Abla peki senin sadece 2 embriyon mu vardi. Yani 3 tane 3. Gun embriyo transferi basil olur ki ya üçüz tutarsa yada dördüz. Naparim ben o zaman nasil kiyarim yavruma
sprem donasyonu ve yumurta donasyonu çok farklı iki kavram.
sprem donasyonunda kişinin kendi yum. olduğu için.o yumurtanın üretildiği noktalarda extra progestan hormonu oluşuyo ve yumurta toplandığı yere embriyo olduktan sonra tutunmasi daha kolay oldugu icin 3. gün emb. yeterli oluyo.
Ama yumurta don.
daha güçlü embriyoya ihtiyac duyulur.
Unutma bi laborattuvarın kalitesi o emb ları 5. güne taşımasından anlaşılır.
3.güne 8 hücre olusturmakla onu 5.gun 120 hücreye çıkarmak aynı sey degil.
Bence iyi düşün kacinci gun embriyosu istediğine.
Benim 4 tane embriyom vardi.bir tanesi 4 hücreli(kötü kalite)
Diger 3 ü iki tane 7 hücreli 1 tane 8 hücreli vardı.
Yaşımın 39 olmasından dolayı 1 emb
nun tutunmasına dahi %10 şans verdiler.Yani ikiz tutunması hiç umulmadık bi şeydi.
Ama Rabbimin mucizesi işte.
Inşallah bu mucize sanada olur
Bence senin için 3de olsa 4 de olsa sonlandırma yapma.
Zaten 3 üz 4üz zor ihtimal.
Allah yardımcin olsun

Verdigin bilgiler icin tesekkur ederim ablacim beni cok aydinlattin Allah razi olsun. Valla embriyologun 22 yillik tecrubesine guveniyorum bende 5. Gun isteyecegim artik

Yok yok biz merak ettik size sorduk. Bilgilendirme için tesekkurler. Faydali oldu. Ben de bugun whatsappdan msj attim dediginiz yere. Ben de bir fikir almak istiyorum :))

Merhabalar, Perşembe günü Allah’ın izniyle benim de transfer yapılacak. 3. Gün embriyosu olacakmış. Sordum neden 5. Günü beklemiyoruz doğal ortamında gelişip tutunma olasılığı daha fazla olabiliyormuş. İlk transferde 5. Gündü kimyasal gebelik oldu. Kendi doktoruma sordum 5. Günde ısrar edeyim mi diye hayır dedi onlara bırak. Ben de doktorlarıma çok güvendiğimden bu sefer çok rahat olup hiçbirşeyi sorgulamayacağım. Nasipse o mutlaka olacaktır nasip değilse de Sen ne yaparsan yap boşuna. Allahtan tek dileğim hayırlıysa olsun. Dualarınıza beni de eklerseniz sevinirim

Hayırlı olsun canım inşallah bu sefer Rabbim yüzünü güldürür kucağını bebişlerin le doldurur. Pazartesi Sebidanın transferi olacaktı perşembe de senin hayırlısıyla, heyecanla beklicez.

Canım hayırlı uğurlu olsun şimdiden..allah bu sefer yüzünü güldürüsün..tüm dualarımız seninle

• Hayırlı olsun canım. Sımsıkı tutunsunlar annelerine inşallah

3 günlük ya 5 günlük
Allah ol desin kardeşim
Ana ol budefa inşallah

hıc kafanı takma bak sozum ona benımkıler 5.ci gun embryoları idi uatelik 4aa dedıklerınden ne oldu fos. Goklerden gelen bir emir var. Allaha inan bir de gerilme bak transfere girmeden evvel ben aglama krızı gecırdım... Yani rahat ol .

