dünden beri bende yarım yamalak ingilizcemle yurtdışında donasyon donör seçimiyle ilgili internetden birşeyler okuyorum çok profesyoneller,bir de kaşdan gözden önce aklıma takıldı donör nerede doğmuş biliyormusunuz bu da çok önemli çünkü yöresel baskınlıklar da var hatta donörün ailesi nereli bunlarada bakıyorlar yurtdışında

Hep Kıbrıs'a takıldık gidiyoruz.acaba Batum,Prag bizim için daha iyi olabilir mi?Gerçi ben İspanya'yı çok istiyorum ama fiyatı malum çok yüksek.Kıbrıs dışında -İspanya hariç- giden arkadaşlarımız deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim

Canım ben arkadaşlardan bugüne kadar istenen tahlilleri not alıyorum sonra tek tek doktorlarımla konuşup bunları yaptırmak istiyorum.Çıkacak sonuçlara göre yumurta donasyonuna başlamak istiyorum.Sonuçta 2 tüp bebek tedavim var olumsuz.Yumurta donasyonuna başlamadan tedavi olmam gereken birşey varsa onları yaptırıp yola çıkayım diyorum

bebek belirti arama ne olursun, hamileliğin ilk başlarında hiç belirti yaşamayan insan çok fazla...test gününe gelince; idrar testi yapmaya kalkışma bence hiç, yaparsan kan testi yaptır ama onu da transferden sonra 10.günden önce yaptırma ki boşu boşuna kendini üzme, tabi kendin bilirsin ama bu benim nacizane fikrim....hamile olduğunu düşün 12 günün tadını çıkar inşallah negatif olmayacak...hiç belirti test günü düşünme şimdi...dr.lar zaten söylemezler mi o zaman daha önce testinizi yaptırın diye, 12. gün dediklerine göre biz de öyle yaptırıcaz...

Canım hangi klinikte deniyceksin karar. Verdinmi

Canım daha karar vermedim.ben biraz aratırmayı seviyorum.zor karar veriyorum belki de.Sıralamak gerekirse
1-Firdevs Hn.
2-Berk Bey,
3-Savaş Bey,

aklımdan geçiyor ama içimden bir ses ''Yıllarca ödeyebilecek durumum olsa para bulup Dr.Ramon'a veya İspanya'daki Barcelona,Madrid veya Valencia'dan birine giderim'' diyor.

Yarın doktorumla yapacağım görüşmede bir karar verebilirim ama şu an kafam çok karışık

Firdevs hanim benim donörle ilgili sadece donör degil, annesi, babasi, kardesleri, dedesi, anne-ve baba-annesi onlarin da bilgilerini verdiler..yani yaslari kac, yasiyorlarmi, göz rengi, sac rengi, fiziksel bilgiler, meslekleri, önemli hastaliklari varmi yok mu - yani bir hayli detayli bilgiler bende aldim. neticede bilmek ok ama daha cok az insan bilgi alsa daha iyi sanki..yoksa kafa iyice karisiyor cünkü :)

kizlar, ben bir almanya özel donasyon grubunda üyeyim. bugün merakla biraz da su ispanya daki merkezler hakkinda okuyum dedim...acikcasi onlar dada cok fazla fark yok sanirim..cogu memnun ama cok gözüme carpan konular sunlar oldu: cok kisa zamanda donör bulundu, donör birgünden bir güne degistirildi cünkü yumurtalar iyi sonuc vermedi, doktorun fazla vakti yok vs. yani demek istedigim sanirim üc asagi bes yukari cogu yer ayni hemen hemen. önemlisi insanin bir doktora güvenmesi ve ici rahat etmesi..

sagol canim..............aldim bile test evde banyoda duruyor ama elimi sürmüyorum :)
sürmüycem de elimi, banane zaten negatif cikacak dimi yani ..................uff ne zormus bu günler...........kac kez yasadim ama bu defa sanki daha zor geliyor..........

Jadecigim sagol...biz kalanlari dondurtmadik, cünkü denersek tekrar taze yumurtayla denemek icin. birde sanirim onlar dondurma da cok da iyi degiller, cok iyi teknik gerekiyor, birde embyrolara her hangi zarar gelir diye, vazgectik dondurmaktan.

insallah güzel haberleri alirim da sizlere burda haykiririm haftaya

Kizlar, hosuma da gitti acikcasi...demin dogus merkezden email geldi irem hanimdan. sag salim eve geldikmi diye, hersey yolundami diye, ilaclarimi düzenli aliyormuyum diye, proluton depot ignesi bugün vurulacak diye hatirlatma...hosuma gitti acikcasi unutmadiklari icin :)

Arkadaşlar şu ana kadar forumdaki arkadaşlarımdan ve internetten öğrenebildiğim donasyon öncesi testler aşağıda yer almaktadır.Tress06 canım sen yarın teste gideceksin diye erkenden yazıyorum.tam toparlayamadım belki biraz da eksikler,yanlışlar olabilir içerisinde kusura bakmayın arkadaşlar.eksik ve yanlış olanlar için beni uyarın olur mu?

