merhaba canım,
bebeklerin ve senin iyi olmana çok sevindim.umarım bu şekilde devam eder,sorunsuz bir hamilelik yaşarsın.
ben ağustos ayında yolcuyum sanırım ortaları gibi orada olacağım,
yasmine başladım.
ilaçlarımı almaya başladım. biraz maliyetli oluyor ama girdik bu yola pes etmek yok,lucrin depota 250 tl verdik diğer ilaçlar için ekstramızın kesilmesini bekliyorum.eşim ben den hevesli,dilerim Allahtan isteyen herkesin çocuğu olsun.
Kollarımız boş kalmasın,
canım yumurta donasyonunda batum da fiyat ne kadar canım,güvenilirler mi gidip gördünmü canım,hangi merkezi düşünüyorsun?bilgi verirmisin?doğuşta kime gittin canım,doktorun negatif sonucu neye bağladı,yani sebep ne olabilir dedi?
hazırlık aşamasını kendi doktorları takip etti.o doktoruda araştırdık tedaviye başlamadn önce.iyi dediler.hazırlık aşamasında herhangi bir sıkıntımız olmadı ilaçları ve igneleri düzgün şekilde kullandım.yanlız kıbrıstaki tedaviye çok dahil olamadık.herşey oldu bittiye geldi .mesala doktorumuzla ilk kez yumurta toplandıktan sonra görüşebildik.donor seçiminde eşimin fiziksel özelliklerini aldılar sonrada uygun dönörü bulduk dediler biz seçemedik..transferden önce embiryolara pgt yapıldı sağlıkları alındı dendi.% 95 sansınız var dediler ama sonra sonuç negatif çıktı( transferden sonra 2 saat dinlenirsiniz öyle merkezden ayrılırsınız dediler 1 saat sonra odaya hemsireler gelip taburcusunuz dedi.merkezin bir çok hastası vardı biz ordayken sanki fabrika (veya ticaret hane de denilebilir) gibi çalışıyolardı boş olan odalara transferleri yapılmış yeni hastalar geliyordu.....
merhabalar arkadaşlar 2yıllık evliyim geçen sene eşimin azospermi oldugunu öğrendik başarısız bir tese ve tüp bebek tedavimiz oldu.Basarısız olunca kıbrısta doğuş tüp bebek te sperm donasyonu yaptırdık 3 embiriyo transfer edildi fakat sonuç yine negatif olduŞimdi ağustos ayında tekrar denemek istiyoruz.ama kafamız karşık doğuş tüp bebekten pek fazla memnun kalmadık.Tedavi boyunca çok az konuda bilgilendirildik herşey oldu bittiye getirildi.Daha sonra duyduk ki Halil ibrahim tekin diye bir doktordan bahsediyolar sizlerin bu konudaki tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacımız var yardımcı olursanız çok seviniriz.
canım ben de doğuşta Firdevs hanıma yumurta donasyonu yaptırdım genel olarak daktorumdan memnun kaldım ama donör hakkında bize de hiçbir bilği vermediler işte üniversite öğrencisi 23 yaşında o kadar yani ben bu donör konusunda tatmin olmadım benim değerim düşükte olsa 2-3 kez güzel katlandı ama sonra düştü burdaki doktorum da yumurta kalitesizliğinden de olabilir dedi pgt yaptır diyor
canım haklısın,tamamen ticari düşünüyorlar gibi,ben dün tüp bebek merkezinde beni berk beye yönlendiren dr umla konuştum,biliyorsun ben de iki aylık düşük yapmıştım,bütün gebelikler bir mucize diyor,normal gebeliklerde de aslında %45 kayıp oluyormuş yani 2.ayda normal doğal yoldan başlayan gebeliklerin de %45 i kaybediliyormuş ve bizim kayıplar da bu nedenleymiş yani sadece şans faktörü dedi?!!?..
Canım aslında tam zamanı. Bu haftalarda bebeklerinin ciğer gelişimi hızlanıyor.
Doktorlar bunların ne kadar özel bebekler olduğunun farkında değil. Çoook uzaklardan geliyorlar. Çok kıymetliler.
