Evet bu kararlar cok zor mesela sperm donasyonu yaptırcaz dıye içim erimişti ne yapıcam başkasının spermini dedım cok agladım hayatta istemem dedım hep umudum vardı 2.5 sene oldu baktım etrafımda herkesın bebegi olmaya başladı benım degerlerım dusmeye başladı bana dank etti neyı beklıyorum dedım eşimde dedi ki gidelim kıbrısa sperm donasyonu yaptıralım. Kabullenmesi cok kolay olmuyo dogru ama benım yumurtamda da sorun cıkarsa kalitelerınde problem olursa embrıyo donasyonu yaptırcam bunu kabullenmem daha kolay oldu hatta cunku bu sürecten cok sıkıldım Allahım rahımıme hadtalık vermesin diyorum artıkBizim sürecimiz sizinle birebir aynı gitmiş. Benim son gittiğim merkezin embriyoloğuyla da aramız çok iyiydi o yüzden çok rahat görüştüm hep hatta bana embriyolarımın görsellerini günlük attı sanki anlıyormuşum gibi detaylı anlattı:) o da ne sperm ne yumurta diyemeyiz embriyo enerjisini üretemiyor dedi. Aslında bize yumurta donasyonu daha mantıklı gibi.. embriyoya çok sıcak bakamıyorum gün yaklaştıkça içimde bir şeyler değişiyor sanki, bilemiyorum gerçekten çok zor bir kararmış. Allah şu güzel günlerde hepimize yardım etsin
Bende sunu anlayamıyorum yumurta donasyonu yapılıyo 20 yaslarında kızlardan toplanıyo yumurtalar ve nasıl turmaz kalitesi ve sayıları cok iyi olması gerekiyor buna anlam veremıyorum... Ama sizde barız problem belli eşinizin dna hasarı var sizde az yumurta sayısı var biz bu testlerı yaptırıp sorun olmayan kişilerden bahsedıyoruz. Bize kaan aydos dna hasarı cok az sizin olur hatta kendılığınden bıle olur dedı ama olmadı, zaten eşimden tüp bebek yaptırmadan 2 hafta once sperm almaya başladılar 3 kere sperm alınıp donduruldu toplamda 50 sperm cıktı ama kaan hocanın dedıgı gbi kendılığınden olmasını bıraktım tüp bebekle bile olmadı... 5cc embrıyomuz oldu tamam grade cok iyi 5. Sevıye fakat bir embrıyounun içine cc girerse en kotu embrıyo oluyo bana doktorumda transfer yaparken fena degıl embrıyo dedı belki üzmemek için sonra instagramdan bir embrıyolog buldum bloggerlık yapıyo soru cevap yapıyo bana dedıgı c giriyosa embrıyo kotudur ama cc olması cok kötü embrıyo oldgnu gosterıyo diye bi açıklama yaptı meselaarkadaşlar uzun zamandır yazmıyorum sperm mi yumurta mı gerçekten çok karışık konular ilk tüp bebeğimde hamile kaldım yedi haftalık kalbi durdu sonra kendiliğinden dış gebelik geçirdim sonra hiç olmadı batuma gittim yumurta donasyonu denedim o da olmadı donasyondan önce bahçeci güvenç hoca da denedim tutmadı bende adama çok sinirlendim telefonlarıma hemen çıkmadı falan diye sonra bir gün ben bahçecinin sitesinden güvenç hocayı şikayet ettim doktor aradı beni dedi ki senin yumurta sayın az geçirdiğin ameliyatlardan dolayı dedim biliyordunuz ben size çok yumurta vadeden bir hasta değildim dedi ki eşinin spermleri bozuk doğuştan o zamana kadar o kadar kendime yüklendim ki anlatamam sonra bulunduğum ilde sperm dna hasarı verdik %56 