zaza sana bir şey soracağım eşim şubat ayında ankarada sperm dna hasar testi verdi 117 çıktı yani 120 den başlıyor kötü dna hasarı orta dereceye tekabül ediyor eşim kaan hocaya gitmeden iki ay önce kendi yumurtamla denedim ve üç tane üçüncü gün embriyosu konuldu üçü de sekiz hücreli fragmantasyon yok denildi yine tutmadı bende biesteron kullansam eşim tedavi olunca kendim bir daha mı denesem yoksa hiç uğraşmayım mı o kadar yoruldum ki anlatamam donör yumurtası da tutmuyor benimki de olmuyor
Offf canım bilmezmiyim neler çektiyin
Hiç değilse bu mübarek günlerde Allaha teslim ol
Dinlen,tedavini unut ve bol bol dua et
Veren Odur
İstese hemen olur

Öncelikle hiçkimse vazgeçmeyecek değil , ben vazgeçmeyeceğim demeniz lazım. Ama bunu söylemek ve yazmak bile zor geliyor size. Forum sayfası donasyon ile ilgili bir sayfa o yüzden herkesin donasyonla ilgili fikirlerini açıklama hakkı var. Bu hakka müdahale edemezsiniz. Diyanetin tüm aciklamaları ( 35 sayfalık bir yazısı bile vardı) hatalı , ben bunun dinen caiz olduğunu ve günah olmadığını düşünüyorum bile diyemiyorsunuz, ama birisi bu bu konuda diyanet verilerine ve din adamlarının yazılarına dayanarak görüşünü açıklayınca inanmak zorunda değilim diyorsunuz. Siz neye inanıyorsunuz onu bile söyleyemezken, sadece sizi onaylamayan, fikirleri sizi rahatsız eden görüşteki insanların tamamen açık ve görüş yazması serbest olan bir foruma yazı yazmasına tepki gösteriyorsunuz. Dedim ya evinizin salonu sizin için en rahatı ...
daha önce bu konular çok yazıldı çok çizildi tartişıldı dinen caiz oldugu veya olmadıgı sanane otururuz salonda kefimize bakarız senıde dinlemek zorunda degiliz sen başka sayfaya git cnm herkes eşleriyle ne çektiğini kendi biliyor biz danasyonu kabul ediyoruz senin aklınada ihtiyacımız yok çok şükür herkes okuma yazma ve araştırma yapmayı biliyor herkesin kendi kararı hadi başka sayfaya cnm

Zaten hamile kalamayan donasyonla hamile kalan biri bu konu hakkında zaten kararını vermiştir. Bir mesaj okudu diye çocuk düşmez ya da bunun sorumlusu mesajı yazan olmaz. Bir mesaji çocuk kaybetmekle iliskilendirmeniz oldukça saçma. Araştırıp gelsin demişsiniz . Donasyon nedir nerde yapilir diyenle, donasyon hakkındaki dini görüş nedir demek arasında bence hiç bir fark yok. İkisi de aynı konuda fikir alışverişi yapma ve kendi görüşünü açıklama . Ayrıca şunu da belirteyim zaten donasyon konusunda yönlendirme yapmak zaten suç , kanunda cezası var. Herkes kendi kararını verir ama herkes de görüşünü açıklayabilir .
sen açıklama olurmu görüşünü

Araştırmanızı iyi yapmamissiniz çünkü bu konu ile ilgili metinlerde bunun zina olduğu açıkça yaziyor. Gizli saklı yok diyorsunuz ama o çocuktan açıkça hangi soydan geldiğini dnasinin kaynağını sakliyorsunuz. Örnek vermişsiniz doğduğu evi seçiyor diye, düşünün artık kan nasıl çekiyor. Sizin kararınız ama insanin yaptığını böyle bir kılıfa uydurması gerçekten acı verici , bu dünyada millete ben çocuk doğurmayı becerdim diyebilesiniz diye bir masuma bir ömür boyu yalanı yasatacasiniz , kul hakkı derken bir çocuğun hakkı kul hakkı değil mi, siz bilmek istemez miydiniz bir yerlerde kardeşimiz olsa mesela. Bu kadar eminseniz dininizin kurallarından eminim öteki dünya da bu çocuğa yaptınız şeyin açıklamasını yapabilirsiniz.
yaaa bi suuuusssssss artık ramazan ramazan buraya gelipte insanları niye yargılıyon senden akıl isteyen hiç kimse yokk anla artık offfffff bu ne beee

arkadaşlar batum da yaptıracak olan var mı şu an ki durum nasıl onu da bilmiyorum Allah kısmet ederse temmuz ağustos gibi düşünüyorum
ben batumda 6adet emriyo bıraktım arkadaşım bir dahada orada denemicem 3 sefer başarısız oldular dahada denemenin bir anlamı yok tabiki benim görüşüm

