Günaydın kızlar. Bu mesajım özellikle yeni arayışa girmiş arkadaşlar için önemli. Netice de herkes kendi araştırmasını yapmalı ve içinin ısındığına gitmeli. Burada ki tecrübeleri okusa da inandığını yapmalı bence, neden mi? Dün bu yolda savaşan bir arkadaşımla konuşuyorduk da...
Mesela ikimizde ayrı merkezlerde deneyim sahibiyiz. İkimizinde olumsuz. Ve şimdi merkezlerimize nden önce daha detaylı araştırma yapmadınız dediğimizde “İkinci megatifden sonra araştırıyoruz, daha detaylı tahlil ve rahim filmi vs istiyoruz” diyorlar. Burada bir baska arkadasımızda aynı seyı yazdı. 2 negatıf sonuc sonra arastırma?!?! NEDEN?!
Oysa misal burada yerden yere vurulan bir kıbrıs bir tr ofsınde gordugum HİT ( onda yaptırmadım) ( halil ibrahim tekin) yeni Rahim filmi olmayan hasta ile ön görüşme bile yapmıyor. Kendisi rahıme bakmadan hıcbır ıslem baslamıyor. Ben acıkcası ilk onun sayesınde rahım fılmı cektırmıstım gorusebılmek ıcın. Oncekı merkezler ıstememıstı. Gıttıfımde de kendı gırdı ultrasounda da ınceledı ve hıcbır dr un soylemedıklerını soyledı. Hatta TR de doktorum da evet dogru soyluyor dedı mesela. Polip ve yapısıklık varken bana guzelce teansferler yapılmıs... Ben yıne kendısıne gitmedim cunku TR de kı ofısı cok yogundu ve bızı aldıgında dalgın geldı bırwz gozume ve kobrısta kı kadar ıcım ısınmamıstı.
AMA sımdı kı tecrubelerımden sonra- kıbrısta ıkı merkez de tecrubem oldu bırı sperm donasyon bırı yumurta donasyon - kac bın eur0 gıttı , benım uzuntum cabası aslında anlıyorum kı en dogruyu O yapıyormus. Belkı onunda olumsuz yanları vardır ama su “arastırmayı” yapıyor. Ben sımdı tel de dr a dıyorum kı keske rahıme baksa ıdık bana dıyor kı “her tup bebekden evvel fılmı cektırdın” hepsınden evvel cektırmedım ama en azından cektırdıgım fılmıme baktılar ofıs hsg amelıyatımı pc lerine takıp cd den baktılar ve hatta trasnfer denemesı bile yaptılar rahımı tanımak için.
Savas bey e de gıttım ben ofısıne gecen sene onunda ofısı cok eskı ıdı ıcım ısınamadı... Ama sadece bır kere gordum yuzyuze... Annemle ben begenmedık bır daha gorusmedık.
Sonra referanslar ile ıste son gıttıgım merkezı Sevket beyı soyledıler dıye gıttım. Sımdı dusunuyorum evet tel de kendısıne ulastım ama adam transfer oncesı bır kere bıle rahımıme bakmadı. Sadece bır kere esım sperm vermeye gıttıgınden karından baktı... (progesteron yuksektı taze teansfer yapılmayacaktı) . Ayrıca mesela okuyorum bırcok merkezde ultrasound la sıkısıklıgınıza bakıyorlar... Benım teansfer oncesı bakılmadı. Ama genel olarak hanı ılgı alaka denılıyor ya... On numara ıdı ılgı alaka mesela. De a sak cepten ulas, embryologa sak cepten ulas...
Bahcecıye de TR de gıttım kıbrıs telelrı verıldı aradım ukala bırının tekı cıktı kadın bana bagırp cagırıyor cok soru soruyormusum dıye. Hıc gıtmedım bıle.
Dunya ıvf ı burada kendı transferlerımı yapan onerdı. Aradım orada ki hanımda tartısmaya dondurdu konusmayı neymıs efendım donorle ılgılı amma soru soruyormusum... Gıtmeye tenezul bıle etmedım.
Ama sımdı bıraya gırınce bu merkezlerden basarı wlde etmıs yere goge sıgdırmayan tevrubeler var. Dolayısı ile bu tamamaen kısısel bır yolculuk.