1. hepatit B ve C, HIV 1-2, kızamıkçık ve su çiçeği testleri yapılmalıdır
2. Rahimde bir sorun olup olmadığı rahim filmi veya ultrason eşliğinde rahim içerisine serum verilerek araştırılmalıdır
3. 45 yaşın üzerindeki yumurta alıcılarında kan sayımı, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri, tiroid hormonları, kolesterol ve şeker testleri, pıhtılaşma testleri, idrar tetkiki,mammografi, smear testi ve kalp hastalığı ile ilgili olarak efor testi gibi detaylı testler önerilmektedir. Ayrıca 50 yaşın üzerindeki kadınlarda kolonoskopi yapılması önerilmektedir
4. Bayanlar için adetin 2. veya 3. gününde yapılması gereken FSH, LH, Estradiol, Prolaktin, TSH ve AMH hormon testleri
5. *Tam idrar tahlili*Tam kan, hemogram tahlili,WBC,RBC,HGB,HCT,PLT,MCH,MCHC, RDW,NEUT+, NEUT%,MCV, PCT, ,PDW, MPV,LYM+, LYM%MONO+ MONO%, EOS+, BASO+
6. *Rutin biyokimya-SGOT, SGPT, AST, ALT, ASO,CRP, RF,Glukoz,Kan üre azotu(BUN), kreatinin, ürik asit, trigliserit,Hdl kolesterol, Ldl Kolesterol, total bilirubin, direk bilirubin
Kalsiyum(Ca), Fosfor(P), Sodyum,Potasyum, Klor(CI),Demir(serum), Demir bağlama kapasitesi,
7. *ERKEK İÇİN Spermiyogram,Sperm DNA Fragmentasyon
8. 35 yaş üzerindeki bayanlarda FSH, LH, Estradiol ve Prolaktin testlerinin yanı sıra AMH (Anti-Mullerian Hormone) testi
9. USG,Kan grubu, Kreatinin, SGPT, Tam kan sayımı, Açlık kan şekeri, Prolaktin, TSH, HBsag, HCV ab, HIV 1+2 ab, VDRL, smear testi, tam idrar, Toxoplazma IgG, Rubella IgG ve HSG raporu
10. Ferritin (demirle ilgili protein)
11. *kadın fiziksel, jinekolojik muayene (rahim, meme ultrasonları, rahim ağzı smear)
12. *Memeyle ilgili tahliller, kontroller*Kan grupları (her iki eşe) (uyuşmazlık olup olmadığı)
13. *Genetik araştırma (her iki eşe)
14. *Trambofili paneli (kadında kan pıhtılaşmasıyla ilgili )
15. *Eliza testleri
16. *Bulaşıcı hastalıklar-Toxoplazma,Rubella,Herpes, Sitomegalovirüs
17. *Diyabet, kolestorol, Sistemik hastalıklar ve kan basıncı, tansiyon sorunu olup olmadığı
18. *Tiroid tahlilleri,Tsh, T3, T4
19. *Hormon testleri (çifte)Fsh,Lh,E2,Prolaktin,Progesteron,
20. hormon kan testi,guatir testi,rahim filmi testi,kan pihtilasmasi testi
21. ERKEK VE BAYANDA genetik tarim testi
22. Açlık kan şekeri: glukoz,İnsülin(açlık).İnsülin resistansı (HOma1-IR),Fsh,rahım fılmı şartı toksaplazma ,rubelle tam kamsayımı

Yarin test yaptircam pihtilaşma için acçmi gitmek gerekiyor

Bende bekliyorum birileri yzsın diye hepsi aklımdan uçmuştu.çok iyi oldu bu teşekkür edrim ansucummm

merhaba kadertaslarim bende haftaya gidiyorum dogusa savas beye bakalim hayirlisi olur insallah..

Bende bekliyorum birileri yzsın diye hepsi aklımdan uçmuştu.çok iyi oldu bu teşekkür edrim ansucummm

Ne demek arkadaşım zaten hazırlıyordum boş zamanlarımda ama daha bitirememiştim.Sen de yarın gideceğim deyince alelacele hazır olanı gönderdim.Zaten buradaki testlerde diğer arkadaşların da yazdıklarını aldım o yüzden forumdaki diğer arkadaşlarıma da teşekkür ederim.

Arkadaşlarım ben bu hafta görüşmeyi düşündüğüm merkezlere sorabileceğim konularla ilgili sizlerden yardım istiyorum.Hangi soruları sormalıyım?sizlerin elinde böyle bir listesi olan varsa paylaşabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…