hanımlar sonucumu demin aldık 259 çok şükür bugünüde gördüm allahım nerde olmayan isteyen anne olmak için çabalıyan kullarının hepsine göstersin .

Tebrik ederim canım, allah tamamına erdirsin... Çok stres yaşadın ama bu güzel sonuç sana hepsini unutturmuştur... Bebeğini sağlıkla kucaklaman dileğiyle....

bebek geldi rumuz adında olduğu gibi çok sevindim
devamı gelir inşallah allah herzaman böyle yüzünü güldürsün yolunuz açık olsun mutluluğunuz daim olsun:)

demek oğluşun olacak çok iyi gerçi ne olursa olsun sağlıklı olsun yeter bizim burda erkeğe daha çok düşkünler
neyse canım allah kucağına almayı nasip etsin hadi bakalım kızımız var oğlumuz da geliyor bakalım bizlerde ne olacak.... allah o günleri bizede göstersin...

Tebrik ederim canım, allah tamamına erdirsin... Çok stres yaşadın ama bu güzel sonuç sana hepsini unutturmuştur... Bebeğini sağlıkla kucaklaman dileğiyle....
yaa sters ne stres çok şükür bu güne allahım sanada göstersin valla hastayım ama umrumda degil iyleşirim bebegim benimle ya gerisi önemli degil çok şükür..
bebek geldi rumuz adında olduğu gibi çok sevindim
devamı gelir inşallah allah herzaman böyle yüzünü güldürsün yolunuz açık olsun mutluluğunuz daim olsun:)

aynen öyle ugurlu rumuz bebeklerim gelin derken geliyorlar inşallah inşallah ikizdir gerçi tekede razıyım eşim bebişlerim diyerek sevmeye başladı valla hayırlısı olsun ikiz tek yeterki olsunda allah nasıl bilirsa artık öyle olsun aminn mutlulugumuz devam etsin hepimizinde kucagımıza almak nasip olsun..

Son düzenleme:

canım kaç embriyo verildi? Dondurulmuşun kaldı mı?

kızlar acil cevap lütfen..

kan değerlerimi yeniden hatırlatayim size;
11. gün 102,62
13. gün 225,05
15.gün 425,96

19. gün dayanamadım doktora gittim vajinal ultrosana girdim hiç birşey görülmedi
hemen acil test istedi test sonucu 2023 çıktı değer baya yükselmiş 1600 lerde falan olması gerekiyordu benim hesabıma göre...bu kadar yükselmesi normalmi....doktora telefonda bildirdim sonucu iyi dedi sadece...ya cıldırıcam....neden kese gözükmedi..neden değer yüksek çıktı......

Selamlar... Bebeklerimgelin tekrar tebrik ederim.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :)

Gerçekten gelin dedin geldiler bak :)) Efsunenin nick uyarısı vardı ya başka bir arkadaş için hani.. de sen baştan çözmüşsün olayı.. bizde yosun mosun falan diye takılıyoruz işte :))

Evvet paşa oğlumuzunn ilk dansözü Yosun teyzesinden gelsin artık:)) bu arada mektup bekliyoruz kendilerinden.. bak kaç gündür ağlamıyorum birikti gözyaşlarım hazır yani

[video=youtube;PUEtX6aZ4oM]http://www.youtube.com/watch?v=PUEtX6aZ4oM&feature=related[/video]

canım neden panikledin dr iyi dedi ise.. benim pek bilgim yok bu konuda ama inşallah birisi gelirde yanıtlar..3 haftalıkken görünürmü ultrasonda bilemedim ki şimdi..

canım panikleme hemen, benim bildiğim genelde kese 5. haftada görünür, sorun olsa doktorun derdi ayrıca bi aşamadan sonra katlamaları senin sayman mümkün deil, sakin ol herşey yolunda bence.

Son düzenleme:
Moonrose

hadi hayırlısıı. Oğlanın adını düşünmeye başla bence.

bebeklerim gelin tebrik etmiştim değil mi ?

mucize hanımcığım

benim bir arkadaş 7. güde bile göremedi de ağlaya ağlaya helak oldu. Şimdi nurtopu gibi bir kızı var. İstersen bir de deaylı ultrason çeken bir yere git 3 4 boyululardan ama bence biraz erken. Hadi tebrik ederim Allah tamamına erdirsin.

mücizeistiyorum mucizene inan o seninle acele etme normal koşullarda bu aşamada gebelik farkedilmez bile anne adaylarıda rahat rahat hayatına devam eder. tüp bebekte bekleme aşaması test aşaması kese göründü görünmedi derken stres heyecan tavan yapıyor. lütfen sakin ol arkana yaslan hamileliğin tadını çıkart... komik filimler izle seni mutlu eden şeyler yap sevdiklerinle bir arada ol... kendini dinlemekten vazgeç...
tüm güzellikler seninle olsun....

