Ve sana da kaç hücreli transfer ettiler

canım benim ilk rahim kalınlığı 8 milim görülmüştü sonra 10, kıbrısa gitmeden önceki gün 11 sanırım transfer esnasına kadar 12 milime ulaşmıştı. Verda hanım orda baktığında tam istediğim gibi 3 çizgi olmuş demişti.

bana 4 embriyo verilmişti 8 hücreliydi. biri tutdu. bak Anishaya 2 embriyo verildi 1 tutdu . demekki Rabbim ol dediktenten sonra oluyor .

sana özelden mesaj attım okudunmu?

bende başdönmeleri var mide bulantı yok şimdilik. fakat hareket edemiyorum hemen ağrım oluyor. hala hep evde istirahat halindeyim . doktorun yasakları devam ediyor.karnım göğüslerim epeyce şişti. sendede böylemi.
birde biz şuan 8. haftadayız ama doktorum ultrasonda keseyi ölçüp hesaplayınca 1 hafta eksik söyledi. seninki ne diyor?

nedicem sanki senin gibi gidiyor benim gidişat da hı nedersin
arkadaşım bir heyecan oy oy sorma

birde şu şeyin serinliği var gözardı edilemiyecek çok aşama görmeden uzaktan böyle yorulmadan çok işlem görmeden
buda beni biraz rahatlatıyor. Aslında

şey sorucam transfer anında 12ml olmalı yada olması geren kaç acaba?

bebeğim ben demiştim "sanki bir ilaç aldım ve hamile kaldım" diye
evet hala öyle hissediyorum. şuan bebğim içimde gelişiyor onu hissediyorum ve hiç aklıma başkasının yumisi gibi gelmiyor. şimdiden unuttum bile.
çocuklar bence hissetmez hiç birşey . çünkü biz doğal yolla hamile kalanlarlardan çok daha fazla düşkün oluruz bebeklerimize gibime geliyor.
sen şimdilik transferine odaklan gebelik yaşayacağını düşün. bebeğe ilerde söyleyip söylememe konusu sonraki iş.
ilerde ne olur ne gider bilemeyiz belki o zaman bakış açımız değişebilir.
ben düşünmüyorum söylemeyi fakat eşim geçenlerde yetişkin olduğu zaman söylemeliyiz belkide dedi. bakalım zaman ne gösterecek..

inşallah güzelim ya benim herşey o kadar rast gitmişti ki ben bile inanamıyordum bir mucize zinciri gibiydi. inşallah seninde öyle olur.
11-12 milim yeterli .. 10 milim bile yetiyor sanırım.
bak kıbrıs için kafanı fazla yorma .. oralar küçük yerler otelininide bulursun istediğin gibi yeme içmeyide. biz çok rahatdık.
eşimle sanki tatile gitmişiz gibi hissediyorduk. gezdik falan ortamın tadını çıkardık. her anın fotoğrafını çektik (tabiki saklıyoruz :)
motivasyonun yüksek tut ve olacağına inan.
orda tarihi camiler var ben namaz kılmıştım gezdiğim camilerde inanlımaz huzurlu hissetmiştim kendimi.
birde kıbrıs toprağı almıştım, bu toprak benim toprağmda can bulacak demiştim :)

Transfer adetten sonra kaçıncı gün oluyor galiba bu rahmin kalınlaşmasına göre herkeste farklılık gösteriyor değil mi?

Sevgili Bebek,
Yukarıda,eşinin cümlesi anahtar cümle canım '' HAYAT BİZE NE GETİRİRSE GETİRSİN ARAMIZDA KALACAK ''......

Ayrıca diğer forumlarda ne yazdıklarından sana ne ! Okuyabilirsin ama neden kendinle özdeşleştiriyorsun? Onlar farklı insanlar,farklı kültürler,hayata bakışları farklı olabilir... Önemli olan SENSİN... Sen ne düşünüyorsun, ne hissediyorsun ve en önemlisi ne istiyorsun... Nasıl davranırsan mutlu olacaksın? Onlar öyle mutlu olacaklar demek ki.... Ama aynı şey seni mutlu kılmayacak arkadaşım...........Ayrıca çocuk neden hissetsin? Bu sana bağlı;kafanda hep böyle kurarsan,sen farkında olmadan onun hissetmesini sağlarsın unutma! Sadece sevgi ve ilgini ver yeter...... Hem donörün kimlik bilgisi verilmiyor. Çocuğa bahsedildiğinde o çocuk kimlik arayışına girdiğinde nasıl altından kalkılır? Sen yetiştireceksin... Elbette genetiğin önemi var;sadece fiziksel değil karakterolarak da.... Ama her ebeveynin çocuğu da her zaman kendine benzemiyor öyle değil mi? Donasyonu da böyle kabul et. Farzet ki çocuğun 2 kuşak geriden birine benziyor... Mesela benim oğlum için babasının dedesine benzediği söyleniyor -elbette bana ve babasına ait izler taşıyor-...... Hem sen eğiteceğin için mutlaka sen kendi izini de göreceksin...........Bunlara çok takılmayalım....bebeğin olduğunda herşeyi unutup,onu öyle benimseyeceksin ki......... Sevgiler..

benim ilk eşimden kızım var o hiç bir zaman kardeş istemedi. şu an hele hiç bir çocuğu sevmiyor hatta nefret ediyor. bu nefreti göstererek de bana mesaj veriyor sanırım. evlenmemi de istememişti. çok zor günler yaşadım ben bu kararı verirken kızım burnumdan getirdi herşeyi. ama zaman herşeyin ilacı şimdi ben çok mutluyum o da çok mutlu eşimi de çok seviyor sorun kalmadı.
ama ben hamile olursam eminim yine çok sorun yaşarım. bana direk birşey söylemiyor. ama sürekli mesaj veriyor. başkalarını örnek göstererek kaç yaşında kadın çocuk aneanne mi diyecek falan gibi.

