Selam efsune-12 senin yazılarını çok beğeniyorum çok olgun kişilikte birine benziyosun.senin denemen oldumu nasıl geçti sonuç ne sakıncası yoksa bana yazarsan sevinirim.ben çok karamsar biriyim aklımda hep bebek var ama sanki deneyince olmıyacak gibi geliyor oyüzden çok korkuyorum şuanda donasyon yapmam imkansız görünüyo maddi açıdan uygun değilim.yaşımda ilerliyo beni bu çok kaygılandırıyo Alllah nasip ederse olur diyorum oşekilde teselli ediyorum kendimi,ama elime para geçince denemek istiyorum.SEVGİLER...!

sevgili lalita hoşgeldin,

biryerlerde yazmıştım ama bulamadım..
yeniden yazayım:)
yaş 42, istanbulda yaşıyorum. 14 yıllık evliyşm 8 yıldır sorunumuz var.
eşimde sperm sayısı az ve morjoloji kötü sadece %1 sağlıklı
-2005 te ilk deneme doktorun muayenehanesinde 225 gonal f vücut cevap vermedi. sadece 1 yumurta oluştu tüp bebek yerine aşılama yapıldı sonuç negatif,
-2006 ilk tüp bebek memorial 6 yumurta oluştu 2 embryo transferi oldu sonuç negatif
-2007 bahçeci kliniği 6 yumurta 1 embryo transferi sonuç 52, 111 sonra biyokimyasal gebelikmiş. kürtaj felan olmadı
-2009-2010 da hamburgda nöyral terapi oldum..
-2010 bahçeci kliniği 4 yumurta ama transfere gidilmedi:((
-2011 genart ankara 4 yumurta toplandı 1 embryo transferi oldu negatif sonuççç.
öğrendikki amh değeri bende çok düşük ondan yumurta az oluyor..

olaylara hep negatif yaklaşman yani senin deyiminle kararmsar olman iki şeye dayanıyordur. ya hep hayatında kötü şeyler ile karşılaştın bu düşünceyi bilinçaltı içselleştirdi.. yada sorumluluk almaktan kaçıyorsun. en iyi anlatımıda korku nedeniyle ötelenen ve deneyimlenmeyen onca şey hayata dair..

sevgiyle kal..

Sevgili papatya4o senin yumurta donasyonu muydu embriyo mu? Nerde yaptırmıştın? Daha önce yazdığın mesaj beni çok cesaretlendirdi. Yaa yumurta donasyonu yaptırmaya kendimi ikna ettim ama sperm morfolojisi kötü daha doğrusu iyi değil %3. Yumurta donasyonu yaptırırsam ya sperm kalitesi düşük diye tutmazsa ya da düşük olursa diye çok korkuyorum. Senin dediğin gibi embriyo donasyonu mu denesem? ooff çok kafam karışık, gel git yaşıyorum hep;bir çok net oluyorum tamam istediğin gibi seçme şansın var embriyoda diyorum... Sonra yaaa ikimize de ait olmayacak diyorum,halbu ki dünyaya gelse çooook seveceğimi biliyorum. Belki de henüz sahip olmadığım için mi bilmiyorum ......... Bir de donasyon ücretlerini sormuştum bütün arkadaşlara ama cevap alamadım. Biryerlerde 4500 euro diye okumuştum. Peki sadece tek transferlik yumurta mı veriliyor,yani 2.bir denemeye yumurta kalmıyor mu,diğer denemede de yine 4500 mü ödeniyor? embriyo donasyonu da aynı ücret mi? Sana soruyorum çünkü deneyimin var.
minik bebişine ve sana kucak dolusu sevgiler...

Sabah ı şerifler hayrola kızlarrrr

Gülce mamada mı rahtsız diye gece mama vermemeye karar verdim. Bu durumda erkende kalkıp bari işlerimi de yapacaktım planlarıma göre ama bakalım ne kadar dayanacak.

Efsuneciğim
mamaya başlamayacaktım ama Keremali bütün bir ay emip emip sadece 100 gr alınca ( normalde enaz 1 kilo almaları gerekiyor ilk ay ) korkuyorum bunu da abarttım galiba mide minnacık kaldrımıyor mamayı habire gaz yapıyor .wc ye çıkamıyor. Seni okuyoruz seviyoruz sitenin direği.

