Arkadaşım ben de senin gibi ona mı gitsem buna mı gitsem diye günlerdir düşünüyorum.Doktorum Berk Bey olabilir dedi ama benim de aklımdan Firdevs geçiyor.Bu kadar karışıklığın içinde zaman zaman da acaba Anisha gibi İspanya'ya mı gitsem yoksa diye de düşünüyorum.Hesap kitap da ayrı bir sıkıntı ne olacak bilmiyorum.artık tombala mı çekeriz bilmiyorum.Firdevs hanım hakkında çok iyi şeyler söyleniyor ama HİT kapalı kutu.Çok olumsuz da var olumlu düşünen de.

kıbrıs tüp bebek merkezi dr halil ibrahim tekin in bulunduğu merkez.

yumurta donasyonunun fiyatını sordum 5000 euro dedi.
peki nasıl bir yol izleyeceğiz dedim mutlaka 1 gün ön görüşme ve muayene için buraya gelmelisiniz dedi biz fabrikasyon şu ilacı kullan gel demiyoruz dedi. gelirken mutlaka rahim filminizi getirin dedi yoksa burada çekiyoruz mutlaka dedi.
sonra sizin hikayenize sizin durumunuza ve isteklerinize göre bir planlama ve tadavi uyguluyoruz dedi. öncesinde sorgulamamız tedavi etmemiz gereken şeyler varsa önce onları yapıyoruz yoksa size özel tedavi şeklini belirleyip istediğiniz donörü hazırlayıp size gerekenleri söylüyoruz dedi.

evet biraz daha özenli ve profesyonel davranıyorlar.
diğerleri gibi tamam evet şunu kullan gel donör hazır olur tabii ne istersen tarnsferide 4 yaparım gibi konuşmuyorlar.

bilmiyorum. iç sesimiz ve zaman şekillendirecek sanırım hepimiz için olacakları.
hakkımıza hayırlısı inşallah.

bende bu klinikle baglantiya gecmistim...koordinatörü ahmet bey hemen email yazdi, cevapladi sorularimi ama sasirdigim bir olay kendileri istanbulda olmalari. yani bir kac koordintör bir call-center gibi yerde istanbulda calisiyor. bu beni tedirgin etmisti biraz. birde halil ibrahim tekin den cok farkli seyler okudum, ne bileyim hic vakti yokmus, hic özel kisisel yaklasmiyormus, bunlar beni cok ürküttü. düsünüyorumda dr. firdevs hanimla telefonla gelemden bir kac kez konustuk, assistani irem hanimla hele her zaman ufacik bir sorum olsa bile hemen bana dönüyordu, en gec ertesi gün.

ama zor karar tabii. karari verene kadar o zaman bende bir hayli ugrasmistim. allah sizlere kararinizda kolaylik versin.

Efsune farkında mısın bilmiyorum ama bu topikte senin çok güzel bir misyonun oluşmuş.Kıbrıs seyahatin hem senin hem de burada daha önce o merkezleri hiç görmemiş olan kadınlar için büyük önem taşıyor.Senin izlenimlerin hepimiz için çok önemli.Bir arkadaşın yazdığı gibi toplu dualarımızla gidiyorsun.Bu enerji senin yolunu aydınlatacak inanıyorum.Yazıp yazmama konusunda tereddüt ettim ancak yazayım içimde kalmasın.Benim nacizane fikrim madem ki oralara kadar gidiyorsun keşke H.İ.TEKİN'LE DE görüşme imkanın olsaydı.Evet geriye dönüp okuduğumda merkez ve dr hakkında iyi yorumlara çok rastlamadım.O yüzden bende hiç irtibat kurmadım.Ancak gözardı edemeyeceğimiz bir konu da şu, adam bu konuda neredeyse duayen olmuş.Sadece Kıbrıs ve Türkiye de değil dünyaca tanınıyor.Donör portföyünün geniş olduğunu okuyoruz.Acaba en baştan onu eleyerek yanlış mı yapıyoruz bilmiyorum.Keşke yolun o merkeze de bir düşse ve direk kendisiyle konuşma fırsatı bulsan.Sadece bir fikir benimkisi.İşine karışmak istemem.Güle güle git güle güle gel.Yorumlarını sabırsızlıkla bekliyeceğiz....

