Burda üye bir soru sormuş ve bu konuda en yetkili ağızdan açık ve net bir şekilde ne görüş bildirdiğine cevap verdim. Sonuçta bir çok şey günah ve caiz değil ve yapılıyor , siz de ben de eminim sayısız günah islemişizdir dini açıdan , bu konuda uzman görüşü nedeniyle fikrini açıklayan insana sanki donasyon yaptiranlari sokakta taşlayalım demiş gibi tepki veriyorsunuz. Bunu yaptırıp yaptırmamak kendi kararınız , tüm dini, ahlaki ve yasal sonuçları sizi ilgilendirir ama din otoritelerinin fikirlerine dayanarak endi görüşünü bildiren de ayetle tepki göstermekte ne bileyim. ..
Bak arkadaşım biz okadar hassas kadınlarız ki hiç gerek yok bu sohbetlere
Bu yolu seçene kadar bizde çok şey araştırdık
Artık günah mı,sevap mı o artık Rabbimizle bizim aramızda
Lütfen artık insanların yarasını oymayın
Çok acı veriyorsunuz

Öncelikle bu forum, sizin evin salonu değil kimseyi kovamaz, yazmasını yasaklayamaz ve kendisine saklamasını isteyemezsiniz. Bu sitenin amacı zaten insanların kendi fikir ve deneyimlerini açıklaması . Haram ve caiz olma meselesini üye değil diyanet diyor, sanki bu üyenin fikriymiş, yeni bir tartışmaymış gibi davranıyorsunuz . Gerçeği duymak hoşunuza gitmiyor olabilir, ya da donasyonun dini açıdan caiz olmadığını bildiğiniz halde ben gene de yaptıracağım diyor olabilirsiniz kendi kararınız . Ama burası forum ve herkesin belirli sınırlar içinde fikrini deneyimini ve yorumunu açıklama hakkı var, bu hak size olduğu kadar sizinle aynı görüşte olmayan da var. O yüzden eğer kendinizin dışındaki fikirleri görmek istemiyorsanız evinizin salonunda size mutluluklar.
Allah aşkına yeter
Hatırlatıyım burda hamile ve anne olan arkadaşlar var
Senin verdiğin derslere ihtiyacımız yok
Lütfen derslerini başka sayfaya sakla

Öncelikle bu forum, sizin evin salonu değil kimseyi kovamaz, yazmasını yasaklayamaz ve kendisine saklamasını isteyemezsiniz. Bu sitenin amacı zaten insanların kendi fikir ve deneyimlerini açıklaması . Haram ve caiz olma meselesini üye değil diyanet diyor, sanki bu üyenin fikriymiş, yeni bir tartışmaymış gibi davranıyorsunuz . Gerçeği duymak hoşunuza gitmiyor olabilir, ya da donasyonun dini açıdan caiz olmadığını bildiğiniz halde ben gene de yaptıracağım diyor olabilirsiniz kendi kararınız . Ama burası forum ve herkesin belirli sınırlar içinde fikrini deneyimini ve yorumunu açıklama hakkı var, bu hak size olduğu kadar sizinle aynı görüşte olmayan da var. O yüzden eğer kendinizin dışındaki fikirleri görmek istemiyorsanız evinizin salonunda size mutluluklar.
Diyanet oyle soylemiş diye dogrulugunu nasıl kesin gibi kabul edp burada insanların kendi dogrularını sorgularsınız??... Din konusulacak forumlara gidin siz, bu stresli günlerde birde caiz kelimesini başımıza çıkarmayın kardesim, trolmüsünüz nesiniz????

Merhaba kızlar ben 24 eşim ise 26 yaşında 2 düşük yaşadım biri 12 haftalık down sendromu dediler ama değilmiş ikincisi de kalp atışı duyulmadı bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine genetik test yaptırdık ve eşimin geninden dolayı bütün cocuklarmoz düşecek o sonucu dıyunca koridordaki halimi anlatamam size sevdiğimin adamdan çocuğumun olamıcak dünyanın en kötü hissi en kötü duygusu nasıl anlatılır bilmiyorum ve bizde sperm donasyona karar verdik lütfen tecrübeleri olan paylaşsın