çıktı aaa gerçekten spermde de birşeyler iyi değil sonra batuma gitmeden dedim bir daha ver %28 çıktı doktora gönderdim o da çok iyi dedi başladık tedaviye yumurta donasyonu tutmadı sonra dedim bu böyle olmaz kaan aydosa gidelim şubat ayında gittik orta derecenin sonu kötü derecenin başı gibi yani %120 ile başlıyor kötü derece ve eşimin ki 117 çıktı hoca da zaten yazmış infertilitenin önemli bir kısmını açıklıyor bu sonuç diye ben konyadayım bu sonuçlardan önce burada bir profosörde denedim bana dedi ki sorun sende yumurta sayın çok az eşinin sorunu yok başladık tedaviye dört yumurta toplandı üç embriyo üçüncü gün sekiz hücreli üçü de üçü de transfer oldu ve sonuç yine olmadı kaan hocaya sorduğumda kızım sperm dna hasarı yüksektir büyük bir ihtimalle dedi
arkadaşların yazılarını okudum yukarı da şunu söyleyebilirim eşiniz tedavi olsun yumurta donasyonunda bile yumurta kaynaklı %50 sperm kaynaklı %50 arkadaşlar benim 15 yıl çocuğu olmayan arkadaşım üç yumurta iki embriyo sekiz ve altı hücreli transfer edildi ve şimdi bir oğlu oldu eşi bir yıl kendisi de bitkisel ilaçlar kullandılar sülük hacamat yaptırdılar ben donasyon yaptırınca kesin tutacak demiştim olmadı yıkımı kötü oluyor çok uzun oldu ama ben donasyon için gittiğimde bir abla vardı 47 yaşında idi o da transfer oldu bana dört tane kondu biri tutmadı kadının dördüz tuttu ikisini redüksiyon yaptılar şimdi ikiz oğlu var
canım benim anlatmaya çalıştığım donör yumurtası dediğin en az bir kere anne olmuş yumurta problemi olmayan kişilerden alınıyor ve tutmuyor sonra sana deniyor ki embriyo transferi yapalım bu her tarafta aynı olmuş kesin çözüm kestirme ama eşlerin bunu kabul etmesi çok zor adam şimdi kabul etse iki gün sonra yine reddedebilir çocuğu bunun örnekleri de çok kadın taşıyor süt veriyor doğuruyor erkek normal gebeliklerde bile çocuk doğunca baba oluyor ama kadın içinde kalp atınca anne oluyor bize de dedi kaan bey sorun çözülünce kendiliğinden olur diye ama riske atılacak bir para değil ben sadece yumurta donasyonu dahi olsa eşlerinize sorumluluk yükleyin sigarayı bıraksınlar kilo versinler üroloğa gitsinler iyice araştırsınlar olmadı mı yıkım çok feci birşey eşler sadece sperm verip çıkıyor transfer sürecinde sen bir dünya hormon alıyorsun olmadı mı eşe göre kadının yıkımı çok ağır oluyor başımdan geçtiği için yazıyorumBende sunu anlayamıyorum yumurta donasyonu yapılıyo 20 yaslarında kızlardan toplanıyo yumurtalar ve nasıl turmaz kalitesi ve sayıları cok iyi olması gerekiyor buna anlam veremıyorum... Ama sizde barız problem belli eşinizin dna hasarı var sizde az yumurta sayısı var biz bu testlerı yaptırıp sorun olmayan kişilerden bahsedıyoruz. Bize kaan aydos dna hasarı cok az sizin olur hatta kendılığınden bıle olur dedı ama olmadı, zaten eşimden tüp bebek yaptırmadan 2 hafta once sperm almaya başladılar 3 kere sperm alınıp donduruldu toplamda 50 sperm cıktı ama kaan hocanın dedıgı gbi kendılığınden olmasını bıraktım tüp bebekle bile olmadı... 