Benimde olacak Eve seninde olacak ve yılmamamn herşeye bedel. Biliyorsun isan umudunu kaybedince herşeyini kaybetmiş oluyor ötesii değil. Boşver bu mu bizi engelleyecek herbirimiz ne acılar atlattık ne olumsuzluklar ne istemeyen kocalarla savaşmadığımız ne onca çabaya rağmen olmayan sonuçlar almamız kaldı. Hepsinin üstesinden geleceğiz inşallah ne demişler benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var ( oğlana istiklal marşı çalıştırıyorum bu ara:)

Fabılcığım

Beimki embriyo transferi. Şimdi sperm kötü de olsa sonuç alabilirsin. Diğer forumda bir arkadaşın yüzde 2 ile aldı sonuç. Ama donmuş bekleme GEnelde düşük morf den donmuş kalmıyor. Bir :17:e başarı oranı düşüyor olabilir sanki emin değilim o konuda ama oluyor. Önce bir sei eşi spermi ile dene bari. Ama gitmeden önce adamı bir kürlere al bence şöyle enaz 3 ay. GNC mağazalarında ARJIMAX var larjının li onu başla proxeed de alabilirsiniz ama argınmax daha uygun içeriği de hemen hemen aynı. Para konusunda kimse cevap yazmamaıştır çünkü yaza yaza sıkıldık :) Her merkz faklı evet 4500 uçak ve otel hariç Hit ve dünya da Acak savaş ve Firdevs hanım 4750-4600 arası
otel dahil. Uçak sana ait. İstersen tel aç mevsime göre de değişiyor çataçat yap pazarlığını Verda daha uygun sanıyorum Göze alırsa onunla da yapabilirsin Yani yeni olmasını göze alırsan. Yosun ile konuşabilirsin bu konuyu. Dondurmada hit para almıyor Firdevs hn ve savaş bey 500 Avro alıyor daha sonra gittiğinde işlem parası 1000 Avro alıyorlar. Berki bilmiyorum hit işlem parası alıyor mu bilmiyorum
Hadi kolay gelsin arkadaşım

canım yaa ben katlanır umudundaydım allah büyük zamanı gelmemiş olarak düşün çok zor seni çok iyi anlıyorum allah sabır versin umudunu kaybetme inşallah seninde olacak sabır sabır geçmiş bidaki tedavinde allah sevindirsin canım çok üzüldüm elimizden bişey gelmiyor bu işin iki yanı var ya pozitif ya negatif garanti yok offf valla bende korkuyorum benimde az kaldı pazar tesi galiba yumurta toplanıcak bakalım beni neler bekliyor biyandan seviniyorum bebegime kavuşmaya az kaldı diye biyandan ya tutmazsayı getiriyorum aklıma hayır hayır bu sefer olucak diyorum karma karışık duygularım heyicanda çabası allah yardımcımız olsun hepimizin ..

canım senin transfer tarihin ne zaman?

selam kızlarrrr

fiyatları bende bildiklerimi söyleyim;hitte yumurta donasyonu 4500 euro buna sadece işlem dahil otel uçak sen ayarlarsan daha ucuza geliyor ama mevsime çok bağlı tabi yazın herşey iki katı fiyata.bu fiyatlarda maalesef hiç pazarlık yapılmıyor.gerçi diğer sitede bir arkadaş sperm donasyonu için ilkinde olmazsa diğerinde bedava sözü aldığını söyleyip duruyordu ama sperm zaten ucuz en fazla 500 euro olduğu için öyle bir söz verilmiş olabilir.esas pahalı olan yumurta çünkü.eğer embriyo alacaksan hitte fiyatı 5000 euro.eğer embriyo artarsa dondurmak için para alınmıyor.eğer ikinci kez işleme gidersen 1000 euro veriliyor.klinik magosada.fazla otel seceneği yok.magosa pek sevimli biryer değil.ama kliniğe çok yakın apartlar var onların fiyatı çok ucuz günlük tek kişi 50,çift kişi 60 lira.ben ilk gittiğimde orada kaldım.kötü değil tabiki çok matah da değil öğrenci apartı işte.maddi durumun yeterli değilse kalınacak en iyi seçenek.sonra eşimle gittiğimde eşim öyle yerleri pek sevmediği için güzel bir otelde kalmıştık.

berk bey yani dünya da yumurta donasyonu yine 4500 euro.yine hiçbir şey dahil değil.eğer işlem sonrası dondurulursa 500 euro daha alıyorlar.ikinci kez gidersen 1000 euro daha veriyorsun yani donmuşlarla denersen.ama donmuş kalacak diye garanti yok.benim mesela 19 yumurtadan hiç donmuş kalmamıştı.spermlerde morfoloji kötüyse genelde donmuş kalmıyor.klinik girnede çok güzel biryer.kalacak çok alternatif var.istediğin tarz otel bulabilirsin.kliniğe çok yakın bir sürü otel var zaten klinik çok merkezi yerde.yine kendin ayarlarsan daha ucuza gelir kesinlikle.ben hepsini kendim ayarladım.uçak otel araç kiralama yaklaşık yaz aylarında 2 kişi 1500 tl,kışın ise 750-1000 arası para verdim.isterseniz ben size bu konuda yardımcı olurum.kıbrısı iyi biliyorum.ama kesinlikle kliniklere bu işi bırakmayın.çünkü en az 1000 euro para daha veriyorsunuz.

