bana kimse dizlerini kırarak yat demedi.
efsune de transfer sonrası gördüğümde dümdüz yatıyordu. sanırım ona da demediler.
hatta ben yatakta yatarken can bey geldi odamıza tam bir saat ayakta sohbet ettik o ayaktaydı yani. bana başınızı biraz kaldırayım daha rahat olur dedi ve yatağın baş kısmını biraz kaldırdı benim ayaklrımda düzdüz dü.
bunu da ilk kez duydum
gerçi efsune de düz yatıyordu o da hamile ama. dediğim gibi bunların kesin doğrusu yok galiba ama senin dediğin pozisyon rahimi daha serbest bırakır beli dümdüz sanırım ...
bir daha ki sefere :))))

Baharım şükür hamilesin ama bilesin ki transfer sonrası ayaklar dizden kırık kendine doğru çekik vaziyette yatılır, böyle yatman istenir. Sen sanırım uzatıp kaldırmışsın.. Ayaklar kesinlikle uzatılmıyor, sıkıldığında hareket ettirebilirsiniz.. Transfer olacak arkadaşlara yanlış bilgi vermeyelim diye yazıyorum.. Zaten doktorunuz nasıl yatacağınızı söyler.. Daha transfer masasında iken bacaklar bacaklar yavaşça bükülüyor ve böyle yatacaksınız deniyor..

fbli canım ben yaptığımı yazdım ama şuda var; transferden sonra yan sedyeye geçiyorsunya ben sedye üstüne geçince ordan hocaya sordum nasıl yatayım diye,ben hemen bacaklarımı senin tarif etdiğin şekilde yapmıştım,Firdevs hoca eliyle hafifçe dizkapağıma dokunup bacaklarını uzat rahat ol dedi:))yani bacaklarını dizine kadar kıvır öyle uzan demedi,bana bu yatağı kaldırma olayını yani bunu ordaki bi arkadaş dedi,hastabakıcıya rica et böyle uzan diye...ama doğrumu değilmi bilmiyorum...oda hamile şuan...ve belinin altına yastık koyan bayanda Hindistanlıydı ve oda 9 aylık oğluyla gelmişti;ogluda Firdevs hoca sayesinde doğmuş,2.ciyi deniyorlardı...bide arkadaşım belim çok ağrıdığında ayaklarımı dizkapağımdan kıvırıp ara ara öylede uzanıyorum;bilgilerimi,duyduklarımı paylaştımm:16::16:

selam Tutku, ben 42 yasindayim, 43 e gircem. evet firdevs hanimda yaptirdim, cogu zaman irem hanimla herseyi görüstük telefonda. ön görüsmeye kibrisa gitmedim, yani sadece direk transfere gittik yaklasik 10 gün falan kaldik biz. birazda tatil amaci olsun diye. donör in cikmasi yaklasik 2 ay sürdü, bize sonra bilgileri verdiler, yasi, sac rengi, meslegi, kan grubu, anne-baba durumlari vs vs. sonra iste basladik tedaviye, adetimin sanirim 10. günü kibrsida olmustuk. 4 tane a kalite blasto transfer edilmisti. 2 si tuttu allaha sükür ve iyi gelisiyorlar bebekler. ama tekrar denemis olsam 3 tane blasto dan fazla almam. cünkü genc donörlerde gercekten hepsinin de tutma sansi var yani. ki cogu gebelik de cok riskli , hem bebekler hemde anne icin.
sen ilk kez mi deniyceksin donasyon? biraz bahset istersen.

Merhaba,

Bende 44 yaşındayım.15 yaşında 1 kızım var.Şubat.2013 de kalp atışı durduğu için kürtaj oldum.Tüp bebek hiç denemedim.Tekrar olur üzülürüm diye.Direkt donasyonu düşünmüştüm.İrem hanımla konuştuk.Hep tüp bebek hem donasyon ikisini aynı anda deneyebiliriz dedi.Ben salı günü randevu aldım.Ankara'da Recai Babuçcu ile görüşeceğim.Belki tüp bebeği türkiyede deneyebilirim.Bir kez denemekte fayda olduğu kanaatına vardım.Aslında kafamda çok karışık.Ama donasyon olursada Firdevs hanım yada HİT diye düşünüyorum.Sevgilerimle,