Bak bana buradaki çoğu doktor clexanı bırak demişti. Hatta kan değerlerim alt üst olduğunda hematolog da bırak dedi. Zaten bu ilaç 2-3 düşükten sonra verilir sadece test sonucuna göre verilmez dedi.
Firdevs hanıma söyledim. Ne yani düşük yapmanı mı bekleyecekmişiz demişti. Sonuçta böyle bir risk sende var ve önlem almamız gerekiyor demişti. Ne kadar doğru. Ama firdevs hanım bu bebeklerin ne kadar özel olduğunu biliyor. Diğerleri bilmediği için normal prosedürü uyguluyorlar.
Sende de erken doğum riski var. O yüzden önlemini al canım.
bende daha önce berk beyde denemiştim bu sefer değiştiteyim dedim ve tüp bebek merkezim bu sefer halil ibrahim tekinden bahsetti,benim de kafam karıştı,verda veya firdevsi düşünüyordum bir seçenek daha çıktı
pardon yanlış yazmışım mehmet emin kaptanı önerdi dr um ama ben onu hiç duymadım hiç kimse gitti mi bilmiyorum,dr un dedğine göre denktaş ın dr u imiş ve çok iyiymiş ama denktaş erkek:))
canım ben de doğuşta Firdevs hanıma yumurta donasyonu yaptırdım genel olarak daktorumdan memnun kaldım ama donör hakkında bize de hiçbir bilği vermediler işte üniversite öğrencisi 23 yaşında o kadar yani ben bu donör konusunda tatmin olmadım benim değerim düşükte olsa 2-3 kez güzel katlandı ama sonra düştü burdaki doktorum da yumurta kalitesizliğinden de olabilir dedi pgt yaptır diyor.artı aynı şekilde bize de transfer sonrası Firdevs hanım 2 saat hiç kalkma dedi,ama 1saat 20 dakika sonra hemşireler kapıya dayandı servis gidiyor diye,ben de daha 2 saat olmadı dedim oldu oldu dediler,ben de bir sonraki servisle gitmek istiyorum dedim ,bir sonraki servis 7-8 de var o saate çok var dediler,ben de birden ayağa kaljınca tansiyonum düştü kötü oldum sonra yat kalkma dediler 2 saat sonra servis vardı onunla otele bıraktılar,şöför ben sürekli oteller klinik arasında durmadan gidip geliyorum dedi.ben de bu durumu hiç unutamıyorum resmen transfer sonrası işim bitti başlarından savdılar.
ben de dün muaynede dr a pıhtılaşma problemimden dolayı önlem alalım bu sefer dedim ama aspirin ve clexanın daha tehlikeli olduğunu,gebelerde kullanımının önerilmediğni bilakis yanlış sonuçlarla karşılabileceğini söyledi,eşim de eczacı haklı dedi tabiiki hemen( iyi de kapı gibi test sonucum var iki doğal bir de donasyon hamileliği sonucu 3 düşük var kime inanıcaz kim haklı kim daha bilgili,allahım tam kararımı verip başlıyordum tedaviye,aspirin ve folik asit içmeye başladım hop gene geri adım attım,bir kıbrıs bir buradaki dr lar işin içine girince galiba işle karman cuman oluyor
ne güzel senin yazıların elayı anlatman bizim yüzümüzde tebessüm oluşturuyor....
sağlıkla büyüsün inşallah...ba ba ba ba demeye başlasın:))
ben iyiyim.....
ilk anda hissettiklerim geçti....
sorular bitti kafamda.... cevaplarını bulmadım ama artık sorgulamıyorum.... çünkü bu işlerde matematik yok....herkesin doğrusu herkesin süreci başka.....
ben tekrar gitmeye hazır değilim... nedense henüz içimde o umut yeşermedi inanç oluşmadı.....iç sesim evet şimdi dediği zaman gideceğim ama kime gideceğim onu bile bilmiyorum şu an..... o da sanırım oluşacak kafamda zamanı gelince....
