arkadaşlar ivig ile intralipid farklı şeyler intralipid eczanelerde 25tl idi 2 yıldır gümrükten yurtdışından gelmiyor yok ben zamanında eczaneden kendim 25tlye alıp doktorun söylediği süre ve mililitreye uygun bi hastanede ucuza taktırmıştım ama tüp bebek merkezleri o 25tllik serum için 1000tl falan alıyorlardı. intralipid yerine benzer içerikte başka lipid serumlar var onların eczane fiyatları 350 yada 500tl civarı... ivig ise başka bir şey. aynı işi gören, ama aslen organ naklinde, vücut o organı reddetmesin diye kullanılan çok kuvvetli ve çok çok pahalı bir serum. ben ukraynada intralipid serum takıldığını düşünüyorum. Andrey’e sormak lazım. bunlar aslen aşırı yağ içeren serumlar damardan yağ veriyorlar. ben denemelerimin yarısında intralipid taktırdım, bazı diper doktorlarım ise gerek yok dedi. kandan bakılan cd56 bende 12,75di doktorum 12 üstü yüksek kabul edilir sınırdasın takalım dedi. diper doktorlarım cd 56 kandan baktırmak anlamsız boşuna para vermişsin zaten natural killer hücrelerinin rahimde bir görevi var onlara da ihtiyaç ver dedi. rahimden parça alınıp bakılması da zarar verir diye gerek görmedim abd de bir doktor intralipid öneriyor, ama transfer zamanı değil, progestrone başlamadan bir hafta 10gün önce takılması gerektiği söylüyor ondan geç yada erken taktırmak işe yaramaz natural killer hücreleri bastırmaz dedi. birkez progestronedan 10gün önce 1kez de hamilelik testi pozitif çıkarsa taktır yeter her hafta taktırma dedi yanında da düşük doz kortizon dedi.. amerikan hastanesi florance nightıngale brüksel tüp bebek merkezi memorial şişli semra kahraman ise serum tedavisini faydalı kabul etmiyorlar kortizonu ise sadece 5gün veriyorlar. bazı hashimato hastalarında uzun süreli düşük doz kortizon belki veriyorlar yoksa ne serum ne kortizon vermiyorlar. hatta bazı doktorlarım kan sulandırıcıyı gerekli görürken bazıları gerekmez diyor bagzıları tranferle başlatıyorum bagzıları hamile kalınca.. benim lafam iyice karıştı hangisi doğru kan sulandırıcı gerekiyor mu gerekmiyordu mu. 2 hamileliğim de kalp atışını güzel duydultan sonra kanamayla düştü 1kez de kimyasal.. yaşa bağlı embriyo kalitesizliği dendi ama kan sulandırıcı kanamaya neden olur mu her kafadan ayrı bir ses. yaşa bağlı tumurtalar kalitesiz ama tüm m yumurtalarım döllenip a kalite 5. güne geliyor ama farketmez diyorlar yaşa baplı diyorlar birkaç kes ngs yaptırdım bozuk çıktı ama sonra direkt koydurdum 12kez denedim hiç mi sağlam embriyo çıkmaz ya bu nasıl kaderdir geç evlenmek suç mu bizim kadınları niye böyle yaratmış Allah kendimi affedemiyorum erkenden evlenmediğim için
Ben de aynı sebepten kendimi affetmiyorum

