ben araniza yeni katildim sayfa dikkatimi cekti biraz kendimden bahsedeyim..ben gecen yil subat ayinda normal yoldan hamile kaldim ama nisanda bebegin sol yumurtaligima yapisik oldugu belirlendi ve bir operasyonla bebek ve sol yumurtaligim alindi..dr um tek yumurtaligim kaldigi icin tup bebek onerdi eylulde tup bebek tedavisine basladim. birinci olumsuz oldu vee ikincide olumsuz oldu yumurtalarim gelismedigi icin tedavim yarim kaldi simdi kibrista yumurta nakli ile deniycem bugun hap almaya basladim 12 gun sonra gidiyorum kibrisa daha once bu sekilde hamile kalan varmi aranizda neler yapiliyor yazabilirmi ? cok korkuyorum bu ucuncu denemem olacak

harikaaaaaaaaaaa arkadaşım o senin parçan kafandaki soru işaretlerinin olmaması ve olumlu düşünmen positive sonucu almanda çok yarararı olacak artık yemene içmene çok dıkkat et canım gunde de 3 litre su iç istersen...stresli ortamlarda ve canını sıkacak insanlardan da çook ama çok uzak olll ....ıyı bak kendıne güzel haberlerini 4 gözle bekliyoruzz sevgilerleeee...

Yusufzilan, gerçekten şaşırdım ve üzüldüm. Kendi negatifimden sonra kimseye bu tutar yada tutmaz diye tahminde bulunamıyordum. Ama sende öyle olmamıştı. Sanki kesin gözüyle bakıyordum. O yüzden şaşırdım. Tesellisi yok biliyorum ama farkettim ki sen, bilginisa çok güçlüsünüz. Umutlarınızın kaybolduğu anda yeniden deneme gücünüz var. Ben ilk denemeden sonra bir daha denemeye çok korkmuştum. sen çok iyi biliyorsun ki, mutlaka bir hayır vardır. Efsune nin test sonucunda da gördüğümüz gibi, belki de araştırılmamış ama sakatlıklara ya da düşüklere neden olabilecek birşey mesela. Şimdi üzül,ağla. Kocanın yanında olmasa da ağla ki aksın içindekiler. Alevler sönsün. Sonra zamanı geldiğinde küllerinden doğacaksın. Biz yanındayız. Dualarım seninle...

Bebek arkadaşım, transferin hayırlı olsun. Çok güzel bir transfer olmuş. İnşallah yeni yılın ilk güzel haberini senden alırız da forum yine umut dolar.

Efsune sonuca şaşırdım dersem yalan olur. Sen hep birşey daha var modunda bekliyordun. Vakti gelince nasıl da ortaya çıkıyor. Eşin embriyo donasyonu konusuna sıcak bakmaz mı? Sen ne düşünüyorsun? Lütfen vazgeçmeyin. Sabah tekmelerle uyanmak, her sabah mucizenin burAdayım demesine tanık olmak paha biçilemez. Kimbir kucağına almak, koklamak nAsıldır. Lütfen kimse vazgeçmesin.

Gen defect analizleri bunlar ama spesifik adları var::
Dr. Ramon dan gelen mail::
Düzen yaptı spermiogram dahil 500 tl

1. We need to complete the investigations for the male factor; you can do in Istambul SPERM DNA FRAGMENTATION or FISH in SPERMATOZOA!! That will reassure us that even with egg donation the sperm is ok to proceed!!!!

2. In the case we have a problem with the results, we can always proceed to biopsy the embryos to guarantee they are ok for all the chromosomes

Kaan aydos un makalesindeki bilgiler....bu doktor bu konuda çok iyi ama genetik hasarı değiştiremiyorlar. Sadece sağlıklıyı aradan çekip alıyorlar..

