sanırım sen laboranttın. bize şu pıhtılaşma testi hakkında biraz bilgi verir misin.??

O 70 80 ler yalan seni üzmek istemem ama çok atıyolar.ben 3 kere denedim öyle olsaydı. tutardı.

Canım yanlış hatırlamıyorsam sen 2 kez kendi yumilerinle denemiştin yumurta sayınında az olduğunu yazmıştın.Başarı oranı %70-80 veriliyor kiminin ilk denemede oluyor kiminin 2.3.4 denemede mukadderat..banada kendi yumilerimle denerken %10 verilmişti bu işlerde sabır ve tevekkül gerekli çok zor tabiki kolay değil...

sanırım sen laboranttın. bize şu pıhtılaşma testi hakkında biraz bilgi verir misin.??

evet laborantım ama sağlık laborantı değilim(((
kimya ve mikrobiyoloji laborantıyım üzgünüm hiçbir bilgim yok bu konuda.. cevre sistemleri ve gıda ve cevre analizleri ve mikrobiyolojisiyle ilgili her soruyu yanıtlamaya hazırım ama :)))))))))))))))))))))))))

Benim de aklima hep takiliyor başarı oranı
Hatta bazı merkezlerin sitesinde nerdeyse %95 yazmışlar ne kadar gerçek bilmiyorum.kendimi illk 3 denemede çpoğunluk gebe kalıyor diye teselli ediyorum.bazende 5 kez deneyenleri duyunca başarı oranı abartı gibi geliyor.acaba çok daha fazlada deneyenlerde var mı.bize yansiyan bunlar.zaten merkezler bu konuda çok da bilgi vermiyoorlar ilkinde gebeliği çocuğunlukta sağlıyoruz diyorlar.heralde Ben oçoğunluğa giremedim...........

kizlar merhaba,

demin firdevs hanimla konustum...14 follikel den 13 tane yumurta cikmis, 13 tanesinden 12si döllenmis :) bu cok iyi haber, biz cok sevindik...bakalim 5. güne kadar kaci devam edicek.........bana dört tanesi yeter :) rabbim insallah kismet eder........

kizlar birde buraya gelen olursa: biz 3 aylik ilaclarimizi da aldik, eczaci otele getiriyor, burda kredi kartla ödüyosunuz. ilaclar ben almanyada oldugum icin almanyadan cok ama cok ucuz. bana verilen ilaclar su an:
coraspin - yani bebekaspirin100 lük varya, kan pihtilasmasi icin
progestan kapsül - bugün den basladim
predanol - embyroyu dislamasin diye vücut günde 1 tane
folik asit - vitamin
progynova/estroferm - rahim kalinligi icin - su an günde 4 taneye ciktim
rahmim dün 8.3 mm kalinligi vardi, iyi dedi firdevs hanim. transfere kadar da insallah daha kalinlasacak

dua edin bana insallah 2. ocak iyi haberler alicam ve transfer gerceklesecek!!!

yusufzilan - senin bugün 7. gün sanirim. blasto transferi oldugu icin aslinda su erken testler varya onlardan yapabilirsin :)

selam arkadaslarim, ben tekrar :)
firdevs hanima ben fragmin ignesini sormustum, cünkü en son icsi kendi yumurtalarimi yaptirdigimda almanyadaki doktorum tavsiye etmisti. bir kez düsük yaptigim icin, önlem almak icin kan pihtilasmasini kullanin demisti - her gün göbek den vuruluyor, ya 3 ay boyunca, bazilari ise 9 ay boyunca.

bugün eczaci bana fragmin yerine clexane ignesi burda veriliyor dedi. sanirim onu da alicagiz. sali günü firdevs hanima tekrar sorucam. yani düsük yapan aranizda varsa, kullanin derim...ama tabii doktorunuza sorarark.

Sevgili Bebek merkez ve dr hakkında verdiğin bilgileri dikkatle okuyorum.Sormak istediğim birşey var o yumilerin hepsi senin için kullanılacak transfer edilenlerin arta kalanıda dondurulacakmı.Dondurma ücreti için ne kadar istediklerinide öğren lütfen.
Kan pıhtılaşması testlerini sadece düşük yapanlar değil normal tüp bebek deneyeceklerin bile yaptırması gerekiyor ama drlar istemiyor.Aspirine ve iğnelrine transferden önce başla derim ben.Rahim kanlanmalıki bebeklerin tutunabilsin
Dualarımız seninle canım....

