selam..bende sohbete dahil olayım bari...::)))
sanırım prednol yani kortizon diye biliyorum..ama zaten normal tüp bebekde yumurta toplamadan sonra veriyorlar prednolü..bana 3 denememdede vermişlerdi..
Brezee canım bizde eşime kromozom testi yaptıracaktık.iki tane doktora gittik,eşimin çocuğu olduğu için
canım kromozom testi çok zor insanda 46 kromozom var her bir kromozomda bir yığın gen var çok bariz sorunların tahlili yapılabilir ancak ıncık cıncık bütün hatalar bulunamaz,dr lar genelde ailesel kalıtımsal hastalıkları soruyorlar kromozom testini bilmiyorum pek yaptıran yok herhalde
benim kürtajlarda test yaptıralım istedik o zaman dr çok bariz sorunlar dışında birşey bulamayız gerek yok demişti ki donasyonla olan kürtajda test yaptırdık güya temiz çıktı bilmiyorum gerçekten ne nasıl yapılır bizi aşan işlemler bunlar
Gulfemak,peki sana kortizon neden vermişlerdi .rutin bir şey deyil sanırım..yani kortizon dikkatli kullanılması gereken bir ilaç.bağışıklık probleminde mi vardı....
selam..bende sohbete dahil olayım bari...::)))
sanırım prednol yani kortizon diye biliyorum..ama zaten normal tüp bebekde yumurta toplamadan sonra veriyorlar prednolü..bana 3 denememdede vermişlerdi..
Sevgili atessn,
Pıhtılaşma testi evet yapılmalı ama donasyonda kromozom testini biz neden yaptıralım??? Bunu duymadım hiç donasyonda..... Bizim yumurtamız değil ki... Eşimize ve donöre olabilir belki....???
canim bagisiklik sistemini hangi ilac azaltiyor ? bu konuda bilgin varmi ?
evet prednol ilacın ismi özellikle düşük yapanların kullanması sanırım doğru olur.
ama arkadaşlar cahil cahil işler yapmayalım bunlar çok hassas konular. doktora mutlaka danışalım.
fb li erkek için karyotip testini kasdettim haklısın bizim için gerek yok ama ben negatif tüp bebek sonucum olduğu için yaptırdım sonuç haftaya çıkacak. aslında sağlıklı çocuğum olduğu için ve ailede hasta biri olmadığı için gerek yok dediler bana ama yinede bilmek istedim ben.
prednol diye bir ilaç aysevi kullanmıştı ve biçok kişi tedavide kullanmış fayda görmüş ama belki senin için şu an doğru zaman değildir waltkrayburg doktora danışmadan kullanma sakın. transfer öncesi mi kullanmaya başlanıyor bilmiyorum breezee in eşi bize bilgi verir belki yada aysevi en doğru bilgiyi verecektir o da eczacı çünkü.
birde breeze trombofili paneli denilen test kan pıhtılaşması için yapılan test bu bebeğin beslenememesi ve düşmesine sebep oluyor.
kromozom testi dediğimse karyotip testi. bu kromozomlarda bir anomali varmı diye bakılıyor. sonucunda sakat çocuklar olabiliyor.
trescim kortizonu tüm tüp bebek ve donasyon uygulamalarında veriyorlar hatta biz de diş implantı işleminden sonra 1 ampül yaptırıyoruz ki vücut yabancı cisim olarak atmasın enfeksiyon gelişmesin
canim sagol valla 10 tane transfer edicez deseler itiraz etmeyecketim bana pregestan fitil 3 ay proluton igne 4 gunde 1, 4 tane falic asit hap hergun 1 tane ,estrofem aksam sabah 2 ser tane . birde clexane igne gobekten hergun yapiliyo 3 ay kullanmam gerektigini soyledi insallah canim kalp atisini duyarsin aminnnnnnnnnnnnn ALLAH bizede nasip eder insallahhhhhh
Allahim tamamina erdirsin cnm. insallah güzel haberlerle burda paylasiriz.merak ettim Clexane igne normalde 5 defalik verilyiordu ? sana 3 aylik her gün yapmak kosulu ile neden verildi merak ettim aciklama yapabilirmsiin cnm? bana 5 gün yapilacasin denildi ? Özel bir durmunmu vardi ? yardimci olursan memnun olurum .
iyi hafta sonlari
sevgiler
Canım aysevinin kullandığı bahsettiğin ilacı testi yaptırmasakta kullanılabiliyormu.önlem amaçlı.bir arkadaş tüp bebek yaptırılırkende veriliyor diye yazmış.O zaman test yapılmadan da verilmenin bir zararı olmaz mı acaba kafam karıştı....
canim bagisiklik sistemini hangi ilac azaltiyor ? bu konuda bilgin varmi ?
sevgili tress06 ben 3 tüp bebek denememdede prednol kullandım..yumurta toplamadan sonra başlamışlardı bana 5 gün kullanmıştım..ama bende çok mide şikayeti yaptım..son denememde özellkikle mide reflüm korkunçtu..yan etkileri çok olan bir ilaç...hekim vermeden kullanmamalı bence..ama donasyonda veriyorlar mı bilemedim şimdi::::)))
Bende 3 kez tüp bebek denedim 1kez trasfer oldu diğerlerinde yumurta olgunlaşmadı ama bana hiç prednol verilmedi prednolün masum bi ilaç olmadığını herkese verilemeyeceğini doktor gerek duyarsa verilir diye düşünüyorum...
Arkadaşım transferin hayırlı olsun inşallah pozitifi görürsün yaş kaçtı?
Arkadaslarim benim
öncelikle kandiliniz mübarek olsun, Allah bu gece herkesin tüm dualarini kabul etsin....
Biliyorsunuz Firdevs Hanimda donasyon yaptirdim, gebelik cikti, ultrason da 1.5 kese gözükmüstü gecen hafta :)
bu sabah uyandigimda kanamam olmustu, az da olsa, cok korktum, doktora gittik, ultrasonla bakti..dikkatli olman gerek dedi..hep yatmam lazim önümüzdeki günler..insallah bebegime birsey olmaz..ultrasonda 1. kese nin icinde embyro gözükdü 2.4 mm :))) ve sok olduk kalp atisi da masallah gözükdühala saskinliklar icindeyiz
2. kese de büyümüstü, digerinden biraz kücük, icinde tam embyro falan gözükmedi..bakalim birdahaki ultrasonda neler gözükecek..ve insallah su kanamam kesilir..cok korkuyorum tabii
kizlar bunulari size yazmamim sebebei de, ne olur umutlarinizi yikmayin, ne olur!!! ben cok umutsuzdum kac kez denedik, yasim 42ye gelmis, yani inanin cok ama cok aci cekiyordum bende...Allah insallah bunlari hepinize yasatsin ve hepimizie de tamamini erdirsin!!!!
1. Daha uzun aralıklar ile regl oldum. Üçüncü reglde 21 günden uzun geldi..yani 28 , 29 ve 25. Günlerde oldum
2. Tüm reglde ancak 2 gün sürüyor ve eskiden günde 2 pedi dolduran kan bile gelmiyordu. hijyenik nedenlerden Ben çok sık değiştirsemde 2 ped yüzeyi kadar kan geliyordu..
3. Bu reglde günde 5 ped dolu dolu kan ve eski regl ağrımın bir kısmı geri geldi..
4. Gelecek ay hormon testlerimide yaptıracağım. Amh yıda 5 reglden sonra deneyeceğim..
5. Ve kilo verdim!!!!!!
6. Kabızlık gitti.
7. Gazlar gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?