Helun-Umudum-Rosedalı-Aspum; canım arkadaşlarım destek yazılarınız ve güzel dilekleriniz için çoooooook teşekkür ederim.

Burada büyük bir aileyiz. ailem dahil hiç kimseye bazı şeyleri anlatamazken sizlerle herşeyi paylaşmak ne güzel. Dün doktora unv hastanesi gittim. sekreter kız neden geldiğimizi sorduğunda gururla hamilelik için kontrol dedim. Çocuk soranlara yok demekten usanmıştım. Bayramda Memlekette kimseden kaçmadım ilk defa. (Kızlar aklınıza bişey gelmesin, ben övünmek için yazmadım bunları,övünmeyi hiç sevmem... yola çıkacak veya karar veremeyen, arkadaşlarımıza bi nebze destek olabilirim belki diye yazdım) toplum baskısı çok üzerimizde. (Allah sizede versin---Size hep dua ediyorum---Üzülmeyin--- Yaşınız müsait daha sözlerinde fazlasıyla usanmıştık. Eşimin yanından ayrılmıyordum kadınlar bana soru sormasın kenarda yalnızken diye. &#61514)))) Zaman herşeye çare. Heryönden tam bitttim derken bebişlerimle yeniden sarıldım hayata 4 elle. Vazgeçmeyeceğiz kızlar.

Yeni Annelerimiz; sağlıklıca büyütün bebeklerinizi….

Hamilelerimiz; bebeklerimizi sağlıklıca, hayırlısıyla, gününde dünyaya getirelim inşallah.

Yeni yola çıkacak arkadaşlarımız; Allah'ın ıznıyle inşallah bebeklerinizi alıp dönersiniz. (HEPSİNE AMİNNNN)

Selam arkadaşım,hayırlısıyla atlatmana çok sevindim.Tüp bebek tedavisi sonucu üçüzlerimle var ve 9.haftamın sonundayım.yani yarın tam 10.haftam olacak.refüksiyon yAptıracağım.o yüzden de bu topiği ve sizleri bir süredir takip ediyorum.Senden de güzel haberleri alınca ohhh dedim.breezeye çok sordum ama sanada sormak istiyorum.İstanbuldamısın hangi merkeze ve doktorda oldu işlemin.Nekadar ücret ödedin.yanıtlarsan çok ama çok sevinirim.İki haftam kaldı henüz randevu alamadım.Allah hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin.kimseyi evlatsız bırakmasın Rabbim....

Lalita canım, dondurulmuşların fiyatıyla hiç ilgilenmedim. İnşallah ihtiyacımda kalmaz canım. Kalan embriyoları hiç kişiye sormadan zorunlu iki yıl süreyle ücretsiz , eğer kişi daha fazla yıl isterse de bu sefer ücretli donduruyorlarmış. Sanırım toplamda 8-10 yıl dondurulabiliyor.

Biraz kendi içimde umutsuzluğa kapıldım gibi bu gece çok az uyudum. Sürekli uyanıp durdum. ( sanki belirtilerim azaldı gibi...) ama yarın benim için büyük gün. İnşallah canım.....

Senin yolculuğun ne zamandı canım?

kızlar beni unuttunuz mu?? uzun zaman oldu giremiyorum foruma..birsonraki denemenin parasını denkliyebilmek için eşimde bende aralıksız çalışıyoruz..fazla mesai mi derisiniz,nöbet mi dersiniz..durmuyoruz..tatil,bayram yapamadık zaten çalışmakdan...neyseki parayı tamamladık gibi..hayırlısı artık..

geriye dönük okumaya çalıştım..
bebek..gözün aydın..Allah anneli babalı büyütsün
sıradaki doğumlar efsune,fb'li..sanırım sizlerde (atladığım varmı bilmiyorum)..herşey yolunda gider inşallah..
breeze,minasera,tress,rosedali,bilginisa...tebrik ederim...hayırlısıyla kucağınıza almakda nasip olur inşallah..
larax,atessn,waltrakburg..sizlerden ne haber..yolculuk ne zaman??

bende bugün yasmine başladım..ilacın 18.günü lucrin vurulacam..kısmet..
eşimde sperm dna fragmantasyonu çıktı..sürecimiz zor...farkındayız...yapacak pek birşey yokmuş zaten..

ikinizde ilk denemenizde düşük yapmışdınız diye hatırlıyorum...hazırlık sürecinde neler yaptınız diğerinden farklı olarak...bizlere ne öneririsiniz..
mesela pgt yaptırdınız mı??bu pgt de embriyonun özelliğini bozuyormuş..yaptırmamak mı daha iyi acaba..

