet iyiler diyor kalp atışlarını net duyduk bugün:) ama şu kan testi kafamı karıştırdı doktor şu anlık ilaç gerektirmiyor dedi 3 hafta sonra gel dedi peki bu arada daha da yükselirse ne olacak ona kafam takılıyor
Son 2 aya kadar günde 1 paketNe kadar içiyordun artemissi maalesef bende çok zorlanıyorum...
Bir problem mutlaka olmalı. Bu diilse bir başkası...Bence onlardan da sorun çıkmayacak.ama yinede ypicam genetik testleri.Bazen şu korku da beni sarıyor.ya donasyona rağmen embiriyomuz olusmasa!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?