sen çok yoğunsun bu aralar sanırım atladın papatya bilgilerini yazdı oradakiler yanlışdı
şöyle yazdı:

Efsuneciğim beni yanlış yazmışsın listede yaşım 46 donasyon yaşı 45 . 3 tüp bebek deemem var. ilk donasyon denemem 4 embriyo kondu hem sperm hem yumi alındı. şimdi bir kızım var şükürler olsun.

esimin sperm durumu iyi degil, yani iyi olanlarin orani cok az, yüzde5%, ama her zaman tüp bebek icsi de döllenme oldu, yani iyi secmeleri gerek spermleri

pihtilasma testi neden öyle doktor diyor anlamiyorum. illa istesen yapmazlarmi, en azindan bilirsin sorun varmi yok mu diye. ama sana tavsiyem sorun yoksa bile mutlaka baby aspirin, hani su minik aspirin100 lükler varya, onlardan al, bana tüp bebek merkezi veriyordu, ve donasyonda hatta ben simdiden kullaniyorum, kanim iyice sulansin diye. bir ara yazmistim burda, bana genetik doktor acikladi, embyrolarin iyice yerlesmesi ve rahimde tutnabilmesi icin, en ince damarlardan dahi kan gecerse cok faydali dedi. o yüzden o aspirinlerden kullan derim mutlaka.

Çok haklısın breeze arkadaşım burada yaş değil dinamizm ve istek önemli içimiz fıkır fıkır ayol bizim 2013 de doğursak 40 yaşlarına getiririz çocukları ne dersiniz?

Çok haklısın breeze arkadaşım burada yaş değil dinamizm ve istek önemli içimiz fıkır fıkır ayol bizim 2013 de doğursak 40 yaşlarına getiririz çocukları ne dersiniz?

Bizde bu azim torun bile görürüz arkadaşım:)) Ben 40 ımda evlendim inşallah çocuk bana çekmez

Canım sen bu pıhtılaşmünüa testini sordun mu Firdevs e? Bence atlama sor, gitmeden yaptır. Çünkü sorun varsa transfer günü iğneyebaşlıyoruz demişti Firdevs....

fbli, sagol canim..firdevs hanima sormadim, cünkü burda tüp bebek deneyimlerde birde düsük yaptiktan sonra fragmin ignesi ve aspirin100 lük kullancam mutlaka..sagol canim..

üçüncü gün ile 5 .ci gün arasında ne fark var arkadaşlar birde blast ne demek neden 5 ci gün taransfer edilmesi daha doğru ?

3. gün ve 5./6. gün arasindaki embyronun farki tek su: yani daha gelismis embyro 5/6.. gün embyro - ve 5/6..gün embyrolara blastokist deniliyor. yani blastokiste kadar gelismis embyro daha kaliteli embyro oluyor.

ve spermin funktionuna gelince: yumurta döllendikten sonra, ilk 3 günü sadece yumurtanin kalitesinin bir rolü oluyor, ve 3./4. günden sonra sperm iyiyise, saglikliysa döllenme devam ediyor. bazi merkezler daha yüksek gebelik elde etmek icin, 5./6. güne kadar bekletiyorlar. birde diyelim bir bayandan 10 yumurta alindi, normalde 10 yumurtanin hepsi blasto asamasina kadar gidemiyor. birde blasto asamisandaki embyro normal dogal hamilelikde blasto asamasina geldigi zaman rahime düsüyor. yani döllendikten 5./6. gün sonra embyro rahime düsüyor (normal gebeliklerde)

) Aslında söylemek istediğim ,bu tüp bebek denemesini yaparken transfer sonrası bunu o kadar devlet sorunu haline getiriyoruz ki 12 gün bununla yatıp bununla kalkıyoruz(ki benöyleyim) embiryonun tutacağı olsada tutmuyor. Çünkü sosyal hayatımıza devam edemiyoruz. Bunu başarabilenlerin çoğunun kucağında bebek var. Annem ve kocam yeter dediler yapma bu eziyeti vücuduna:-( dediler.. Bende yorulduğumu fark ettim.. Çok ümitliydim bu transferden. Gİderkende, döndüğümdede:-(((

Neyse hayat çok karmaşık.. bilinmez hiçbir şey

Hemde kimseyi mahrum etmesin.. Hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin rabbim..
İsteyen herkese,
Sadeve sana değil banada hayatın anlamı bu gibi geliyor.. Ama kafamı kaldırıp etrafa bakmaya başlamalıyım diye düşündüm..
Para zaman aynı anda olmuyor :) Para bulmaya çalışacağım fakat ne kadar uğraşırım bu iş için şimdi inan bilmiyorum