Donasyon yaptircaksin galiba destekmi istiyosun hani söylemi densin istiyosun? Korkma cehenneme gitmezsin annelik duygusu agir basiyo falan filanmi??din konusu tartisilcak yer yumurta ve sperm donasyonu kulübü degil. Bu dünyada herkes inanmak zorunda yada din sahibi olmak zorunda degildir. Kendi inanclarinizi dayatmaktir senin yaptigin. Neymis fikrini belirtmis. Sana kimse sordumu diyanet hanim caizmi degilmi diye? Baska sayfalarda din konularini acip istedigin kadar tartis. Herkesin cenneti ve cehennemi kendisindedir

Mesela bana amh degerınız yuksek geldi normal deger 2-4 arası dıyorlar üstü pcos dıyolar yumurta sayınız fazla zaten ordanda belli oluyo e2 degerınızde ilaç kullandıkca artmıştır pcos olunca e2 degerı cok artıyo hatta ohss olma ihtimali cok artıyo. 30 tane yumurta cıkıyo 20 si cöp oluyo mesela ya boş cıkıyo ya kalitesinde problem oluyo gidemiyo. Pcos olayını cok okumadım ama cok yumurtaları oluyor yumurtlama problemi oluyor ve bu yumurtalar gelişip kendilinden döllenemıyor
Doktorum pcos olmadığımı söyledi benim de önce öyle şüphem olmuştu ama vücuttaki hiçbir değerin uyumlu değil dedi. Amh için üst seviyenin 7 olduğunu söyledi, sanırım laboratuvar arası fark da olabilir. Çeşitli çeşitli bir sürü tedavi denendi ama olmadı işte.

Donasyon yaptircaksin galiba destekmi istiyosun hani söylemi densin istiyosun? Korkma cehenneme gitmezsin annelik duygusu agir basiyo falan filanmi??din konusu tartisilcak yer yumurta ve sperm donasyonu kulübü degil. Bu dünyada herkes inanmak zorunda yada din sahibi olmak zorunda degildir. Kendi inanclarinizi dayatmaktir senin yaptigin. Neymis fikrini belirtmis. Sana kimse sordumu diyanet hanim caizmi degilmi diye? Baska sayfalarda din konularini acip istedigin kadar tartis. Herkesin cenneti ve cehennemi kendisindedir
Evet sordu 😏 bir üye, ben de netten bakıp bir yazı paylaştım . Dikkatli okumadan klavyeye dadandığınız için görmemissindir. Ben cehennem ya da cennetten hiç bahsetmedim ve ayrıca herkesin kendi kararı olduğunu belirttim . Ayrıca sen benim inancımı nerden biliyorsun. Ben kendi inancimla ilgili bir şey söylemedim ki. Bu kadar patlamanın nedeninin kendi içindeki ikilemlerden kaynaklandığının farkındayım. Benim inandığım ve savunduğum şey insanlar fikrini beyan edince terslemenizin ya da gitmelerini istemeniz in yanlış olduğu...

Evet bu kararlar cok zor mesela sperm donasyonu yaptırcaz dıye içim erimişti ne yapıcam başkasının spermini dedım cok agladım hayatta istemem dedım hep umudum vardı 2.5 sene oldu baktım etrafımda herkesın bebegi olmaya başladı benım degerlerım dusmeye başladı bana dank etti neyı beklıyorum dedım eşimde dedi ki gidelim kıbrısa sperm donasyonu yaptıralım. Kabullenmesi cok kolay olmuyo dogru ama benım yumurtamda da sorun cıkarsa kalitelerınde problem olursa embrıyo donasyonu yaptırcam bunu kabullenmem daha kolay oldu hatta cunku bu sürecten cok sıkıldım Allahım rahımıme hadtalık vermesin diyorum artık🙏🙏 psikolojık cokdum hayatta hiç bir amacım yok işim evim ugrastgm hiç bişey yok hayatımın sonuna kadarda böyle olmak zor gelıyo bana 😣 dısarda bi bebek goruyorum ayyy dıyorum keske benım olsaa ne tatlı bunu dıyebılıyosam embrıyo donasyonu demekki önemli degıl.. benım cok uzaktan tanıdıgım bir çift vardı erkekte sorun vardı tedavılerı beklerken kadının yumurtasıda bitti 55 yasında kıbrısa gıttı ve 9 ay yoktu gelmedi hiç geldgnde bi kız bi erkek cocugu olmuştu su an dusunuyorum hatta tasıyıcı annelık yaptrdı buyuk ihtimal ve o kadar sevıyo ki bebeklerını dişleri cıkmış bıle bebişlerın yere koyamıyo kadın bebeklerını. Kendi bıle dogurmamış bırakalım genı kadın o halde bile nasıl sarılıyo öpuyo kendi doğurdugunun genını hiç düsünme bence, bebek sahıbı olmak anne olmak o kadar guzel ki... hatta sperm donasyonu yapan var eşi yokken cocuga bunu buyuyunce öğrencek belki bni neden dunyy getırdın dicek ama evlat istemı o kadar buyuk ki umrunda degıl herşeyı goze almış güclü kadınlar bence bunlar. Eger benımde eşim razı olmasaydı ben ayrılıp kıbrısa gidip kendi nufusuma alcaktım belki de boyle dusunmemin sebebi annemle babam ayrıydı bnım annem ilk gecesınde hamıle kalmış ben dogdugumda ayrılmışlar hep derdi ki aman kocayı ne yapcam sen oldun ya, hep beraber gezerdık birbirimize destek olduk su an dada hep yanımda Allah razı olsun annemde rezervımın azaldgnı duyunca embrıyo donasyonu yaptıralım dedı direk bana bişey olursa senı evladın arar sorar dedi (ben tek cocugum) bunlar benım fikirlerim tabı ama arkadaslarımdan da gordgm kadarıyla evlat guzel bişey. İçini inşallah biraz rahatlatmışımdır🙏
Tabiki öyle.. biz de eşimle ortak karar olarak embriyo donasyonu istedik, bana kalsa yumurta donasyonu olmalıydı ama o şartlarımız eşit olsun deyince bir şey diyemedim:)