şimdilik okuyorum çoğunlukla burada herşeyi ama hiç bişey yapmıyorum ne kür ne ilaç hiç bişey .....
bakalım sanırım zamanı gelecek.....
sevgiler.....
herkese yaş 23 işte öğrenci yazmaları doğru bilğileri değil mi diye kafama takıldı,yoksadiğer dış özellikleri değil.burdaki doktorumda yumurta kalitesizliğinden de olabilir deyince kafam karıştı,yani daha yaşlı birisinin yumurtalarıydı da bize 23 yaşında mı dediler sadece verdikleri bilğilerin doğruluğundan şüpheliyim.selam canim transferden sonra sana öyle yapmalari gercekten güzel degil..normalde hep iki saate yakin kalinabiliniyordu odada. bizde nerdeyse 1.5 saat kalmistik sanirim hatirladigima göre.
ama donöre gelince; cogu merkezler hic birsey söylemiyor, önceden senin kan grubun, sac rengin, göz rengin zaten onlarda. iste burasi biraz "karanlik" tarafi mi nasil desem donasyonda..güvenmekten baska tabii caremiz kalmiyor....sen mesela donör hakkinda daha ne bilmek isterdin, bilsen de ney fark edicekti..bize pdf dokuman yolladilar, donörun yasi, egitim seviysei, annesi babasi, kardesleri, göz rengi, herhangi gibi önemli genetik hastaliklari varmi-yokmus vs. bunlar yaziyordu..ee hadi gelde ya hepsine inan yada inanma........yani insan bir nevi mecbur kaliyor inanmaya............bildigim mesela berk beyin merkezinde hemen hemen hic bir bilgi verilmiyor, yasindan ve göz, sac renginden haric......
ilk basta bende cok bilmek istemistim. sonra burdaki arkadaslar bana da cok dediler, hic karistirma, güven, kendini akisa birak, bilsen ne olucak diye.................
canım ben de doğuşta Firdevs hanıma yumurta donasyonu yaptırdım genel olarak daktorumdan memnun kaldım ama donör hakkında bize de hiçbir bilği vermediler işte üniversite öğrencisi 23 yaşında o kadar yani ben bu donör konusunda tatmin olmadım benim değerim düşükte olsa 2-3 kez güzel katlandı ama sonra düştü burdaki doktorum da yumurta kalitesizliğinden de olabilir dedi pgt yaptır diyor
canım haklısın,tamamen ticari düşünüyorlar gibi,ben dün tüp bebek merkezinde beni berk beye yönlendiren dr umla konuştum,biliyorsun ben de iki aylık düşük yapmıştım,bütün gebelikler bir mucize diyor,normal gebeliklerde de aslında %45 kayıp oluyormuş yani 2.ayda normal doğal yoldan başlayan gebeliklerin de %45 i kaybediliyormuş ve bizim kayıplar da bu nedenleymiş yani sadece şans faktörü dedi?!!?..
canım çok geçmiş osun.senin düşüklerin sebebi için doktorlar ne diyorlar,yani sadece şans mı?.test olarak hangilerini yaptırıyorsun.histeroskopi çektirdin mi?rahim filmi çektirmiştim şimdi düşükten sonra yeniletmem gerekir mi?canım Allah ım bu kez bizim de yüzümüzü güldürsün canım,Allah yardımcımız olsun.
herkese yaş 23 işte öğrenci yazmaları doğru bilğileri değil mi diye kafama takıldı,yoksadiğer dış özellikleri değil.burdaki doktorumda yumurta kalitesizliğinden de olabilir deyince kafam karıştı,yani daha yaşlı birisinin yumurtalarıydı da bize 23 yaşında mı dediler sadece verdikleri bilğilerin doğruluğundan şüpheliyim.
Firdevs hanımda yaptıran arkadaşlar msn adresini bilen varsa verebilirmi firdevs hanımı aradım 2-3gün önce bana dönmedi bende irem hanımı aradım oda saç göz rengi kan gurubu foto vs gönderebilirsin dedi ama bi adres vermedi benimde aklıma sormak gelmedi bana tekrar döneceğini söyledi ama dönmedi herhalde çok yoğunlar.onda yaptıranlar verirse sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?