5cc embrıyomuz oldu tamam grade cok iyi 5. Sevıye fakat bir embrıyounun içine cc girerse en kotu embrıyo oluyo bana doktorumda transfer yaparken fena degıl embrıyo dedı belki üzmemek için sonra instagramdan bir embrıyolog buldum bloggerlık yapıyo soru cevap yapıyo bana dedıgı c giriyosa embrıyo kotudur ama cc olması cok kötü embrıyo oldgnu gosterıyo diye bi açıklama yaptı mesela
Benım eşimde ne sigara var ne alkol kilosu yok saglıklı yaşayıp spor yapıyoruz en iyi doktorlara gıttık varıkosel vardı prof dr bulent alıcı yaptı amelyatını bir sürü hormon ilaçları sonra dedık doktoru degıstrelım kaan aydosa gıttık ankaraya o da hormon verdı onları kullandı haftada 4 kere hormon ilaçı kullanıyodu bzm tüp bebek tedavısınde kullandıklarımızdan tam 2 sene kullandı haftada 4 ama olmadı mı olmuyor işte. İlaçlara ayda 2 bin verdık 2 senede 50 bin sadece ilaçlarına verdik eşimin maddi olarakta cöktük. Aynı seyleri yaşadım yıkım bile az kalıyo yanında zaten o yuzden artık bu işlerle uğrasmak istemedım eşimde isterse reddedebılır Eger baba olmak birinin ona baba demesını istemıyosa kendı fikridir ne diyebılırım ki... ben eş olarak hep yanında oldum ikimizde mühendisiz maaşımızı aldgmz gbi gttı hep eşimi düşündüm artık düsünme sırası onda bni düşünüyosa annelik hakkımı elımden almaz ve burdan biriyle özel msjda konşmustuk sperm donasyonundan hamile kalınca eşi bebeklerı istememiş ve kadın doğurmuş cok iyi yapmış bana gore... benım su an tek dileğim yaptıgım donasyonum tutsun hem psikolojık hem maddi acıdan cok yoruldumcanım benim anlatmaya çalıştığım donör yumurtası dediğin en az bir kere anne olmuş yumurta problemi olmayan kişilerden alınıyor ve tutmuyor sonra sana deniyor ki embriyo transferi yapalım bu her tarafta aynı olmuş kesin çözüm kestirme ama eşlerin bunu kabul etmesi çok zor adam şimdi kabul etse iki gün sonra yine reddedebilir çocuğu bunun örnekleri de çok kadın taşıyor süt veriyor doğuruyor erkek normal gebeliklerde bile çocuk doğunca baba oluyor ama kadın içinde kalp atınca anne oluyor bize de dedi kaan bey sorun çözülünce kendiliğinden olur diye ama riske atılacak bir para değil ben sadece yumurta donasyonu dahi olsa eşlerinize sorumluluk yükleyin sigarayı bıraksınlar kilo versinler üroloğa gitsinler iyice araştırsınlar olmadı mı yıkım çok feci birşey eşler sadece sperm verip çıkıyor transfer sürecinde sen bir dünya hormon alıyorsun olmadı mı eşe göre kadının yıkımı çok ağır oluyor başımdan geçtiği için yazıyorum