Tüm detayli aciklama sevindim sagol arkadasim.

Yasal olaraka klinik hakkinda kötü seyler yazmak yasak .Özelden sana detayini yazacagim paylasiriz.
Allahim her sey gönlünce olsun .tamamina erdirsin ..
görüsmek üzere.
Özelden bilgilerimi yazacagim.
sevgiler.

foruma yazmaya başalayınca özlediğimi fark ettim..tek konuşabildiğim yer burası..kaderdaşlarımla olmak..böyle bir yerin olduğunu farketmiş olmak ..
hepiniz iyiki varsınız...

Adinizi tek tek yazmadim tüm yeni kayit olan forma gelen anneler hosgeldiniz.
Her sey gönlünüzce olsun ,bol sanslar.
görüsmek üzere.

Amim cnm güzel dileklerin için. ben istanbulda değilim. özelden mesaj atıyorum ayrıntılı yazıyorum. hayırlı olsun hamileliğin.

Arkadaşlar sağolsun ilk kez Helundan duymuştum.E2 sonucu 50 yi geçer ise tedaviye başlanmıyor diye.

Benim de canım sıkıldı bu konuya adet olmadan 11 gün önce ben de E2:51.74 çıkmış.Adetin 2. yada 3.günü bu değer düşer mi?bilginiz var mı?

canım çok geçmiş olsun bizde seni merak etmiştik,çok şükür en zorunu da atlatmışsın.kendine ve bebişlerine iyi bak.Rabbim onları sağlıcakla kucağına almanı nasip etsin.artık bu redüksiyonu hiç düşünme sen mecbur olduğun için böyle bir şey yapmak zorundaydın canım,evlat hasretiyle yanıp tutuşan bizler başka çaremiz olsa asla düşünmeyiz ama maalesef bazen çaresiz kalıyor insan.canım seni çok iyi anlıyorum.diğer yazındada o kadar güzel yazmışsın ki ayı beni anlatıyorsun memleketime gittiğimde kadınlarla yalnız kalmak istemiyorum artık çocuk sorup durmalarından bıktım resmen.Rabbim enkısa zamanda da olmayanların yüzünü güldürsün ,Rabbim bizlerede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin,dualarını eksik etme canım...

hangi hocaya gideceksin canım?

Herkese merhaba yaklaşık iki saattir forumu okuyorum arkadaşlar sizlerle mutlu oluyorum sizlerle üzülüyorum..

Hamile haberleride müthişş..rabbim sağlıkla kucaklarına almaya nasip etsin..

Arkadaşlar kendimden bahsedeyimm..

34 yaşındayım,3 kez tüp bebek denedim ilkinde 8 haftalık düşük son ikisindede kimyasal gebelik yasadım maalesef..

Doktorum yumurtaların yaşlı olduğunu bu nedenle embriyoların tutunamadığını söyledi..

Bizde eşimle donasyona karar verdik..

Kısmetse 2 hafta sonra kıbrısa gideceğiz..halil ibrahim tekine..

Ancak şimdi kafam karıştı hit e gidenler negatif mi olmuş genelde yoksa banamı öyle geldi???

Firdevs diye birinden bahsetmişsiniz,o kim bilemedim??

Birde sevgili arkadaşlarım benim durumumda olan varmı,yaşıma göre rezervim azmış..

Benim durumumda olupta donasyonla hamile kalan varmı???

çok soru sordum ama haber bekliyorum..sevgiler,saygılar...