selam kızlarrrr

fiyatları bende bildiklerimi söyleyim;hitte yumurta donasyonu 4500 euro buna sadece işlem dahil otel uçak sen ayarlarsan daha ucuza geliyor ama mevsime çok bağlı tabi yazın herşey iki katı fiyata.bu fiyatlarda maalesef hiç pazarlık yapılmıyor.gerçi diğer sitede bir arkadaş sperm donasyonu için ilkinde olmazsa diğerinde bedava sözü aldığını söyleyip duruyordu ama sperm zaten ucuz en fazla 500 euro olduğu için öyle bir söz verilmiş olabilir.esas pahalı olan yumurta çünkü.eğer embriyo alacaksan hitte fiyatı 5000 euro.eğer embriyo artarsa dondurmak için para alınmıyor.eğer ikinci kez işleme gidersen 1000 euro veriliyor.klinik magosada.fazla otel seceneği yok.magosa pek sevimli biryer değil.ama kliniğe çok yakın apartlar var onların fiyatı çok ucuz günlük tek kişi 50,çift kişi 60 lira.ben ilk gittiğimde orada kaldım.kötü değil tabiki çok matah da değil öğrenci apartı işte.maddi durumun yeterli değilse kalınacak en iyi seçenek.sonra eşimle gittiğimde eşim öyle yerleri pek sevmediği için güzel bir otelde kalmıştık.

berk bey yani dünya da yumurta donasyonu yine 4500 euro.yine hiçbir şey dahil değil.eğer işlem sonrası dondurulursa 500 euro daha alıyorlar.ikinci kez gidersen 1000 euro daha veriyorsun yani donmuşlarla denersen.ama donmuş kalacak diye garanti yok.benim mesela 19 yumurtadan hiç donmuş kalmamıştı.spermlerde morfoloji kötüyse genelde donmuş kalmıyor.klinik girnede çok güzel biryer.kalacak çok alternatif var.istediğin tarz otel bulabilirsin.kliniğe çok yakın bir sürü otel var zaten klinik çok merkezi yerde.yine kendin ayarlarsan daha ucuza gelir kesinlikle.ben hepsini kendim ayarladım.uçak otel araç kiralama yaklaşık yaz aylarında 2 kişi 1500 tl,kışın ise 750-1000 arası para verdim.isterseniz ben size bu konuda yardımcı olurum.kıbrısı iyi biliyorum.ama kesinlikle kliniklere bu işi bırakmayın.çünkü en az 1000 euro para daha veriyorsunuz.

Kıbrıs tüp bebek merkezi Savaş Özyiğit
Yumurta donasyonu 4500 euro .. Bu fiyat sadece işlem için alınıyor.. otel uçak yeme-içme dahil değil.. sadece havaalanı klinik arası transfer hizmetleri ücretsiz.

Canım değer 9 un üstünde olunca hamile olmuyor musun?
Bak doktorun tekrar ölçtür demiş bence umudunu kaybetme..
Olmazsa da yüce rabbim vaktini saatini belirlemiştir o zamanı bekliyordur

canım tabiki 10 un üzerinde gebelik oluyor ama tüp bebekte 12.gün değeri 100 ün altında olunca pekde iyi sonuçlanmıyor.o yüzden boşuna ümit vermeyelim arkadaşa.10 un üzerinde normal yollarla gebelik olduğunda,geç yumurtlama olabileceği için tam günü bilinmediğinden erken dönemde test yapılan,böyle düşük değerle başlayan gebelikler devam edebiliyor.ama tüp bebekte 50 nin altı maalesef genelde biyokimyasal gebelik oluyor.ben daha hiç görmedim ki normal devam eden...ayrıca iki gün sonra değerin en az 2 katına çıkması gerekir.eğer değer çok yüksek başlayıp iki katına çıkmasaydı o zaman belki ikizolduğu düşünülürdü.mesela ilk testi 400 olupta ikinci testi 600 gibi bir değer olsaydı dediğin gibi ikiz olup biri tutunamamış denebilirdi...

arkadaşlar merhabalar esım bı tüp bebek merkezıne sperm vermeye gıdecek bana bı akıl verırımısız ılk defa basıma gelıyor boyle seyler yanımızda bısey goturmemız gerekıyor mu ?
ne olur acıl cevap verın bu arada buradakı butun arkadaslarım rabbım hepımıze buyuk sabır versın çok zorlu bır yol..

Son düzenleme:
benimde olacak.. çok üzüldüm:( hayırlısı diyelim... negatif sonuç ne demek, neler hissedilir buradaki herkes biliyor ne yazık ki... bir daha ki denemeye inşallah sende kavuşursun bebeğine...

