aslinda bu forumun mesela ilk safyfasina eklenilse herkes istedigi zaman bakalbilse.
bana yapilan son iki yilda testler sunlardi

• hormon kan testi
  • guatir testi - COK önemli - sadece kan degerleri degil, utrasonda yaptirin kizlar!!!
  • yumurtaliklarin kapalimi degilmi diye yapilan bir film cektirdiler- türkcesini bilmiyorum, ama bu tüp bebekde okadar da önemli degil bence. bu testi bahceci merkezi bence bosuna yaptirdilar. cünkü tüplerim kapali olsaydi dahi, zaten yine tüp bebek yapiliyor. yani illaki önermem bu testi.
  • daha cok önemli bence: rahim filmi testi - yani resmen rahimin icine bakiyor doktor rahim duvari nasil, myom varmi, polyp varmi - rahim böylelikle temizlenmis de oluyor sayet myom falan var ise!!
  • kan pihtilasmasi testi - mutalaka mutlaka yaptirin!!
  • esimde ve bende genetik tarim testi
  • esimde: spermiogramm, ve tekrar 3 aydan sonra tekrar spermiogram

Ben birçok başarısızlıkla sonuçlanan tüp bebek ve yumurta donasyonunun tedavisinin başlangıcında yeterli tahlil ve testlerinin yapılması halinde başarısız denemelerin bu kadar fazla olacağına inanmıyorum.her gelene hemen parayı yatır şu ilaçları kullan şu gün gel deniyor.gören de kurbanlık koyun zannedecek bizi.insan ilk önce neden tüp bebek veya donasyon yaptırmaya karar verildi?belki de hepimizin öyküsü ve hastalıklarımız farklı.mesela ben kemoterapi aldım defalarca bu yüzden yumurta 1-2 tane üretebiliyorum.şimdi ben gitsem bana hemen ilaca başlıyorsun diyecekler ama neden yumurta donasyonunu tercih ettiğimi kimse sormayacak.balıklama tedaviye atlatacaklar hemen anlayacağınız o yüzden herkes ne tür tahliller istiyor yazarsak ve bunları da bir listeye çevirebilirsek bize yardımcı olur diye düşünüyorum.

bizim de sayı ve morfoloji kötü.morfoloji %5 filan.şimdi dns fragmentasyon testi yaptırsak mı diye düşünmeye başladık.teşekkürler cevabın için, sonra sayıyı da yine sorarım sana.sen nasılsın?bebeklerinle olmanın keyfini çıkar canım...
şu an hangi ilaçları kullanıyorsun?kan pıhtılaşması için kullandığın bir ilaç önerdi mi firdevs hn?ben tüp bebek denemelerimde clexane 0.2 kullanmıştım hep.
bir de merak ediyorum prednol diye bir ilaç verdi mi hiç?

gerçekten cok üzgünüm
sanada üzülme demiyeceğim cünkü insanın elinde değil üzülmemesi maddi manevi zor bir süreç bizler için yaşadığımız olay ama unutma vardır bundada bir hayır arkadaşım herşerde bir hayır olduğu gibi umutlarını kaybetmeni asla istemem allah sana ve eşine güç kuvvet versin bol kazanç versin ki tekrar deneyelim ...transfer günün evet biraz geç olmuş bencede ama hiç bilemiyorum acaba 20 günden sonra transfer yapılıpta tutan varmı bence bu konuyu biraz araştır derim sana berk bey böyle birşey varsa ihmal yada göz ardı edermi acaba diye düşünmeden alamıyorum kendimi ama bu hayatta herşey para olmuş diyede düşünüyorum bazen zaten son zamanlarda dünya ıvf ile ilgili kafamda soru işaretleri oluşmaya başlamıştı senin olayınla birlikte dahada arttı ne diyeyim canım suanda kendi sağlığın önemli kendine iyi bak cok

çok üzüldüm sonucuna sana söyliyecek söz bulamıyorum.ben o merkezde 3 kere denedim.berkte ama şimdi hatırlamıyorum inan kaçıncı gün transfer olmuştu.bir şansım daha olsa firdeste denerdim ben çok büyük yanliş yaptım.üstüste 500euro indirim ve alışmışlıktan dolayı.sende tekrar tekrar aynı merkezde yapma ne olur.ben yandım sen yanma.

Sevgili Yusufzilan,

Cidden çok üzüldüm. Kendini harap etme diyecem ama ne çare.. Bizim gibilerin tek dayanağı "her şeyde bir hayır vardır" cümlesi..AMa sana naçishane tavsiyem 3 gün ağla ve asla kendine acıma..

Cidden

Herşeyde bir hayır vardır. Unutma

Sevgili Ansu, seni cok iy ianliyorum...güzel faydali olur bu liste..ama genelde insanlar önce normal tüp bebek yaptiriyorlar kendi yumurtalarinla, o zaman merkezdeki doktorlar zaten gereken testleri istiyorlar ilk bastaki ona göre tedavi olgulansin diye. yani yumurta donasyona giden insanlar önceden yaptirmis oluyor bir kac testi - demek istedigim o yüzden de merkezler donasyondan ince fazla incelemiyorlar sanirim.

