Evet canım iş için geldik.. Tabii ki kızmıyorum..Sorma sebebim daha önce forumda bu tip bilgiye ulaşmıştım tesadüfen, bu yüzden sorulabilir gibi geldi...sen zaten forum kuralı dışında özel nedenle vermek istemiyorsun saygı duymak gerekir... Zaten en iyi tüp bebek merkezi demen benim için yeterli oldu çünkü izmir çok büyük değil...
Sigarayı bırakma kararın çok yerinde...ne kadar erken bırakırsan o kadar iyi. Ayrıca eşin sigara içiyorsa kesinlikle en az 3 -4 ay öncesinden bırakmalı. Çünkü sigaranın spermler üzerinde çok olumsuz etkisi var. Eşinin sperm kalitesi veya morfolojisi nasıl? Çünkü yumurta donasyonu yaptırsan bile gebelik oluşması ve sağlıkla devam etmesi için sperm kalitesi de çok önemli. Mesela döllenmenin 3. gününden sonra gelişimi duran veya yavaşlayan embriyolardan büyük ölçüde sperm sorumlu... Yani eşin de şu andan itibaren önlemler alıp,kendine dikkat etmeli belki takviyeler alabilir..
Ben daha önce 3 kez denedim. Doktorum HİT idi. Aslında Kıbrısta çalışıyor,ama Türkiyede de İstanbul Alman Hastanesinde uygulama yapıyordu. Şimdi ben de donasyon düşünüyorum... Tüp bebek transferi çok kısa ve çok basit.. normal jinekolojik muayene olduğunu farzet..o kadar,anestezilik bir durum yok. İnce bir pipet içinde embriyolarını getiriyor embriyolog ve doktorun dikkatlice rahime yerleştiriyor...Sonra kliniğin durumuna göre 30 dk. veya 2 saate dinlenip sonra ağır işler yapmamak şartıyla günlük hayatına dönüyorsun.
Kilo konusuna gelince 2 ayda 6 kg. çok elbette. Ben de kilosu çok değişmeyen ve kilolu olmayan biri olarak bir kaç kilo almıştım ama dışardan pek anlaşılmadı ..50 iken 52,5 oluştum :)) Ne yazık ki bu hormon ilaçları iştah açıyor, dikkat etmelisin. Ne bileyim, mesela lifli beslenmeye çalış;bol sebze meyve, tahıl... Esmer veya kepek ekmek kullan. Yani acıktığında mideni uzun süre tok tutacak yiyeceklere yönel ve tabi ki doktorundan da bilgi al. Bir diyetisyenle görüş,ama ben insanın en iyi kendisinin vücudunu tanıdığını düşünüyorum ve irade ile ilişkili kanaatindeyim. Eğer iradeni aşan şekilde açlık duyuyorsan mutlak uzmana başvurmalısın kimbilir belki insülin direncin yüksektir mesela...Ayrıca denemeden önce d3 vitaminini mutlaka ölçtür...
Umarım sorularını yanıtlayabildim.... Sevgiyle kal...