Canım gecmıs olsun,neolur üzülmemeye calıs...allahtan bır hayır vardır ki böle olmustur...bıraz dinlendıkten sonra tekrar denemelisin.

cok sevgıler

Herkese günaydın,

Bu hafta gerek benimdeolacak arkadaşımızın negatif sonucu ve rowinanin düşük tehlikesi ve hastanede olması hepimizin moralini bozdu.
Diğer yandan ördek ve selda selda keseleri görüp mutlu oldu.
Deneme sürecinde olanlarin heyecani ve huzursuzluklarida bizimle...
İşte hayat bir bütün olarak karşımızda.
Ne varlığa sevinirim nede yokluğa yerinirim...hergeleni tevekülle kabul edip kucaklayacak olgunluk versin hepimize...
Sevgiyle kalin

arkadaşlar merhabalar esım bı tüp bebek merkezıne sperm vermeye gıdecek bana bı akıl verırımısız ılk defa basıma gelıyor boyle seyler yanımızda bısey goturmemız gerekıyor mu ?
ne olur acıl cevap verın bu arada buradakı butun arkadaslarım rabbım hepımıze buyuk sabır versın çok zorlu bır yol..

Selam,
Tüp bebek merkezleri bu konuda yeterince donanımlı. Birşeye gerek yok. Yeterki eşin bu olayı sürecin bir parçası olarak görsün ve spermini versin.
Tüp bebek denemen hayirli olsun.

Son düzenleme:
geçmiş olsun dilekler ve dualarınız için çok sağolun çok kötü bişey bu kaybetme korkusu kimseye yaşatmasın diyorum çok teşekkür ederim hepinize
kanamam kesildi ama tehlike devam ediyor iki kese göründü kesenin üst tarafındaki karanlık içime karanlık bastırdı o pazar gününü bir ben bir allah biliyor içimde neler koptuğunu canımdan can gittiğini
dün akşam taburcu etti dinlenmem gerektiğini söyledi çünkü hala olumsuzluklar devam ediyor....allah yardımcımız olsun diyorum:(

canım senin haberini hastanede okudum ama yazamıyordum o acı içinde emin olki senin acın benim acım oldu çok üzüldüm canım seni pozitif diye düşünüyordum telefonu aldım elime bugün dedim formda bir arkadaşın test günü dedim merak ettim ne çıktı diye gördüm ve moralim dahada bozuldu allahım dedim sınıyorsun bizi galiba sabrımızı ölçüyor dedim
üzülme canım dediğin gibi tekrar dene elbet seninde zamanın var o günleride göreceksin üzülme lütfen kendine iyi bak....

canım senin haberini hastanede okudum ama yazamıyordum o acı içinde emin olki senin acın benim acım oldu çok üzüldüm canım seni pozitif diye düşünüyordum telefonu aldım elime bugün dedim formda bir arkadaşın test günü dedim merak ettim ne çıktı diye gördüm ve moralim dahada bozuldu allahım dedim sınıyorsun bizi galiba sabrımızı ölçüyor dedim
üzülme canım dediğin gibi tekrar dene elbet seninde zamanın var o günleride göreceksin üzülme lütfen kendine iyi bak....

canım benim sanada çook geçmiş olsun. umarım bu minik kazadan sonra herşey yolunda gider ikizlerini kucağına alırsın. bende ikiz istiyordum. biri kız biri erkek. nasip değilmiş şimdilik herhalde. doktorum bu gün yine tekrarlamamı istedi bhcg. buradaki kadın doğum uzmanımda daha erken belki yükselir takibe alalım dedi. bakalım göreceğiz ama zannetmiyorum.ilginç olanı hala kanama yok. neyse bir kaç günlükte olsa kendimi hamile gibi his ettim. güzel duyguymuş. inşallah allah 9 ay boyunca aynı duyguyu his ettirtir.

geçmiş olsun dilekler ve dualarınız için çok sağolun çok kötü bişey bu kaybetme korkusu kimseye yaşatmasın diyorum çok teşekkür ederim hepinize
kanamam kesildi ama tehlike devam ediyor iki kese göründü kesenin üst tarafındaki karanlık içime karanlık bastırdı o pazar gününü bir ben bir allah biliyor içimde neler koptuğunu canımdan can gittiğini
dün akşam taburcu etti dinlenmem gerektiğini söyledi çünkü hala olumsuzluklar devam ediyor....allah yardımcımız olsun diyorum:(

günaydın kızlar.. hoşgeldin rowina... gelmiş geçmiş olsun inşallah.. dikkat et kendine... şimdi elini karnına koy.. "yosun sizi çok seviyor, ayrıca tüm teyzeler de sizi seviyor ve bekliyor" de onlara :)

Back
X