Canim benim gibi hiç tüp denemesi olmayanlarda var biizdende extra testler istemiyorlar kıbrısta. Istenilen testlerin hepsi.sstandart o yüzden bazilarini kendim yaptiracağim

Üzülme Der Mevlana..Ve Devam Eder; Kaybettiğin Herşey Bir Gün Başka Surette Geri Döner..

insallah canim en yakin zamanda yine devam ediceksin ve olumlu hayirli cevap alacaksin..nasilsin diye soramiyorum, tahmin ediorumki elbette iyi degilsin........agla, icini dök, bagir, cagir ama kendine yipratma ne olur......dualarimiz seninle...

(dün gece hazırlamıştım net kopunca ekleyemedim)
Bakıyorum da birçoğumuz ilk denemede ya negatif alıyoruz ya da erken dönemde kaybediyoruz. 2. yada 3. bazende 4. denemede başarmak kolay bir süreç değil.
Bu kadar düşük, negatif sonuç kürtaj bizim tamamen kaderimiz değil.
Doğa kendine uygun olanı yapıyor. Ortada bir sorun var ve sağlıksız bebek oluşumunu engelliyor.
Bizler tedbirli davranılmadığı için boşa kürek çektik belki de.
Özensizliğin kurbanı mı olduk nedir
Merkezlere yığınla para ödemeden önce, yığınla tahlil test yaptırıp önlem almak şart.
Tüp bebek öncesi ve ya sperm, yumurta, emriyo donasyonu öncesinde yapılması gereken yığınla tahlilin testin olduğu aşikar.
Herkes bugüne kadar öğrendiği kadarıyla tıbbi önlem olarak yapılması gerekenleri paylaşsın. ki daha bilinçli hazırlanalım değil mi.
Tedarikli davranalım sonrada takdiri ilahiye bırakalım.

*Kadın fiziksel, jinekolojik muayene
(rahim, meme ultrasonları, rahim ağzı smear)
*Memeyle ilgili tahliller, kontroller
*Kan grupları (her iki eşe) (uyuşmazlık olup olmadığı)

*Genetik araştırma (her iki eşe)

*Trambofili paneli (kadında kan pıhtılaşmasıyla ilgili )

*Eliza testleri

*Bulaşıcı hastalıklar
Toxoplazma
Rubella
Herpes, Sitomegalovirüs
Hepatit-b
*Diyabet, kolestorol,
Sistemik hastalıklar ve kan basıncı, tansiyon sorunu olup olmadığı

*Tiroid tahlilleri
Tsh, T3, T4

*Hormon testleri (çifte)
Fsh
Lh
E2
Prolaktin
Progesteron
Ferritin (demirle ilgili protoin)

*Tam idrar tahlili
*Tam kan, hemogram tahlili
WBC,RBC,HGB,HCT,PLT,MCH,MCHC, RDW,
NEUT+, NEUT%,MCV, PCT, ,PDW, MPV
LYM+, LYM%MONO+ MONO%, EOS+, BASO+

*Rutin biyokimya
SGOT, SGPT, AST, ALT, ASO,CRP, RF
Glukoz,Kan üre azotu(BUN), kreatinin, ürik asit, trigliserit
Hdl kolesterol, Ldl Kolesterol, total bilirubin, direk bilirubin
Kalsiyum(Ca), Fosfor(P), Sodyum,Potasyum, Klor(CI)
Demir(serum), Demir bağlama kapasitesi,

*ERKEK (Sorun görünmese bile )
Spermipgram
Sperm DNA Fragmentasyon

eksiğim varsa düzeltelim arkadaşlar ve bunları misal 5o sayfada bir paylaşalım

merhaba kızlar...

maşallah sayfalar son sürat ilerlemiş hepsini okumak mümkün değil..okuduğum kadarıyla negatif sonuçlar var...üzüldüm,hepinize sabırlı olun demek istiyorum.birgün zamanı gelecek.bende defalarca negatifle yıkılmış bir olarak sizi çok iyi anlıyorum.bir anda herşey bitmiş gibi hissediyorsun...ama öyle değil ne olur güçlü olun ve maddi olarak imkanınız olduğu sürece denemeye devam edin...

transferin geç yapıldığına dair yazı okudum.ben daha önce defalarca 17.gün transferinden negatif sonuç aldım.ve en son berk bey bana 25.gün transferi yaptı ve sonuç pozitif..yani bunun günle ilgisi yok.doktorunuz uygun gördüğü bir gün yapacaktır.önemli olan rahmin hazır olması.benim daha önceleri denemelerde demekki 17.günde yeterli kalınlığa ulaşmıyordu...

efsuneciğim berk beye gitme kararını okudum hayırlı olsun..umarım memnun kalırsın..

birkaç doktora sordum bu konuyu bugün.
söyledikleri kadının rahiminin yeterli kalınlığa ulaşmış olması gerekiyormuş eğer menapozdaysa bazen o istenilen kalınlık 25. günde olabiliyormuş. düzenli adet gören bir kişide en geç 18. gün transfer olmalıymış.

hele theo gibi kanamalıyken transfer hiç olmamalıymış
benim öğrendiğim bilgiler bunlar arkadaşlar.