birde birisi ona kardeşin olur belki falan desin yanılıpta :) ne kardeşi yaa falan diye asla kabul etmiyor.

olursa ne olur bilmiyorum. ama çok istiyorum olacak olan herşeye hazırım.

o yalnız yaşıyor zaten nerdeyse 22 yaşında olacak yakında ben de onun hayatına saygılıyım ünv son sınıfta. ve tek çocuk olmak onu her zaman çok mutlu etti halinden çok çok memnun kardeşi olanlara acıyor o. hayvanları çok seviyor evinde köpeği var.
hatta ona şaşırdığımı söyledim yakın zamanda bu kadar hayvan seven biri nasıl olurda bir bebeğin sesine bu kadar sinir olur seni bir psikoloğa götüreceğim dedim güldü. sevmiyorum nefret ediyorum napiim falan dedi amaaaaaa. benim kendiliğinden hiç istemeden !!!!!!!! oluveren bebeğimi duyunca neler olacak bilmem.

12. gün ilaçları bıraktım. dün regl günümdü hala olmadım. Sağ kasığımda çekme var.. Menepoza mı girdim içim kan doluyken ..

Başına gelen var mı?

Yardım ...

bu süreçte tüm dengeler bozuluyor gerginlikten çok geciktiği de oluyor çok az olduğu da çok fazla kanama olduğuda hiç olmadığı da oluyor normal bunlar
hemen herkes de oluyor theo

bu süreçte tüm dengeler bozuluyor gerginlikten çok geciktiği de oluyor çok az olduğu da çok fazla kanama olduğuda hiç olmadığı da oluyor normal bunlar
hemen herkes de oluyor theo

Yapma yaaa söktrücü falan gibi şeyler var.. Gerginlikten mı? Atessn tüp bebek denemelerinden sonra hiç böyle olmamaıştım...Benim rahim kanamaya pek meraklıdır.. Ayy doktora gideyim bari...amaaan bide bu çıktı..

aspirini kaçıncı ayda kestiniz bana verilen ilaç listesini 12 haftada ilaçlarım bitince attımda en son aspirin kesilecekti fakat kaçıncı aydı unuttum ......

Ateşsn çok hoşsun valla! Kendiliğinden sessizce ve öylece hele hele hiiiiiiç istenmeden oluveren bebeği duyunca sadece kızın değil emin ol arkadaşların komşuların mahalleli vb şaşıracak
Nerden mi biliyorum benim bir arkadaşım çok istemesine rağmen çocuğu olmuyordu ve 24 yaşında çocuğu varken aniden ortadan kayboluverdi görenler çok şişmanladığını söylüyorlardı. Telefonla aradığımızda uyuyordu kardeşi öyle söylüyordu ve de doğruydu tabi. Yediklerine dikkat etmesini söyleyenler oldu ama o kullandığı hormon ilaçları yüzünden kilo aldığını söyleyerek pinokyoyu bile gerisinde bıraktı. Giydiği kamuflaj kıyafetlerden bahsetmiyorum kimse son ana kadar anlamadı iç karnımı genişti anlamadık işte. Sonunda size şaka yapmıştım aslında hamileydim demez mi tabi doğurduktan sonra. İnan bana çok çocuk isteyen herkes burada dobra dobra konuştuğumuz gibi değil donasyon, tüp bebek yaptırdığını bile söylemiyor. Onun için valla bari yalan olmasın bir hormon ilacı adı falan öğrenip en azından onu alıyoruz da şişmanladık deriz :))))))

Theo canım bende de tüp bebekte olmuştu ama adet vaktinden önce gelmişti. Stres üzüntü ortam değişikliği bile adet düzensizliği yapıyor. Rahatlaman adına bir kadın doğumcuya görün zaten ultrasonda da adetin yaklaşmış derler. Sevgiyle kal!

Uzun süreden beri forma giremedim bi sorum olacak eşim spermiyogram testine baktırdı 9ay önce varikosel ameliyatı olmuştu değerleri daha iyi çıktı morfoloji yüzdesini yazan arkadaşlar var mesela %1-3 gibi o nerede yazıyor ben çok iyi anlayamadım normal sayısının karşısındaki sayımı merak ettim bilenler cevaplarsa sevinirim. iyi geceler!....

Nerde yaptırmıştiniz her testte morfolojiye bakilmiyor bizde yaptirdik kendimiz yaptirmistik yani doktor yönlendirmedi .o zaman morfoljiye bakmamışlardı ayriyeten söylememiz gerekiyormuş.bir doktora değerlendirmesini yaptirabilirsin

Son düzenleme:
Süpersin valla atessn güzel bir fikir bunca zaman vıdı vıdı yapanlara kendiliğinden süpriz oldu bize diyecegim gıcık olsunlar :)Bunca seneden sonra nasil oldu? tüp bebek mi? aşilamami? diye araştirmaktan ölsünler.

Sevgili lalita arkadaşım
spermiyogramda ilk 1. ve 2. saat sonunda tam hareketli, az hareketli, hareketsiz yüzdeleri veriliyor altında normal ve anormal morfoloji yani şekil bilgisi hakkında bilgi veriliyor anormol morfoloji altında da baş anomalisi kuyruk anomalisi ve boyun anomolisine yer verilmiş. Spermler yıkanırken hareketli olanlar seçiliyor diye biliyorum. herhalde gözle mikroskopta görülen normal olanlar seçiliyor.

erkek infertilitesi bölümüne gir emin ol bir çoğu doktor kadar olmuş yazarsan bir kaç güne yorumlarlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…