Merhaba arkadaşlar sonunda Doğuş ile görüştüm. Bana 10 yum garantisi verdiler. Bu sayının altında olursa ne olur dedim. Donörlerimiz 20-21 yaşında bugüne kadar hiç altında olmadı dediler.Birde Girne ile Lefkoşa birbirine yakın mesafedelermiş. Araba ile 20 dakikada gidersiniz Girne'de gezilecek daha çok yer var dediler.Otel konusunda ise bizim bundan hiç karımız yok isterseniz kendinizde ayarlayabilirsiniz dediler. Giden arkadaşlar hangi otelde kaldınız memnun kaldınız mı acaba?

Sevgili Theo,
Enerjinin yüksek olması beni çok mutlu etti... Hiçbir şey hayatın sonu değil. Kendine zaman tanı; farklı aktivitelere yönelmen kafanı dağıtmanı sağlar.. Kendine zaman tanıman seni dinginleştirecektir, sonrası da senin neistediğine bağlı... Eğer bir şeyi gerçekten istiyorsak er ya da geç elde ederiz. Seninleyiz........... Mutlu kal........

Canım yumurta donasyonunda sperm de elbette önemli. Biz de %3 morfoloji. Sanırım bebek in eşinde %4-5 gibi. Bunlar mikroda iyi deniyor. Ama gitmeden tekrar bir analiz yaptırabiliriz... Benim de daha önceki doktorum yaptırmana gerek yok dedi hep (hit), üstelik de bir düşüğüm var. Ancak Firdevsle konuştuğumda yaptıralım dedi.Çünkü problem varsa bazen 3 ay bazen de 9 ay pıhtılaşma için iğne kullandırtıyoruz dedi. Ama testin ismini almadım henüz. Ben mart sonu gibi gideceğim, bana ocakta adet tarihini bildir dedi o zaman birtakım testler yaptıracağım. Sanırım burdaki doktorum hazırlayacak ama ben kendim de Firdevs ten öğrenebilirim test isimlerini... Bence yaptırılmalı ki hem önlem olsun hem de kafamızı kurcalamasın... Sevgiler

Canım sen bu pıhtılaşmünüa testini sordun mu Firdevs e? Bence atlama sor, gitmeden yaptır. Çünkü sorun varsa transfer günü iğneyebaşlıyoruz demişti Firdevs....

Canım sen esmer eşin sarışın olduğu için senin ailende ya da donörde sarışın mavi gözlü var mı o önemli çocuğun eşine benzemesi açısından. Çünkü genetiğe göre sen baskın eşin çekinik karakter oluşturuyor, bu da çocuğun renk olarak sana benzeyeceği ihtimalini çok güçlü kılıyor...Ancak ailesinde sarışın renkli gözlü olan esmer bir insanın eşi de sarışın renkli gözlü ise o zaman çocuğun da sarışın renkli gözlü olma ihtimali artıyor.Yani esmer biri ailesinde sarışın varsa bunu geninde taşıyor,ama sarışın biri koyu alel taşımıyor... çok az da olsa bazen istisnalar da var.Ne çok yazdım yaa... :) İnternette araştırabilirsin genetiğin resesif ve dominant karakterlerini... Ama sanırım senin arzun çocuk eşine benzesin olduğu için sarışın istiyorsun..... Sevgiler

mide bulandırmak can sıkmak istemiyorum ama. bişey kafama takılıyor.
bence bir doktorun kanama başlamışken transfer yapması kanamayı ilaç ile baskılayıp devam etmesi ve o kişiyi 12 gün umutlandırması hata.
herşey boşa gitmesin diye bile bile yapılan bir yanlış.
kanama demek artık kalınlaşan rahim duvarının inceltilmek üzere atılması bu başlamış zaten. yani geç kalınmış bu durumda dışardan gelen bişey ne kadar güçlü olsa zaten atma aşamasına gelmiş vücut atacak.
keşke dondursa hani boşa gitmesin diye yaptıysa. ve bir sonraki ay transfer yapsaydı düşüncesi kafamdan gitmiyor.
bilmiyorum ama bu benim düşüncem. ve çok üzülüyorum

sanki bu tamamen ticari bile bile yapılan bişey gibi geliyor bana.
boşa giden para boşa giden umutlar zaten yeterince üzücü birde kuşku katmak istemem ama ne bilim sizler diğer arkadaşlar siz ne düşünüyorsıunuz bu konuda??

arkadaşımıza transfer yapıldığı gün kanaması başlamıştı bu durumda devam edildi doğrumu bu???