arkadaşlar ivig ile intralipid farklı şeyler intralipid eczanelerde 25tl idi 2 yıldır gümrükten yurtdışından gelmiyor yok ben zamanında eczaneden kendim 25tlye alıp doktorun söylediği süre ve mililitreye uygun bi hastanede ucuza taktırmıştım ama tüp bebek merkezleri o 25tllik serum için 1000tl falan alıyorlardı. intralipid yerine benzer içerikte başka lipid serumlar var onların eczane fiyatları 350 yada 500tl civarı... ivig ise başka bir şey. aynı işi gören, ama aslen organ naklinde, vücut o organı reddetmesin diye kullanılan çok kuvvetli ve çok çok pahalı bir serum. ben ukraynada intralipid serum takıldığını düşünüyorum. Andrey’e sormak lazım. bunlar aslen aşırı yağ içeren serumlar damardan yağ veriyorlar. ben denemelerimin yarısında intralipid taktırdım, bazı diper doktorlarım ise gerek yok dedi. kandan bakılan cd56 bende 12,75di doktorum 12 üstü yüksek kabul edilir sınırdasın takalım dedi. diper doktorlarım cd 56 kandan baktırmak anlamsız boşuna para vermişsin zaten natural killer hücrelerinin rahimde bir görevi var onlara da ihtiyaç ver dedi. rahimden parça alınıp bakılması da zarar verir diye gerek görmedim abd de bir doktor intralipid öneriyor, ama transfer zamanı değil, progestrone başlamadan bir hafta 10gün önce takılması gerektiği söylüyor ondan geç yada erken taktırmak işe yaramaz natural killer hücreleri bastırmaz dedi. birkez progestronedan 10gün önce 1kez de hamilelik testi pozitif çıkarsa taktır yeter her hafta taktırma dedi yanında da düşük doz kortizon dedi.. amerikan hastanesi florance nightıngale brüksel tüp bebek merkezi memorial şişli semra kahraman ise serum tedavisini faydalı kabul etmiyorlar kortizonu ise sadece 5gün veriyorlar. bazı hashimato hastalarında uzun süreli düşük doz kortizon belki veriyorlar yoksa ne serum ne kortizon vermiyorlar. hatta bazı doktorlarım kan sulandırıcıyı gerekli görürken bazıları gerekmez diyor bagzıları tranferle başlatıyorum bagzıları hamile kalınca.. benim lafam iyice karıştı hangisi doğru kan sulandırıcı gerekiyor mu gerekmiyordu mu. 2 hamileliğim de kalp atışını güzel duydultan sonra kanamayla düştü 1kez de kimyasal.. yaşa bağlı embriyo kalitesizliği dendi ama kan sulandırıcı kanamaya neden olur mu her kafadan ayrı bir ses. yaşa bağlı tumurtalar kalitesiz ama tüm m yumurtalarım döllenip a kalite 5. güne geliyor ama farketmez diyorlar yaşa baplı diyorlar birkaç kes ngs yaptırdım bozuk çıktı ama sonra direkt koydurdum 12kez denedim hiç mi sağlam embriyo çıkmaz ya bu nasıl kaderdir geç evlenmek suç mu bizim kadınları niye böyle yaratmış Allah kendimi affedemiyorum erkenden evlenmediğim için
Canım Secey kievde ona takılan tüm serumları bana atıyordu,gözümle gördüm hakikatan ivig takıyorlar

Z Zaza74 be S Sebcey , arya arkadaşlar acaba erkekler için verdikleri ilaçlar nedir öğrenebilir miyim? bir de çok eski donasyon yapanlardan kimşer var burada çocukları büyüdükçe nasıl oldu.. çocuğun huyu suyu RNAdan geçtiği için taşıyan anneye benzer diyorlar doğru muymuş (ama zeka direkt anne dnasından geçiyor donaston seçerken dikkat🤭)

Ben de aynı sebepten kendimi affetmiyorum
Simdiki aklim olsaydi 32 yasinda deilde erken evlenirdim bende birde keske ameliyatlar olurken o zamanlar yumurtam vardi keske dondursaydim bilseydim kendi yumurtalarimi dondururdum simdi cokpismanim cunku artik iki yumurtaligimda yok curudugu icin alindi keske bileydim😣😣😣😣

Z Zaza74 be S Sebcey , arya arkadaşlar acaba erkekler için verdikleri ilaçlar nedir öğrenebilir miyim? bir de çok eski donasyon yapanlardan kimşer var burada çocukları büyüdükçe nasıl oldu.. çocuğun huyu suyu RNAdan geçtiği için taşıyan anneye benzer diyorlar doğru muymuş (ama zeka direkt anne dnasından geçiyor donaston seçerken dikkat🤭)
Eşimin sperm değerleri çok iyi değildi. İlk donasyon da düşük olunca biz embriyo donasyonuna da sıcak bakıyorduk. Merkez bu değerlerle gebe kalabileceğimi söyledi. Eşim hiçbir takviye ilaç vs kullanmadı. Ben de kortizon hapı kullandım 1-2 ay gebelikte de devam ettim. Bir de kan sulandırıcı iğne, transfer sonrası 2 hafta kadar kullandım. Bunları merkezde doktor verdi. Bebek hiçbir dna sını benden almayacak ama gözüm gibi büyüteceğim, iyi birey olması için elimden geleni yapacağım. En önemlisi bu 😊 Çocukların karakteri, ailesinin aynası oluyor..

