Burda üye bir soru sormuş ve bu konuda en yetkili ağızdan açık ve net bir şekilde ne görüş bildirdiğine cevap verdim. Sonuçta bir çok şey günah ve caiz değil ve yapılıyor , siz de ben de eminim sayısız günah islemişizdir dini açıdan , bu konuda uzman görüşü nedeniyle fikrini açıklayan insana sanki donasyon yaptiranlari sokakta taşlayalım demiş gibi tepki veriyorsunuz. Bunu yaptırıp yaptırmamak kendi kararınız , tüm dini, ahlaki ve yasal sonuçları sizi ilgilendirir ama din otoritelerinin fikirlerine dayanarak endi görüşünü bildiren de ayetle tepki göstermekte ne bileyim. ..

Ben size tepki vermedım zaten esra47 li arkadasa verdım tepkiyi cunku o da bu yaptıgınız hiç hoş degıl Allahın yasakladgı bişeyı yaptırmak diyerek tepki vermişti cevap oldu. Size saygı duyarım bizi bilgilendirdiniz teşekkür ederim artık herkes biliyo isteyen yapmaya devam eder isteyen yapmaktan vazgecer

Amin canım. Korku malesef hiç bitmiyor. 6 aylık oldum daha 1 çorap dahi almadım bebek için. Çünkü hep daha erken belli olmaz ya kucağıma alamazsam düşüncesi var ama aslında yanlış yapıyoruz. Allah göstermesin kucagimiza aldıktan sonra yada büyüttükten sonrada başına birşey gelebilir. Gerekli onlemleri aldiktan sonra artik gerisi icin endiselenmeyi bırakmamız lazim ama yapamiyoruz. Burdaki herkes en kısa zamanda en çilesiz yoldan kavuşur inşallah bebeğine

Siz yine çabuk karar vermişsiniz. Ben tam 15 yıl sonra kabullendim sperm donasyonu yaptırmayı. Tam karar vermişken de bu virüs çıktı. Pişmanlık duymak istemiyorum çünkü kolay olmuyor kabullenmesi. Ama keşke diyorum tabi. Çünkü çok zor dönemler geçirdik bu yüzden. Aslında ben evlad edinmeye de sıcak bakıyorum amaişte çevre yok mu bu çevre. Yadirganir diye çok korkuyorum. Çok karışık duygularım

düşüncelerinizi kendime çok yakın buldum.30 yaşında böyle bir sınavdan geçmek çok zor.bebeğinizi isteyip onun için emek harcadığınızda olmuş bilin.her gün ona bir adım daha yaklaşıyorsunuz bence.bende sizin gibiydim.negatif aldığımda üzüntüm iyice artmıştı bundan başka şey düşünemiyordum ama bir yıl sonra aynı zamanlar ooo oo 3-4 aylık hamileydim.bu seferde sevincim çok fazlaydı.o yüzden biraz daha yaşama sevincinizi arttırmaya çalışın.ha bende siz gibiydim ve bebiş haberi gelmeden yüzüm gülmemişti.şimdi de bebekten kaçıp ev işi yapmaya çalışıyorum.en azından varlığı yetiyor bebişin.inşallah sizlerinde bebeği olacak..

Evet cabuk karar verdık cunku revervlerım azalmaya başlamış korktuk eşimde dedi ki bnm boyle bişeye hakkım yok caresine bakalım ya da duyguları bi kenara bıraktık mantıklı düşünmeye başladık her sperm ornegınde 15 adet sperm cıkıyo cıkanlrdada dna hasarı oluyo fln hem zaman hem maddiyat dedık. Bende evlad edinmek isterım ama ailesinden korkuyorum cevre soyler bi daha yıkım yaşamak istemıyorum cok üzülürüm bi de doğumu emzirmeyı hamile kalmayı yaşamak istıyorum

Ayyyyy bu yazdıgınızı okurken gözumden şıp inşallah sonum sizin gbi olur Allah evladınıza uppppp uzun bir ömür versinnnn öpün benım yerıme