2 gün önce bir hastam geldi 2 kız bir oğlan çocukları var biri esmer düz saçlı,diğeri sarışın mavi gözlü dalgalı,oğlan ile kıvır kıvır kızıl saçlı,donasyon olsa bu kadarı bir araya gelmez:)) Bir arkadaşımın da donasyonla ikiz kızları var biri maviş sarı saçlı diğeri esmer,anne baba esmer ve benim dışımda bilen aileden kimse yok,çocuklara bakan ebeveynler yok babasıda küçükken sarışındı anasıda böyleydi deyip atıp tutuyorlar:) Allahım sağlıklı versin,nasıl eşler zamanla birbirimize benziyorsak çocuklarda bize benzeyecek takmayalım kafamıza

ben sarışın olsun şu resimdeki gibi eşime benzesin ve erkek olsun istiyorum. eğer gidersem donasyona eşimi ikna edebilirsem pgt de istiyorum erkek yapıcam kızım var çünkü. benim genler baskın evet. ilk eşimde sarışın sayılır mavi gözlü çok açık değil ama o da açıktı. ama kızım benim kopyam. bu yüzden sarışın rus bir donör seçicem eşimde ruslara benziyor boyu 2 m sarışın iri kıyım :) ve bebekte eşime benzer belki böylelikle.

tabii klinikler var var tabii her ülkeden her fizikte donör buluruz diyorlarda bence o anda kim denk gelirse. verilen bilgilerin doğruluğuna pek inanmıyorum ben.
ama tabii söylediklerine inanmak iyi geliyor insana.
ben aradığımda şöyle demişlerdi eğer hemen tamam derseniz yugoslav bir donör var sarışın yeşil gözlü boyu 1.75 28 yaşında onunla görüşeceğiz hemen ilaca başlatacağız demişlerdi. bilmem doğrumu.
ama kimseye yok şu an olunca ararız demiyorlar. ya gerçekten çok fazla bağışçı var. yada buradan biraz para kazanmak isteyen kıbrısda okuyan öğrenciler her yıl veriyorlar.
neyi sorgulasak bu konularda elde var koca bir BİLMİYORUM.
en iyisi bindik bir elamete gidiyoruz en güzel seyehata demek.:)))

problem varsa bazen 3 ay bazen de 9 ay pıhtılaşma için iğne kullandırtıyoruz dedi. Ama testin ismini almadım henüz.

Pıhtılaşma için yapılan testin ismi TROMBOFİLİ GEN PANELİ,her tıbbi laboratuvar yapmıyor ama sizi yapana yönlendiriyorlar,ben özel hastanede yaptırmak istemiştim,dr lar tanıdığım olduğu için direk laboratuvara gitmemi daha ucuza olacağını söylediler,sigorta geçmiyor ama indirim isteyin,yanlış hatırlamıyorsam 250 tl tutmuştu sonucuda 10 gün sonra vermişlerdi

Hayatım bunları bende düşündüm. Yapmasayd. Durdursaydık.. Dondursaydı..

Sanırım orada doktor bir karar veriyor. Kan fazla olsaydı yapmayacağını kendiside söyledi. Kan fazla değildi , embiryoları iyi bir yere koydum gibi konuştuu. Benim aklımı karıştıran tek konuşma transfer sonrası kanama olmazsa hamilesiniz dedi...

İşte bir karar veriyor , onun aldığı karar senin doğrun olmuyor hep başka bir alternatif çıkarabiliyorsun...

O gün akşam eşime keşke transfer etmeseydi dedim. Fakat bu doktorun kararıydı ve doğru çıkmadı..

Ben doktorun umudu olmasa yapmazdı diye düşünüyorum. Sonuçta kendisi kanama fazla olsaydı yapmazdım demiş. Sakınca görmedi demek ki. Bence bu kadar da suçlayıcı olmamak lazım

o anda doktor ne derse o sen çok haklısın

ben sadece örnek olsun bundan sonraya diye konuyu irdeliyorum(sende şu açıdan irdele bence bununhata olup olmadığını bir doktorla konuş tartış bence bu hatta yine bir donasyon yapan doktor olsun. birbirlerinden hiç haberleri yok hatta doğuştaki verda hanımı ara mesela.de ki adetimin bilmem kaçıncı günü olmuştu ve kanama başlamıştı transfer yapıldı nerede yapıldığını söyleme bu doğrumu diye sorgula. belki bilmediğimiz bişi vardır. eğer bu bir risk taşıyor derse doğuş klinik sana iskonto yapsın yeni bir deneme şansı versin en azından %50 yapsın ne bilim ne acımasız bir sektör hiç bi şekilde hak aramıyoruz.
öncesinde 10 kere arayanlar bir kez bile aramıyorlar. çok acımasız bir sistem.
bilmiyorum sen bilirsin benim düşüncem bu. ama yinede sen en ufak birşey demedin doktorun için. bunu da çok takdir ediyorum.
ama ben kızgınım başından beri takip ediyorum ve okuyorum. bence bu doktor hatası. doktoruna karşı güvenim sarsıldı benim

