- 11 Şubat 2017
- 299
- 772
- 53
Gece yatmadan önce kullandım 2 saat snr uykudan kalkıp koşarak vc gittim aslında 4 saat demişti eczane bn dayanamadım ağrılarım şikayetlerim geçmedi özel kadın doğumcu azosilin diye bir ilaç verdi o biraz rahatlattı ama idrarıda turuncu yaptı ne anlama geliyo acaba üstelik grip oldum oda antibiyotik heralde içmeyede korkuyorum bol su içiyorum
azosilin idrarı boyarmış korkma yazmış herkes internette. Buarada TSH ilaç dozu ayarlaması çok yavaş yapılması gereken birşey ve ayarlama yapıldıktan sonra tahlillerde görülmesi 3hafta 1 ayı buluyor babamdan biliyorum. Bence bu konuda en iyisi bir endokrinolojiye gitmenGece yatmadan önce kullandım 2 saat snr uykudan kalkıp koşarak vc gittim aslında 4 saat demişti eczane bn dayanamadım ağrılarım şikayetlerim geçmedi özel kadın doğumcu azosilin diye bir ilaç verdi o biraz rahatlattı ama idrarıda turuncu yaptı ne anlama geliyo acaba üstelik grip oldum oda antibiyotik heralde içmeyede korkuyorum bol su içiyorum
Insallah ikizlerini alip gelirsin hadi bakalim bende merak ediyorum 3. Gun embriyosunu haberdar et mitlaka hayirli olsunMerhabalar, Perşembe günü Allah’ın izniyle benim de transfer yapılacak. 3. Gün embriyosu olacakmış. Sordum neden 5. Günü beklemiyoruz doğal ortamında gelişip tutunma olasılığı daha fazla olabiliyormuş. İlk transferde 5. Gündü kimyasal gebelik oldu. Kendi doktoruma sordum 5. Günde ısrar edeyim mi diye hayır dedi onlara bırak. Ben de doktorlarıma çok güvendiğimden bu sefer çok rahat olup hiçbirşeyi sorgulamayacağım. Nasipse o mutlaka olacaktır nasip değilse de Sen ne yaparsan yap boşuna. Allahtan tek dileğim hayırlıysa olsun. Dualarınıza beni de eklerseniz sevinirim
Batumi hastanesine mi. buyuk ihtimalle aralik sonu ocak gibi transfer olurum sanirimYok yok biz merak ettik size sorduk. Bilgilendirme için tesekkurler. Faydali oldu. Ben de bugun whatsappdan msj attim dediginiz yere. Ben de bir fikir almak istiyorum :))
1Embriyo değerlendirmesi yapılırken üç farklı parametreye bakılır;
1. Blastocoel genişlemesi ve Zona Pellucida’dan Hatch olma durumuna göre sınıflandırma (1,2,3,4,5,6)
2. İç hücre kütlesi (ICM) sınıflandırması
3. Trofoektoderm ( TE) sınıflandırması
A. Genişleme ve hatching statüslerine Göre Derecelendirme
1. Erken Blastokist Aşaması: Blastocoel embriyo hacminin yarısından daha azını kaplar.
2. Blastokist Aşaması: Blastocoel embriyo hacminin yarısı veya yarısından daha fazlasını kaplar.
3. Full Blastokist Aşaması: Blastocoel embriyo tamamını kaplar. Az miktarda genişleme vardır. ICM ve TE ayrımı oluşmuştur.
4. Expanded Blastokist Aşaması: Blastocoel embriyo hacminden daha fazladır, genişleme olmuştur. Zona Pellucida incelmiştir.
5. Hatching Blastokist : Zona Pellucida daha da incelmiştir, TE hücreleri Zona Pellucida’dan ayrılmaya başlar.
6. Hatched Blastokist : Blastokist Zona Pelluci’dan tamamen ayrılmıştır.
2B. İÇ HÜCRE KÜTLESİ (ICM) Derecelendirmesi
A. Sıkıca paketlenmiş, çok sayıda hücre bulunur.
B. Gevşek bir şekilde gruplaşmış, çok sayıda hücre var.
C. Az sayıda hücre var
C. TROFOEKTODERM HÜCRE Derecelendirmesi
A. Blastokisti çevreleyen hücreler birbirine sıkıca tutunmuştur, çok sayıda hücre vardır
B. Az sayıda hücre vardır, epitel daha gevşek
C. Çok az sayıda hücre vardır.
3.Bunlar 5 günlük(blastokist)) embriyonun sınıflandırması
Geçelim sınıflandırmaya mesela 4AA-
4 rakamı blastokistin dış zarının incelmesi
ilk A harfi-sıkıca paketlenmiş çok sayıda hüçre
İkinci A harifi blastokistin çevreleyen hücreler bir birine sıkıca tutunmuşlar çok sayıda hücre var
Gözle görünen 5aa en en en iyi embriyoÇok teşekkür ederim Zazacım bilgiler için. Bu durumda 5. Gün embriyosunun sınıflandırmasında 6aa en iyisi oluyor sanırım.
