Canim benim gibi hiç tüp denemesi olmayanlarda var biizdende extra testler istemiyorlar kıbrısta. Istenilen testlerin hepsi.sstandart o yüzden bazilarini kendim yaptiracağim

Tress canim kusura bakma ben zannettim hepimiz once tup bebek denemesi yaptirdk diye. Haklisin ozaman tabii bazi testlere gerek.

tekrar teşekkür ederim.clexane 0.4 dozajını firdevs hn.mı belirliyor?benim evde geçen tüp bebek denemelerinden clexane 0.2 kaldı çok fazla.
ass dediğin aspirin sanırım.proluton hiç kullanmadım daha önce.

tekrar teşekkür ederim.clexane 0.4 dozajını firdevs hn.mı belirliyor?benim evde geçen tüp bebek denemelerinden clexane 0.2 kaldı çok fazla.
ass dediğin aspirin sanırım.proluton hiç kullanmadım daha önce.

zeytin, evde senin clexane 0.2 var ise oda yeter, senin kilon kac? evet firdevs hanim in assistani irem hanin söyledi bana.
proluton cok önemli - bilhassa donasyondan sonra!!!

ass evet aspirin - su en kücük aspirinler

progesteron depot igneleri 500lükler, 4 günde bir kalcadan vurulmasi gerekiyor. cok yagli igneler oluyor. depot igne daha iyi cünkü her gün vurmana gerek kalmiyor. diger tüp bebeklerde mesela ben her gün 2 tane 50liklerden vuruluyordum. üstelik bu depot igneleri burda cok ucuz (almanyaya nazaran), 10 tl bir tanesi

clexane sen 10 tanesine kac lira verdin hatirliyormusun? bunlar biraz pahali geldi bana burda, 10 tanesi 122 lira. istanbulda sanirim daha cok ucuzdur. tr nin neresindendin?

Arkadaslar iyi aksamlar
dün transferim olmustu biliyorsunuz, 4 tane blasto almistim.........korku sanki bogazima saplandi :)
gercekten saatlerdir bogazimda bir dügüm var, ne kadar su icsem gecmiyor...esime diyorum korku bogazima saplandi diye...hayirdir artik...

birde bugün öglen balkonumuza iki tane minik kus geldi...günlerdir hic yoktu..hemen ekmek kirintilari koydum yesinler diye ama cabukda kactilar :) esimde diyorki garibim, bize iyi haber getirdiler sanirim diyor :)

sizlere paylasmak istedim.........

PGT uygulamasında ilk aşama, genetik uzmanı, üreme sağlığı uzmanı ve ilgili hastalığın doktoru tarafından hastanın PGT için uygun olup olmadığının değerlendirilmesi, hasta veya taşıyıcı bireylerden alınan kanda genetik problemin teyididir. Ovülasyon indüksiyonu ve ICSI işlemi sonrası meydana getirilen embriyolardan 3. gün içerisinde biyopsi yapılarak 1-2 adet blastomer hücresi çıkarılır. Blastomerler FISH ( floresan in-situ hibridizasyon) veya PCR ( polimeraz zincir reaksiyonu) yöntemleri kullanılarak ve gerekirse DNA dizi analizleri yapılarak aday hastalıklar açısından incelenmektedir. Bu inceleme 1-2 gün sürebilir. Aranılan hastalığı taşımayan embriyolar anneye aktarılmaktadır. Moleküler onkoloji amacıyla geliştirilen ve tek hücrede tüm genomun amplifikasyonu ( whole genome amplification=WGA) ve daha sonra DNA chip teknolojisi kullanılarak yapılan inceleme metodu ile embriyolarda da aynı anda birden fazla gen incelemesi yapılabilmesi mümkün olabilmektedir.