Dolayısı ile bence bunun iyisi kötüsü yok. Herkes usenmeyecek secım yapmadan gidip yuzyuze merkezleri gezecek, tek tek konusacak tanısacak, buradan edındıgı notlarla sorularını soracak. Asla bırı basarı aldı ve ya basarısızlık aldı dıye bır merkezın pesıne dusmeyın. Zaten burada basarısızlık almıs ama merkezın ılgısını sevıp hala oneren de cok. Demek ki kisisel tecrube cok cok onemli. Üstelik burası sanal ortam kim ne amacla yazıyor malesef cok net anlasılmıyor.
Keske dıyorum sımdı ılk transferden once rahmıme de bakılsa ıdı, yenıden hsg de yapılsa ıdı, esımden sımdı ıstenılen testler yapılsa ıdı... Hıc olmazsa o zmn gonul rahatlıgı ile Allahtan dediklerinde evet dıyebılırdım. Simdi oturmus bız olumsuzlar vay ondan mı vay bundan mı dıye arastırıyoruz ama zaman gecmıs, hormonları yemısız ve paramızda gıtmıs. Bir de arkadaslar hakıkaten yumurta bolunmedıgınden emın olmalıyız. A kısı donor yumurtası acaba kac kısıye bolunuyor. Ben 44 yasındayım Benden bıle bu yaşımda Tr de en sona 2-3 embryo kalırken genc donorden 2-3 kalması bence kabul edılebılır bır sey degıl. Benım kanaatım esım sperm verdıgınde ogun baskası ıcın alınan yumurtaların dollendırıldıgı. Pek tabıı kı bundan asla emın olamayaız ama belkı onceden bır yazılı kagıt ıstenenılır bu konuda. Hersey yazılı olsun.
Sevgiler.
BAk güzel arkadaşım acını çok iyi anlıyorum ve yardımına koşuyorum
bunları bir kaç kes yazmıştım yinede üşenmeyip yazıcam
ilk donasyona el atınca düşündümki seçtiyim merkezin doktoru ne dese o olucak ama yalnışlıkları görünce anladım ki mutlaka yaşadığın yerde seni takip eden GÜVENDİYİN BİR DOKTORUN OLMASI GEREK
donasyon bir şans işi dediğimiz nedir bakın bir donör sizinmi yoksa bölünüyormu yumurtaları buna bağlı
bir donör nakadar sağlıklı yumurta verirse versin her ay aynısını veremez vede 2-3 fazlada sağlıklı yumurta veremez çünkü onlarda hormon yiyor doğal siklüsle havuz toplanmıyor
düşünelimki bir donorden 18-20 yumurta toplandı yarısı sana yarısı bana verildi
ve o en değerli 2-3 yumurta bana geldi eşiminde sperm sorununa göre o 2-3 yumurtadan 1 sağlıklı embriyo oluştu(46 kromozomu sağlıklı)bakın bunu göz görmez aa dedikleri embriyolar deyil sakın aldanmayın
onu bilen rahimdi genetiyi sağlıklı tutunur ve devam eder gebelik
demek bu durumda ben gebe kalıyorum ve sana düşen sağlıksız yumurtalarda sen negativ alıyorsun
bakın 5 güne gelmiş blast onun genetiyinde problem yok deyemeyiz
aa bb ab ba bc cb,2,3,4,5 bunlarda 46 kromozomun sağlıklı olup olmamasını kanıtlamaz
bu 2,5 senelik donasyon yolunda çok arkadaş edindim ve bir çoğu gebe kaldı ve bebeklerine kavuştu
onlardan ilk denemesinde anne olanda var 20 denemesinde anne olanda gördüm
3 günlük embriyodan anne olanda gördüm 5 günlük embriyodan anne olanda gördüm
ilk transferinde 5aa 5aa blastlardan negativ alıp ikinci transferde dondurulmuş 4bc embriyosunu kucağına alan gördüm
ilk transferden 4aa 4ab kesesi boş olup kürtaj olup tekrar yeni donörden tabii eminim bölünmüş yumurtalardan 2 ve 3bc ikiz evlatlarını kucağına alan gördüm