Bende böyleydim. Yumurta donasyonu yaptırdım. Zaten anaç bir insan değilim ya sevemezsem diye kendimi yiyip duruyordum. Evet hamile kaldığımda mutlu oldum ama bu verdiğim maddi ve fiziksel mücadelenin mutluluğuydu yani hala bebeği sevebilecekmiyim endişesini yaşıyordum. Ta ki 18.haftamda ilk tekmeyi yiyene kadarEvet bu kararlar cok zor mesela sperm donasyonu yaptırcaz dıye içim erimişti ne yapıcam başkasının spermini dedım cok agladım hayatta istemem dedım hep umudum vardı 2.5 sene oldu baktım etrafımda herkesın bebegi olmaya başladı benım degerlerım dusmeye başladı bana dank etti neyı beklıyorum dedım eşimde dedi ki gidelim kıbrısa sperm donasyonu yaptıralım. Kabullenmesi cok kolay olmuyo dogru ama benım yumurtamda da sorun cıkarsa kalitelerınde problem olursa embrıyo donasyonu yaptırcam bunu kabullenmem daha kolay oldu hatta cunku bu sürecten cok sıkıldım Allahım rahımıme hadtalık vermesin diyorum artıkpsikolojık cokdum hayatta hiç bir amacım yok işim evim ugrastgm hiç bişey yok hayatımın sonuna kadarda böyle olmak zor gelıyo bana dısarda bi bebek goruyorum ayyy dıyorum keske benım olsaa ne tatlı bunu dıyebılıyosam embrıyo donasyonu demekki önemli degıl.. benım cok uzaktan tanıdıgım bir çift vardı erkekte sorun vardı tedavılerı beklerken kadının yumurtasıda bitti 55 yasında kıbrısa gıttı ve 9 ay yoktu gelmedi hiç geldgnde bi kız bi erkek cocugu olmuştu su an dusunuyorum hatta tasıyıcı annelık yaptrdı buyuk ihtimal ve o kadar sevıyo ki bebeklerını dişleri cıkmış bıle bebişlerın yere koyamıyo kadın bebeklerını. Kendi bıle dogurmamış bırakalım genı kadın o halde bile nasıl sarılıyo öpuyo kendi doğurdugunun genını hiç düsünme bence, bebek sahıbı olmak anne olmak o kadar guzel ki... hatta sperm donasyonu yapan var eşi yokken cocuga bunu buyuyunce öğrencek belki bni neden dunyy getırdın dicek ama evlat istemı o kadar buyuk ki umrunda degıl herşeyı goze almış güclü kadınlar bence bunlar. Eger benımde eşim razı olmasaydı ben ayrılıp kıbrısa gidip kendi nufusuma alcaktım belki de boyle dusunmemin sebebi annemle babam ayrıydı bnım annem ilk gecesınde hamıle kalmış ben dogdugumda ayrılmışlar hep derdi ki aman kocayı ne yapcam sen oldun ya, hep beraber gezerdık birbirimize destek olduk su an dada hep yanımda Allah razı olsun annemde rezervımın azaldgnı duyunca embrıyo donasyonu yaptıralım dedı direk bana bişey olursa senı evladın arar sorar dedi (ben tek cocugum) bunlar benım fikirlerim tabı ama arkadaslarımdan da gordgm kadarıyla evlat guzel bişey. İçini inşallah biraz rahatlatmışımdır
Ayyyy bebişi Allah sana kavustursunBende böyleydim. Yumurta donasyonu yaptırdım. Zaten anaç bir insan değilim ya sevemezsem diye kendimi yiyip duruyordum. Evet hamile kaldığımda mutlu oldum ama bu verdiğim maddi ve fiziksel mücadelenin mutluluğuydu yani hala bebeği sevebilecekmiyim endişesini yaşıyordum. Ta ki 18.haftamda ilk tekmeyi yiyene kadarondan sonra duygularım inanılmaz değişti. Artık sevgiyle ilgili hiç tereddüt yok içim de sadece merak duygusu var. O da her annenin yaşadığı birseydir sanırım. Yani takma kafana arkadaşım sen onu taşıyacağın için her türlü seversin. Bu konuda erkekler daha hassas olabilir belki çünkü onların doğana kadar hiç bağları olmayacak zamana ihtiyaçları var ama biz o bağı doğmadan kuruyoruz.