PGT açısından en önemli zorluk, tek hücre ile çalışma için yüksek beceri ve teknoloji gerekmesidir. Embriyoların genetik tanısı tüm dünyada sadece genetik tanı merkezlerinde ve resmi kurumlar tarafından onaylanmış kişiler ve üniteler tarafından yapılmaktadır; tüp bebek ünitelerinde genetik tanı yapılmaz. Kendi alanlarında iyi yetişmiş üreme sağlığı uzmanı, embriyolog ve genetik uzmanlarının uyumla çalışmaları gerekmektedir. Bu nedenle dünyada PGT yapabilen merkezlerin sayısı azdır. Ancak, genetik tanı merkezleri birden fazla tüp bebek merkezi ile PGT için çalışabilmektedir.

Genetik hastalıkların teşhisinde ve PGT yönteminden yararlanacak hastaların seçiminde genetik danışmanlık önemli bir rol oynamaktadır. Hastalara, özel olarak eğitim görmüş hekimlerden ve psikologlardan gerek genetik test öncesi gerekse sonrasında danışmanlık hizmeti sunulmalı, kendilerini bekleyen tüm olasılıklar açıklanmalı ve karar vermelerine yardımcı olmaktadır.

selam tekrar,ben izmirde yaşıyorum canım.clexane iğneleri geçen sene martta almıştım ne kadardı hatırlamıyorum ama kafamdan tanesi 10 TL gibi bir hesap yaptığımı hatırlıyorum. ama yarın sorayım eczaneye fiyatı, internette tanesi 9.02 tl diyor, dediğim gibi yarın eczaneye sorarım.
proluton ile progesteron iğnesi aynı mı?ben hiç kullanmadım daha önce bunlardan.
**sizin oda4kahvaltı olduğunu yazmıştın ama biz oscar otelde yarım pansiyon konsept alsak yemeğin yanında verilen içecekler (su ve kola gibi) ücretli mi? Yemek açık büfe mi ? sıcak yemeklerde seçenek mi sunuluyor. kıbrısta bazı otellerde öyleymiş.
yarım pansiyon mu oda kahvaltı mı alalım kararsızım. akşam yemeği dışarıda ne kadar tutar bilemiyorum.kıbrıs çok pahalı diyorlar.dışarıda yemekler nasıl güzel mi?
sağlıcakla kalın, herkese iyi geceler

Şimdi okudum ve çok üzüldüm canım.Geçmiş olsun.Bunda da hayır aramaktan başka yapılacak bir şey yok.Arkadaşlar çok güzel şeyler yazmışlar.Ben de onlara katılıyorum.Acını yaşa ama kısa sürsün.Normal hayatına geri dön.Toparlanıp yeniden devam edeceğini hissediyorum.Çünkü biz kadınlar çok güçlüyüz.Yılmadan mücadelemizi sürdürebiliyoruz.Eşlerimiz bizimle aynı durumda olsalar çoktan vazgeçerlerdi.Onlarda bizdeki sabır,metanet ve tevekkül yok.Allah herşeyi kararlamış demekki.Annelik iç güdüsünü bu yüzden bizlere vermiş.Keşke her kadına bir çocuk verse hiç aratmasaymış.Ama bunuda sorgulamak bize düşmez.Zaman herşeyin ilacı.En azından bir kere denemiş oldun.Devamı mutlaka gelecek ve bebeklerine kavuşacaksın.
BEBEK transferin olmuş hayırlı uğurlu olsun.Rabbim gönlüne göre ikiz bebekler versin.Güzel sonuçlar almanı dört gözle bekliyoruz.
Efsune Kıbrıs için yola çıkma vaktin gelmiş.Daha öncede yazmıştım senin gözlemlerini çok dikkate alıyorum.İnşallah en doğru kararı vereceksin.Bende ön görüşmeler için gitmeyi düşünüyordum.Film ve testlerimi tamamlamam lazım.Yoğunluktan hiç birisini yapamıyorum.Eşimin teyzesi meme kanseri.İstanbul dışında yaşıyor.Daha önce yapılan ameliyatla memeleri alınmış ancak şimdi başka yerde metaztas olmuş.Bir süreliğine yanımıza geldi.Tedavisi bitinceye kadar kalacak.Onunla hastaneye gidip geliyorum.Kalabileceği başka yakınları da var ama o bizi seçmiş.Yapacak bir şey yok.6 hafta kadar süreceğini söylüyorlar.Her şeyde bir hayır vardır diyorum.
Sanırım bebekten başka sonuç bekleyen arkadaşlar yok.Ben siteyi ziyaretçi olarak okumaya başladığımda rowina isimli arkadaş vardı ve sanırım ablasının yumurtalarıyla hamile kalmıştı.Çok sık yazıyordu.Doğum yaptı mı bilmiyorum.İnşallah sağlıkla bebeğine kavuşmuştur.
Yeni yılınızı geçte olsa kutluyorum.2013 yılı bu topikteki kadınların yılı olsun bebekler çifter çifter gelsin..