SPERM DNA HASARLARI

Normal bir gebeliğin gelişmesinde spermin genetik materyalinin yani DNA’sının sağlam olması çok önemlidir. Son yıllarda, sperm DNA’sında kırk ya da hasar gelişmişse, çocuk sahibi olma oranlarının düşeceği gösterilmiştir. Eğer hasarlı DNA içeren spermlerin sayısı artarsa, çiftte infertilite gelişebilir. Klasik sperm analizinde ölçülen sperm sayısı, hareketi ve morfolojisi değerleri bunu göstermez. Bilimsel çok sayıda çalışma, hasarlı DNA içeren sperm oranındaki artışın, sağlıklı bir gebelik gelişimini önleyebileceğini ortaya koymuştur.

Erkeğin spermlerinde DNA hasar oranı yüksek de olsa, normal gebelikler ve sağlıklı doğumlar görülebilir. Ancak bunların oranı anlamlı derecede düşer. Çünkü spermlerin DNA hasar oranı yüksekse, bunlardan gelişecek embriyoların gelişimi de bozulur. Bunun bir nedeni nedeni, spermlerde apopitoz ve mutasyon oranındaki artıştır. Neticede embriyoların blastosist evresine gelme şansı azalır, düşükler artar, embriyoda anomali gelişebilir. Aslında döllenme sırasında sperm yumurtaya girdiği zaman, yumurtada bulunan enzimler hasarlı DNA’ları tamir edebilir. Tamir mekanizması da genç yumurtalarda daha iyi işler. Bu nedenle, kadının yaşı ne kadar gençse, hasarlı DNA içeren sperm oranı fazla da olsa, sağlıklı gebelik ve doğum gerçekleşme şansı o kadar artar. Ama hasarlı spermler çok fazlaysa, tamir mekanizması yetersiz kalabilir ve işte o zaman sorunlar başlar.

Aşağıda, sperm DNA kırıklarının nelere yol açabileceği yazılmıştır
Artmış DNA hasar oranı, sperm ile yumurtanın döllenmesini ve ilk embriyo bölünmesini etkilemeyebilir, yani, fertilizasyon gelişebilir. Ama embriyonun daha ileri evrelere geçişi, yani blastosist gelişmesi anlamlı derecede bozulur.

DNA hasarı artmışsa, gebelik şansı azalır, düşük gelişme oranları artar.

İnfertil erkelerde hasarlı sperm sayısı da artmıştır.

Sperm analizinde bozukluk saptanan erkelerde, spermlerin DNA hasar oranı da artabilir.

Diğer yandan, sperm değerleri normal de olsa, böyle erkelerde sperm DNA hasar oranları yüksek gelebilir.
Sperm DNA hasarı yapan nedenler

Enfeksiyon
Ejakulatta fazla sayıda lökosit çıkması
Spermlerde sitoplazmik artık bulunması
Ateşli hastalıklar
Testis ısısının artması
Bazı besinler
İlaçlar
Sigara
Çevresel kirlilik
İleri yaş
Varikosel
Sperm DNA kırıklarının (DFI: DNA fragmantasyon indeksi) saptanmasında değişik genetik testler uygulanır. Bunun için, en az 3 günlük cinsel perhiz sonrasında sperm alınarak, test edilir.

Bilimsel kanıtlar, sağlıklı bir gebelik bekleniyorsa hasarlı DNA içermeyen sperm sayısının yani DFI’nin %30’un üzerinde olması gerektiğini gösterir. Bunun altı, çocuk olması için anlamlı risk taşır, gebelik şansı azalır, düşük olasılığı artar.

DFI < %15 ise; çocuk olma şansı en üst düzeydedir.
DFI %15 ile %30 arasındaysa; çocuk olma şansı orta derecededir.
DFI >%30 ise; çocuk olma şansı ciddi şekilde azalır.