Burada çoğu arkadaşımız senin durumunda.yani defalarca tüp bebek denemiş başarısız olmuşlar.yada benim gibi tüp bebek bile deneyemeyenlerimiz var.yani erken menepozz..firdevs hanım doğuş klinikte bu forumdakilerin çoğu firdevs hanıma gittik.halil beyde bence çok başarılı bir doktor.halil beye gidenlerinde bir sayfası var.orayıda okuyabilirsin.

Sizler ile de paylaşayım faydası olur.

Bu makaleye göre sorumun cevabı daha önceki sikluslardan kalan bir kist nedeni ile
bu sonuç çıkabiliyormuş.

Östradiol (E2) ölçümü

Başlangıçta östradiolün (E2) over rezervini değerlendirmede FSH ya da LH’a göre
daha spesifik bir marker olduğu düşünülmekte idi. Maalesef takip eden araştırmalarda E2 ile
fertilite tedavisine cevap arasındaki ilişkinin zayıf olduğu gösterildi. IVF hastalarında siklusun
3.günü E2 ölçümü değerlendirmesinde E2 ile tedavi sonuçları arasındaki ilişki net değildi
[22].
Tedavi öncesi GnRH süpresyonu uygulanmayan IVF popülasyonunda, 3.gün E2 ve FSH
değerleri reprodüktif sonuçlar ile karşılaştırıldığında, FSH değeri 20 mIU/ml altında olsa bile
3. gün E2 değeri 75 pg/ml’in üstünde ise gebelik oluşmadığı gözlemlenmiştir [33]. Benzer
16
şekilde, 38-42 yaşlarındaki IVF olgularını kapsayan bir çalışmayla E2’nin 80pg/ml’ den daha
az olan ve normal FSH değerlerine sahip olgularda daha iyi gebelik oranları tespit edildiği
rapor edildi [34]. Bu çalışmalardan elde edilen verilerle E2 ve FSH’ın beraberce
değerlendirilmesi ile over rezervinin değerlendirilmesinde, FSH ve LH’ın tek ölçümlerinde
daha iyi bir belirteç olduğu saptanmıştır.. Normal FSH düzeyi ile kombine düşük 3. gün E2
düzeyleri artmış stimülasyon cevabı, yüksek gebelik oranı [35], ve azalmış siklus iptal
oranları [36] ile ilişkilidir. İlginç olarak, bir gün erken ( 2.gün) E2 ölçümlerinin over cevabını
tahmin etmede değerli bir parametre değildir [37]. Menstrüel siklusun başlangıcındaki yüksek
E2 seviyeleri foliküler gelişimin ileri evresindeki uygunsuzluğu gösterir. Bu yaşlı overler veya
bir önceki siklustan kalma bir kist nedeniyle olabilir. Folikül kistleri tedavi siklusundaki
yumurtalar ile etkileşip fertilite tedavisinde zayıf yanıta neden olabilir.

Mesajın için teşekkür ederim arkadaşım..Biz önümüzdeki hafta için randevumuzu bu gün alacağız..doktorumuza karar verdik.inşLlah hayırlı olur.Hepimiz sağlıklı evlatlarımızı kucağımız alırız.meşakkatli bir yolculuk anne olmak.Allah isteyen tüm kadınlara tez zamanda
Tattırsın inşallah...

günaydın, kızlar
haftanız güzel geçsin,
ben çarşamba doktora gideceğim, bakalım kalp atışını görebilecekmiyim,
biliyorum henüz çok erken ama, son reglinin ilk tarihi 23 temmuz, 4 hafta 6 günlük bebek-bebeklerimiz,
hayırlısı Allah tan diyorum,halen rüya da gibiyim,tam olarak hamileliği kavramış değilim,
şuan sadece arada sağ kasığımda belirtiler oluyor,eşim sağ da kesin yaramaz bir kız çocuk var diyor,
sol kasığım arada canı isterse beni rahatsız ediyor,( o da eşime göre uslu bir erkek miş)
sağlıklı olsunlar da ve de 9 ay boyunca Allahım vücuduma taşıma gücü versin,
kızlar bir de sürekli esniyorum, uyku belirtisi yok,neredeyse işyerinde ağzım hiç kapanmıyor, gözlerimden yaş bilen geliyor,
onun dışında ben iyiyim ya sizler nasılsınız bahsetsenize,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…