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Ben embriyo kalitelerinin başındaki rakamın embriyonun gün sayısını gösterdiğini sanıyordum ama galiba öyle değil ne olduğunu söyleyebilirmisiniz bana

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Ben embriyo kalitelerinin başındaki rakamın embriyonun gün sayısını gösterdiğini sanıyordum ama galiba öyle değil ne olduğunu söyleyebilirmisiniz bana

Embriyo değerlendirmesi yapılırken üç farklı parametreye bakılır;
1. Blastocoel genişlemesi ve Zona Pellucida’dan Hatch olma durumuna göre sınıflandırma (1,2,3,4,5,6)
2. İç hücre kütlesi (ICM) sınıflandırması
3. Trofoektoderm ( TE) sınıflandırması

A. Genişleme ve hatching statüslerine Göre Derecelendirme

1. Erken Blastokist Aşaması: Blastocoel embriyo hacminin yarısından daha azını kaplar.

2. Blastokist Aşaması: Blastocoel embriyo hacminin yarısı veya yarısından daha fazlasını kaplar.
3. Full Blastokist Aşaması: Blastocoel embriyo tamamını kaplar. Az miktarda genişleme vardır. ICM ve TE ayrımı oluşmuştur.
4. Expanded Blastokist Aşaması: Blastocoel embriyo hacminden daha fazladır, genişleme olmuştur. Zona Pellucida incelmiştir.
5. Hatching Blastokist : Zona Pellucida daha da incelmiştir, TE hücreleri Zona Pellucida’dan ayrılmaya başlar.
6. Hatched Blastokist : Blastokist Zona Pelluci’dan tamamen ayrılmıştır.

B. İÇ HÜCRE KÜTLESİ (ICM) Derecelendirmesi

A. Sıkıca paketlenmiş, çok sayıda hücre bulunur.
B. Gevşek bir şekilde gruplaşmış, çok sayıda hücre var.
C. Az sayıda hücre var

C. TROFOEKTODERM HÜCRE Derecelendirmesi

A. Blastokisti çevreleyen hücreler birbirine sıkıca tutunmuştur, çok sayıda hücre vardır
B. Az sayıda hücre vardır, epitel daha gevşek
C. Çok az sayıda hücre vardır.

Bunlar 5 günlük(blastokist)) embriyonun sınıflandırması
Geçelim sınıflandırmaya mesela 4AA-
4 rakamı blastokistin dış zarının incelmesi
ilk A harfi-sıkıca paketlenmiş çok sayıda hüçre
İkinci A harifi blastokistin çevreleyen hücreler bir birine sıkıca tutunmuşlar çok sayıda hücre var

Slm kızlar moralim çok bozuk 11 haftam bitti 12 haftaya girdim idrar da enfeksiyon çıktı çoktan beri idrar zorluluğu hafif ağrım vardı kasıklarda birden şiddetlenince tahlil yaptırdım enfeksiyon çıktı idrar kültürümde kontaminasyon diye sonuç çıktı bidaha tahlil yaptırdım bakalım salı günü gidicem devletteki Dr üromisin diye toz ilaç verdi geçmedi özel Dr da azosilin verdi günde 3 kere bunlardan kullanan varmı içinizde üstelik Tsh düşük devletteki dahiliye Dr euthyrox tozunu ayarlamasını farklı söylüyo özeldeki dahiliye farklı söylüyo bn hangisine inanayım bana yardımcı olun lütfen kendi Dr hemşiresi biz karışmıyoruz artık doz ayarlamasına diyor ben neyapayım kafam çok karışık

Çok teşekkür ederim Zazacım bilgiler için. Bu durumda 5. Gün embriyosunun sınıflandırmasında 6aa en iyisi oluyor sanırım.

Geçmiş olsun canım gebelikte üromisin gibi ilaçlar kullanılabiliyor diye biliyorum. Zaza daha iyi bilir. Acaba yanlışmı kullandın yatmadan önce için diyorlarki mümkün olduğunca mesanede fazla kalsın diye. Gerçi bazen dirençli bakteriler olabiliyor sendekide öyle birşeydir belki. Bence bir doktora daha git ama iyi araştırarak tavsiye üzerine git

Gece yatmadan önce kullandım 2 saat snr uykudan kalkıp koşarak vc gittim aslında 4 saat demişti eczane bn dayanamadım ağrılarım şikayetlerim geçmedi özel kadın doğumcu azosilin diye bir ilaç verdi o biraz rahatlattı ama idrarıda turuncu yaptı ne anlama geliyo acaba üstelik grip oldum oda antibiyotik heralde içmeyede korkuyorum bol su içiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…