Hasarlı DNA içeren sperm oranını belirlemek için ne zaman test yapılmalı

İzah edilemeyen infertilite olgularında
Embriyo gelişiminin bozulduğu olgularda
Blastosist gelişiminde bozulma olanlarda
Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında
Tekrarlayan düşüklerde
İleri yaş erkelerde
Varikosel olanlarda
Sperm değerleri bozuksa
Zararlı maddelerle temas söz konusuysa

Son düzenleme:
Canim benim transferimden bahsetmiştim 22 .ci gün olmuştu.Ben ilk donorun hazirlandiğinda bazi aksilikler olmuştu.tabi bu arada benim transfer zamanimda uzayinca Ben berk beye adet olup Tekrar hazirlaniyim dedim.berk beyde gerek yok elimizde çok iyi bir dönör var siz hapa devam edin exsrafome yani...dedi.bu arada adetimin üstünden 22 gün geçmişti.transfer gerçekleşti ve makin sonuç((ben tabi sonucu aldiktan sonra aradim berk beyi neden bu kadar geç transfer oldu bundan dolayimi tutmadimi acaba diye.berk beyin cevabï adet olmayanlarda bir aya kadar bile transfer yapilabiliyormuş.kendi doktoruma sordum.doktorumda rahim duvari kalinlaşmiş olabilir yada rahim artik adet moduna girmeye başlayip bozulmaya başlayıp tutunmaya bilirmiş.ama berk bey herşey çok iyi gitti tamamen şanssizlik dedi.Bende diyorum ki ,o zaman niyee diğer merkezler hep transferi 13veya14,üncü gün yapıyorlar.demekki önemli.vee berk bey transferlerimizii yapmadan önce rahmimizin son durumuna mutlaka baktirip o şekilde karar vermeliydi.yazık yani dünya kadar paralar verip gidiyoruz.biraz güven istiyoruz oralara zaten çok yipranmış halde gidiyoruz.bence ne olursa olsun transferin geç olması rix..canım seni üzmek asla istemem ama bu konuda Bende çok üzüldüm .Kendimi heep umarim yanılıyorumdur diye teselli etmeye çalişiyordum.üstüne seninde ayni şekilde olunca paylaşmak istedim lütfen doktorunada berk beyede sor bu durumu ikisininde fikrini kiyasla canımm

Pgt yani transferdn önce embryoya gen testi yapılıyor. 5 gün embryosuna...bir hücre embryodan alınıyor böylelikle embryonun kaliteli bile olsa pert olma riski oluyor ama fazla embryo varsa sorun değil

Anladım. Bunun için gerçekten çok deneyimli bir klinik ve embriyolog olmalı. Kıbrıs ı aşar mı sence? Bu iş için ispanya daha iyi geldi bana. Dr. Ramon sonuçları gördü mü? Yorumu ne olacak acaba?

Arkadasim, cok umutluydum, cok üzgünüm...ne diycegimi bilemiyorum..........ne desem bos zaten su an..........herseyde bir hayir var desem elbette öyledir ama bu sözlerin sana faydasi yok su an biliyorum canim............

Bir yerde okumustum:
Allah kuluna üc sekilde verir...
EVET der, istedigni verir...
HAYIR der, daha iyisini verir...
BEKLE der, ve en iyisini verir....

Allahim sana ve esine sabir versin...............

bebekcimmm iyisindir umarım. var mı birşeyler daha çok yeni ama:)zaten belirti de arama ilk zamanlarda hiçbir belirti olmuyor diyorlar genelde..
sana sormak istediğm birşey var daha doğrusu eşim merak ediyor daha önce sormuştum ama eşinin tam olarak sperm sayı ve morfolojisini öğrenebilirmiyim?biz de ona göre 5.güne gidelim diyoruz.

Canım transferinin güzel geçmesine ve moralinin iyi olmasına çok sevindim.Umarım bu rüyan hep devam eder.Şimdi kendine dikkat etme zamanı.Pozitif şeylerle kendini meşgul ederek önündeki 12 günü geçirmeye çalış.Sonrasında İnşallah Allah istediğini verecektir.
Bu arada Kıbrıs,Doğuş tüp bebek ve Firdevs hanım ile ilgili izlenimlerin için çok teşekkürler.Bu tür bilgilendirmeler bizim de kafamızdaki bir sürü sorunun cevabını öğrenmekte çok yararlı oluyor.

