kızlar biz bir sonraki adetimle başlayacağız.ama ekonomik nedenlerden dolayı merkezin gösterdiği yerde değil de dışarıda kalacağız.lefkoşada pansiyonlar varmış eşim öğrenmiş.ya da girnede kalacağız uygun bir yer bulup.
merkezin gösterdiği yerde mi kaldı kıbrısta deneyen herkes?bir de 5 gün boyunca merkeze kaç kere gidiş-geliş yapılıyor?girnede kalıp gidiş-dönüş yapsak diyoruz.daha uygun fiyata mı gelir konaklama?bana yardımcı olur musunuz?

selam canim, kesinlikle lefkosa da kalmayin!!! cok ölü bir yer. hic birsey yok. girnede kalin, en azindan tatil yeri gibi. lefkosa ya biz bir gün gectik ve daha da ugramadik, iyiki girnedeyiz dedik. üstelik hastaneye lefkosaya gittigin zaman seni hep alip geri birakiyorlar otelinize. hangi merkezdi? mesela dogus merkezinin soförleri var, onlar dakik gelip aliyorlar sizi. eczaci bile otele ilaclarini getiriyor. yani servis bakimindan süperler. birde ekstra ücret falan ödemeden yani..

canım kadın doğumcun sonucu tabiiki anlar,mutasyon genlerdeki değişimler yani babandaki bir genin sana değişerek gelmesi,sendeki bir genin değişimi ile çocuğa geçmesi vs yani genetikteki sapmalar bozulmalar diyebiliriz
tahlilinin içeriğini yazsana nelerde ne mutasyonu görülmüş mesela bende c677 ile faktörvııı heterozigot mutant anlamı bende pıhtılaşma sorunu var hastalık bende çok baskın değil ama pıhtılaşma sorunu bebeğe geçtiği için o yaşamıyor (muş)
internetden bir örnek alıntı;
(Üzerinde genetik çalışma yapılan bütün canlılarda mutasyona rastlanmıştır. Normalde genetik materyal bir değişikliğe uğramadan kendini eşlemeye meyillidir. Fakat bilinen ve bilinmeyen pekçok sebeple bu düzen bozulabilmekte ve mutasyonlar meydana gelmektedir. Bunun sonucunda ana ve babadan bir veya birkaç karakter bakımından değişik yavrular doğabilir. Mesela; Drosophila’nın (sirke sineği) normal göz rengi koyu kırmızıdır. Fakat göz rengini kontrol eden genlerin mutasyona uğraması sonucu göz rengi beyaz, pembe, turuncu veya kahverengi, hatta bu renklerin değişik tonlarında olan yavrular ortaya çıkabilir. Laboratuvarlarda x-ışınlarına maruz bırakılmış gri vücutlu, kırmızı gözlü ve normal kanatlı sirke sineklerinden; sarı vücutlu, beyaz gözlü, kesik veya kıvrık kanatlı mutantlar (mutasyona uğramış bireyler) elde edilmiştir.)

Son düzenleme:
mrhb arkadaşlar ..5 yıldır çoçuk özlemiyle savaşıyorummm.30 yaşındayım.sorun yumurta rezervinde azalma..1 aşılama yapıldı olmadı..1 tüp bebek yapıldı..transfer gerçekleşmedi..olmadı..1 tane yumurtam oluşuyor..çoçuk sahibi olmam zor gibi gözüküyor.son çare yumurta donasyonu.eşimle konuştuğumda olumlu karşıladı..ama kıbrısta son yasal mevzuat nedir?bilgisi olan ve yaptıran varmı?tc vatandaşları yaptıramıyor diye biliyorum.giritte yapıyorlarmı?....bizim çoçuk özlemimiz tc vatandaşı olduğumuz için hayalmi?ayrıca ücretler ne kadar? ne olur kafamdaki sorulara cvp verirmisiniz?...

hoşgeldin aramıza.6 mikro denemesi yapmış biri olarak ben de o yolda ilerliyorum.burada zaten hepimiz aynı durumdayız.donasyon yaptıranlar ve yaptıracak olanlar...önce merkezlerle telefonla görüşüp bilgi almalısın.aynı tüp bebek denemesi gibi oluyor her şey.ilaç döneminde türkiyedesin.toplama ya da döllenme dönemi ve transferde son 5 gün kıbrıstasın.

canım ben girnede donasyon yaptırmıştım,kendimiz butik otel ayarladık oraya gittiğimizde bulduk çok nezih ve güzeldi,2 kişi 120tl ye kaldık ki ağustos ayıydı şimdi daha ucuzdur,biz otelde sadece 1 gece konakladık,ilk sperm verip döndük sonrada sabah uçağı ile gidip saat 10-11 gibi donasyon yapıldı otele kendimiz taksiyle gittik,ulaşım çok ucuz arada taksi kullandık ama genelde taksi otobüsler veya minibüslerle seyahat ettik,havaalanında toplu taşım araçlarını görürsün zaten kıbhas otobüsleri var şehirlerarası yanlış hatırlamıyorsam 9 tl idi taksi minibüslerde 5 tl civarında sadece telefon pahalı o kadar