arkadaşlar uzun zamandır yazmıyorum sperm mi yumurta mı gerçekten çok karışık konular ilk tüp bebeğimde hamile kaldım yedi haftalık kalbi durdu sonra kendiliğinden dış gebelik geçirdim sonra hiç olmadı batuma gittim yumurta donasyonu denedim o da olmadı donasyondan önce bahçeci güvenç hoca da denedim tutmadı bende adama çok sinirlendim telefonlarıma hemen çıkmadı falan diye sonra bir gün ben bahçecinin sitesinden güvenç hocayı şikayet ettim doktor aradı beni dedi ki senin yumurta sayın az geçirdiğin ameliyatlardan dolayı dedim biliyordunuz ben size çok yumurta vadeden bir hasta değildim dedi ki eşinin spermleri bozuk doğuştan o zamana kadar o kadar kendime yüklendim ki anlatamam sonra bulunduğum ilde sperm dna hasarı verdik %56 çıktı aaa gerçekten spermde de birşeyler iyi değil sonra batuma gitmeden dedim bir daha ver %28 çıktı doktora gönderdim o da çok iyi dedi başladık tedaviye yumurta donasyonu tutmadı sonra dedim bu böyle olmaz kaan aydosa gidelim şubat ayında gittik orta derecenin sonu kötü derecenin başı gibi yani %120 ile başlıyor kötü derece ve eşimin ki 117 çıktı hoca da zaten yazmış infertilitenin önemli bir kısmını açıklıyor bu sonuç diye ben konyadayım bu sonuçlardan önce burada bir profosörde denedim bana dedi ki sorun sende yumurta sayın çok az eşinin sorunu yok başladık tedaviye dört yumurta toplandı üç embriyo üçüncü gün sekiz hücreli üçü de üçü de transfer oldu ve sonuç yine olmadı kaan hocaya sorduğumda kızım sperm dna hasarı yüksektir büyük bir ihtimalle dedi
arkadaşların yazılarını okudum yukarı da şunu söyleyebilirim eşiniz tedavi olsun yumurta donasyonunda bile yumurta kaynaklı %50 sperm kaynaklı %50 arkadaşlar benim 15 yıl çocuğu olmayan arkadaşım üç yumurta iki embriyo sekiz ve altı hücreli transfer edildi ve şimdi bir oğlu oldu eşi bir yıl kendisi de bitkisel ilaçlar kullandılar sülük hacamat yaptırdılar ben donasyon yaptırınca kesin tutacak demiştim olmadı yıkımı kötü oluyor çok uzun oldu ama ben donasyon için gittiğimde bir abla vardı 47 yaşında idi o da transfer oldu bana dört tane kondu biri tutmadı kadının dördüz tuttu ikisini redüksiyon yaptılar şimdi ikiz oğlu var
Sanırım bu forumda yolu kaan hocadan geçmeyen kalmamış😊

