Burda üye bir soru sormuş ve bu konuda en yetkili ağızdan açık ve net bir şekilde ne görüş bildirdiğine cevap verdim. Sonuçta bir çok şey günah ve caiz değil ve yapılıyor , siz de ben de eminim sayısız günah islemişizdir dini açıdan , bu konuda uzman görüşü nedeniyle fikrini açıklayan insana sanki donasyon yaptiranlari sokakta taşlayalım demiş gibi tepki veriyorsunuz. Bunu yaptırıp yaptırmamak kendi kararınız , tüm dini, ahlaki ve yasal sonuçları sizi ilgilendirir ama din otoritelerinin fikirlerine dayanarak endi görüşünü bildiren de ayetle tepki göstermekte ne bileyim. ..Ey diliyle Müslüman olup da kalbine iman nüfuz etmemiş olan(münafık)lar! Müslümanlara eza vermeyin, onları kınamayın, kusurlarını araştırmayın. Zira, kim Müslüman kardeşinin kusurunu araştırırsa, Allah da kendisinin kusurlarını araştırır. Allah kimin kusurunu araştırırsa, onu, evinin içinde (insanlardan gizli) bile olsa rüsvay eder."
Ben size tepki vermedım zaten esra47 li arkadasa verdım tepkiyi cunku o da bu yaptıgınız hiç hoş degıl Allahın yasakladgı bişeyı yaptırmak diyerek tepki vermişti cevap oldu. Size saygı duyarım bizi bilgilendirdiniz teşekkür ederim artık herkes biliyo isteyen yapmaya devam eder isteyen yapmaktan vazgecerBurda üye bir soru sormuş ve bu konuda en yetkili ağızdan açık ve net bir şekilde ne görüş bildirdiğine cevap verdim. Sonuçta bir çok şey günah ve caiz değil ve yapılıyor , siz de ben de eminim sayısız günah islemişizdir dini açıdan , bu konuda uzman görüşü nedeniyle fikrini açıklayan insana sanki donasyon yaptiranlari sokakta taşlayalım demiş gibi tepki veriyorsunuz. Bunu yaptırıp yaptırmamak kendi kararınız , tüm dini, ahlaki ve yasal sonuçları sizi ilgilendirir ama din otoritelerinin fikirlerine dayanarak endi görüşünü bildiren de ayetle tepki göstermekte ne bileyim. ..
Amin canım. Korku malesef hiç bitmiyor. 6 aylık oldum daha 1 çorap dahi almadım bebek için. Çünkü hep daha erken belli olmaz ya kucağıma alamazsam düşüncesi var ama aslında yanlış yapıyoruz. Allah göstermesin kucagimiza aldıktan sonra yada büyüttükten sonrada başına birşey gelebilir. Gerekli onlemleri aldiktan sonra artik gerisi icin endiselenmeyi bırakmamız lazim ama yapamiyoruz. Burdaki herkes en kısa zamanda en çilesiz yoldan kavuşur inşallah bebeğineAyyyy bebişi Allah sana kavustursuncok guzel bişey bence hamilelik tekme atması göbegın cıkması allah burda isteyıp olmayan herkese nasip etsın Psıkolojık olarak rahatlamak cok gzl bişey bence ben şimdi dıyorum ay hersey yolunda gitti embrıyom tuttu ya başka bişeyden duserse katil hücre olursa falan filan bu seferde hep bi tereddut var artık yoruldum yanı inanın artık eşim beni teselli etmeye calışıyo birden aglamaya başlıyorum yuzum guluyo birden butun enerjım yerle bir kıbrısta da sorun olcak dıye cok korkuyorum.. olacak mı düsüncesi cok acı verıyo bence zaten donasyonla hamile kalan kimsenın içi acımasın, ya olmasaydı ? Diye dusunsunler
Siz yine çabuk karar vermişsiniz. Ben tam 15 yıl sonra kabullendim sperm donasyonu yaptırmayı. Tam karar vermişken de bu virüs çıktı. Pişmanlık duymak istemiyorum çünkü kolay olmuyor kabullenmesi. Ama keşke diyorum tabi. Çünkü çok zor dönemler geçirdik bu yüzden. Aslında ben evlad edinmeye de sıcak bakıyorum amaişte çevre yok mu bu çevre. Yadirganir diye çok korkuyorum. Çok karışık duygularımEvet bu kararlar cok zor mesela sperm donasyonu yaptırcaz dıye içim erimişti ne yapıcam başkasının spermini dedım cok agladım hayatta istemem dedım hep umudum vardı 