canım ben on yıllık evliyim kaç kere denedim inan maddi manevi bittik o kadar iyi anlıyorum ki seni bende çalışıyorum insanlar bir de bilmezmiş gibi daha niye eviniz yok demeleri artık ayaklarım geri geri gidiyor test vereceğim zaman kağıtlara bakamıyorum aynı durumdayım burada bir arkadaş vardı daha çok küçüktü eşinde sorun vardı sperm donasyonu ile aşılama yaptı tutmadı sonra kendi yumurtası ile denedi olmadı en son embriyo donasyonu ile anne oldu evimde şu an bir tane kedi var bu süreçte evimize bir can gelsin istedik inan o kadar seviyorum ki kediyi anlatamam çocukta onun gibi masum sadece sevgi isteyen bir can Rabbim kucaklarımızı doldursun ramazan günlerinde ben çok dua ediyorum benim gibi olan kardeşlerime göz aydınlığı evlatlar versinBenım eşimde ne sigara var ne alkol kilosu yok saglıklı yaşayıp spor yapıyoruz en iyi doktorlara gıttık varıkosel vardı prof dr bulent alıcı yaptı amelyatını bir sürü hormon ilaçları sonra dedık doktoru degıstrelım kaan aydosa gıttık ankaraya o da hormon verdı onları kullandı haftada 4 kere hormon ilaçı kullanıyodu bzm tüp bebek tedavısınde kullandıklarımızdan tam 2 sene kullandı haftada 4 ama olmadı mı olmuyor işte. İlaçlara ayda 2 bin verdık 2 senede 50 bin sadece ilaçlarına verdik eşimin maddi olarakta cöktük. Aynı seyleri yaşadım yıkım bile az kalıyo yanında zaten o yuzden artık bu işlerle uğrasmak istemedım eşimde isterse reddedebılır Eger baba olmak birinin ona baba demesını istemıyosa kendı fikridir ne diyebılırım ki... ben eş olarak hep yanında oldum ikimizde mühendisiz maaşımızı aldgmz gbi gttı hep eşimi düşündüm artık düsünme sırası onda bni düşünüyosa annelik hakkımı elımden almaz ve burdan biriyle özel msjda konşmustuk sperm donasyonundan hamile kalınca eşi bebeklerı istememiş ve kadın doğurmuş cok iyi yapmış bana gore... benım su an tek dileğim yaptıgım donasyonum tutsun hem psikolojık hem maddi acıdan cok yoruldum
Ben de artık buna inanıyorummerhaba arkadaşlar,
Durumum aynı bahsettiğiniz gibi embriyolar beşinci güne blastokiste ulaşamadan canlılığını kaybediyor. Tam dört kere transfer oldum (3.gün ve4.gün transferleri) toplamda sekiz yumurta toplama yaptırdık. 3.gün güzel kalitede embriyolara rağmen her seferinde aynı hayal kırıklığı ile baş ettik. Eşimde sorun gözükmüyor. Artık embriyolog ve doktor yumurtalarımdan kaynaklı olduğunu söyleyince ikna oldum. Üçüncü günden beşe sperm taşır görüşüne sahip hiçbir doktorla karşılaşmadım . Dolayısıyla artık bende inanıyorum yumurta bu işin yüzde 80 i doktorumunda dediği gibi..
Bu yazı diyanet işlerinin sitesinden alınmıştır. Diyanet işlerinin Müslümanlik kuralları yönünden bu işe bakış açısı çok net, dinen caiz olmadığını kesin ve net şekilde söylüyor . Ama tabi ki herşey sizin kararınız, günah da sizin sevap da, sizin seciminiz.Merhaba arkadaşlar. Benim aklıma şu takildi bu sperm donasyonu yada yumurta donasyonu dinen uygun mu acaba tamam Kıbrıs takı hastaneler yapıyor ama Allah in rızası var mı bu işte hiç bu konu üzerine araştırma yaptıniz mi arkadaşlar
Allah in yasakladığı bir şeyi yaptırmak hiç hoş değil gerçekten. Bu yollara hiç girmeyip evlat edinmek bir yetime sahip çıkmak çok daha hayırlıdır..Bu yazı diyanet işlerinin sitesinden alınmıştır. Diyanet işlerinin Müslümanlik kuralları yönünden bu işe bakış açısı çok net, dinen caiz olmadığını kesin ve net şekilde söylüyor . Ama tabi ki herşey sizin kararınız, günah da sizin sevap da, sizin seciminiz.
“Alınan evlatlık, büyüyünce erkek ise size, kız ise beyinize yabancı olur. Yabancı bir kimse ile beraber kalmak ise caiz değildir. Bu bakımdan evlatlık alırken, kardeşlerinizden birinin oğlunu veya beyinizin kardeşlerinden birinin kızını alırsanız mesele kalmaz” benım ve eşimin kardesı yok ne yapıcaz?Allah in yasakladığı bir şeyi yaptırmak hiç hoş değil gerçekten. Bu yollara hiç girmeyip evlat edinmek bir yetime sahip çıkmak çok daha hayırlıdır..