Burası donasyonla ilgili farklı fikirleri olan arkadaşların (olumsuz düşünce) paylaşım formu da değil başlıktan fark etmiş olmalısınız. Buradaki herkes az çok dinen caiz mi değil mi bunu araştırmış ve ayrımına varacak akli Melike’ye sahip insanlar... gerçekleri biz biliyoruz zaten birileri yüzümüze vursun diye girmiyoruz foruma zaten yaşadığımız zor kabullenme sürecini yaşayan arkadaşlarla deneyim paylaşımı formun amaCI. Karşıt bi başlık açıp savunun görüşünürüzü ama insanları demoralize etmeye de hakkı yok kimsenin. Yaşamayan bilmez bizim yaşadıklarımızı. KİMSE KİMSENİN YARGICI OLAMAZ...

merhaba senin hikayende kendi hikayemden bir şeyler buldum adeta. Benim eşimin sperm sayısı çok azdı zaten tedavilerimizde çok iyi embriyolar oluşmazdı 1 ya da 2 tane kalırdı geriye.Buna rağmen 2 kere gebe kaldım ama birinde 13 haftalıkken kaybettim birinde ise kalp atışı olmadı. Muhtemelen spermde DNA hasarı vardı ona rağmen gebe bırakıyordu ama gebelik ilerlemiyordu. Büyük yıkımdı ve 10 yıl geçti tedavilerle ben 35 yaşına girdim ve kritik zamandaydım . artık benimde yumurtalar azalmaya başlamıştı ,eşimi ikna ettim sperm donasyonu yaptırdık ve şimdi bir oğlumuz oldu. O zaman Dr a amh sonucumu söylerken benim durumum da iyi değilse embriyo donasyonu yapın diye çünkü önemli olan bir çocuğumuzun olmasıydı. Eşim ben hamileyken kabullenmekte zorlandı bende hamileliğimi tedirgin olarak biraz da üzülerek geçirdim ama doğunca her şey değişti. Emin olun benden daha çok üzerine titriyor oğlumuzun. İnşallah isteyen herkes kavuşur hayaline, rüyasına.Bazen bakıyorum da oğlumuza hala bir hayal gibi hep şükrediyorum. Hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle...

Son düzenleyen: Moderatör:
bunu ilk başta biz de düşündük ama çok yakın iki akrabamız şu an bu durumdan inanılmaz muzdaripler. Çünkü o çocuklar büyüdü birinin bir anda ailesi çıktı ortaya... doğduğun ev mi doyduğun ev mi durumu oldu ve çocuk doğduğu evi tercih etti. Ayrıca bir yetimi sevindirmenin çok daha sevap olduğunu bizler de biliyoruz emin olun ama bir bayan olarak bence bizi çok daha iyi anlamanız gerekir. Hamilelik süreci, emzirme, doğum yapma bütün kız çocuklarının küçüklükten beri en büyük hayalidir. Evlatlık evet çok mantıklı, dinen de uygun ama bu dediğim duyguları yaşatamaz size ve siz sanırım empati kuramadığınız için ya da böyle bir durumla sınanmadığınız için bu kadar yargılayıcı bir dille yazabiliyorsunuz. Ayrıca gerçekten hiç emek vermeyip ya ben donasyon yaptıracağım renkli gözlü olsun yok cinsiyet seçeyim gibi basit mazeretler sunuyorsa karşınızdaki kişi, bir nevi haklısınız dediğinizde. Ama burdaki insanların çoğu emin olun belki evine bir şey almadı ama o tedaviyi yaptırdı, hormonların ilerde başka türlü hastalıklara neden olabileceğini bildi ama yine de devam etti, her tedavi sonrası çalan her telefonda dualar ederek aldı o telefonu eline ve umutsuzluğu, çaresizliği tabir- i caizse dibine kadar yaşadı. Her defasında aynı cümleyi duymak, ama aynı anda arkadaşının hamile haberini alıp ona hayırlı olsun demek ne demek hiç yaşamadınız ondan bu kadar rahat yazıyorsunuz. Dinimizde en büyük günah kul hakkı yemektir Allah zina suçunu bile tövbe edince affedecek kadar yücedir ve burda ortada bir zina durumu yoktur ama bilmediğiniz konuda konuştuğunuz için kul hakkı vardır. Sağ olun uyardınız görevinizi yaptığınızı düşünüyorsunuz teşekkürler ama yeter! Siz bu konuda uyaracaksınız zina yoluyla çocuk sahibi olanları ya da imam nikahını vesile gösterip birlikte yaşayanları uyarın. Burdaki herkes eşiyle ortak kararını vermiş, asla gizli saklı olmadan evlat sahibi olmak isteyen insanlar. Ayrıca ben asla çocuk büyütmeyle ilgili sayfalara girip bakma gereği duymam, çünkü çocuğum yok üstüme vazife olmadığını düşünürüm. Donasyon da anladığım kadarıyla sizinle ilgili bir durum değil, zaten burdaki insanların kafası yeterince karışık bırakın da bu da Allahla onların arasında kalsın.[/QUOTE]