Sevgili yavrum Hitle öngörüşmede ne kadar zaman ayiriyor .canım Ben aramıştım ön görüşmeye gelemiyceğimi söyledim.hemşireside o zaman sorumluluk alamayız dediler.birde gittiğinde izlenim olarak başari oranlarini nasil değerlendiriyorsun.benim dikkatimi çeken gidenlerde ilk seferinde hamile kalan çok .fakat burda iki tane arkafaşimiz vardi onlarda hitte beşinciyi deneyip hamile kalmışti bana yansiyanlar bunlar.bu da Beni biraz ürküttü daha fazla deneyen varmı bilemiyorum iddali bir doktor olduğu bir gerçek.peki senin diğer başarisizliklarina yaklaşimi nasıldı yani konuşmasında kendine çok güvenen bir doktor olduğunu okudum.lütfen hitteki sürecinden biraz bahset.mesela Sürekli hemşirelerle her işimizihallediliyormuşuz yani tedavi süresinde doktor beyle pek göüşemiyormuşuz gibi şeyler

Birşeyde netleşelim derim..
Hepimizin ihtiyacı aynı değil çocuğumuz yok ama herkesin nedeni farklı..
Geldiğimiz noktada hepimizin ihtiyacını belrileyip elbiseyi dikecek doktor ve klinikte dikiş makinası gibi.

Deneyimli birterziye ve iyi bir singer makinaya ihtiyaç var..
Eşinin sperminde sorun olmayana ben ispanyayı öneririm...

Kıbrısta ise ne bekliyor bilmiyorum.
Ama şuanda doğuşla ilgili ciddi bir kaygım var oda aynı ortamda bu kadar birbiriyle rekabet eden ekip ve doktorların bir arada olması.
HIT VE DÜNYA bu konuda daha sarih ve net. Tek yönetim ve güçlü bir ses..

Donör konusu muamma hangisininki iyidir veya çoktur bilemiyoruz çünkü kimseye bu konuda bilgi verilmiyor..

Pgt yaparız deyipte yapmama durumlarımı olurmu??? Bunu hiç bilemiyoruz.
Benim tek güvendiğim davranış bilimlerine yatkınlığım nedeniyle yalanı dolanı vücut dilinden az çok anlayabilmem ve cümledlerde ses iniş çıkışlarının ele verdiği duyguları görebilmem ve en önemlisi prensipte ortak bir nokta bulabilmek..
Geriside şans demekten başka çarem yok((

Bende aynen sana katılıyorum halil Ibrahim tekinimde çok iyi olduğunu hep okuduk.bazı şeyler mesela ön görüşme doktorun çok yoğun olmasi bizi biraz ürküttü .bizler hassas oldugumuz için durumumuzdan dolayı belkide sicak yaklaşan doktorlara bodozlama iatliyoruz.bilmiyorum hangisi daha doğru.mesela bir kaç yerde 3. Cü kez deneyen hastalarina Ben kliniğimde dordüncüyü denedi hamile kalmadi dedirtmem dediğini ve çok hirsli olduğunu okumuştum.vee çoğu hastasina sizi Anne olmadan birakmiycam dediğinde okudum.bunlar beni çok etkilemişti.tek sorunum ön görüşmeye gidememek bencede efsune arkadaşimiz oralara kadar gittiğinde halil beylede ğörüşebilse nacizane ffikrim zaten üç tane klinik var aynı gün belki halledilebilir.tabiki efsunede Kafasını fazla karıştırmak istemiyor olabilir.sonuçta altarnatifler çoğaldığı zaman karar dahada zorlasıyor

Son düzenleme:
Doğuşta doktorlarin bir klinikte olmaları birbirleriyle rekabet etmeleri açısından daha iyi deyilmi .tabii bu benim görüşüm ortam ve klinik nasıl doktorların birbirleriyle ilişkileri nasıl bunları bilemiyorum tabi.