ukrayna gürcistan yada azerbeycanda donasyon denemiş arkadaşlar, benim 44 yaşımda dahi 7 yumurtam oluyor 6tanesi blast embriyo oluyorken. taze dönörlerden güya düşük dozla o kadar az sayıda yumurta olması normal mi yani zaten belli bir dozun altı yani mini ivf falan hikaye şeyler, normal doz verince de genç kızlarda 20 yumurta falan olur hadi ondan da 10 embriyo kalsa 3 ünü transfer etseler kalan 7 taneden hadi 2sini de at. geriye dondurulacak 4, 5 embriyo daha kalması gerekmez mi? yani dondurma yapmıyorlar mı sonra kalan embriyolarla sadece transfer ücreti ödeyerek o embriyoları kullanamıyor muyuz yada 3yıl sonra kardeş istedik aynı embriyolarla gerçek kardeş embriyo transfer ettiremiyor muyuz.. acaba fresh yumurta kullandıklarını bilmemizin bir yolu var mı.. ya da oluşan yumurtaların hepsini bize söylemeyip başka spermlerle dölleyip embriyo donasyonu isteyenlere saklıyor olabilirler mi yani bunları hiç bilemeyeceğiz ultrasonları göremeyeceğimiz için değil mi? bize ukraynada yada gürcistanda o dönörün daha önce kaç kez donör olduğu bilgisi veriliyor mu
Aslında kievde donasyonla benim bildiğim 5 kız burdan gitiler
İkisi direk orda yaptılar biri anne oldu biri hamile
Diğer üçüde kıbrısta negativ alıp ora gidip anne olanıda var hamile kalanıda
Allah rızasına nolursunuz susmayın anlatın
Ben tek çocuk istediğim için tek son denememle ne olucaksa olsun deyerek şansımı son kes deniyecem
Ukrayna düşüncesi uzun süredi aklımdaydı,burdan giden arkadaşlarımın mutluluğunu gördükten sonra,ama eşim razı olmadığı için gidemiyordum
Çok şükür ikna oldu
Artık gerisi Allaha tevekkül

Eşime bunları verdiler

Eklentiler

• 741C8FF3-190C-4441-BFF6-28F46713445B.webp
    741C8FF3-190C-4441-BFF6-28F46713445B.webp
    42 KB · Görüntüleme: 87
Eşimin sperm değerleri çok iyi değildi. İlk donasyon da düşük olunca biz embriyo donasyonuna da sıcak bakıyorduk. Merkez bu değerlerle gebe kalabileceğimi söyledi. Eşim hiçbir takviye ilaç vs kullanmadı. Ben de kortizon hapı kullandım 1-2 ay gebelikte de devam ettim. Bir de kan sulandırıcı iğne, transfer sonrası 2 hafta kadar kullandım. Bunları merkezde doktor verdi. Bebek hiçbir dna sını benden almayacak ama gözüm gibi büyüteceğim, iyi birey olması için elimden geleni yapacağım. En önemlisi bu 😊 Çocukların karakteri, ailesinin aynası oluyor..
Arya transfer sonrası kullandığın progesteron hangi formda kullandın canım, hangi formda kullanmak istediğini tercih yapabiliyormusun?
Kiew de proluton depot varmıki? İstesen oda veriliyormu?
Bunları sormamın sebebi bulunduğum ülkede bunlar bulunmuyor.

Kizlar benim burda bir akdasimda tüp bebek tedavisi gorecek bendetup bebek demistim ama sureci bilmiyrm neler anlatmam lazim ne demem lazim nerden ogrenebilirim yani sizler tup bebek.ki diyorsunuz egee oyke diyorsanız süreci nasil anlatoyrsunuz tsk ederim

Arya transfer sonrası kullandığın progesteron hangi formda kullandın canım, hangi formda kullanmak istediğini tercih yapabiliyormusun?
Kiew de proluton depot varmıki? İstesen oda veriliyormu?
Bunları sormamın sebebi bulunduğum ülkede bunlar bulunmuyor.
Pablo bilgim olduğu için erken cevap vericem
Burdakı proluton depotun adı oksiprogesteron kapronat adında ve transfer zamanı her 3-5 günde bir vuruluyor
Boş olunca burda yanınızdayım
İnşallah cuma akşam evimize dönücez😀

Ben 18 de evlendim degişen bşey olmadı😔olmayınca olmuyor demekki evlat sahibi olabılmek icin mücadele etmemiz gerekıyormuş😔😔
Haklisin canim dogru insallah butun acilarimiz biterde bu sikintilardan kurtuluruz. Yillarca mucadele ediyoruz. buda bizlerin sinavi bu sinavdanda gecicez rabbimin izniyle

O kadar tutar mi ya bize 4500 euro denilmişti birde simfi karantina ucretleri vs var ilaçlar neler coknmu pahali oluyr
Canim 4500 sadece transfer ucreti sen konaklama ucak karsilama alirsan bunlar ekstra oluyor kibrista birde orda yaptiracigin bazi islemler icinde eksta aliyorlar

Canim bugün
Pablo bilgim olduğu için erken cevap vericem
Burdakı proluton depotun adı oksiprogesteron kapronat adında ve transfer zamanı her 3-5 günde bir vuruluyor
Boş olunca burda yanınızdayım
İnşallah cuma akşam evimize dönücez😀
Ukraynali rehber arkadsim var onunla konustum bu biontex ukraynada baya meshurmus ove öve bitiremedi dunyanun bircok ulkesinden geliyorlarmis oraya donorleri saglam oluyormus diye duymus kaliteli yer dedi bana.

Back
X