bunu ilk başta biz de düşündük ama çok yakın iki akrabamız şu an bu durumdan inanılmaz muzdaripler. Çünkü o çocuklar büyüdü birinin bir anda ailesi çıktı ortaya... doğduğun ev mi doyduğun ev mi durumu oldu ve çocuk doğduğu evi tercih etti. Ayrıca bir yetimi sevindirmenin çok daha sevap olduğunu bizler de biliyoruz emin olun ama bir bayan olarak bence bizi çok daha iyi anlamanız gerekir. Hamilelik süreci, emzirme, doğum yapma bütün kız çocuklarının küçüklükten beri en büyük hayalidir. Evlatlık evet çok mantıklı, dinen de uygun ama bu dediğim duyguları yaşatamaz size ve siz sanırım empati kuramadığınız için ya da böyle bir durumla sınanmadığınız için bu kadar yargılayıcı bir dille yazabiliyorsunuz. Ayrıca gerçekten hiç emek vermeyip ya ben donasyon yaptıracağım renkli gözlü olsun yok cinsiyet seçeyim gibi basit mazeretler sunuyorsa karşınızdaki kişi, bir nevi haklısınız dediğinizde. Ama burdaki insanların çoğu emin olun belki evine bir şey almadı ama o tedaviyi yaptırdı, hormonların ilerde başka türlü hastalıklara neden olabileceğini bildi ama yine de devam etti, her tedavi sonrası çalan her telefonda dualar ederek aldı o telefonu eline ve umutsuzluğu, çaresizliği tabir- i caizse dibine kadar yaşadı. Her defasında aynı cümleyi duymak, ama aynı anda arkadaşının hamile haberini alıp ona hayırlı olsun demek ne demek hiç yaşamadınız ondan bu kadar rahat yazıyorsunuz. Dinimizde en büyük günah kul hakkı yemektir Allah zina suçunu bile tövbe edince affedecek kadar yücedir ve burda ortada bir zina durumu yoktur ama bilmediğiniz konuda konuştuğunuz için kul hakkı vardır. Sağ olun uyardınız görevinizi yaptığınızı düşünüyorsunuz teşekkürler ama yeter! Siz bu konuda uyaracaksınız zina yoluyla çocuk sahibi olanları ya da imam nikahını vesile gösterip birlikte yaşayanları uyarın. Burdaki herkes eşiyle ortak kararını vermiş, asla gizli saklı olmadan evlat sahibi olmak isteyen insanlar. Ayrıca ben asla çocuk büyütmeyle ilgili sayfalara girip bakma gereği duymam, çünkü çocuğum yok üstüme vazife olmadığını düşünürüm. Donasyon da anladığım kadarıyla sizinle ilgili bir durum değil, zaten burdaki insanların kafası yeterince karışık bırakın da bu da Allahla onların arasında kalsın.

Bu yazı diyanet işlerinin sitesinden alınmıştır. Diyanet işlerinin Müslümanlik kuralları yönünden bu işe bakış açısı çok net, dinen caiz olmadığını kesin ve net şekilde söylüyor . Ama tabi ki herşey sizin kararınız, günah da sizin sevap da, sizin seciminiz.
Evet bizim seçimimiz,benim seçimimdi,iyikide seçmişim,sevabı günahı boynuma.Onun verdiği hazı mutluluğu,evime getirdiği neşeyi hangi dini mecra hangi kitap açıklayacak.Rabbim istedi ve nasip etti ötesi yok.Gidin başka yerde din dersi verin👎