Baharım şükür hamilesin ama bilesin ki transfer sonrası ayaklar dizden kırık kendine doğru çekik vaziyette yatılır, böyle yatman istenir. Sen sanırım uzatıp kaldırmışsın.. Ayaklar kesinlikle uzatılmıyor, sıkıldığında hareket ettirebilirsiniz.. Transfer olacak arkadaşlara yanlış bilgi vermeyelim diye yazıyorum.. Zaten doktorunuz nasıl yatacağınızı söyler.. Daha transfer masasında iken bacaklar bacaklar yavaşça bükülüyor ve böyle yatacaksınız deniyor..

ben bunu ilk kez duyuyorum sanirim kacirmisim bende ayaklarimi uzatip yattim kimse aksini söylemedi 2 denem ve hala bilmedigimiz ne cok sey var ilk adetimle histeroskopi yaptiracagim rahim icinde tutunmayi engelleyen birseymi var diye dusunuyorum troid kontrl altindaydi ne bilim belkide kendimi avutuyorum ama umut dünyasi negatifi alinca ondanmi bundanmi kendimi irdeliyorum sevgiyle kalin

Şu geçen yıllarda ailemden çok çocuksuuzluğumu paylaştınız.

Hep yanımdaydınız.. Karar veremedğimde sorguladımda üzüldüğümde hep el verdiniz...

Seçtiğimiz yola inanmak için çaba harcadık hep beraber Korkulara karşı birlikte direndik..

Şimdi benim için bu kadar sevinenleri üzmek istemiyorum ama hafif ağrım ve kanama var . Şimdilik bekleyeceğiz dedi doktor. Durum çok iyi değil. Herşeye hazırlıklı olun dedi..

Giremiyorum çünkü iyi değilim ve nefes almak bile bulantı nedenim;((

Psikolojimde yerlerde kaderden kaçılmıyor..

Aryadicle çok sevindim ikizler yolda allah devamına erdirsin!!!

arkadaşım allah yardımcın olsun sen benim için çok önemlisin donasyona karar vermemde senin yazıların çok etkili oldu inşallah hiç bir şey olmayacak hepimizin duası seninle

yarın 10 da transferim bana bol dua edin, bakalım embriyolar da iyidir inşallah, transferim de iyi geçer inşallah sevgiyle kalınnn.....:16:

canım benim, inşallah çok rahat geçer transferin, Allah yardımcın olsun.
gönlüne göre hayırlı evlatların olsun.
Rabbim yaptığın emeklerin karşılığını versin.
yarını dört gözle bekliyorum.
Saat 10 da dualarımız senin ile olacak,
bol dinlen,
iyi geceler,

Efsune cok gecmis olsun.umarim hersey yolunda gider. Moralini yuksek tut lutfen.

Formumuzun en güçlü annesi moral bozmak yok.sen gebe kalma ihtimalin zayıfken bile üçüz gebelik yaşadın .inanıyorum ki bebişlerde anneleri gibi savaşçı.yola devam ..kanaması olup doğum yapan bir sürü gebelerde var.bazen doktorlara takılmamak lazım.duacınız canım.

geçmiş olsun. yeni okudum. İnşallah bebeklerine birşey olmayacak. çok üzüldüm. benim bildiğim bebeklerin kalbi atıyorsa kanamada olsa gebelik devam ediyormuş çoğu zaman

yarın 10 da transferim bana bol dua edin, bakalım embriyolar da iyidir inşallah, transferim de iyi geçer inşallah sevgiyle kalınnn.....:16:

canim arkadasim,söz verdim sana unutmadim seni kesinlikle.. abdestimi aldim,duami okudum cnm.yolun acik olsun..
sabah bebislerin seninle olacak bol duani yap sende..yüce rabbim hayirli evlatlar nasip etsin insallah.
burda güzel paylasimlar dilerim.
12 gün sonrada insallah sende dansöz oynatacaksin cnm
sevgilerimde ve dualarimdasin..
sabah ola hayrola insallah..
gör üzere.

Atessn ciğim yeniden bizimle olman ve yeniden deneme formunda olman çok mutlu edici,

Ben transferimden sonra 3,5 saat yattım, Firdev hanım 2 saat hiç kıpırdamadan yat dedi... Sonra giyindim ve otelime geçtim fakat otelimi hastaneye yakın bir yerden tercih ettim, İrem ayarladı...
Otelime geçip yattım zaten yorgundum... Akşam yemeğine terasa çıktım...Aslında isterseniz odanıza getirelim dediler ben gerek yok dedim. Yemek sonrası da yattım... Sabah kahvaltımı da terasa çıkıp yaptım, sonra taksi çağırıp Doğuşa geçtim ve bir süre sonra servisle havaalanına geçtim. Evime döndüğümde hiç bir iş yapmadım, ama 24saat sırtüstü de yatmadım... Her gün dışarıçıkıp yavaş adımlarla 20dk. veya yarım saat yürüdüm( kan akışı için)... Ben normalde de çok hareketli bir insanım...Birden hareketsizlik iyi değil gibi geldi... 2 gün duş almadım, Firedvs hanım öyle dedi...Transferden itibaren her sabah 2 haşlanmış yumurta, akşam veya öğlen et yedim, ayrıca yoğurt tabii, sütü sevmiyorum... Meyveyi de eklemek lazım ve bol su...