Psikolojılerımız o kadar etkılenmiş ki işte insan hamile oldgnda bile korkuyo gercek mi diyo cesaret edemıyo 1 corap almaya bıle.. aslında cok normal ve olmıcak bişey degıl sonuçta buyuyoruz evlenıyrz cocgmz oluyo torunlarımız oluyo aslında hayatın doğal akışı

Ayyyyy bu yazdıgınızı okurken gözumden şıp inşallah sonum sizin gbi olur Allah evladınıza uppppp uzun bir ömür versinnnn öpün benım yerıme
benim de gözlerim doldu yazdığına.. bebeğinle hem de çok güzel bir bebekle sen şokk .amin amin öperim oğlumu sağol canım

Aslında virus azalıyor ve hazıranda tedavıler başlıcak gbi duruyor bugun acıklama yapılmasını beklıyorum SiZde tedavı olucagınız merkezı arastırsınız bu sürede

Merhaba. Nerde yaptırdınız donasyonu

Merhaba. Donasyonu nerde yaptırdınız

Aslında virus azalıyor ve hazıranda tedavıler başlıcak gbi duruyor bugun acıklama yapılmasını beklıyorum☺ SiZde tedavı olucagınız merkezı arastırsınız bu sürede
Evet bende haziranda kapılar acılır diye düşünüyorum.merkez araştırmasına devam bu arada

Burda dinden haramdan bahseden üyeler lütfen fikirlerinizi kendinize saklayın. Herkesin kendi akli fikri var. Gruptaki kimse siz haram dediniz diye yolundan dönmeyecek.
Öncelikle bu forum, sizin evin salonu değil kimseyi kovamaz, yazmasını yasaklayamaz ve kendisine saklamasını isteyemezsiniz. Bu sitenin amacı zaten insanların kendi fikir ve deneyimlerini açıklaması . Haram ve caiz olma meselesini üye değil diyanet diyor, sanki bu üyenin fikriymiş, yeni bir tartışmaymış gibi davranıyorsunuz . Gerçeği duymak hoşunuza gitmiyor olabilir, ya da donasyonun dini açıdan caiz olmadığını bildiğiniz halde ben gene de yaptıracağım diyor olabilirsiniz kendi kararınız . Ama burası forum ve herkesin belirli sınırlar içinde fikrini deneyimini ve yorumunu açıklama hakkı var, bu hak size olduğu kadar sizinle aynı görüşte olmayan da var. O yüzden eğer kendinizin dışındaki fikirleri görmek istemiyorsanız evinizin salonunda size mutluluklar.

Göremediğiniz birşey var sizde söyleseniz diyanette söylese kimse kararindan dönmeyecek ve siz kuruluş amacı belli olan bir grupta insanların huzurunu kaçırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Gerçeği duymak hoşunuza gitmiyor olabilir demissiniz o sizin gerçeğiniz benim değil. Ben sizin yada diyanetin söylediği şeylere inanmak zorunda değilim. Bu başlık da yumurta ve sperm donasyonu başlığı. Neler caiz neler değil başlığı değil.

Öncelikle hiçkimse vazgeçmeyecek değil , ben vazgeçmeyeceğim demeniz lazım. Ama bunu söylemek ve yazmak bile zor geliyor size. Forum sayfası donasyon ile ilgili bir sayfa o yüzden herkesin donasyonla ilgili fikirlerini açıklama hakkı var. Bu hakka müdahale edemezsiniz. Diyanetin tüm aciklamaları ( 35 sayfalık bir yazısı bile vardı) hatalı , ben bunun dinen caiz olduğunu ve günah olmadığını düşünüyorum bile diyemiyorsunuz, ama birisi bu bu konuda diyanet verilerine ve din adamlarının yazılarına dayanarak görüşünü açıklayınca inanmak zorunda değilim diyorsunuz. Siz neye inanıyorsunuz onu bile söyleyemezken, sadece sizi onaylamayan, fikirleri sizi rahatsız eden görüşteki insanların tamamen açık ve görüş yazması serbest olan bir foruma yazı yazmasına tepki gösteriyorsunuz. Dedim ya evinizin salonu sizin için en rahatı ...

Arkadaşım anlamadığın birşey var galiba. Kimsenin neye inandığı kimseyi ilgilendirmez burası diyanet topigi değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…