çok teşekkür ederim. bana umut oldun..inşallah bizde annelik duygusunu tadarız..2 gündür kıbrıs ve giriti araştırıyorum.yasal mevzuat ve ücret hakkında..tek sorun maddiyat.

serencim hoşgeldin arkadaşım,bu forumdaki herkes kıbrısa ya gitmiş yada gidecek olan arkadaşlar yani türk vatandaşlarına donasyon yapılıyor zaten kıbrısın hasta portföyü genelde türkler,fiyatlar ortalama 4500 euro civarında üç aşağı beş yukarı değişim gösterebilir belki ama genelde bu,çok gözünde büyütülecek birşey değil arkadaşımızında dedği gibi tüp bebek prosedürleri gibi oluyor allah yolunu açık etsin kolay gelsin:)

teşekkürler...ben bu foruma pek katılamıyorum çalıştığım için...çok fazla bilgim yok...sevindim. bizlere tc vatandaşlarına olduğu için. kıbrıs ve girit .ikisinide iyi diyorlar..allah yolumuzu açık etsin. çok heyecanlıyım...şimdi işe gidiyorum.kendinize iyi bakın....

umarım sana da faydası olur bu bilgilerin çünkü bunları kadın dığumcular yorumlayamıyor genellikle..

kromozom testi benim 46 xx normal kromozom kurulumu yazıyor eşimin 46 xy normal kromozom kurulumu yazıyor yani normalmiş herşey.

bu da trombofili paneli sonucu
şu da bizim tanıdığımız profesorün yorumu eşime yollamış az önce.
MTHFR A1298C minör etkili bir mutasyondur, tek başına bir anlamı yoktur, ancak MTHFR C677T mutasyonu varsa etkisini güçlendirir, yani bunu yok kabul edebilirsiniz. PAI deki mutasyonunuz da heterozigot (bir normal bir bozuk taşıyor eşiniz)...dolayısıyla çok önemli bir etki beklemiyoruz. belirgin bir risk olsa tedavide her gün clexane iğne olması lazım ama bu haliyle bence gerek yok... yine de bazı merkezlerde özellikle tüp bebek yapılan gebeliklerde erken dönemde tüm kadınlara clexane iğne önerildiğini de hatırlatayım?

Amerikada bazı hekimler ilaç kullanmak istemeyen hastalarına günde 2 bardak üzüm suyu, zencefil ve sarımsak tüketmelerini öneriyorlar, bu seçeneği değerlendirebilirsiniz üzüm suyunun epeyce kalorisi olduğunu, diyetten başka şekerli-karbonhidratlı gıdaları azaltmazsa kilo aldırabileceği uyarısını da yapayım....

Bunun dışında tüm gebelere (hatta gebelik öncesinden başlayarak) folbiol tablet 5 mg öneriyoruz, içinde bir vitamin türü olan folik asit var, folik asit B12 eksikliği durumunda işe yaramadığında bir de B12 enjeksiyonu öneriyorum (dodeks ampul, bir kutusunda 5 ampul var, 1 er hafta arayla kabadan yaptırabilirsiniz)

İkinci kalp atışıda hayırlı uğurlu olsun..... İkizler yolda hadi maşallah..... Darısı başımıza))

ikizlerini tebrik ederim canim benim insallahhhhhhhh saglikli ve sorun yasamadan gelirler.benim icin cok guzel seyler yazmisin cok tskr ediyorum haklisin canim birden galiba panige kapildim ama adet olmam gerekiyordu negatif cikti ama hala hasta olmadim simdi cuma gununu bekliyorum,,,olmazsa yine negatif cikarsada kotu dusunmuycem nasip kismetten ötesi yok sanirim ....

selam haklisin arkadasim sanirim kendimi pozitif gorecegime fazla inandirmistim 10. gun yaptigimda ama sonra biraz okuyunca cikmayabilecegini gordum hem gunum geciyo hasta da olmadim,, ümitlenmiycem diyorum ama galiba hep hamile olduguma inanmak istiyorum hayirlisi

haklisin canim hem sen hep ne diyorsun NEFES ALIYORSAK ÜMIT VAR ALLAH hayirlisini nasip etsin,cok haklisin ben yazmistim ben gecen yil normal yoldan hamile kaldim 3 aylikti neler ördum odasini bile hazirlamistim dr hersey yolunda diyordu meger bebegim sol yumurtaligima yapisikmis ve ultrasyonda bunu gormediler.bir gece yarisi sancilandim ve acil amaliyata aldilar bebek buyuyunce yumurtaligimi patlatmis sezeryanla hem yumurtaligim hem bebegim gitti,ve 1 hafta yeni dogum yapanlarla ayni bolumde yattim bebek sesleri falan o kadar aciydiki o yuzden cok haklisin var oldugunu bilip kaybetmek daha aci...

