Zaten en büyük sıkıntı burda başlıyor. Resmen sipariş veriyoruz gözü kapalı. Ocak ayında merkezi aradım eşimin ve benim bilgilerimizi yazdığım formu gönderdim sonrasında dönüş yaptılar size uygun birini bulduk isterseniz işlemleri başlatalım diye. Ne merkezi gördüm ne doktoru gördüm ne donörle ilgili bilgim var resmen bir kumar bu.. içim hiç rahat etmedi sonuçta gönderilecek para da az değil, ne hallerle kazanıyoruz. Eşimle de konuştuk ve merkezleri yerinde görmeye karar verdik. Bunu son tüp bebek tedavisi yaptırdığım doktoruma da söyledim, o da uygun olanın bu olduğunu söyledi ve birkaç test adı verdi bunları mutlaka yaptırt diye. sonrasında bunları yaptırmadığın için pişman olmaktansa baştan Önlemini al dedi. Evet maliyeti baya arttırıyor ama zaten bu yola çıkarken birçok şeyi göze aldık.. ngs yi de o yüzden istiyorum, ayrıca gitmeden bir de histereskopi çektiririm inşallah her şey yolunda gider hepimiz için.
Ngs yi tüp bebek drunuz da önerdi değil mi? Doğru mu anladım? Bana da mantıklı gelen bu ama embiryodan biyopsi alıncak olması eğer ki ekip çok iyi değilse embiryonun tutunma kapaditesini riske atacaktır diyorum bazen ama sonuçta cinsiyet secimi de kıbrısta yapılan bir işlem ve ngs ile yapılıyo. Doktorunuz başka hangi testleri önerdi?

Ngs yi tüp bebek drunuz da önerdi değil mi? Doğru mu anladım? Bana da mantıklı gelen bu ama embiryodan biyopsi alıncak olması eğer ki ekip çok iyi değilse embiryonun tutunma kapaditesini riske atacaktır diyorum bazen ama sonuçta cinsiyet secimi de kıbrısta yapılan bir işlem ve ngs ile yapılıyo. Doktorunuz başka hangi testleri önerdi?
Aslında o birçok test önerdi madem bu kadar emek vereceksin her şeyine bakılsın dedi. Britishi aradım hasan hocaya söyledim bu testleri. o da ngs nin hepsini kapsadığını, ayrı ayrı bakmaya gerek olmadığını söyledi. Sanırım ngs denilen türkiye de yapılan pgt nin çok daha gelişmiş olanıymış.

Aslında o birçok test önerdi madem bu kadar emek vereceksin her şeyine bakılsın dedi. Britishi aradım hasan hocaya söyledim bu testleri. o da ngs nin hepsini kapsadığını, ayrı ayrı bakmaya gerek olmadığını söyledi. Sanırım ngs denilen türkiye de yapılan pgt nin çok daha gelişmiş olanıymış.
Artık türkiyede de NGS next generation screen bakılıyo. Embriyonun Tüm kromozomlarının taramdığı bir sistem. Ama işte yapılırken 5. Gün embriyosundan biyopsi alınıyo tutunma kapasitesini etkiler mi tek soru işareti bu bnm de kafamda.

Artık türkiyede de NGS next generation screen bakılıyo. Embriyonun Tüm kromozomlarının taramdığı bir sistem. Ama işte yapılırken 5. Gün embriyosundan biyopsi alınıyo tutunma kapasitesini etkiler mi tek soru işareti bu bnm de kafamda.
Haklısınız o da var.

Kızlar kktc her gelenden PCR testi isteyecek, kayıt altına alacak.

Eklentiler

• Screenshot_2020-05-21-13-25-03.webp
    Screenshot_2020-05-21-13-25-03.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 63
Öncelikle bu forum, sizin evin salonu değil kimseyi kovamaz, yazmasını yasaklayamaz ve kendisine saklamasını isteyemezsiniz. Bu sitenin amacı zaten insanların kendi fikir ve deneyimlerini açıklaması . Haram ve caiz olma meselesini üye değil diyanet diyor, sanki bu üyenin fikriymiş, yeni bir tartışmaymış gibi davranıyorsunuz . Gerçeği duymak hoşunuza gitmiyor olabilir, ya da donasyonun dini açıdan caiz olmadığını bildiğiniz halde ben gene de yaptıracağım diyor olabilirsiniz kendi kararınız . Ama burası forum ve herkesin belirli sınırlar içinde fikrini deneyimini ve yorumunu açıklama hakkı var, bu hak size olduğu kadar sizinle aynı görüşte olmayan da var. O yüzden eğer kendinizin dışındaki fikirleri görmek istemiyorsanız evinizin salonunda size mutluluklar.
Donasyonun caiz olmadığını düşünen zihniyetler peki bu sayfada neden vakit kaybediyor ya da neden okuyor bu yazılanları.Zaten onların düşüncelerine göre ya da inançlarına göre caiz değil ve yaptırmayacaklar öyleyse neden bilgi kalabalağı yapıyorlar.kimse kimseyi kovamaz evet ama kimse kimsenin içine de kurt düşüremez.insanların son çare olarak mecbur kalıp çıktıkları bu yolda vicdanlarını rahatsız edecek yorumlara da ihtiyaç olmadığını düşünüyorum şahsen.Bırakın da anneliğin babalığın tadını çıkarsın isteyenler.Allahım yüce rabbim zaten nasip etmezdi kullarına bunu.Bu da bir mucize içinde bir canlı taşıyorsun.Senin yumurtan ya da değil.Eşinin spermi ya da bir başkasının spermi ne fark eder.kanınla büyüyor canınla büyüyor.Heleki o tekmeleri o kalp atışları duyduğunuzda bunların hiç biri umrunuzda olmuyor.Allah hepinize nasip etsin inşallah.Bizler de kucağımıza alalım sağlıkla.öyle bir duygu ki bu küçük bir ultrason görüntüsüne bile ağlıyorsun..Göz yaşlarınız bunun için aksın dilerim 🙏🙏