2.5 sene oldu baktım etrafımda herkesın bebegi olmaya başladı benım degerlerım dusmeye başladı bana dank etti neyı beklıyorum dedım eşimde dedi ki gidelim kıbrısa sperm donasyonu yaptıralım. Kabullenmesi cok kolay olmuyo dogru ama benım yumurtamda da sorun cıkarsa kalitelerınde problem olursa embrıyo donasyonu yaptırcam bunu kabullenmem daha kolay oldu hatta cunku bu sürecten cok sıkıldım Allahım rahımıme hadtalık vermesin diyorum artıkpsikolojık cokdum hayatta hiç bir amacım yok işim evim ugrastgm hiç bişey yok hayatımın sonuna kadarda böyle olmak zor gelıyo bana dısarda bi bebek goruyorum ayyy dıyorum keske benım olsaa ne tatlı bunu dıyebılıyosam embrıyo donasyonu demekki önemli degıl.. benım cok uzaktan tanıdıgım bir çift vardı erkekte sorun vardı tedavılerı beklerken kadının yumurtasıda bitti 55 yasında kıbrısa gıttı ve 9 ay yoktu gelmedi hiç geldgnde bi kız bi erkek cocugu olmuştu su an dusunuyorum hatta tasıyıcı annelık yaptrdı buyuk ihtimal ve o kadar sevıyo ki bebeklerını dişleri cıkmış bıle bebişlerın yere koyamıyo kadın bebeklerını. Kendi bıle dogurmamış bırakalım genı kadın o halde bile nasıl sarılıyo öpuyo kendi doğurdugunun genını hiç düsünme bence, bebek sahıbı olmak anne olmak o kadar guzel ki... hatta sperm donasyonu yapan var eşi yokken cocuga bunu buyuyunce öğrencek belki bni neden dunyy getırdın dicek ama evlat istemı o kadar buyuk ki umrunda degıl herşeyı goze almış güclü kadınlar bence bunlar. Eger benımde eşim razı olmasaydı ben ayrılıp kıbrısa gidip kendi nufusuma alcaktım belki de boyle dusunmemin sebebi annemle babam ayrıydı bnım annem ilk gecesınde hamıle kalmış ben dogdugumda ayrılmışlar hep derdi ki aman kocayı ne yapcam sen oldun ya, hep beraber gezerdık birbirimize destek olduk su an dada hep yanımda Allah razı olsun annemde rezervımın azaldgnı duyunca embrıyo donasyonu yaptıralım dedı direk bana bişey olursa senı evladın arar sorar dedi (ben tek cocugum) bunlar benım fikirlerim tabı ama arkadaslarımdan da gordgm kadarıyla evlat guzel bişey. İçini inşallah biraz rahatlatmışımdır
düşüncelerinizi kendime çok yakın buldum.30 yaşında böyle bir sınavdan geçmek çok zor.bebeğinizi isteyip onun için emek harcadığınızda olmuş bilin.her gün ona bir adım daha yaklaşıyorsunuz bence.bende sizin gibiydim.negatif aldığımda üzüntüm iyice artmıştı bundan başka şey düşünemiyordum ama bir yıl sonra aynı zamanlar ooo oo 3-4 aylık hamileydim.bu seferde sevincim çok fazlaydı.o yüzden biraz daha yaşama sevincinizi arttırmaya çalışın.ha bende siz gibiydim ve bebiş haberi gelmeden yüzüm gülmemişti.şimdi de bebekten kaçıp ev işi yapmaya çalışıyorum.en azından varlığı yetiyor bebişin.inşallah sizlerinde bebeği olacak..Ayyyy bebişi Allah sana kavustursuncok guzel bişey bence hamilelik tekme atması göbegın cıkması allah burda isteyıp olmayan herkese nasip etsın Psıkolojık olarak rahatlamak cok gzl bişey bence ben şimdi dıyorum ay hersey yolunda gitti embrıyom tuttu ya başka bişeyden duserse katil hücre olursa falan filan bu seferde hep bi tereddut var artık yoruldum yanı inanın artık eşim beni teselli etmeye calışıyo birden aglamaya başlıyorum yuzum guluyo birden butun enerjım yerle bir kıbrısta da sorun olcak dıye cok korkuyorum.. olacak mı düsüncesi cok acı verıyo bence zaten donasyonla hamile kalan kimsenın içi acımasın, ya olmasaydı ? Diye dusunsunler