Tuannacım gebelikte cistit dediyimiz hastalık ve idrarda lökosit artışı çok olurGece yatmadan önce kullandım 2 saat snr uykudan kalkıp koşarak vc gittim aslında 4 saat demişti eczane bn dayanamadım ağrılarım şikayetlerim geçmedi özel kadın doğumcu azosilin diye bir ilaç verdi o biraz rahatlattı ama idrarıda turuncu yaptı ne anlama geliyo acaba üstelik grip oldum oda antibiyotik heralde içmeyede korkuyorum bol su içiyorum
İlacı içtikten snr turuncu oldu idrar inşallah bebeğe zarar vermez yarın kontrole gidicem salı günü idrar tahlil bidaha vermiştim sonuç için gidicem belki bidaha isterler günde 3 defa ama bn 2 defa içebiliyorum aç karnına içtiğim ilaçlardan dolayı Tsh bir hafta önce 75 içiyordum 0,04 idi ikinci hafta 50 lik içtim 0,051 oldu ama düşükmüş özeldeki dahiliye hemen belli olmaz 3 hafta 50 devam dedi yeniden tahlil dedi devletteki dahiliye 3 gün içme 3 gün snr 25 devam et bir hafta snr tahlil dedi bn hangisine güvencem endokrinoloji den randevu bulamuyorum devletten Anadolu tarafında var bn Avrupa tarafındayım dahiliye sırf endokrinoloji açtırmak için gitmiştim özellerde çok pahalı 350 tlazosilin idrarı boyarmış korkma yazmış herkes internette. Buarada TSH ilaç dozu ayarlaması çok yavaş yapılması gereken birşey ve ayarlama yapıldıktan sonra tahlillerde görülmesi 3hafta 1 ayı buluyor babamdan biliyorum. Bence bu konuda en iyisi bir endokrinolojiye gitmen
Çok Saol zazacım tavsiyelerini uyguluycamTuannacım gebelikte cistit dediyimiz hastalık ve idrarda lökosit artışı çok olur
Bol su iç ve baharat,tuz,kızartma yeme
El ayağını sıcak tut ve doktorun verdiyi ilaçları kullan ister antibiyotik olsun
Gebeliye zarar vermeyen antibiyotikler var
Pragın bilgilerini birara bizimlede paylaşırmısın canım. Fiyatları Kıbrıs gibi diye biliyorum. İşlerini daha iyi yapıyorlarsa tercih sebebi olabilirZazacım benımkıler fazla sıkı tutunmus hucreler herhaldee amann sımdı ne bebek olacagız hep beraber yok olalım daha ıyı demısler herhalde....Kafayı yemıs kadın sendromu yasıyorum ...
Sımdıden esım bır daha yaparız demeye basladı...Dun gece praq a yazdım bır sayfa maıl atmıslar daha okumadım.
Bakalım merkez bana ne onerecek bır sonra kı testten sonra yanı sebebıne ne dıyecekler, bır daha onerecekler mı vs vs..
Transfer ederken bu embroları mahvetme yuzdelerı ne acaba hıc arastırmadım bunu..
Cok daral geldı bana sıze de geldı mı...
Bır tamam sorun yok haydı bır daha denerız dıyroum sonra amann bu donasyonda da garantı yok hıc ugrasma dıyorum..
Sızden baska da kımseye yazamıyorum...
Hadi inşallah arkadaşım dualarım hepinizede hayırlı haberlerinizi bekliyoruzBen sıraya dizdim önce ladyecz,Sebida,Zaza ben dört ay içinde dört pozitif :))
canım banada 3 embriyo konuldu 1 tanesi şükür tutundu Bence Kader şans birazdaBizim bu geupta herkes 3 embryo konup mu hamıle kaldı? Bence 3 cok gelıyor ya... Taktım sımdı buna...