bunu ilk başta biz de düşündük ama çok yakın iki akrabamız şu an bu durumdan inanılmaz muzdaripler. Çünkü o çocuklar büyüdü birinin bir anda ailesi çıktı ortaya... doğduğun ev mi doyduğun ev mi durumu oldu ve çocuk doğduğu evi tercih etti. Ayrıca bir yetimi sevindirmenin çok daha sevap olduğunu bizler de biliyoruz emin olun ama bir bayan olarak bence bizi çok daha iyi anlamanız gerekir. Hamilelik süreci, emzirme, doğum yapma bütün kız çocuklarının küçüklükten beri en büyük hayalidir. Evlatlık evet çok mantıklı, dinen de uygun ama bu dediğim duyguları yaşatamaz size ve siz sanırım empati kuramadığınız için ya da böyle bir durumla sınanmadığınız için bu kadar yargılayıcı bir dille yazabiliyorsunuz. Ayrıca gerçekten hiç emek vermeyip ya ben donasyon yaptıracağım renkli gözlü olsun yok cinsiyet seçeyim gibi basit mazeretler sunuyorsa karşınızdaki kişi, bir nevi haklısınız dediğinizde. Ama burdaki insanların çoğu emin olun belki evine bir şey almadı ama o tedaviyi yaptırdı, hormonların ilerde başka türlü hastalıklara neden olabileceğini bildi ama yine de devam etti, her tedavi sonrası çalan her telefonda dualar ederek aldı o telefonu eline ve umutsuzluğu, çaresizliği tabir- i caizse dibine kadar yaşadı. Her defasında aynı cümleyi duymak, ama aynı anda arkadaşının hamile haberini alıp ona hayırlı olsun demek ne demek hiç yaşamadınız ondan bu kadar rahat yazıyorsunuz. Dinimizde en büyük günah kul hakkı yemektir Allah zina suçunu bile tövbe edince affedecek kadar yücedir ve burda ortada bir zina durumu yoktur ama bilmediğiniz konuda konuştuğunuz için kul hakkı vardır. Sağ olun uyardınız görevinizi yaptığınızı düşünüyorsunuz teşekkürler ama yeter! Siz bu konuda uyaracaksınız zina yoluyla çocuk sahibi olanları ya da imam nikahını vesile gösterip birlikte yaşayanları uyarın. Burdaki herkes eşiyle ortak kararını vermiş, asla gizli saklı olmadan evlat sahibi olmak isteyen insanlar. Ayrıca ben asla çocuk büyütmeyle ilgili sayfalara girip bakma gereği duymam, çünkü çocuğum yok üstüme vazife olmadığını düşünürüm. Donasyon da anladığım kadarıyla sizinle ilgili bir durum değil, zaten burdaki insanların kafası yeterince karışık bırakın da bu da Allahla onların arasında kalsın.
Araştırmanızı iyi yapmamissiniz çünkü bu konu ile ilgili metinlerde bunun zina olduğu açıkça yaziyor. Gizli saklı yok diyorsunuz ama o çocuktan açıkça hangi soydan geldiğini dnasinin kaynağını sakliyorsunuz. Örnek vermişsiniz doğduğu evi seçiyor diye, düşünün artık kan nasıl çekiyor. Sizin kararınız ama insanin yaptığını böyle bir kılıfa uydurması gerçekten acı verici , bu dünyada millete ben çocuk doğurmayı becerdim diyebilesiniz diye bir masuma bir ömür boyu yalanı yasatacasiniz , kul hakkı derken bir çocuğun hakkı kul hakkı değil mi, siz bilmek istemez miydiniz bir yerlerde kardeşimiz olsa mesela. Bu kadar eminseniz dininizin kurallarından eminim öteki dünya da bu çocuğa yaptınız şeyin açıklamasını yapabilirsiniz.

Forumu uzun zamandir takipteyim.Donasyon sayfasini da cok takip ediorum.Cunku sadece donasyon degil genel bilgi alisverisi de mevcut.Bi suru onemli sey ogrendim.O yuzden yazma ihtiyaci hissettim.Burasi anne baba olmanin dini boyutunu tartisma yeri degil.Kaldi ki herkes musluman olmak zorunda da degil hanimefendi.Insanlar hristiyan,musevi,ateist de olabilirler.Siz pardon da ne olarak gelip burda din dersi veriosunuz.Sizene kimene.Kizlar siz de kimseye suslu cumleler kurup yaptiginizi dogru guzel sirin adi herneyse gostermek zorunda degilsiniz.Istediniz yaptiniz kimene.Esiniz tamam demis siz tamam demissiniz kimi ne hakla ilgilendirir.@müne cim rica ediyorum hanimefendiye mudahale edin.Bi de cimere sikayet edilirse falan diyo.Ne isiniz var burda anlayamadim.@mune rica ediyorum dini konusmalara mudahale edin.Bu forum bilgi alisverisi icin.Dini konu tartisma yeri degil.

Maşallah ne güzel ilerlemiş hikayeniz😊 Allah uzun sağlıklı ömür nasip etsin ailenize.

Back
X