Ayse merhaba, sagol canim, sormak istedigin sorular var ise, sorarim elbette klinikte.bu embyrolara gelince, dün ben burdan o konuya da girmistim, cünkü firdevs hanimla detayli konustuk.
evet elbette hepsi benim, cünkü esimin spermiyle döllendi. simdi dondurulma konusuna gelince, firdevs hanim, istersek dondurulma kalitede olursa embyrolar (bu sart tabiiki) dondurabilirsiniz dedi. dondurma ücreti 500 euro. tekrar dondurulmuslari cözdükten sonra, ve onlar yasiyorsa, yani bazen iyi dondurulmamissa veya kalitesi b veya c olursa, bozuluyor embyrolar cözülürken - yani bunlari transfer etmekde 1500 euro -yani toplam 2000 euro. ama firdevs hanim pek taraftar degil dondurma konusunda cünkü her zaman taze yumurta daha iyi diyor. ve ikinci kez sayet gerekse diyor, fiyat farki cok fazla yokmus. yani o zaman ikinci taze yumurtalarada denememiz gerekirse 3000 euro ymus, arada 1000 euro fark var. yani azda degil tabii benim icin

aspirine coktan baslamistim, igne konusunu daha vermediler, transferden sonra sanirim. ama progesterona bugün basladim, hemende migde yanmasi yapiyor onlar

Atessn bu konu ile ilgili internette çok bilgi var.Araştır bence.Ama ben yinede özetliyeyim.Özellikle iki düşük yapan kadınları jinekologlar testler için yönlendiriyor.Sebepsiz kısırlığın ve düşüklerin temelinde yatan sorunu artık pıhtılaşmaya bağlıyorlar.Bende tv de haberi izledim.Bu demekki artık gündeme geliyor.Her labaratuarda bu testler yapılıyor ve sonuçlar 2 ila3 haftada çıkıyır.Fakültelrin hematoloji bölümlerindeyse sadece üç düşük yaptım denildiğinde yapılıyor.Düşük yaptığına dair Resmi bir belgeye bile itiyaç yok yani.Hiç para ödemeden yapılıyor(sağlık güvencen varsa )Ben bilgileri aşağıya kopyalıyorum.
ıhtılaşma testinin adı :TROMBOFİLİ PANELİ (ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE GENETİK BÖLÜMÜNDE ÜCRETSİZ YAPILIYOR)

Trombofili; Gebelik süresince anne adayının rahminde ve plasentada pıhtı oluşması engellenir. Pıhtılaşmayan kan serbestçe dolaşır. Bazı anne adaylarında bu mekanizmada bozukluk olur ve bebeği besleyen kan pıhtılaşır. Kanın pıhtılaşma eğiliminin artmasına trombofili denir.

Trombofili:
- İmplantasyon başarısızlığına (embryonun rahme tutunamamasına)
- Düşüklere
- Pre-eklempsiye (gebelik zehirlenmesine)
- Rahim içinde bebeğin gelişme geriliğine
- Oligohidramniyosa (bebeğin içinde yüzdüğü sıvının miktarının azalmasına)
- Plasentanın erken ayrılmasına
- Erken doğuma
- Bebeğin anne adayının rahminde ölmesine
- Tromboflebite ( vücuttaki ven ve arterlerde kan pıhtılarının oluşmasına )
Antifosfolipid antikorları, Lupus antikoru, Protein C ve S düzeyleri, APTT, PT, PTT olarak adlandırılan testler yapılarak trombofili tanısı konur. Düşük sonrasında plasental dokunun patolojik olarak incelenmesi ile pıhtılaşma problemi belirlenebilir.

Kısaca özetlemek grekirse yaptırılacak testin adı TROMBOFİLİ PANELİ.Doktordan özellikle istenmesi gereken iki testin adı MTHFR 1298 VE MTHFR 677 Çıkan sonuçlara göre eğer pıhtılaşma varsa coraspirin ve kansulandırıcı iğneye hemen başlamak gerekiyor.Bence Donasyon öncesi bu testleri yaptırmalıyız arkadaşlar.Öyle düşünüyorum.
Umarım yararlı olmuştur.Daha fazla bilgi edinmek istersen Bu konuda kk da topik var.Oku derim.
Ben araştırmalarıma devam ediyorum.Kıbrıstaki merezlerin drlarına ulaştım.Hepsi de hemen geri dönüyor ve çok ilgililer.Yüzyüze görüşmeden karar vermek zor.Banada Kıbrıs yolu görünüyor.Testlerimi yaptırıp filmlerimi çektirip ön hazırlığımı yapıp gitmeyi düşünüyorum.Allah hepimizin yüzünü güldürsün.

