Efsune,
Rahim filmi son iki yıl içinde çekilmişse kabul ediyor HIT... HIT hastayı muayene etmeden ve rahim filmi görmeden hiçbir şey yapmıyor. Bu iyi bir şey aslında... Aslında orda olsaydı onu da görebilseydin...Neyse kısmet artık,Berk de iyi sonuçta... Hakkımızda hayırlısı ne ise ve neresi hayırlı olacaksa öyle olsun... Forumda bütün kliniklerden hamile kalan da var kalamayan da...

Canim doğuş merkezde her doktorun labaratuarı ve embriyologları aynımı yoksa farklımı bu gün konuşulanlar üzerine merak ettim mesela firdevs hanımla şevket beyin embriyologları aynı kişiler mi. Labaratuarları aynı mı ?cevaplarsan çok çok sevinirim :)

Meraba aramiza hoş geldiin hikayelarimiz üç aşağı beş yukarı benziyor.hepimizin ortak noktası Anne olmak....... Zor süreçlerden geçiyoruz.birbirimizin deneyimlerini pozitifleri negatiflerini her anı burada paylaşıyoruz ve yaşıyoruz.kocaman bir aileyiz ....gulfemak ne zaman ve hangi klinikte düşünüyorsun

Son düzenleme:
Arkadaşım seni merak ediyorum..lütfen bağlantıyı Kesme bizden kendini, acını ,yeni oluşturacağın umudunla pansuman..et umut etmek zorundayız arkadaşım yaşıyoruz çok şükür mücadeleye devamm .yeniden deniyceksin ve bu sefer daha dikkatli şeçimler yapıp daha Titiz hazırlanıcaksın vee eninde sonunda Anne olucaksın olucağız. pozitifliğin ve neşenle burada olll ...acın inan bana hafifliycek zaman birazcık zaman ne güzel demişler SABIR ACI BİR OT GİBİDİR HEM CANINI YAKAR HEMDE TEDAVİ EDER....

benim kanımca kişiye gerçekten benzeyen donörü bulmak için çok çabalamıyorlar en fazla dikkat ettikleri esmere esmer sarışına sarışındır. göz şekli burun şekli vücut şekli hiç baktıklarını sanmıyorum ki yukardaki yazıdan da bu gayet net anlaşılıyor.
zaten bizim gibi özlemle çocuk olsun isteyen kişiler bu olmamış diye şikayet etmeyecektir diye düşünüyorlar.
zaten biz bu konuda asla şikayet etmeyiz bizim öğretilerimizde günahtır ya burunla kaşla gözle ilgili bişey söylemek. (hep öyle demezler mi?)

bu nedenle orada para kazanmak için yumurta veren kızlardan ellerinde ne varsa hemen çağırıyorlar bulaşıcı hastalık testi işte bu kadar.
hiç birimize size benzeyen bir donör bulamadık henüz bekleyin demediler daha. telefon açtığımızda hemen tamda size benzeyen yada sizin istediğiniz gibi bir donör hazır şu an diyorlar.

yani bu konuda zaten teslim olmaktan başka hiç bir çaremiz yok.[/QUOTE]

Aynen katiliyorum; cook dogru haklisin.cok kiliniklerle ve diger ülkelerle kontaga gectigimde nasil bir calsima düzeninde oldugumu anladim ama is isten gecmisti..Ilk telefona cikan bey efendi Can bey idi.Can beyi doktor sanyiordum aylar sonra ögrendim lab.calistigini..tabiki donör hazirlanmis vazgecememistim..bende resmimi yollayinca elimizde sarisin mavi gözlü ,beyaz tenli var,londradan geldi tam size uygun dedi ..benim kader aglarini örmüstü.. bile...
örnegin bana ne aspirin kullan dedi ,nede dige riki ilaci al kullan dedi ..estrofem ve diger yumsuak kapsülü verdi o kadar..
Firdevs hanimda ikinciyi yaptigimda igneyi 5 günlük kullanimligi ve dige r iki kutu hapi yazdi..oda sordumda herkes kullanyior deyince yazdi ..yoksa onuda vermeyecekti..AGLAMAYANA MEME YOK )misali
3-4 aydir ne oldu diye arayan bile yok.sms atmama ragmen dönmediler.