Ben donasyona gittiğimde sadece telefonla fiziki özelliklerimi sordular ve donasyon günü de size çok benziyor donör merak etmeyin dediler:)) e herhalde çinli,zenci bulmazlar diye düşünüyorum

Ben donasyona gittiğimde sadece telefonla fiziki özelliklerimi sordular ve donasyon günü de size çok benziyor donör merak etmeyin dediler:)) e herhalde çinli,zenci bulmazlar diye düşünüyorum

sizin oldu mu donasyon işleminiz yoksa olacak mı??
olacak galiba değil mi

olmuş sizin denemişsiniz bir kez.
off yaa olsun artık
sanırım yaşı en büyük olan siz ve ben varız sitede
bazen bebeğim olursa o kreşe giderken ben 50 yaşında olucam çok mu üzülür çocuk annen mi anneannen mi falan derse diğer çocuklar diye düşünüyorum.
bazende kimse inanmıyor benim yaşıma herkes 35 olduğumu düşünüyor o zamanda artık botox dolgu falan idare ederim diye kendimi avutuyorum.
öyle yada böyle tek gerçek var ki o da bu konuyla yatıp bu konuyla kalkıyorum.
allah hakkımıza hayırlısını versin

sağolsun hastalarım bana çok moral veriyorlar,kiminin annesi 50 sinde doğurmuş kimininkisi 47 sinde torunlarını bile sevmişler,benim anneannemde 47 sinde doğuranlardan yani daha genciz atessn,hala vaktimiz var:))

kızlar neyseki o kahverengi akıntı bir daha gelmedi..
öyle tedirgin uyudum ki sabah bi kalktım sağ gözkapağım şişmiş :)

Pazartesi doktoruma gitcem.. niye bilmem bu hafta nerdeyse her gün ufak kasık ağrılarım oldu..

Bu benim 6. tüp bebeğim, donasyon olarak da ilk. Buradaki beni takip eden doktorda , daha önce görüştüğüm doktorlarda benim çocuğumun olmamasını anlayamadıklarını defalarca söylediler. Hala 2 yumurtalıkta fena halde yumurtluyor aksi gibi.. Hiç bir işe yaramıyor ayrı ama sistem çalışıyor görünüyor. Yani söylemek istediğim ilk hayal kırıklığım değil. İlk Seval Taşdemir e yaptırdığım tüp bebekde 5 tane embiryo koydu .. 34 yaşında 15 tane yumurtlamıştım.. Sonrasında dış gebelik olduğumda başka bir doktor siz kedimisiniz niçin 5 tane embiryo koyduruyorsunuz demişti ,söylediği mantıklı geldi tabii bana .

Evet haklısın transferin ilk günü kanama var diye çok öfkelendim. önce kendime sonra doktora (ne alaka ise) sonra kocama. Firdevs hanım bana ne kanamalı kadınlar olduda hamile kaldılar dedi. Demek ki böyle deneyimleri olmuş.. Bir kaç damla kanla gitmez bu embiryolar diye gönlümüzü ferahlatmaya çalıştık kocamla.. Ama gittiler.. Gitmeyebilirlerdide... Yani bu kadının hatası mı bilmem ama benim kader yazımda bir problem var arkadaşım..

Yavaş yavaş kendimdeki bu durumu kabullenmeye başladığım için çok hızlı çıkıyorum bu umutsuzluktan. Çünkü artık kaderimde bir bebek olduğuna inanmıyorum.Tekrar param olurda deneyebilir miyim bilmiyorum donasyonu, indirim yapsalar bile. Çünkü ruhum yorgun.

Ya Şems in Ya Mevlana nın ya da ismini hatırlamadığım düşünürlerden birinin önemli bir lafı var.

Allahım değiştirebileceklerim için güç
değiştiremeyeceklerim için kabullenme
ve ikisini ayırt edebilecek muhakeme yeteneğini ver.. gibi bir cümleydi ..

Hedefe kitlenirken hayatı yaşamayı kaçırmayalım.. Tabii ki bu benim tesellim. ) Çünkü her halükarda hayat çok güzel..

bakış açın harika ama insanın en iyi öğrettiği şey en çok öğrenmeye ihtiyacı olduğu şeymiş.
evet buradaki hemen herkes bu konuya kitlenmiş kişiler hepimiz aynıyız. hayatı kaçırıyoruz böyle belki. ama olmuyor. sanki hayatın anlamı buymuş gibi geliyor insana. bana öyle geldiğinden eminim.
bence sen de vazgeçmeyeceksin para gelir bi şekilde inan bana. yeterki inan gerçekten gelir.
daha çok gençsin. eminim ki anne olacaksın.
istediğin düşlediğin inandığın herşey oluyor hayatta.
dilerim herkesin dilekleri gerçek olur.
ve bizler eminim çok sevgili çok kıymetli çocuklar yetiştireceğiz.
allah bu güzel duyguyu yaşamak isteyen kimseyi mahrum bırakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…