Bilinç altımı temizlemek için bir yöntem var mı?
Bilinç altım başarısızlık,korku,heyecan ve daha bir sürü hezeyanla arapsaçı.Çözmek istiyorum daha çok dolanıyor.

benim düşüğüm yok ama.
yinede yaptırsam iyi olur sanırım.
dediğin gibi bu pahalı bir tedavi. öncesinde yapılacak tedavi edilecek bir sorun varsa önce onu bulmak tedavi olmak daha mantıklı.
bu testi yaptırmadan her halikarda kan sulandırıcı ilaç kullanmakta zararlı sanırım. çünkü bazen ben asprin içiyorum o ay adetim daha yoğun ve uzun oluyor. yani o da kanamaya neden oluyor sanırım.

bu yüzden yaptırmakta yarar var galiba.
ama kıbrısdaki doktorlar sağlıklı bir çocuğum var dediğimde ne kan pıhtılaşması testine nede genetik teste gerek olmadığını söylüyorlar.
ama ben yine de yaptırayım bunları..
tekrar çok teşekkürler verdiğin bilgiler için.

haberler çook güzel tüm dularımız seninleeeeeeeeeeeeeeeeeee habersız bırakma biziiiiiiiiiiii

2 oakta hem yusufzilanın pozitifini alacağız inşallah
hemde bebek'in transferi yapılacak allahın izniyle
çifte bayram yapacağız

yeni yıla güzel haberlerle, umutla girelim
hadi kızlar verin coşkuyu :)

çifte bayram yapacağız

Keşke senin gibi düşünsem test gününü düşündükçe korkudan ölcem bilginsa
Çünkü bilginsa bende senin gibi ömrümde çift çizgi silik çizgi pozitivi hiç görmedim.Yani anlayacın inanamıyorum
hani sende bilirsin bizim rahmimiz hiç bebek görmedi
baksana belirtiniz oldumu diye yana yana mesaj atıyorum insan hiç gebelik görmeyince birde bukadar yakınlaştıkça böyle sebep arıyor.

çifte bayram yapacağız

sagol canim benim.........insallah 2013 hepimize hayirli gelicek, yüce rabbim bizlerin dualarini kabul edicek hayirlisiyla...........

bakalim hayirlisi artik...kötü tarafi buralardayim ailemden sadece kardesim, ablam ve annem istanbulda tüp bebek yaptirdigimi zannediyorlar :) napiyim diyemiyorum donasyonu, demiycemde, cünkü biliyorum karsi gelicekler. esim in ailesi hic bilmiyor simdi tr ye geldigimizi.......onlar da istanbulda yasiyor..esime de biraz aciyorum ailesini görmeden gidecek ama napalim, bu defa kafamiz rahat etsin ettik...

bugün öglen birdne yüregime bir heyecan girdi, kipir kipir oldu - bebislerimi bi alip gitsem diye :)) hep positif düsünecem insallah.......(demesi kolay biliyorum....bazende birden ya tutmazsa dedigim cok oluyor.........)

canim - az kaldi sanada hadi hayirlisi........belirti bence arama, neden diyceksin, hepsi ilaclardan gelebiliyor.............ben bir kez ömrümde hamile kaldigimda bu sene tüp bebekden, inan sürekli tuvalete kosuyordum, Allahim kanamam, yani adetim gelmesin diye, agridan sancidan - yani ayni ama tipki ayni adetten önce cektigim agrilar gibiydi.........ve gebe kaldim o zaman - yani sok olmustum.

bir defasindada, okadar migdem eksime yaptiki, tamam dedim budefa tuttu muhakkak, gögüslerim bile sismisti, ama nafile gebe degildim........demek istedigim canim hersey olabilr........sen yeterki inan, güven bebislerine ve icini sadece rahat tut..belirti aramadan..........

canim, yapmiycanmi önceden test?? vallahi iyi duruyorsun...... ben kafamdan hesapladim, 2 ocak transfer olursa, ayin 8.inde ilk erken testleri evde yaparim sanirim :) duramam cünkü.................

bende transferin 7. günü yapmıştım testi. silikte olsa 2. çizgiyi görmüştüm ne güzeldi o an :)

zilancım korku kaygı yok.. ne olursa Allahtan
ama lütfen olumsuz düşünme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…