Normal hCG değerleri

Yumurta hücresi sperm tarafından döllendikten sonra hücreler hızla bölünerek çoğalmaya başlarlar. Geçen zaman içinde hücre sayısı artıp embryo büyüdükçe hücreler de farklılaşmaya başlarlar. Bu hücrelerden bir kısmı plasentayı oluşturmak üzere değişime uğrarken diğerleri bebeği oluşturur. Plasentayı oluşturan hücreler embryonun rahime tutunduğu günlere denk gelen dönemde kadın vücudunun belki de ilk kez tanıştığı bir hormonu üretmeye başlarlar. Bu hormonun adı human chorionic gonadotropin (hCG) ya da bilinen adı ile gebelik hormonudur?

hCG'nin fonksiyonu nedir? hCG'nin temel görevi plasenta tam anlamıyla fonksiyonel hale gelip hormon üretimine başlayana kadar yumurtalıklardan progesteron hormonu üretiminin devam etmesini sağlamaktır. Progesteronun görevi gebeliğin yerleştiği zar tabakası olan endometriumu desteklemek ve gebeliğin düşükle sonuçlanmasına engel olmaktır.
Ayrıca erkek bebekte testis gelişimini ve erkeklik hormonu yapımını uyarır.

Normal gebelikte hCG düzeyleri nasıldır?
Döllenmeyi takip eden 8-9. günde hCG salınmaya başlar. Bu dönemden sonra kandaki düzeyi giderek artar. hCG'nin kan düzeyinin iki katına çıkması için geçen süre "ikiye katlanma süresi" (doubling time) olarak adlandırılır. Bu süre erken hamilelikte 2-3 gün iken daha ileri dönemlerde artış yavaşlar ve süre 4 güne kadar uzayabilir.

HCG düzeyi İkiye katlanma süresi Parantez içine aldıklarım ikiye katlama süresi- burada tablo var mesajda çıkmıyor

< 1200 ( 48-72 saat)
1200 -6000 arası ( 72-96 saat)
> 6000 ( >96 saat )

Normal bir gebeliğin çok erken dönemlerinde kandaki beta-hCG değerlerinin alt ve üst sınırları yaklaşık şu şekildedir:
Burada da tablo çıkmıyor düzeltemedim yazdığım ayrı ama görüntüde yanyana geliyor

Yumurtlamadan sonra geçen süre (gün) En düşük En yüksek Ortalama
12 17 119 48
13 17 147 59
14 33 223 95
15 17 429 132
16 70 758 292
17 111 514 303
18 135 1690 522
19 324 4310 1061
20 185 3279 1287
21 506 4660 2034
22 540 10.000 2637

Yine normal bir gebelikte haftalara göre ortalama beta-hCG düzeleri ise şöyledir.
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000

Görüldüğü gibi normal bir gebelikte kandaki beta hCG düzeyleri çok değişken olabilmektedir. Normalin alt ve üst sınırları arasındaki büyük farklar doğal olarak kabul edilir.

Son düzenleme:
herkeze hanımlar günaydın kızlar ben şimdi dün kan testti sonucunu aldım ya katlanmışmı diye baktırmaya yarınmı gitmem gerek yoksa cuma günmü doktorla eşim konuşmuştu dün ben cesaret edim konuşmadım negatif der korkusuna gözünüz aydın sonuç güzel 259 demiş iki gün sonra tekrarlayalım gelinde demiş benimki cuma heralde diyor bende gün aşıya ikiye katlanması gerekmiş gün aşırı olunca yarın perşembe gitmek gerek degilmi sizler yaptırdınız bilirsiniz bi akıl verin..

evet demiştin dün kesinleşti tekrar teşekkürederim allah seninde iki yavrunu sana bagışlasın canım benimde inşallah devam eder hamileligim kucagımda görürüm senin gibi..
tebrik ederim canım. hayırlı olsun... Allah her arkadaşa bu güzel duyguyu yaşatsın inşallah........
selamlar......

çok sagol arkadaşım allah sanada göstersin olmayan kim varsa isteyenlere ..

sağolasın canım benim... eşim de çok erkek istiyordu mest olmuş durumda :)
allah herkese istediğini sağlıklı bir şekilde nasip etsin..
oğluma kız bakmaya başladım ona göre

cnm endişenme değerlerin gayet normal kese için birkaç gün daha beklemen gerekiyor.

ooohhhh sefası olsun oğluşumun.. güzel dansözmüş ..iyi seçim yosun teyzesi teşekkür ederiz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…