Yapıcı ve yıkıcı rekabet !0mi? Bilemeyiz... Spekülasyonada gerek yok:))
ama aynı labı aynı yer kullanılıyor.. Her doktor kendi hastasını getiriyor anladığım kadarı ile..
İnfo@dogustupbebek adresine atıllan mailler şevket beyin hastası oluyor. Firdevs hanım içinse firdevs hanımın asistanı ile iletişme geçmek gerekliymiş..

Yoğunluğun üstesinden nasıl geliniyor nasıl bir oragnizasyon bilemiyoruz...

HIt bu hafta sonu yurtdışında klinik kapalı..
Ben rahim filmi istiyor diye gitmek istemiyorum. 7 yıl önce birşey çıkmadı geçen yılda narkozsuz denedim ölüyordum. Birdaha denemek istemiyorum.son denemede %90 sorunsuz %10uda bakamadık demişlerdi. Raporda yok.

Canim , dogus la ciddi kaygilarinin sebebini ogrenebilirmiyim canim ya?

Sevgili bebek bazan bilinçaltım hissediyor ve ben nendenini bilmiyorum ama hissi geliyor.. Böyle durumlarıda büyütmeyip daha çok gidip görmekten yanayım..done, bilgi işlemleme ve karından karar verme))

Sevgili bebek bazan bilinçaltım hissediyor ve ben nendenini bilmiyorum ama hissi geliyor.. Böyle durumlarıda büyütmeyip daha çok gidip görmekten yanayım..done, bilgi işlemleme ve karından karar verme))

sevgili Efsune12;
Tüm görüslerine katilyiorum,cok iyi arastirmaci gibisin cnm.Aynen hak veriyorum bu yazilarina.Cok da detaya burda girmeyecegim.

sevgiler.

canım ilk telefonda hep öyle konuşuyorlar bana ilk savaş beyi öenrmişlerdi aynen böyle konuştu telefonda apar topar gittim ve hiç muayne etmedi sadece şu şu testleri yaptır gel dedi ya mübarek kolaymı işi gücü bırakıyorsun onca masraf onca yol gidiyorsun sadece eline yapılması gerekenlerin ismini yazıyor
berk beyi ise dr um önerdi berk bey telefonla konuştu çok da samimi birisi eşimle benim resmimi istedi sonrada dr um la bağlantıya geçtiklerinde herhalde tarifimizi aldı ki gerek yok dedi:))
zor iş zor karar arkadaşlar donasyona mı gidiyoruz denek mi oluyoruz bilemiyorum[/QUOTE]

benim kanımca kişiye gerçekten benzeyen donörü bulmak için çok çabalamıyorlar en fazla dikkat ettikleri esmere esmer sarışına sarışındır. göz şekli burun şekli vücut şekli hiç baktıklarını sanmıyorum ki yukardaki yazıdan da bu gayet net anlaşılıyor.
zaten bizim gibi özlemle çocuk olsun isteyen kişiler bu olmamış diye şikayet etmeyecektir diye düşünüyorlar.
zaten biz bu konuda asla şikayet etmeyiz bizim öğretilerimizde günahtır ya burunla kaşla gözle ilgili bişey söylemek. (hep öyle demezler mi?)

bu nedenle orada para kazanmak için yumurta veren kızlardan ellerinde ne varsa hemen çağırıyorlar bulaşıcı hastalık testi işte bu kadar.
hiç birimize size benzeyen bir donör bulamadık henüz bekleyin demediler daha. telefon açtığımızda hemen tamda size benzeyen yada sizin istediğiniz gibi bir donör hazır şu an diyorlar.

yani bu konuda zaten teslim olmaktan başka hiç bir çaremiz yok.

doğuş konusunda çok haklısın.
aynı çatı altında ciddi rekabet içindeler birbirlerinden haberleri yok.
ben biriyle görüştüm doktorların sonra oradaki diğer bir doktor aradı ona dedim ki beni oradan şu doktorda aramıştı o zaman ona bir daha aramayın çünkü ben falancayla iletişe geçtim dersiniz dedi. ben bilmeyerek doktorun bulunduğu siteye yazıp bilgi istemiştim. hepsi ayrı yer sanıyordum. sonradan öğrendim ki bunların hepsi doğuştaymış.
yani birbirlerinden bihaberler ve sanırım hepsi kendi hesabına çalışıyor ve hepsinin embriyoloğu labaratuar da farklı.