Toclase sana katılıyorum. Ben tam emin olmadığım için yazmak istemedim ama ngs den sağlam gelen embiryoyu alan ve gebelik elde eden üye arkadaslar vardı eski yazılarda. Okumuştum ama Tam isim kalmamış aklımda. Eski üyeler bilebilir. Ngs embiryonun tutması dewamı düşük yaşamamak adına daha garantili ama yüzde yüz garanti de değil. Sanırım britishte yaptırdı o arkadas. Bu arada Ngs den gecen embiryonun tutmaması ya da düşük olması ya da ngs için biyopsi sırasında zarar görme olasılığı da ayrı kafa yedirtici bir konu🤷‍♀️ Çok emin olmak lazım laboratuardan ve embiryologtan gynolife ankaraya british yurtdışına gönderiyor diye biliyorum iyi düşünmek araştırmak lazım.
Gynolifr,hit ankarada gena art prof volkan beye gönderiyorlar bundan eminim

Kızlar kktc her gelenden PCR testi isteyecek, kayıt altına alacak.
karantina süresi yokmuş evet artık bütün turkiyede ve yurt dışındaki oteller gelecek olan misafirlerinden test isteyecek yaptırmayan olursa rezervasyon iptal oluyor çok yakında yurtdışından girişler serbest olacak turistlere gelen turistlerdenseler rapor isteniyor seyahat acentalarinda biz turist rehberlerinden bile bir sürü rapor istediler kalp şeker tansiyon korona raporu sağlık kurulu raporları falan düşünün ben uzun süredir ise ara vermeme rağmen acenta benden bile istedi çalışan veya calismayan tursab birligine bagli olan bütün personel oteller herkesten isteniyor.isi sıkı tutuyorlar bu çok güzel.kibristaki otellerde aynı sistem olacakmış.

Arkadaslar sehirler askerden kuzenim gelecek onu bile karantinaya alicaklar yurtdisi sayiliyor kibris herturlu karantina olur ilerleyen zamanlarda belki azalmaya baslarsa tedbirler bilemem
aynen merkez bana da aynı seyı soyledı. dün aradılar uzun uzun konustuk. yanı suan ıcın 14 gun karantına süreci var. ama ileride ne olur kalkar mı kalkmaz mı suanda bilinmiyor dediler. biraz daha sabretmeye ve beklemeye karar verdim. hayırlısı hakkımızda.

aynen merkez bana da aynı seyı soyledı. dün aradılar uzun uzun konustuk. yanı suan ıcın 14 gun karantına süreci var. ama ileride ne olur kalkar mı kalkmaz mı suanda bilinmiyor dediler. biraz daha sabretmeye ve beklemeye karar verdim. hayırlısı hakkımızda.
Canım bende merkezimle konuştum bana karantina yok dediler ben haziran sonu gidicem 14 gün karantina süresi varmı diye sordum yok dediler hayırlısı olsun canım senin için galiba beklemek en mantıklısı.

Canım bende merkezimle konuştum bana karantina yok dediler ben haziran sonu gidicem 14 gün karantina süresi varmı diye sordum yok dediler hayırlısı olsun canım senin için galiba beklemek en mantıklısı.
aynen cnm bende beklerım artık en hayırlısı böyle olucak. merkez değiştiremem cunku. bu kadar bekledım bırz daha beklerım artık...

Kizlar herkeze merhba 8 nci denemde hamile kalanlardanim donasyonla su an 15 haftalik olduk devamlı yatiyorum ama cok hastayim 4 ncu ayimaza girdik hastanadim cok agrilarim var vajinama cok agri ve baski yapiyor doktor dusuk tehlikesi diyo vajina agrim cok cok baski yapiyo sanki cikacak kasiklarimda agriyo cok hastnede yattim yine ayni caresini bulamadilar hic agrilarim gecmiyo boyle olan varmi acaba

Kizlar herkeze merhba 8 nci denemde hamile kalanlardanim donasyonla su an 15 haftalik olduk devamlı yatiyorum ama cok hastayim 4 ncu ayimaza girdik hastanadim cok agrilarim var vajinama cok agri ve baski yapiyor doktor dusuk tehlikesi diyo vajina agrim cok cok baski yapiyo sanki cikacak kasiklarimda agriyo cok hastnede yattim yine ayni caresini bulamadilar hic agrilarim gecmiyo boyle olan varmi acaba
Çok geçmiş olsun umarım bu zor günleri en kısa zamanda atlatırsınız hamileliğinizi rahat geçirirsiniz ve mutlu bir sonuçla çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız

Back
X