Bu konu ile ilgili çok değişik fikirler var. Bir kaç doktora bende sordum.

transfer her kadının bünyesine göre değişiyor ne yazıkki. Ben kendim için sorduğumda normalden erken yumurtladığım için benim tranferimin 10.gün ile 12 . gün arasında olması gerekiyor. Çünkü rahim kalınlığı o günlerde normal oluyor. Asıl önemlisi ara kanama dedikleri ben transferde oluşan kanama da hiç etkilemeyebilirmiş.. Çünkü ostrojen falzalığından oluşan bir kanama olduğu söylendi..

Çok fazla giremiyorum ne yazık ki foruma i bu sebepten dolayı kararını aysevi nin mesajında okudum. Muhakkak yazmışsındır ancak sayfalar arasında kaybolmamak için bir kere daha yazarsan sevinirim. Berk bey de tercih ettiğin nedenler neler?

Sevgiler

Sevgili theo,
Ben sabahtan berk bey ile öğleden sonra ise doğuşla görüşeceğim.
Ve artık bu son görüşmeler. Ama iç sesim berk bey diyor, tüm aylardır yazılanların ruhumdaki imbiklemesi bu yönde..
Birde bizde eşimde spermiyogramı kötü diye imci olsun dedik birde üstüne dna defekti çıkınca aslında iyi bir karar gibi gözüküyor..
Birde ispanyada imci yok..
Dr ramon Deneyimli ve hastane acayip iyi üstelik donöre daha çok test yapıyorlar ama. İmci benim durumda daha önemli..

Yüz yüze konuştuktan sonra daha net olacak.
Bu arada biliyorsun davranışları az çok değerlendirebilen bir alt yapım olduğu için yüz yüze görüşmek benim için ciddi data toplamak demek..

Arkadaşım valla da billa da talla da dün uyuyamama nedenim sensin. İnan ben bu transferinin başarılı olmasını o kadar istedim ki çünkü ben de oraya gideceğim empati yaptım üstelik benden gençsin olumsuz bir haberde de kendime olmuş gibi hissettim. Ne yapalım vardır bi hikmet bunda da. Ama ben 28 gün de tik tak adet oluyorum ve iç sesim ben de bu transfer geç olursa tutmaz demesiydi. Çünkü zaten 4-5 gün sonra adet olurdum. Gece uyumadım ya araştırıp durdum kendimce drmalpani.com da birşeyler buldum.

Let's suppose your LMP was 5 Jan; and your egg collection was done on 24 Jan ( let's assume you took a long time to grow eggs); Burada yumurtaların ki donörün olacak geç olgunlaştığını farzedelim diyor burdan acaba donörün yumurtalarının geç olgunlaştığını bu arada da rahmin iyice kalınlaştığın ınetice de acaba bir denk getirememe durumu mu oldu diye düşündüm. Haklıyımveya haksızım önemli değil ama kim ne derse desin böyle bir başarı tablosu yapılsa fena mı olurdu sanki?

and your embryo transfer was done on 29 Jan ( Day 5 transfer). The HCG pregnancy test will be usually done about 14 days post ovulation ( DPO), which is 7 Feb. If it's positive - say 120 mIU/ml, the doctor will confirm you are pregnant ! This means that even though you are only 14 DPO ( and your embryo's age is only 14 days ) , he will calculate your corrected LMP as 10 Jan ( date of ovulation , 24 Jan, minus 14 days) - which means your clinical gestational age ( or menstrual age) will become 4 weeks ( 28 days) ! Once you understand this " 2 week gap" and the rationale behind it , you'll find it much easier to date your pregnancy !
Burada da gerçek gebeliğin üzerine nasıl 2 hafta eklenildiğini anlatıyor

Bu yüzden Berk bey kararın benim için önemli ..
Çünkü bende sakinledikten sonra mantıklı düşündüğümde ve buradaki doktorumla görüştüğümde Berk bey in daha doğru bir karar olduğu fikri oluştu. Son kararımı henüz tam netleştirmedim. Önce histeroskopi olup kendime zaman tanıyacağim..

Kolay gelsin .. Berk bey ile ilgili bilgileri paylaşırsan sevinirim.

Sevgiler

Selam canim telefonla yaziyom, biraz hata olabilir. Ilaclar sunlar:
Prednol16mg gunde bir kez 5 gun yumurta dollendikten sonra
Folikasit zaten hep kullaniyodum ben
Clexane 0.4 lik bugun itibaren basladim, 0.4 luk cunku benim kilom fazla
Proluton depot ignesi 4 gunde bir, 4 kez
Progestan vajinal kapsul 3 tane gunde
Estroferm gunde 4 tane
Ass gunde 1 defa
Ben bide ara sjra omega 3 balik yagi vitamin hapi aliyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…