Evet cabuk karar verdık cunku revervlerım azalmaya başlamış korktuk eşimde dedi ki bnm boyle bişeye hakkım yok caresine bakalım ya da duyguları bi kenara bıraktık mantıklı düşünmeye başladık her sperm ornegınde 15 adet sperm cıkıyo cıkanlrdada dna hasarı oluyo fln hem zaman hem maddiyat dedık. Bende evlad edinmek isterım ama ailesinden korkuyorum cevre soyler bi daha yıkım yaşamak istemıyorum cok üzülürüm bi de doğumu emzirmeyı hamile kalmayı yaşamak istıyorumSiz yine çabuk karar vermişsiniz. Ben tam 15 yıl sonra kabullendim sperm donasyonu yaptırmayı. Tam karar vermişken de bu virüs çıktı. Pişmanlık duymak istemiyorum çünkü kolay olmuyor kabullenmesi. Ama keşke diyorum tabi. Çünkü çok zor dönemler geçirdik bu yüzden. Aslında ben evlad edinmeye de sıcak bakıyorum amaişte çevre yok mu bu çevre. Yadirganir diye çok korkuyorum. Çok karışık duygularım
Ayyyyy bu yazdıgınızı okurken gözumden şıpdüşüncelerinizi kendime çok yakın buldum.30 yaşında böyle bir sınavdan geçmek çok zor.bebeğinizi isteyip onun için emek harcadığınızda olmuş bilin.her gün ona bir adım daha yaklaşıyorsunuz bence.bende sizin gibiydim.negatif aldığımda üzüntüm iyice artmıştı bundan başka şey düşünemiyordum ama bir yıl sonra aynı zamanlar ooo oo 4-5 aylık hamileydim.bu seferde sevincim çok fazlaydı.o yüzden biraz daha yaşama sevincinizi arttırmaya çalışın.ha bende siz gibiydim ve bebiş gelmeden yüzüm gülmemişti.şimdi de bebekten kaçıp ev işi yapmaya çalışıyorum.en azından varlığı yetiyor bebişin.inşallah sizlerinde bebeği olacak..
Psikolojılerımız o kadar etkılenmiş ki işte insan hamile oldgnda bile korkuyo gercek mi diyo cesaret edemıyo 1 corap almaya bıle.. aslında cok normal ve olmıcak bişey degıl sonuçta buyuyoruz evlenıyrz cocgmz oluyo torunlarımız oluyo aslında hayatın doğal akışıAmin canım. Korku malesef hiç bitmiyor. 6 aylık oldum daha 1 çorap dahi almadım bebek için. Çünkü hep daha erken belli olmaz ya kucağıma alamazsam düşüncesi var ama aslında yanlış yapıyoruz. Allah göstermesin kucagimiza aldıktan sonra yada büyüttükten sonrada başına birşey gelebilir. Gerekli onlemleri aldiktan sonra artik gerisi icin endiselenmeyi bırakmamız lazim ama yapamiyoruz. Burdaki herkes en kısa zamanda en çilesiz yoldan kavuşur inşallah bebeğine
benim de gözlerim doldu yazdığına.. bebeğinle hem de çok güzel bir bebekle sen şokk .amin amin öperim oğlumu sağol canımAyyyyy bu yazdıgınızı okurken gözumden şıpinşallah sonum sizin gbi olur Allah evladınıza uppppp uzun bir ömür versinnnn öpün benım yerıme
Aslında virus azalıyor ve hazıranda tedavıler başlıcak gbi duruyor bugun acıklama yapılmasını beklıyorumSiz yine çabuk karar vermişsiniz. Ben tam 15 yıl sonra kabullendim sperm donasyonu yaptırmayı. Tam karar vermişken de bu virüs çıktı. Pişmanlık duymak istemiyorum çünkü kolay olmuyor kabullenmesi. Ama keşke diyorum tabi. Çünkü çok zor dönemler geçirdik bu yüzden. Aslında ben evlad edinmeye de sıcak bakıyorum amaişte çevre yok mu bu çevre. Yadirganir diye çok korkuyorum. Çok karışık duygularım
Merhaba. Nerde yaptırdınız donasyonuarkadaşlar uzun zamandır yazmıyorum sperm mi yumurta mı gerçekten çok karışık konular ilk tüp bebeğimde hamile kaldım yedi haftalık kalbi durdu sonra kendiliğinden dış gebelik geçirdim sonra hiç olmadı batuma gittim yumurta donasyonu denedim o da olmadı donasyondan önce bahçeci güvenç hoca da denedim tutmadı bende adama çok sinirlendim telefonlarıma hemen çıkmadı falan diye sonra bir gün ben bahçecinin sitesinden güvenç hocayı şikayet ettim doktor aradı beni dedi ki senin yumurta sayın az geçirdiğin ameliyatlardan dolayı dedim biliyordunuz ben size çok yumurta vadeden bir hasta