zeytincigim, evet prolution ve progesteron ayni igne
oscar otele gelince: biz kahvalti ile almistik, kahvalatilari cok iyi. aksam yemekleri acik büfe, güzel yemekler, salata tatli vs. icecekler ayri evet, yani iki kisi aksam yemegi icecekle birlikte 70 tl bulur (30 bir kisi yemek). biz bir kac kez otelde yedik, diger günler ise cok yakinda mesela patina diye bir restoran var (yürüyerek 5 dakika bile degil), hasan esat isik sokak. orda sicak yemekler, corba, lahmacun vs. var. orda ise iki kisi 20 ile 40 arasi tutuyor iceceklerle birlikte. birde biz girne merkeze her gün gittigimiz icin (otelden yürüyerek 2km gibi) merkezde mesela kücük restoranlar, simit sarayi (cok güzel börekleri ve caylari :) vs. var. supermarket ararsaniz otele yakin bir yerde var - lemar süpermarket - kime sorarsaniz size gösterirler.
yani disariya cikmayi seven insanlarsaniz, sadece kahvalti al derim. aksam yemeklerini mesela patina da, girne icinde yiyebilirsiniz. biz öglenleri girne gidiyoruz, aksamlari ise daha cok patina da oluyoruz. güzel temiz yer, servisi falan cok iyi, yemekleri de cok iyi.

umarim yardimci olabildim..siz ne zaman gidecektiniz?

Selam,
Herşeyden önce geçmiş olsun.. Kanser olan ve metaztas olmuş bir kişinin piskolojisi ağırıdır. Yüklemeleri derindir.. Dikkat et..
Kemoterapi görüyorsa sen kendine dikkat et. Hamilelik öncesi röntgen çekilen yerde bile bulunmaman gerekiyor.ister donasyon ister kendi yumurtan..
Eşinin teyzesi bir uzak akraba aslında ... Böyle bir döneminde ailen seni neden korumuyor ve sen neden bu kadar vericisin???
Hamilelik planlayan sen aslında zor bir sürece gireceksin ve enerjin sana lazım..
Bu süreç senin hangi dinamiğine hizmet ediyor..
Sizi seçmiş olması sizin vericiliğinizi bilinçaltından hissetmesi yada sizlerin yüklemeye müsait kişiler olmanızla ilgili..
Bunu senin işine karışmak olarak değilde farklı bir bakış olarak al lütfen.
Sevgiyle kal

Hani derler ya bir dokun bin ahhh işit.Sen bana dokundun ama ben burada çok fazla şey yazıp arkadaşlarını konudan uzaklaşmasına sebep olmıyayım.Etrafımda gelişen herşey benim istklerim dışında.Bu konuda beni koruyacak bir ailem de yok.Onlara göre teyzenin bizi seçmiş olması çok doğal.Çünkü bizim evde rahatsızlık verecek çocuk yok.Sessiz sakin bir yer.Ben de artık çalışmadığım için kendisine refakat edebilirim.Eşime gelince donasyon fikri ve isteği en çok ondan gelmişti.Teyzesinin sağlık sorununu üstlendiğine göre bekleyecek ne yapalım.Bu süreçte belki ben de sayenizde daha donanımlı bir şekilde olaya dahil olurum.Ama evet radyasyona maruz kalacağımız kesin.Bu konuyu eşimle konuşacağım.Teşekkür ederim...