senin izlenimlerin en sağlıklısı olacak hepimiz için zira gözgöze karşılıklı herşey çok başka olabilir.
hayırlısıyla git gel inşallah..
burası sayesinde sanki hergeçen gün aydınlanıyoruz. farklı fikirler farklı deneyimler karanlık yolumuzu hergeçen gün biraz daha aydınlatıyor sanki.
ışıklı günlere inşallah hep beraber.

birçok kişinin adını bile bilmediği bu konunun uzmanı oluyoruz yavaş yavaş.
bugün sahte bir isimle yaşar nuri hocaya saba tümerde konuyu sordum. çok komiklerdi saba da hoca da bu nedir yaa dediler nasıl yani deyip şaşırdılar. saba yani şimdi benim ihtiyacım yok çocuk yapmıcam yumurta başka birine veriyorum organ bağışı gibi hocam diyor. çok güldüm çok bocaladılar:)

tress benım hıtle bır problemım olmadı çok detaycı uzun uzun konuştu tum tahlılerımı ınceledi sperm donosyonuydu benımkı tup bebek ıgnelerımı hazırlanış şeklımı belırledı oncekı olumsuz deneyımlerın sebeplerını anlattı ve bana çok sıcak davrandı her konuda yardımcı oldu ben onunla bu haftamdayım ıletışım ıçındeyım kızım dogunca kısmetse kıbrısa gıdecem ziyaretine evet ılk gıdıp tutan çook gordum orda banada senı anne yapmadan bırakmıyacam dedi öylede yaptı sagolsun :) fızyoterapı 3 seyans aldım onunda faydasına ınanıyom meltem hanım çok ılgılendı tabı fızyoterapi şartsa onerıyor her hastaya onermıyor...gerçekten kendıne guvenıyoor işinde ıyı tıtız hastasını memnun etmek için çok ugraşıyor benım donor olayıda cyros bank katologu verdıler kendım seçtım ama berk bey bana bılgı vermedı cyros bank sectıgım kışının ozellıgını gormedım bız ıstegınıze gore sectık dedı o kadar...emrıyolok arkadaş hemşireler ıletışım ıyı idi çok yogund çok hastası var berk beyınkınde 3 kışı idi perdelerle ayrılmış bolumler ama hıtte odalar var kımse kalk gıt demıyor transferden sonra ıkı saat kalmıştım rahatta ettırdıler hasta bakıcılar ben hıt en ufak sorun yaşamadım

Bu arada aklıma bir şey geldi hatırlarsanız geçen yıl brükseldeki tüp bebek merkeziyle görüşmüştüm.

Ve ispanyanın aksine donöre daha çok test yapıyorlardı ben bunu unutmuşum...ve parasıda yakındı ispanyaya..
Birde 3-4 ay sürer buygun donör bulmak demişlerdi..

herkese iyi akşamlar..şimdiye kadar hep forumu takip ettim..okudum,okudum..son zamanlarda yazmam gerektiğini düşündüm..bende kendi hikayemi kısaca anlatayım..
5 yıllık evliyim..34 yaşındayım..yumurta rezervim az...üç kez tüp bebek denedim amerikan hastanesinde(bülent urmanda)..birinde gebelik oluştu ve 8.haftada kalp atımı durdu,kürtaj oldum...son denememi kasım ayında yaptım..ve tutmadı..bize yumurta donasyonu önerildi..çok ama gerçekten çok düşündüm...ve kararımızı verdik..yumurta donasyonu yaptıracağız...maddi olarak toparlanmayı beklemeye başladık..
benimle aynı sıkıntıları paylaşanların olduğunu bilmek yalnız olmadığımı bilmek..bunu bu forumda hissettim..inanın tecrübeleriniz benim için çok önemli...

Sevgili yusufzilan, umarim birazcik olsun daha iyisin... Merak ediyorum seni.. Ozeldende mesaj atmistim...

Hadi bize kisa da olsa bi haber ver canim...

aramıza hoş geldin.yaşadıkların beni duygulandırdı.seninle ortak yönlerimiz var.benide donasyona bülent bey hazırladı.malesef 3 kez ve sonuç negatif allah yardımcın olsun.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…