arkadaşlar ivig ile intralipid farklı şeyler intralipid eczanelerde 25tl idi 2 yıldır gümrükten yurtdışından gelmiyor yok ben zamanında eczaneden kendim 25tlye alıp doktorun söylediği süre ve mililitreye uygun bi hastanede ucuza taktırmıştım ama
tüp bebek merkezleri o 25tllik serum için 1000tl falan alıyorlardı. intralipid yerine benzer içerikte başka lipid serumlar var onların eczane fiyatları 350 yada 500tl civarı... ivig ise başka bir şey. aynı işi gören, ama aslen organ naklinde, vücut o organı reddetmesin diye kullanılan çok kuvvetli ve çok çok pahalı bir serum. ben ukraynada intralipid serum takıldığını düşünüyorum. Andrey’e sormak lazım. bunlar aslen aşırı yağ içeren serumlar damardan yağ veriyorlar. ben denemelerimin yarısında intralipid taktırdım, bazı diper doktorlarım ise gerek yok dedi. kandan bakılan cd56 bende 12,75di doktorum 12 üstü yüksek kabul edilir sınırdasın takalım dedi. diper doktorlarım cd 56 kandan baktırmak anlamsız boşuna para vermişsin zaten natural killer hücrelerinin rahimde bir görevi var onlara da ihtiyaç ver dedi. rahimden parça alınıp bakılması da zarar verir diye gerek görmedim abd de bir doktor intralipid öneriyor, ama transfer zamanı değil, progestrone başlamadan bir hafta 10gün önce takılması gerektiği söylüyor ondan geç yada erken taktırmak işe yaramaz natural killer hücreleri bastırmaz dedi. birkez progestronedan 10gün önce 1kez de hamilelik testi pozitif çıkarsa taktır yeter her hafta taktırma dedi yanında da düşük doz kortizon dedi.. amerikan hastanesi florance nightıngale brüksel tüp bebek merkezi memorial şişli semra kahraman ise serum tedavisini faydalı kabul etmiyorlar kortizonu ise sadece 5gün veriyorlar. bazı hashimato hastalarında uzun süreli düşük doz kortizon belki veriyorlar yoksa ne serum ne kortizon vermiyorlar. hatta bazı doktorlarım kan sulandırıcıyı gerekli görürken bazıları gerekmez diyor bagzıları tranferle başlatıyorum bagzıları hamile kalınca.. benim lafam iyice karıştı hangisi doğru kan sulandırıcı gerekiyor mu gerekmiyordu mu. 2 hamileliğim de kalp atışını güzel duydultan sonra kanamayla düştü 1kez de kimyasal.. yaşa bağlı embriyo kalitesizliği dendi ama kan sulandırıcı kanamaya neden olur mu her kafadan ayrı bir ses. yaşa bağlı tumurtalar kalitesiz ama tüm m yumurtalarım döllenip a kalite 5. güne geliyor ama farketmez diyorlar yaşa baplı diyorlar birkaç kes ngs yaptırdım bozuk çıktı ama sonra direkt koydurdum 12kez denedim hiç mi sağlam embriyo çıkmaz ya bu nasıl kaderdir geç evlenmek suç mu bizim kadınları niye böyle yaratmış Allah kendimi affedemiyorum erkenden evlenmediğim için