Kızlar günaydın??
Kıbrısa dış hatlar limanından mı uçuluyor??
Nüfus cüzdanı yetiyordu? Pasaporta gerek yoktu değilmi???

Sende erkencisin ben uyuyamiyorum heyecandan.

Sorunu cevaplandiramiycam ama ben almanyadan kimik kartiyla uctum. Sanirirm pasaport tr dende gerek yoktur

Ne zaman gidiyordun sen?

Günaydın efsune, ahl den kıbrıs uçuşları dış hatlar terminalinden. Kimliğin yeterli. Hatta bana pasaportumu özellikle kullanmamamı söylediler çünkü sonra yunanistan a girerken sorun oluyormuş. O yüzden nüfus kağıdı en iyisi.

Canim sende ilk haftalri progesteron kullandinmi ve migde eksimesi yaptimi?? Acaba diyorum ilacdanmi heyecandanmi??

Canim sende ilk haftalri progesteron kullandinmi ve migde eksimesi yaptimi?? Acaba diyorum ilacdanmi heyecandanmi??

Kullandım bebek. İlk 2 ay midem çok yandı. İlaçların, hormonların etkisi. Benim reflüm de vardı. 3-4 doktora sordum ilaç alabilirsin dedi. Ben de aldım. Sana tavsiyem önce sütü dene. Miden yandığında, 3 yudum soğuk süt iç. Çoğu hamile işe yaradığını söylüyor. İşe yaramazsa talcid, gaviscon ya da renie tarzı ilaçlar alabilirsin. Geçmiş olsun :)

Sende erkencisin ben uyuyamiyorum heyecandan.

Sorunu cevaplandiramiycam ama ben almanyadan kimik kartiyla uctum. Sanirirm pasaport tr dende gerek yoktur

Ne zaman gidiyordun sen?

Ben yarın gidiyorum. Sabah gidip akşam döneceğim.
Pgt işlemini her iki klinikte yapıyormuş.
Fiyatları örneceğim bakalım.
Dünya web sitesi bana göre daha iyi olabilirdi. Ekibi çok genç.
Doğuşun web sitesi daha profesyonel gözüküyor. Ekipten sadece doktor ve embryolog var sitede..

Efsune yolun acik olsun insallah. Bizde bu gece sabaha dogru donecegiz. Insallah tum sorularinin cevabini alirsin. Bizlere haber verirsin artik izlenimlerinden. Iyi yolculuklar sana.

iyi yolculuklar efsune izlenimlerini dört gözle paylaşmanı bekliyeceğim!

size ispanya ve dr ramonla ilgili biraz b,lg, almak istiyorum ne kadara mal oluyor ve söyle bir sorun var eşimde bende yabancı dil acısında eksiğiz eğer ispanyayı tercih edersem bu konuda cözüm önerileri varmı ön görüşmeye gidip daha sonra tekrar mı gitmek gerekiyor nasıl irtibata gecebilirim biraz bilgi verebilirmisiniz?

boğazına oturan sey stresten bende ne zaman sıkılsam boğazım ağrır şişer yutkunamam kendini biraz rahatlatmaya calış ve elinde sürekli bir bardak ılık su olsun devamlı yudum yudum iç boğazının rahatlamasına yardımcı olur ve birde ılık ballı süt bal boğazlar için çok çok iyidir.

balkona gelen 2 kuş işallah senin iki bebeğindir:) allah hepimizin kalbindekini versin işallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…