değildim dedi ki eşinin spermleri bozuk doğuştan o zamana kadar o kadar kendime yüklendim ki anlatamam sonra bulunduğum ilde sperm dna hasarı verdik %56 çıktı aaa gerçekten spermde de birşeyler iyi değil sonra batuma gitmeden dedim bir daha ver %28 çıktı doktora gönderdim o da çok iyi dedi başladık tedaviye yumurta donasyonu tutmadı sonra dedim bu böyle olmaz kaan aydosa gidelim şubat ayında gittik orta derecenin sonu kötü derecenin başı gibi yani %120 ile başlıyor kötü derece ve eşimin ki 117 çıktı hoca da zaten yazmış infertilitenin önemli bir kısmını açıklıyor bu sonuç diye ben konyadayım bu sonuçlardan önce burada bir profosörde denedim bana dedi ki sorun sende yumurta sayın çok az eşinin sorunu yok başladık tedaviye dört yumurta toplandı üç embriyo üçüncü gün sekiz hücreli üçü de üçü de transfer oldu ve sonuç yine olmadı kaan hocaya sorduğumda kızım sperm dna hasarı yüksektir büyük bir ihtimalle dedi
arkadaşların yazılarını okudum yukarı da şunu söyleyebilirim eşiniz tedavi olsun yumurta donasyonunda bile yumurta kaynaklı %50 sperm kaynaklı %50 arkadaşlar benim 15 yıl çocuğu olmayan arkadaşım üç yumurta iki embriyo sekiz ve altı hücreli transfer edildi ve şimdi bir oğlu oldu eşi bir yıl kendisi de bitkisel ilaçlar kullandılar sülük hacamat yaptırdılar ben donasyon yaptırınca kesin tutacak demiştim olmadı yıkımı kötü oluyor çok uzun oldu ama ben donasyon için gittiğimde bir abla vardı 47 yaşında idi o da transfer oldu bana dört tane kondu biri tutmadı kadının dördüz tuttu ikisini redüksiyon yaptılar şimdi ikiz oğlu var
Merhaba. Donasyonu nerde yaptırdınızBende böyleydim. Yumurta donasyonu yaptırdım. Zaten anaç bir insan değilim ya sevemezsem diye kendimi yiyip duruyordum. Evet hamile kaldığımda mutlu oldum ama bu verdiğim maddi ve fiziksel mücadelenin mutluluğuydu yani hala bebeği sevebilecekmiyim endişesini yaşıyordum. Ta ki 18.haftamda ilk tekmeyi yiyene kadarondan sonra duygularım inanılmaz değişti. Artık sevgiyle ilgili hiç tereddüt yok içim de sadece merak duygusu var. O da her annenin yaşadığı birseydir sanırım. Yani takma kafana arkadaşım sen onu taşıyacağın için her türlü seversin. Bu konuda erkekler daha hassas olabilir belki çünkü onların doğana kadar hiç bağları olmayacak zamana ihtiyaçları var ama biz o bağı doğmadan kuruyoruz.
Evet bende haziranda kapılar acılır diye düşünüyorum.merkez araştırmasına devam bu aradaAslında virus azalıyor ve hazıranda tedavıler başlıcak gbi duruyor bugun acıklama yapılmasını beklıyorum☺ SiZde tedavı olucagınız merkezı arastırsınız bu sürede
Öncelikle bu forum, sizin evin salonu değil kimseyi kovamaz, yazmasını yasaklayamaz ve kendisine saklamasını isteyemezsiniz. Bu sitenin amacı zaten insanların kendi fikir ve deneyimlerini açıklaması . Haram ve caiz olma meselesini üye değil diyanet diyor, sanki bu üyenin fikriymiş, yeni bir tartışmaymış gibi davranıyorsunuz . Gerçeği duymak hoşunuza gitmiyor olabilir, ya da donasyonun dini açıdan caiz olmadığını bildiğiniz halde ben gene de yaptıracağım diyor olabilirsiniz kendi kararınız . Ama burası forum ve herkesin belirli sınırlar içinde fikrini deneyimini ve yorumunu açıklama hakkı var, bu hak size olduğu kadar sizinle aynı görüşte olmayan da var. O yüzden eğer kendinizin dışındaki fikirleri görmek istemiyorsanız evinizin salonunda size mutluluklar.Burda dinden haramdan bahseden üyeler lütfen fikirlerinizi kendinize saklayın. Herkesin kendi akli fikri var. Gruptaki kimse siz haram dediniz diye yolundan dönmeyecek.