SIRTÜSTÜ YATMAK VE TUTUNMA: Geçen yıla kadar embriyoların rahim içinde hareket ettiğini bilmiyordum... Hit ten öğrendim..
Transferlerimden birinde dedi ki, ağır iş yapma, kendini yorma ama sürekli sırtüstü yatmana gerek yok, çünkü embriyo koyduğumuz yerde durmaz, sürekli gezer yer arar uygun yeri bulduğunda tutunur tabii ki embriyo sağlıklı ise ve rahim uygunsa demişti...
Eğer yatmadığımız içinse o zaman tuvalete gittiğimizde de embrioların gitme olasılığı var... Bence çok abartmadan dinlenerek bu süreyi geçirmek önemli...Özellikle ilk birkaç gün tutunma için önemli...

Yan yatmak hamilelikte doktorların önerdiği pozisyon sakıncalı değil...
Transfer sonrası yarım saat sonra sürgüye tuvaletimi yaptım..
Transfer masasından ve kendi yatağıma geçerken elbette biraz karnım zorlandı..
Transferde eşim yoktu, tektim ve kalktığımda spor ayakkabılarımı kendim giydim ama koltuğa oturarak...

Bir de sizlerle daha önce paylaştığım vücudumu güçlendirmek adına yaptığım kür ve vitaminler bana fayda sağladı kanaatindeyim..

*** Şahsi görüşüm: Sanıyorum embriyo ile rahim arasında bir zamanlama, bir uyum var; bunu yakalamak gerekiyor...

Fbli cnm vallahi ögretmen gibi cook güzel anlatyiorsun ,bayilyiorum ,cok sabirli ..öncelikle konularda cok aydinlatici-sakinlestirici-bilincli aciklamalarin baslama-gelisme-sonuc olarak cok güzel yaziyorsu elelrine,yüregine saglik cnm.
embrionun gezdigini bende bilmyiordum bir doktroum diyordu onalrda cok zor cetin yollarda tutunacaklar sizde yardimci olun bol sivi alarak -dinlenerek diyordu..
hemen hemen ayni seyleri bende yaptim,yatis pozisyonlari -vs.
ayakkabimda ise bagcikli yada elimle giyecegim seylere dikkat ediyorum giderken..
tutugunda hamile kaldigimda gezdim-tozdum ,dolastim ,otelde yemegime kendim gittim ,hatta plaja indim ..ama deniz yasak..
evde islemimi kendim yaptim,agir is disinda eve makina tuttum ,yemek isime devam ettim ,home officdede calsitim son gazzz..
ama sonuc hamileydim..
ikincisinde dikkat ettim yattim ,yemek disinda hic is yapmadim sonuc yok ))) düstüler..
kendimde sunu gördüm stres ve olumsuz seyler hamileligi engelliyor bende bunu farkettim..ne kadar relax o kadar bebegim tutunuyor diyorum..
olumsuz hersey bana kesinlikle negatiftir...üzüntü-stres-gerginlik ve sorunlar benim tüm emegimi bosa cikariyor..
olumsuz her seyi hatainizdan cikarin sizi mutlu eden her sey ile baslayin derim.
buda benden kücük notlar sevgili arkadaslarim..
her sey gönlünüzce olsun.
sevgiler

slm senin değerin kaç çıkmıştı merak ettim
fbli canım ben yaptığımı yazdım ama şuda var; transferden sonra yan sedyeye geçiyorsunya ben sedye üstüne geçince ordan hocaya sordum nasıl yatayım diye,ben hemen bacaklarımı senin tarif etdiğin şekilde yapmıştım,Firdevs hoca eliyle hafifçe dizkapağıma dokunup bacaklarını uzat rahat ol dedi:))yani bacaklarını dizine kadar kıvır öyle uzan demedi,bana bu yatağı kaldırma olayını yani bunu ordaki bi arkadaş dedi,hastabakıcıya rica et böyle uzan diye...ama doğrumu değilmi bilmiyorum...oda hamile şuan...ve belinin altına yastık koyan bayanda Hindistanlıydı ve oda 9 aylık oğluyla gelmişti;ogluda Firdevs hoca sayesinde doğmuş,2.ciyi deniyorlardı...bide arkadaşım belim çok ağrıdığında ayaklarımı dizkapağımdan kıvırıp ara ara öylede uzanıyorum;bilgilerimi,duyduklarımı paylaştımm:16::16:

eFSUNE canım progesteran değerine bakıldı mı. belki biraz daha destek gerekiyordur. benim değer düşüktü iğne olara depot kullanmıştım.
tahnimimce tutunma kanamasıdır..
eh tabi nazlı annenin nazlı bebekleri "biz burdayız son gayret yerleşiyoruz " diye sinyal gönderiyorlar bence..
sakin ol hayatım ve sukunetle karşıla iyi düşünmeye daha fazla büyüdükleri düşünerek gayret göster.. kalbimiz seninle birlikte atıyor .

NİLLCİM progesteranın fazlasını vajen dışarı atıyor . biliyorsun ki hangi fitili kullansak içerde işini görüp daha sonra dışarı çıkar..
endişe etme tatlım normal bu yaşadığın

kasım ayındaki trasferimde, transferden sonra idrara epey sıkışmıştım ama ne sürgüye ne beze yapamadım. yarım saat kadar sonra kalkıp yavaşca wcye gitmiştim.
2 saat dinlendikten sonra araç yoktu ben çok açtım arka sokaklarda bir kebabçı bulmuştuk eşimle ayy şimdi olsa yapmam ama açlıktan gözüm dönmüştü. sonra yine doğuşa geldik araçtan yolda inip acentadan uçak biletimizi alıp 10 dakkia otele yürüyerek geldik.
ertesi gün 1 taksi 1 otobüs sonra uçak yolculuğu sonra yine taksi ile amcamlara gitmiştik. bir gece kalıp evime dönmek için bir taksi bir metrobüs (yanlış durağa gelmişiz dön başa ) bir dolmuş 6 saat otobüs bir taksi daha .. işte böyle uzun uzun yolardan geçip eve gelmiştim.

kanımca önemli olan ani hareket etmemek ve ağır kaldırmamak . hep yavaşca hareket etmeye çalışmıştım.
Fblinin dediği gibi zamanlama . ve Rabbimiz ne zaman ol derse o vakit oluyor..

BEBEK endişelerden sıyrıl tatlım o aklına gelenler olmayacak . sen abimle beni görsen aramızda saç teli kadar bile benzerlik yok..
kimin ne dediğini düşünceğinin hiç bir önemi olmamalı hayatımızda . kimse bizim ekmeğimizi suyumuzu vermiyor . al şunu derman olsun demiyor. benim kimse umurumda değil. hiç kimse hayatıma karışma ve yorum yapma hakkına sahip değil. sen ne yaşamak istiyorsan ne görmek istiyorsan içine ne siniyorsa mühim olan bu.. kendine ve yeğenlerimize cici bak he mi :)

Sevgili Efsune

kanamalar ilk 3 ayda cok normal!!! Embyro yerlesme surecinde ince damarlari zedeliyor ve kanamaya yol aciyor. Bende yaklasik 11. haftaya kadar kanama olmustu. Onemlisi progestanin dozunu yukseltmen (igne ve kapsul) ve bol bol yatman!! Ustelik sende 3. embyro vardi bir nevi bazen onlarda kanamayla birlikte gidiyor.

Anlamiyorum doktorun neden herseye hazirlikli olun dedi? Yani kanama okadar siddetli taze kanmiydi? Ki oyl olsa bile illa dusuk olmayabiliyor ! Lutfen canim bebeklerine ve basta Allaha inan ve guven. Hersey iyi olucak!!!

sabah kalkar kalkmaz ilk işim yazdıklarınızı okumak oldu. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Allah hepimizin Yar ve Yardımcısı olsun. Ben gidiyorum transfere öğleden sonra görüşmek üzere:16::nazar::nazar::49::nazar:

Efsune selam canım...bir arkadaşımda ikiz bekliyordu biri yoluna devam etmedi diğeri ediyor arkadaşımın bebeği şu an 6 ayı geçti..ikizide içeride.. hala kanaması var diğer ikizden olabilir demiş doktor birde rahim ağzına yakın aşağıda tutunmuş bebek o yüzden yapabilir demiş..hamileliği sürüyor sürekli kanaması var ama yinede sürüyor bebekde çok sağlıklı sen gönlünü ferah tut dinlenmeye bak Allah büyük bir şey olmaz..güzel haberlerini bekliyoruz canımm

Back
X