Gittigimizdede her doktorun hasta kapma -kisiye göre muammele oldugunu gördüm ve yazialrinizi okudukca ksiiye göre..davransialri ortaya cikmis oldu..
benim icin sorun yok,sadece elestiriyorum..anladimki baska klinige baska ülkede devam etmem gerektigini..
herkesin yolu acik olsun.Allah yardimcimiz olsun cnm.
sevgiler

Tresscigim kesin bilmiyorum ama mutlaka aynidir. Cunku zaten oyle cok buyuk merkez degil. Mantiklisi zaten ortak kullanmak onlarda icin. Ben dogusdan mennun kaldim.ama tabii herka kendi karar vermesi lazim.

Kizlar ben simdiye kadar 3 tane merkezde tedavi gordum, 1 ozel merkez istanbul bahceci, super bir merkez, digeri almanyada yine bi ozel merkez ve simdi de en son insallah kibrisdaki firdevs hanim olur. Demek istedigim su: 3 asagi 5 yukari doktorlarin cogu su konuda ayni: kimse bastan bize tum gereken ilaclari maalesef vermiyorlar. Ne kadar da basarisiz tup bebek deneme gecirilsede ancak 3-4 kezden sonra detayli testler, ilaclar vs uygun goruluyo. O yuzden ben misal hep forumlardan artik butun bilgileri aldim ve dagitiyorum. Mesela bahceci en iyi merkez benim gozumde, ama onlar bile dahi mesela ufacik aspirin olayini (ki cok onemliymis) benim 4. denememde verdiler.

Tresscigim kesin bilmiyorum ama mutlaka aynidir. Cunku zaten oyle cok buyuk merkez degil. Mantiklisi zaten ortak kullanmak onlarda icin. Ben dogusdan mennun kaldim.ama tabii herka kendi karar vermesi lazim.

Firdevs hn ile şevket beyin koorinatörü, embryoloğu ve ekibi ayrı.. Ortak tek şey hastane!!!!!!!

ispanya ve dr ramon ile ilgili bilgisi olanlar biraz aktarabilirlermi acaba efsune eşinin spermleri ile sorunu olmayan ispanyayı öneririm yazmışsın neden böyle dedin biraz bilgi verebilirmisin rica etsem fiyat ne kadar ön görüşmeye gitmek mi gerekiyor ve ingilizce bende eşimde yeteri kadar bilmiyoruz bu ispanyada yaptırmamız için bir engelmi yada bu konuda yardımcı olunuyormu kısacası biraz bilgisi olan varsa anlata bilirmi rica etsem..

Son düzenleme:

Günaydın herkese...sabah uyanır uyanmaz ilk işim neler yazılmış diye meraktan forumu açmak oluyor..

tress; donasyonu nisan yada mayıs gibi yapacağız..çünkü tüm paramızı son tüp bebek denemesinde amerikan hastanesinde harcadık..eşimde bende devlet memuruyuz..malum gelir sabit..toparlanmamız nisanı bulur..ama bu günlerin çabuk geçmesini o kadar çok istiyorum ki..işten eve gelince evde benim ve eşimin dışında bir ses daha olsun istiyorum..artık birbirimizi dinlemeyelim diyorum..
kendimi çok yalnız hissediyorum..şu sıralar gece yolcularının bir şarkısına takılmış durumdayım:uyuyorum uyuyorum günler çabuk geçsin diye..bekliyorum bekliyorum bu sensizlik bitsin diye..

bu formu farkedinceye kadar sanki donasyonda mutlak çocuk sahibi oluruz diye geliyordu..ama burdaki yorumları okudukça buzdağının görünmeyen yüzünün olduğunu anlıyorum..işimiz çok çok zor..

Gülfemak hoşgeldin aramıza burası oldukça değerli bilgilerin paylaşıldığı küçük bir dünya geriye doğru formda yazılanları okudukça daha iyi anlıyorsun. Hayırlı olsun tekrar.
Nilcim soruna şöyle cevap vereyim ispanya da ingilizce bilen daha rahat eder hem de bir donasyon merkezine gidiyorsun tüm sorularını dr a soracak yanıtlarının seni tatmin edip etmediğini de tartacaksın ya bir tercümanla git ya da burdan adresine ingilizce bilen biri yardımıyla tüm sorularını sor cevaplat bu arada spermi orada detaylı araştırmıyorlar özellikle sperm bozulmalarını demek istedi arkadaşımız. Yumurta donasyonu olmak sanki daha bir kolay ama o yumurtayı dölleyen spermin uzun uzun araştırıldığı tedkiklerinin yapıldığı bir merkez önemli. Netice de bu donasyona başlamadan tüm testler yapılmalı sonradan üzülmemek için ama bazen hatta çoğu zaman yaşayarak deneyimleyerek öğreniyor ve hatta totomuzun üztüne sert düşüş yapabiliyoruz. Elimizdekilerle ne istediğimizi bilerek gidersek beynen de rahat oluruz diye düşünüyorum