Canım benim transferden sonraki 8. gün beta hacg 47.03 11. gün 117,6 , 13. gün 191,6 çıkmıştı , 11 ile 13 arasında istenilen ve beklenilen oranda yükseliş göstermedi o zaman çok korkmuştum düşüyor diye Dr um bu çok iyi bir durum değil ama sakın ilaçları kesme demişti Kendimce tahminim iki taneden biri tutunmayı bıraktığı için normal yükseliş olmadı ama sonrasında yapılan tahlillerde isteniln oranlarda yükselmeye devam etti , Allahtan umut kesilmez sen yinede şimdilik ilaçlarına devam et iki kere daha tahlil yaptır sonrası drun karar verirİkiz olupta biri sonlandığında böyle düşüş oluyor mu bilginiz var mı
Düşününce bana da daral geliyor..diyorum dünya Turu yapardık biz iki donasyonparasıyla..iki tane denedin olmadı işte zorlama üçüncü diye diyorum sonra da bi bebek görüyorum hepsi silinip gidiyor bir daha bir daha deneyeyim gerekirse borç harç yeterki olsun diyorum...bu işlerle uğraşıp biraz kafayı yemeyen yoktur herhalde..çok üzüldüm laydecz..hala da keyfim yok..umarım bir mucize olur..olmasa da nolur dene..ilkinde tutmayıp daha sonraki denemelerde başarılı olan daha çok..Zazacım benımkıler fazla sıkı tutunmus hucreler herhaldee amann sımdı ne bebek olacagız hep beraber yok olalım daha ıyı demısler herhalde....Kafayı yemıs kadın sendromu yasıyorum ...
Sımdıden esım bır daha yaparız demeye basladı...Dun gece praq a yazdım bır sayfa maıl atmıslar daha okumadım.
Bakalım merkez bana ne onerecek bır sonra kı testten sonra yanı sebebıne ne dıyecekler, bır daha onerecekler mı vs vs..
Transfer ederken bu embroları mahvetme yuzdelerı ne acaba hıc arastırmadım bunu..
Cok daral geldı bana sıze de geldı mı...
Bır tamam sorun yok haydı bır daha denerız dıyroum sonra amann bu donasyonda da garantı yok hıc ugrasma dıyorum..
Sızden baska da kımseye yazamıyorum...
Ayrıntılı bilgi içim sağol canım Zazam benim için de çok iyi oldu bilmiyordum yazdıklarınıGözle görünen 5aa en en en iyi embriyo
Ama bazen 5 aa gebe kalmayıp
4bc gebeliyi yakalayan gördüm
Bahçecinin embriyoıoğu demişti bazen cam gibi parlayan embriyo kromozomu bozuk çıkar
Çamur gibi embriyonun kromozomu sağlıklı çıkar
Bir tek Allah bilir ve Allah ol derse olur
Harika arkadaşım Hayırlı doğumların olsun Sağlıklı bebişlerini kucağına al inşallah .Kader birliği yaptığım herkese merhaba.
Bebeklerimin cinsiyetini bi çok arkadaşım soruyodu bugün öğrendim ve sizlerle paylaşmak istedim.
1 erkek 1 kız bebeklermiş.
Şükürler olsun gönlüme göre oldu
Tedbir amaçlı NİFTY dna testi yaptırdım.Down sendrom ve bazı kromozon hastalıklarını gösteren bi test.Sonucu öğrenmeme 1 hafta kaldı.Hayırlısıyla o da güzel çıkarsa daha huzurlu olucam.
Yaradanım her isteğene sağlıklı evlat/lar nasip etsin
Genel itibariyle nasıl sence düşüncen ne? Örneğin 3 embriyo garantisi demiş geride hicmi donmuşlarımız kalmıyacak? Kalsa dahi transfer ücreti aynımıki?Genel olarak bırkac opsıyon sunuyor. En kapsamlısı bize ozel donor secılıyor 3 embryo garantı edıyor fresh ve donmus embryo transferı ıcın. Ilk 2 de olmazsa 3.cu bedava dıyor. Bu 6300 euro. Ikıncı de 5300 euro bize ozel donor secılıyor 3.cu de yuzde 50 sını alıyor, 2 embryo garantı edıyor. Ucuncu de donor paylasılıyor. 4300 euro ve 1 saglıklı embryo transferı garantı edılıyor.
YA tumden 12 gun gıdıp kalmanı ıstıyor ya da 2 kere gel bırıncı de 2 gun ıkıncı de 4-5 gun kal dıyor.
Alla alla bize hiç dönör resmi atmadılar , siz hangi merkezde yaptırcaksınız acababana bugun yada yarin resim atacaklar bir conor bulunmus cekapa almislar sonuca gore resim atacaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?