Ey diliyle Müslüman olup da kalbine iman nüfuz etmemiş olan(münafık)lar! Müslümanlara eza vermeyin, onları kınamayın, kusurlarını araştırmayın. Zira, kim Müslüman kardeşinin kusurunu araştırırsa, Allah da kendisinin kusurlarını araştırır. Allah kimin kusurunu araştırırsa, onu, evinin içinde (insanlardan gizli) bile olsa rüsvay eder."Allah in yasakladığı bir şeyi yaptırmak hiç hoş değil gerçekten. Bu yollara hiç girmeyip evlat edinmek bir yetime sahip çıkmak çok daha hayırlıdır..
"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz." (Tirmizi, Kıyamet, 53, no: 2507; Beyhaki, Şuabu'l-İman, 5/315, no: 2778; bk: Keşfu'l-Hafa, 2/265)Allah in yasakladığı bir şeyi yaptırmak hiç hoş değil gerçekten. Bu yollara hiç girmeyip evlat edinmek bir yetime sahip çıkmak çok daha hayırlıdır..
benim eşiminde benimde kardeşlerimiz var vermezler o kadar net ki bizim yanımızda her türlü nispet yapılır her türlü laf itina ile çakılır ama vermezler bende çok dindar bir insanım eşimin çocuğu olacak en azından süt vereceğim bazı genlerinde etkili olacağım diye kendimi avutmak istiyorum ama yine de rabbime tek duam hakta hayırlı olan ne ise onu versin“Alınan evlatlık, büyüyünce erkek ise size, kız ise beyinize yabancı olur. Yabancı bir kimse ile beraber kalmak ise caiz değildir. Bu bakımdan evlatlık alırken, kardeşlerinizden birinin oğlunu veya beyinizin kardeşlerinden birinin kızını alırsanız mesele kalmaz” benım ve eşimin kardesı yok ne yapıcaz?
Bende boyle dusunuyorum canım ben emziricem ve eşime hiç bi şekilde haram olmıcak cocuk.. ve bunu yargılamak Allaha kalmış kula degıl benım Allahla aramda... ne kadar kotu insanlar var gelip burda laf soylemek cok kolay kadının kadına yaptıgı siddet işte... ben sperm satın alıyorum gidip bu kişiyle cinsel bir münasebette bulunmuyorum bunu yargılamak sadece Allaha kalmış eşimi aldatmıyorum. İranda bıle yumurta donasyonuna izin verılıyobenim eşiminde benimde kardeşlerimiz var vermezler o kadar net ki bizim yanımızda her türlü nispet yapılır her türlü laf itina ile çakılır ama vermezler bende çok dindar bir insanım eşimin çocuğu olacak en azından süt vereceğim bazı genlerinde etkili olacağım diye kendimi avutmak istiyorum ama yine de rabbime tek duam hakta hayırlı olan ne ise onu versin
canım ben hep allaha dua ederken diyorum ki rabbim küçükken bile elimize bebek verdiler bebeğe elbise diktim aç diye bebeğe yemek yedirdim oyunumuz bile bunun üzerine idi inşaallah cümle isteyene bana da gerçeğini nasip ederBende boyle dusunuyorum canım ben emziricem ve eşime hiç bi şekilde haram olmıcak cocuk.. ve bunu yargılamak Allaha kalmış kula degıl benım Allahla aramda... ne kadar kotu insanlar var gelip burda laf soylemek cok kolay kadının kadına yaptıgı siddet işte... ben sperm satın alıyorum gidip bu kişiyle cinsel bir münasebette bulunmuyorum bunu yargılamak sadece Allaha kalmış eşimi aldatmıyorum. İranda bıle yumurta donasyonuna izin verılıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?