batum da yaptırdım canımMerhaba. Nerde yaptırdınız donasyonu
Göremediğiniz birşey var sizde söyleseniz diyanette söylese kimse kararindan dönmeyecek ve siz kuruluş amacı belli olan bir grupta insanların huzurunu kaçırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Gerçeği duymak hoşunuza gitmiyor olabilir demissiniz o sizin gerçeğiniz benim değil. Ben sizin yada diyanetin söylediği şeylere inanmak zorunda değilim. Bu başlık da yumurta ve sperm donasyonu başlığı. Neler caiz neler değil başlığı değil.Öncelikle bu forum, sizin evin salonu değil kimseyi kovamaz, yazmasını yasaklayamaz ve kendisine saklamasını isteyemezsiniz. Bu sitenin amacı zaten insanların kendi fikir ve deneyimlerini açıklaması . Haram ve caiz olma meselesini üye değil diyanet diyor, sanki bu üyenin fikriymiş, yeni bir tartışmaymış gibi davranıyorsunuz . Gerçeği duymak hoşunuza gitmiyor olabilir, ya da donasyonun dini açıdan caiz olmadığını bildiğiniz halde ben gene de yaptıracağım diyor olabilirsiniz kendi kararınız . Ama burası forum ve herkesin belirli sınırlar içinde fikrini deneyimini ve yorumunu açıklama hakkı var, bu hak size olduğu kadar sizinle aynı görüşte olmayan da var. O yüzden eğer kendinizin dışındaki fikirleri görmek istemiyorsanız evinizin salonunda size mutluluklar.
GynolifeMerhaba. Donasyonu nerde yaptırdınız
Öncelikle hiçkimse vazgeçmeyecek değil , ben vazgeçmeyeceğim demeniz lazım. Ama bunu söylemek ve yazmak bile zor geliyor size. Forum sayfası donasyon ile ilgili bir sayfa o yüzden herkesin donasyonla ilgili fikirlerini açıklama hakkı var. Bu hakka müdahale edemezsiniz. Diyanetin tüm aciklamaları ( 35 sayfalık bir yazısı bile vardı) hatalı , ben bunun dinen caiz olduğunu ve günah olmadığını düşünüyorum bile diyemiyorsunuz, ama birisi bu bu konuda diyanet verilerine ve din adamlarının yazılarına dayanarak görüşünü açıklayınca inanmak zorunda değilim diyorsunuz. Siz neye inanıyorsunuz onu bile söyleyemezken, sadece sizi onaylamayan, fikirleri sizi rahatsız eden görüşteki insanların tamamen açık ve görüş yazması serbest olan bir foruma yazı yazmasına tepki gösteriyorsunuz. Dedim ya evinizin salonu sizin için en rahatı ...Göremediğiniz birşey var sizde söyleseniz diyanette söylese kimse kararindan dönmeyecek ve siz kuruluş amacı belli olan bir grupta insanların huzurunu kaçırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Gerçeği duymak hoşunuza gitmiyor olabilir demissiniz o sizin gerçeğiniz benim değil. Ben sizin yada diyanetin söylediği şeylere inanmak zorunda değilim. Bu başlık da yumurta ve sperm donasyonu başlığı. Neler caiz neler değil başlığı değil.
Arkadaşım anlamadığın birşey var galiba. Kimsenin neye inandığı kimseyi ilgilendirmez burası diyanet topigi değilÖncelikle hiçkimse vazgeçmeyecek değil , ben vazgeçmeyeceğim demeniz lazım. Ama bunu söylemek ve yazmak bile zor geliyor size. Forum sayfası donasyon ile ilgili bir sayfa o yüzden herkesin donasyonla ilgili fikirlerini açıklama hakkı var. Bu hakka müdahale edemezsiniz. Diyanetin tüm aciklamaları ( 35 sayfalık bir yazısı bile vardı) hatalı , ben bunun dinen caiz olduğunu ve günah olmadığını düşünüyorum bile diyemiyorsunuz, ama birisi bu bu konuda diyanet verilerine ve din adamlarının yazılarına dayanarak görüşünü açıklayınca inanmak zorunda değilim diyorsunuz. Siz neye inanıyorsunuz onu bile söyleyemezken, sadece sizi onaylamayan, fikirleri sizi rahatsız eden görüşteki insanların tamamen açık ve görüş yazması serbest olan bir foruma yazı yazmasına tepki gösteriyorsunuz. Dedim ya evinizin salonu sizin için en rahatı ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?