Arkadaşım bu ne karamsarlık.yapma ama.bu yolun ne kadar zor olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Daha yolun başındayız savaşacağız öyle değil mi?Hem daha gün doğmadan neler doğar değil mi?

Doktorlarımız biraz işini ciddiye alsa bence başarı oranı epey yükselir diye düşünüyorum.herkese aynı standart testler.sonra akşam olssun maaşı alıp eve gidelim.oh ne ala...

Pgt yani transferdn önce embryoya gen testi yapılıyor. 5 gün embryosuna...bir hücre embryodan alınıyor böylelikle embryonun kaliteli bile olsa pert olma riski oluyor ama fazla embryo varsa sorun değil

Efsune canim, sonuclarin illaki kötü degil..cogu erkekte, ayni 35 yas üzeri bayanlara oldugu gibi, spermlerde gendefekt olusuyor. ama bu olumsuz diye demek degildir bence. cünkü IMSI methoduyla spermleri sectiklerinde en iyilerini secebiliyorlar, bildigme göre 6500 defa büyüterek, ve cogu zaman spermin kafasinda mesela bozukluk oldugunda aninda görüyorlar.
pgt yöntemi tabii en garantilisi........ama canin bak sunu unutma derim (benim bir kac tanidiklarim yaptirdi pgt)

döllenmis embyro ya pgt yaptirirsan cogu bozuluyor!!! ama sanirim sen yaptirirsan sperme e pgt yaptican dimi?

selam canim...kesinlikle belirtli falan armiyorum...elbette umutluyum ama korkuyorumda acikcasi..baksana kac kisi burdan negatif aldi..hakkimizdan hayirlisi artik....7 defa umutlandim simdiye kadar tüp bebeklerden canim..cok yikildim yillardir...donasyonda ilk denemem ama yinede cok umutlanmak istemiyorum...

senin soruna gelince: esimin sperm sayilari yanimda degil, döndükten sonra almanyaya baklarim tekrar istersen, ama gerek de yok cünkü benim esimin iyi spermleri en fazla yüzde 6/7 idi, bazen hatta 5% idi. demek istedgim tüp bebek de fark etmiyor onlar zaten iyi spermleri seciyorlar.

senin yerinde olsam sunlari yapardim:
merkezine sor, gerekirse IMSI yapiyorlarmi diye...yani IMSI de 6500 defa büyütüyorlar spermleri ki en iyilerini secsinler diye.

http://www.ivf.at/Kinderwunsch/Behandlung/kuenstliche Befruchtung/IMSI/Kinderwunsch-IMSI-1.jpg

bak mesela burda büyütülen spermlerin kafalarini görürsün..yani bozukluk var ise hemen görebiliyorlar.

5. gün transferi: yumurtalarin sayilari 6-7 den fazlaysa her zaman tavsiye ederim...biz 5. gün transferi yapasaniz geliyoruz dedik..cünkü 3. gün embyrolar daha tam gelismemis, ve ancak 4. gün den sonra sperm in funktionu önemli oluyor, yani spermin genetik DNA si rol oynuyor..normal sartlarda zaten döllenen tum yumurtalardan ancak en fazla 50% si blasto asamasina kadar gelebiliyor ve en kalitelisini secebiliyorlar biyologlar.

Arkadaşlar,şöyle bir şey düşündüm ama siz ne dersiniz biliyorum.Donasyon öncesinde erkek ve bayan için yaptırılması gereken tüm testleri bir liste yapalım.Herkes istenen testleri yazarsa bir yerde toplarız bu test isimlerini sonra derler toplarız.Bence bizim için yararlı olabilir çünkü hedefi belli olmayana rüzgar yardımcı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…