Senin endometrio zor kalinlasiyodu demi melis? Hayirlisiyla tedavine basladiginda estrofeme basladigin gün 1 sabah 1 aksam ogul otu cayi ic günde 2 bardak fazla degil

Mayısın 28 inde acılıyo gorunuyo gorunuyo ucaklar ona gore mı yaptınız canım ? Bende biesterona başlıcamda başlım mi dıye kararsızım
Evet hayatım ben uçak biletlerini henüz almadım ayartlaticaktim ama mayıs ayını bekliyorum bende evet canim araştırdım. canim bende ilk kararsız kaldim gidip gitmemekte ama dedim nasılsa haziran sonu gidicem o zamana kadar rahatlar dedim o yüzden karar verdik.

Offf canım bilmezmiyim neler çektiyin
Hiç değilse bu mübarek günlerde Allaha teslim ol
Dinlen,tedavini unut ve bol bol dua et
Veren Odur
İstese hemen olur
inşaallah zaza o kadar çok istiyorum ki inan buradaki her arkadaşım adına da dua ediyorum yaşamayan bilmez ama artık bir kedim var çok iyi terapi oluyor bana aynı çocuk gibi sabah erkenden uyandırıyor mama saatim geldi diye

Eklentiler

• kedim.webp
    kedim.webp
    72,5 KB · Görüntüleme: 47
Evet hayatım ben uçak biletlerini henüz almadım ayartlaticaktim ama mayıs ayını bekliyorum bende evet canim araştırdım. canim bende ilk kararsız kaldim gidip gitmemekte ama dedim nasılsa haziran sonu gidicem o zamana kadar rahatlar dedim o yüzden karar verdik.
Bende haziranın 20 si gbi orada olacagım gibi duruyor☺️ Donsurulmuş transferındede adet olduktan sonra rahım hazırlanılıyo galiba aynı zamanlara denk gelebılırız🌸

üçüncü gün embriyosu muydu canım bende iki defa denedim olmadı şimdi beşinci gün isteyeceğim bakalım
Yumurta donasyonu yapıp neden 3. Gun embrıyosu koyduruyosunuz zaten onlar 5. Gun embrıyosu sözü vermelerı gerekmıyo mu 🙄

inşaallah zaza o kadar çok istiyorum ki inan buradaki her arkadaşım adına da dua ediyorum yaşamayan bilmez ama artık bir kedim var çok iyi terapi oluyor bana aynı çocuk gibi sabah erkenden uyandırıyor mama saatim geldi diye
Bende aynı kedim var cocugum gbi sevıyorum onu o da bir evlat🥰

• Beğen
Reactions: a68
Senin endometrio zor kalinlasiyodu demi melis? Hayirlisiyla tedavine basladiginda estrofeme basladigin gün 1 sabah 1 aksam ogul otu cayi ic günde 2 bardak fazla degil
Testere dişli aslan pencesi cay olarak tüketıldgnde rahıme iyi gelsığını duydum ama ne kadar işe yarıyo bılemıcem🤷🏻‍♀️

Yumurta donasyonu yapıp neden 3. Gun embrıyosu koyduruyosunuz zaten onlar 5. Gun embrıyosu sözü vermelerı gerekmıyo mu 🙄
ilk yaptırdığımda buradan zazada çok söylemişti arkadaşlar üçüncü embriyosu koydurmayın diye ben birde eşimin sonuçlarını gönderdim gayet iyi dediler kafalarına göre şu an oraya para yatırdım o yüzden beşinci gün embriyosu konusunda anlaştım eşime de çip alacağız Allah kerim kuzum bir abla ile beraber transfer olduk o da üçüncü gün kadının dördüz tuttu birazda bu işler nasip kısmet işi

Çok güzel kedi
Benimde papağanım var😄
Akşam işten eve gelir gelmez sesime ses veriyor sevincinden

Back
X