MRHFR :1298 mutason analizi
N/N :hemozigot normal(mutasyonu taşımıyor)
M+/N :heterozigot(mutasyonu tek alelde taşıyor)
M+/Mt :hemozigot mutant (mutasyonu her iki alelde aşıyor
MtHtR 677 mutasyon analizide bu sonuçların aynısı Ben sadece trombofili paneline baktırdım.Eşimin sağlıklı bir çocuğu var diye gen ,kromozom baktırmadım..

çok teşekkür ederim,maddiyattan dolayı kendi bulduğumuz yerde kalacağız artık.

merhaba :Amerika da bazi hekimler ilac kullanmak istemeyen kimlere nicin kullanmalarını istiyormus .
biraz acarmısınız konuyu . teşekürler geçmiş olsun

merhaba :Amerika da bazi hekimler ilac kullanmak istemeyen kimlere nicin kullanmalarını istiyormus .
biraz acarmısınız konuyu . teşekürler geçmiş olsun
M+/Mt

bu cevap ve öneri bir genetik profesöründen geldi benim sonucumla ilgili.
aynen yazısını kopyaladım.amerikada kan sulandırıcı iğne olmak istemeyen hastalar üzüm suyu zencefil falan öneriliyormuş.

MTHFR A1298C minör etkili bir mutasyondur, tek başına bir anlamı yoktur, ancak MTHFR C677T mutasyonu varsa etkisini güçlendirir, yani bunu yok kabul edebilirsiniz. PAI deki mutasyonunuz da heterozigot (bir normal bir bozuk taşıyor eşiniz)...dolayısıyla çok önemli bir etki beklemiyoruz. belirgin bir risk olsa tedavide her gün clexane iğne olması lazım ama bu haliyle bence gerek yok... yine de bazı merkezlerde özellikle tüp bebek yapılan gebeliklerde erken dönemde tüm kadınlara clexane iğne önerildiğini de hatırlatayım?

Amerikada bazı hekimler ilaç kullanmak istemeyen hastalarına günde 2 bardak üzüm suyu, zencefil ve sarımsak tüketmelerini öneriyorlar, bu seçeneği değerlendirebilirsiniz üzüm suyunun epeyce kalorisi olduğunu, diyetten başka şekerli-karbonhidratlı gıdaları azaltmazsa kilo aldırabileceği uyarısını da yapayım....

Bunun dışında tüm gebelere (hatta gebelik öncesinden başlayarak) folbiol tablet 5 mg öneriyoruz, içinde bir vitamin türü olan folik asit var, folik asit B12 eksikliği durumunda işe yaramadığında bir de B12 enjeksiyonu öneriyorum (dodeks ampul, bir kutusunda 5 ampul var, 1 er hafta arayla kabadan yaptırabilirsiniz)

merhaba selen ,
ilk önce panik olma lütfen.yaşın daha çok gençsin.adet oluyorsan tüp bebeğe devam et ltf.
adetten kesildiğinde donasyon yaptırırsın.ama önce rahim filmi çektir iyi bir dr baksın.ankara da cihangir çaıcıyı tavsiye ederim.dünya literatürüne girmiş çalışmaları var.özellikle spermler üzerine.
bir de dr gerekli görürse laporoskopiyle kist iltihap herşey temizlenebiliyor varsa eğer.
ben 4 kez tüp bebek denedim. iki tane detedavi kesildi yumurta olmayınca . tüp bebek denemelerinde üstelik ben de de her sefernde tek yumurta oluştu döllendi tek embriyo transfer edildi .hep olumsuzdu.2 kere de kıbrıs ta donasyon yaptırdık .dr lar hala yaptırabilirsin diyor.eşimde vazgeçmiyor. 42 yaşıma gircem temmuzda.sen daha 30 yaşındasın.donasyonla 48 yaşında bile bebek sahibi olan hastam var dedi dr.
hiç üzülme .kilon varsa zayıfla.bazı hastalarda süt ürünleri diyeti yaptırıyor dr lar.süt biliyorsun kanı azaltıyor .hayvansal gıda etten uzak diyet yaptırmıştı dr un teki.2 ay et ve süt ürünleri tüketmemiştim şekerli şeyleri de çok azlt demişti. bol sebze meyva yedim hep adetim artmıştı.bunu da uygula bence

kıbrıs için erken.mevzuat uygun.kıbrıs ta savaş beyi tavsiye edebilirim.bir kaçtane daha var.firdevs hn.berk bey ...araştır iyice .
bol şans

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…