Kısmet

Nilcim üç sorum olacak her merkezde bu 10 embriyo garantisi veriliyor mu bir de transfer edilenler hariç kaç tanesi donduruluyordur acaba? Bu dondurma işlemini blast a mı yoksa 3. gün embriyosuna mı yapıyorlar? 3. gün embriyo transferi olan arkadaşların acaba diğer embriyoları blasta gidememiş midir? Mesela 3. gün transferinden sonra 2 embriyo daha bölünmeye devam ediyor. Dr der mi geri gelin 2 tane çok iyi embriyonuz var hadi onu da transfer edelim. Benim arkadaşıma tüp bebek tedavisindeyken kendi yumurtalarıyla böyle ararda transfer olmuştu. Ay ben bunları neden soruyorum tabiiki otel odama döndüğümde ardımda gelişen bir şansı o klinikte bırakmamak için. Sonunda ben de hepiniz gibi doktora teslim edeceğim kendimi ah bir de düşüncelerimi de teslim edebilsem :))))

durugen, benim gidecegim merkezdede (dogus, firdevs hanim) 10 tane garanti veriyorlar..bakalim tabii donör okadar üretecekmi..ama normal sartlarda genc bayanlar oldugu icin üretiyor..tabii hormonlari yeterince verirlerse..

dondurulma konusu: bunun üzerine gidin derim, cünkü baskasina kalanlari kullanmamalari icin. iyi kalitede olanlari hep donduralabilirmis, kötü kalite olanlari dondurmuyorlar. onun embyrologlar karar veriyor. dondurma isleminde bazi merkezler blastolarida kolaylikla dondurabiliyorlar.
embyrolar her gün gelistigi zaman belirli bir asamada olmalari gerek..belirli hücre sayilari oluyor. blasto genelde 5. gün olmasi gerek, olmadiysa embyro iyi degil demek olabiliyor.

aynen hepimiz kendimizi teslim edecegiz...bu yola gidiyorsak artik baska care yok......

bebek az kaldı sanırım senin gitmene.lucrini vuruldun değil mi?
otel işi belli oldu mu...ben de firdevsciyim biliyorsun.

zyetin, hayir canim bana lucrin vermediler, lucrin nicin di biliyormusun?
otel isi sanirim oscar otelini alicagiz, ama tam belli olmadi. sanirim pazar günü tam tarih belli olucak ve hemen ayarliycagiz ucak ve oteli..cünkü bekledikce pahalaniyor ve bizde iste adetim gelsinki bize tarih vericek firdevs hanim.

sen ne zaman gitcektin?

theo;
arkadaşım geçmişi daha yeni okuyabildim..seni teselli etmek için birşey söylemiycem seni çok iyi anlıyorum.benim de başarısız 5 tüp bebek denemem oldu...tüp bebek donasyon farketmiyor.ben de donasyon için araştırmalara başladım..şimdi bir de laparoskopi ya da çikolata kistimi aspirsyon ile boşalttırmam gerekiyormuş...onunla uğraşıyorum...ilk önce insan kendini çıkmazda sanıyor ama hemen toparlayıp başka çareler arıyoruz...her seferinde kendimi daha vaktinin gelmediği ile avutuyorum..Yaradan bize de en doğruza manda hayırlısıyla nasip edecek...

bilginisa;
kanaman olmuş ama devam etmiyor değil mi..aslında bu da sık görülen bir durum ama se yine de doktorunla görüş canım..herkese iyi geceler...

az kalmış, şansın açık olsun:)
firdevs bana dmişti ki: adetinle birlikte doğum kontrol hapına başlıycaz, 21. gün baskılamak için lucrin verilecek ve sonra yine adet gördüğünde estrofeme başlıycaz..12.gün gibi de burada olursun demişti..yanlış hatırlamıyorsam..daha tedaviye başlamadığım için olayın için de değilim yanlış bir bilgi de vermiş olmayım ama.

Sana önerim psikotapiste gitmen!!!
Son dönemli gelişmeler ile psikoterapistler daha kalıcı çözümler üretiyorlar.
Psikolog yada psikiyatrist önermiyorum...

Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah herşey yolunda gidecek ve bebeklerinizle döneceksiniz.. Kolay gelsin sizlere.

Bir kızının olması cok güzel.bir sey sormak istiyorum yeniden Anne olmayı istemen cok güzel bu istediğinde kızının kardeşlik duygusunu da tatmasıni istemen ne KADAR etken yada kızının yalnız tek cocuk olarak büyümesi onda bir boşluk yarattımı canim atesn ne zaman deniyceksin salami Bellini hakkimizda güzel şeyler olsun

Kendimi toparlamana çok sevindim inan yasadığimiz acı belkigeçmiyo ama inan azalıyor Bende ilk denememde cok umutluydum olmayinca esimle yikildik resmen atmis kilodan kirk dokuza düştüm hiç bir şey yiyemiyordum eşimle tatile gittim hayatimin en berbat tatiliydi Otel sansımizdan rus kayniyordu hepsinin arkasinda 3,4 çocuk hepside fabrikasyon gibi beyaz tenli renkli göz sapsari saçlar Allahim Saka gibi nereye düsmüştüm böyle Ben sonra donunce parasal olarak toparlanip Tekrar denemeye karar verdik.umarım zaman dahada iyi gelicek parada bir sekilde hallediliyor .Allah yardimcimiz olsun

ben bugün ulturason oldum 8,5 rahim kalınlığı kısmetse
pazartesi uçuyoruz

tres bazen unutuyorum sende dünyada denemiştin sanırım hangi otelde kaldın?
bana yazarmısın eğer online isen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…