Atessn ciğim yeniden bizimle olman ve yeniden deneme formunda olman çok mutlu edici,
Ben transferimden sonra 3,5 saat yattım, Firdev hanım 2 saat hiç kıpırdamadan yat dedi... Sonra giyindim ve otelime geçtim fakat otelimi hastaneye yakın bir yerden tercih ettim, İrem ayarladı...
Otelime geçip yattım zaten yorgundum... Akşam yemeğine terasa çıktım...Aslında isterseniz odanıza getirelim dediler ben gerek yok dedim. Yemek sonrası da yattım... Sabah kahvaltımı da terasa çıkıp yaptım, sonra taksi çağırıp Doğuşa geçtim ve bir süre sonra servisle havaalanına geçtim. Evime döndüğümde hiç bir iş yapmadım, ama 24saat sırtüstü de yatmadım... Her gün dışarıçıkıp yavaş adımlarla 20dk. veya yarım saat yürüdüm( kan akışı için)... Ben normalde de çok hareketli bir insanım...Birden hareketsizlik iyi değil gibi geldi... 2 gün duş almadım, Firedvs hanım öyle dedi...Transferden itibaren her sabah 2 haşlanmış yumurta, akşam veya öğlen et yedim, ayrıca yoğurt tabii, sütü sevmiyorum... Meyveyi de eklemek lazım ve bol su...
SIRTÜSTÜ YATMAK VE TUTUNMA: Geçen yıla kadar embriyoların rahim içinde hareket ettiğini bilmiyordum... Hit ten öğrendim..
Transferlerimden birinde dedi ki, ağır iş yapma, kendini yorma ama sürekli sırtüstü yatmana gerek yok, çünkü embriyo koyduğumuz yerde durmaz, sürekli gezer yer arar uygun yeri bulduğunda tutunur tabii ki embriyo sağlıklı ise ve rahim uygunsa demişti...
Eğer yatmadığımız içinse o zaman tuvalete gittiğimizde de embrioların gitme olasılığı var... Bence çok abartmadan dinlenerek bu süreyi geçirmek önemli...Özellikle ilk birkaç gün tutunma için önemli...
Yan yatmak hamilelikte doktorların önerdiği pozisyon sakıncalı değil...
Transfer sonrası yarım saat sonra sürgüye tuvaletimi yaptım..
Transfer masasından ve kendi yatağıma geçerken elbette biraz karnım zorlandı..
Transferde eşim yoktu, tektim ve kalktığımda spor ayakkabılarımı kendim giydim ama koltuğa oturarak...
Bir de sizlerle daha önce paylaştığım vücudumu güçlendirmek adına yaptığım kür ve vitaminler bana fayda sağladı kanaatindeyim..
*** Şahsi görüşüm: Sanıyorum embriyo ile rahim arasında bir zamanlama, bir uyum var; bunu yakalamak gerekiyor...
Fbli cnm vallahi ögretmen gibi cook güzel anlatyiorsun ,bayilyiorum ,cok sabirli ..öncelikle konularda cok aydinlatici-sakinlestirici-bilincli aciklamalarin baslama-gelisme-sonuc olarak cok güzel yaziyorsu elelrine,yüregine saglik cnm.
embrionun gezdigini bende bilmyiordum bir doktroum diyordu onalrda cok zor cetin yollarda tutunacaklar sizde yardimci olun bol sivi alarak -dinlenerek diyordu..
hemen hemen ayni seyleri bende yaptim,yatis pozisyonlari -vs.
ayakkabimda ise bagcikli yada elimle giyecegim seylere dikkat ediyorum giderken..
tutugunda hamile kaldigimda gezdim-tozdum ,dolastim ,otelde yemegime kendim gittim ,hatta plaja indim ..ama deniz yasak..
evde islemimi kendim yaptim,agir is disinda eve makina tuttum ,yemek isime devam ettim ,home officdede calsitim son gazzz..
ama sonuc hamileydim..
ikincisinde dikkat ettim yattim ,yemek disinda hic is yapmadim sonuc yok ))) düstüler..
kendimde sunu gördüm stres ve olumsuz seyler hamileligi engelliyor bende bunu farkettim..ne kadar relax o kadar bebegim tutunuyor diyorum..
olumsuz hersey bana kesinlikle negatiftir...üzüntü-stres-gerginlik ve sorunlar benim tüm emegimi bosa cikariyor..
olumsuz her seyi hatainizdan cikarin sizi mutlu eden her sey ile baslayin derim.
buda benden kücük notlar sevgili arkadaslarim..
her sey gönlünüzce olsun.
sevgiler