selam canim...kesinlikle belirtli falan armiyorum...elbette umutluyum ama korkuyorumda acikcasi..baksana kac kisi burdan negatif aldi..hakkimizdan hayirlisi artik....7 defa umutlandim simdiye kadar tüp bebeklerden canim..cok yikildim yillardir...donasyonda ilk denemem ama yinede cok umutlanmak istemiyorum...
senin soruna gelince: esimin sperm sayilari yanimda degil, döndükten sonra almanyaya baklarim tekrar istersen, ama gerek de yok cünkü benim esimin iyi spermleri en fazla yüzde 6/7 idi, bazen hatta 5% idi. demek istedgim tüp bebek de fark etmiyor onlar zaten iyi spermleri seciyorlar.
senin yerinde olsam sunlari yapardim:
merkezine sor, gerekirse IMSI yapiyorlarmi diye...yani IMSI de 6500 defa büyütüyorlar spermleri ki en iyilerini secsinler diye.
http://www.ivf.at/Kinderwunsch/Behandlung/kuenstliche Befruchtung/IMSI/Kinderwunsch-IMSI-1.jpg
bak mesela burda büyütülen spermlerin kafalarini görürsün..yani bozukluk var ise hemen görebiliyorlar.
5. gün transferi: yumurtalarin sayilari 6-7 den fazlaysa her zaman tavsiye ederim...biz 5. gün transferi yapasaniz geliyoruz dedik..cünkü 3. gün embyrolar daha tam gelismemis, ve ancak 4. gün den sonra sperm in funktionu önemli oluyor, yani spermin genetik DNA si rol oynuyor..normal sartlarda zaten döllenen tum yumurtalardan ancak en fazla 50% si blasto asamasina kadar gelebiliyor ve en kalitelisini secebiliyorlar biyologlar.
Ben birçok başarısızlıkla sonuçlanan tüp bebek ve yumurta donasyonunun tedavisinin başlangıcında yeterli tahlil ve testlerinin yapılması halinde başarısız denemelerin bu kadar fazla olacağına inanmıyorum.her gelene hemen parayı yatır şu ilaçları kullan şu gün gel deniyor.gören de kurbanlık koyun zannedecek bizi.insan ilk önce neden tüp bebek veya donasyon yaptırmaya karar verildi?belki de hepimizin öyküsü ve hastalıklarımız farklı.mesela ben kemoterapi aldım defalarca bu yüzden yumurta 1-2 tane üretebiliyorum.şimdi ben gitsem bana hemen ilaca başlıyorsun diyecekler ama neden yumurta donasyonunu tercih ettiğimi kimse sormayacak.balıklama tedaviye atlatacaklar hemen anlayacağınız o yüzden herkes ne tür tahliller istiyor yazarsak ve bunları da bir listeye çevirebilirsek bize yardımcı olur diye düşünüyorum.
birkaç doktora sordum bu konuyu bugün.
söyledikleri kadının rahiminin yeterli kalınlığa ulaşmış olması gerekiyormuş eğer menapozdaysa bazen o istenilen kalınlık 25. günde olabiliyormuş. düzenli adet gören bir kişide en geç 18. gün transfer olmalıymış.
hele theo gibi kanamalıyken transfer hiç olmamalıymış
benim öğrendiğim bilgiler bunlar arkadaşlar.
Çok fazla giremiyorum ne yazık ki foruma i bu sebepten dolayı kararını aysevi nin mesajında okudum. Muhakkak yazmışsındır ancak sayfalar arasında kaybolmamak için bir kere daha yazarsan sevinirim. Berk bey de tercih ettiğin nedenler neler?
Sevgiler
Sevgili theo,
Ben sabahtan berk bey ile öğleden sonra ise doğuşla görüşeceğim.
Ve artık bu son görüşmeler. Ama iç sesim berk bey diyor, tüm aylardır yazılanların ruhumdaki imbiklemesi bu yönde..
Birde bizde eşimde spermiyogramı kötü diye imci olsun dedik birde üstüne dna defekti çıkınca aslında iyi bir karar gibi gözüküyor..
Birde ispanyada imci yok..
Dr ramon Deneyimli ve hastane acayip iyi üstelik donöre daha çok test yapıyorlar ama. İmci benim durumda daha önemli..
Yüz yüze konuştuktan sonra daha net olacak.
Bu arada biliyorsun davranışları az çok değerlendirebilen bir alt yapım olduğu için yüz yüze görüşmek benim için ciddi data toplamak demek..
bizim de sayı ve morfoloji kötü.morfoloji %5 filan.şimdi dns fragmentasyon testi yaptırsak mı diye düşünmeye başladık.teşekkürler cevabın için, sonra sayıyı da yine sorarım sana.sen nasılsın?bebeklerinle olmanın keyfini çıkar canım...
şu an hangi ilaçları kullanıyorsun?kan pıhtılaşması için kullandığın bir ilaç önerdi mi firdevs hn?ben tüp bebek denemelerimde clexane 0.2 kullanmıştım hep.
bir de merak ediyorum prednol diye bir ilaç verdi mi hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?