Arkadaslar, size bildireyim dedim... Donduk bebislerjm umarim bendelerdir... Tuhaf bir duygu... Ama harika bi duygu ayni zamanda :) positif dusunucem test gunune kadar....

Baska forumdan biri blasto oldugu icin diyor hatta transferden 3 gun sonra bile positif cikabilirmis erken test... Yapsammi acaba?? Migdem yaniyor iki gundur ama progesteron da migde yanmasi yapiyor

lütfen test falan yapma
tam 12 gün bekle bu bekleme süresinde çok iyi beslen. bol yeşil ye. ve hamileyim diye hayal et. bebeklerin şu an içinde. sev onları ve bu sürenin tadını çıkar.
erken test yapıp canını sıkma zaten olmadıysa 12 gün sonra üzüleceksin. şu anın tadını kendi kendine bozup kaygı yaratma.

hamileymiş gibi elini karnına koy hareketlerine dikkat et. yorma kendini ve endorfin seratonin salgılamana yardımcı olacak yiyecekler ve aktiviteler yap mutlu olduğun şeyleri yap bol bol gül. kahkaha at ve bebeklerini sev..
lütfen sadece bunları yap.
kişinin en iyi öğrettiği şey en çok bilmesi gereken şeymiş ben bunları yazdım ama benim de en zorlandığım şeyler bunlar.
inan bende senin gibi çok sabırsızım ama bunları yapmaya çalış ne olur ben biliyorum ki 2013 ün ilk annesi sen olacaksın.
BEBEĞİN BEBEĞİ OLACAK.

benim kanımca kişiye gerçekten benzeyen donörü bulmak için çok çabalamıyorlar en fazla dikkat ettikleri esmere esmer sarışına sarışındır. göz şekli burun şekli vücut şekli hiç baktıklarını sanmıyoruaşım çokm ki yukardaki yazıdan da bu gayet net anlaşılıyor.
zaten bizim gibi özlemle çocuk olsun isteyen kişiler bu olmamış diye şikayet etmeyecektir diye düşünüyorlar.
zaten biz bu konuda asla şikayet etmeyiz bizim öğretilerimizde günahtır ya burunla kaşla gözle ilgili bişey söylemek. (hep öyle demezler mi

Arkadaşım çok haklısın örneğin ben 7-8ay önce firdevs hanımı aradım bilgi almak için ona çok kolay ulaşıyosun çok sıcak davranıyor ama ben ona para imkanımın şuan olmadığını belki eylül-ekim gibi para imkanı oluşursa denemeyi düşündüğümü söyledim sağolsun bana hangi tahlilleri yaptıracağımı neler gerektiğini yazan e-mail atmıştı.ağustos gibi beni aradı donörün hazır olduğunu bana uygun bi donör olduğunu felan filan...halbuki ben ona fiziksel bilgilerimi vermemiştim çok şaşırdım ama ona bişey diyemedim parasal olarak daha hazır olmadığımı söyledim buda yetmedi 2ay önce irem hanım aradı siz kasımda donasyon yaptırmayı düşünüyormuşsunuz dedi ben öyle bişey demedim bana çok ısrarcı geldiler.sanki amaç tamamen ticaret.insanınn hayalleri umutları boş onlar için.bide fiyat konusunda en düşük onların.Berk beyide aradım sıcak samimi biri çok vaatlerde bulunmuyor olanı anlatıyor daha gerçekçi....

Tamam canim yapmiycam .. Haklisin bosuna uzulmeyim...

Insallah olur da sizde pes pese gelirsiniz artik :)

Esim cok inaniyo olduguna, bende inaniyim yavrularima :))

Cok tuhaf kibrisdan bebislerimle geldim... Simdi benimler ve insallah yerlesiyorlar yeni memleketlerine :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…