• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Walktrayburg sagol canim..hamilelik su an en cok migde bulantili zamanlardayim..9. haftaya girdik teyzesi - darisi insallah sana!!!!
belirtiler cok kötü bu aralar, sabah ögle aksam migdem cok bulaniyor..sadece sanki meyve yiyebiliyorum..cok güzel yemekler yapiyorum, bir kasik aliyorum - devami gelmiyor :( migde bulaniyor...aksamlari bilhassa dizlerimde derman kalmiyor..benim tüm enerjimi aliyorlar yavrularim - alsinlar diyorum, yeterki orda büyüsünler, tek her gün beni yatirsinlar :)

Allahim insallah sizlerde en yakin zamanda yasarsiniz...hep dualarimda sizlerde varsiniz.........

sen nasilsin bu ara - nasil devam etmek istiyorsun - karar verdinmi?

canim zaten 12 hafta olurmus nu mide bulantilari az kaldi iyi olsunlarda bebisler..bebekcim bilmiyorum yaaa ayni mnerkezemi gideyim baska yeremi sonradan aklima geldi transfer aninda makinayi yanlis takti isiklar sondu tam transfer olacak olmadi tekrar isiklari yaktilar dr bana pardon yanlis oldu rahim agzina tam oturmadi dedi önundeki cöp kovasi kanli pecetelerle doldu sonra ikinci kez denedi transfer yapildi bilmiyorum canim kafam cok karisti ayni merkezde baska dr a yonlendirseler onuda yapmiyorlarmis...

Rahim kalınlığını Türkiye de ölçtürdüğünde doktorunla görüştüğünde zaten ne zaman gelmen gerektiğini söylüyor ben Kıbrısta rahim kalınlığına baktırdığım için erken eldim ama normalde 1 hafta yeter fakat herkese göre farklı kiminin önce eşi sperm veriyor kendisi ise transfer günü geliyor kimi de kalışı kliniğe ayarlatıyor ben kliniğe bağlı kalmak istemedim kendim geldim. Bu arada merkezde kliniğe en yakın pia bella hemen karşışındaki yoldan 150 metre ilerde falan yani bence en yakın otel orası tabii dünyaya gidecekler için.Ben uzak kalmıştım taksiyle gidip geliyordum ama merkeze yakın olanlar olursa hem canın sıkılmaz gezersin hem kontrole gidersin :)

saol cnm bilgin için bizde berk bey olursa orayı seçelim otel olarak yakın dediğin gibi daha iyi olur:D:Dpeki tm olarak nekadara mal oldu arkadaşım(otel,uçak,merkez)ona göre maddi durumu hazırladık ama eksiikse gene ayarlamaya çalışayım ona göre

Son düzenleme:
arkadaşlarrr inş.bizde bu ayın sonuna yada mart başı kıbrısta olcaz.tahliller yapıldı bugünde sperm analizi yapıldı şükür iyi hepsi paramızı hallettik dün umarım bi aksilik olmaz rabbim nasip ederse gidicez inşallah:D

sen progestoren düşükmüş demiştin ya ilk günlerde LH denilen hormona mı bakılmıştı bunu nasıl anladılar?? zaten progestoren iğnesi vermişlerdi kullanıyordun değil mi?

Atessn canim evet progesteron ve bhcg degerine bakiliyo. Progesteron 6 idi dusuk, 10 uzeri kesin olmasi gerekiyo ve sonra 20lere cikmasi gerekiyo. O yuzden progesteron depot ignesi hafta iki gun ve arti gunde 4 kez progesteron kapsuller rahimden aliyorum. Igneleri biraktim ama kapsuller hala devam

canim zaten 12 hafta olurmus nu mide bulantilari az kaldi iyi olsunlarda bebisler..bebekcim bilmiyorum yaaa ayni mnerkezemi gideyim baska yeremi sonradan aklima geldi transfer aninda makinayi yanlis takti isiklar sondu tam transfer olacak olmadi tekrar isiklari yaktilar dr bana pardon yanlis oldu rahim agzina tam oturmadi dedi önundeki cöp kovasi kanli pecetelerle doldu sonra ikinci kez denedi transfer yapildi bilmiyorum canim kafam cok karisti ayni merkezde baska dr a yonlendirseler onuda yapmiyorlarmis...

Canim ya acaba irem hanimla konusup da illa fridevs hanimi istedigini desen yapmazlarmi sence? Transferden once rahim agzimj kanamisti sende? Bunu bilmiyordum... Diger yandan kismet de varsa olurdu diye dusunuyorum canim ya. Bence ayni merkeze git,'hem seni tanjyolar hemde maddi yone de bakmak lazim simdi indirimli yapiyolardir ve sana tavsiyem 4 den fazla embyro alma!!! Ve 5. gun embyrosu blasto asamasinda al yani...

selam tenarrr . benim hikayem biraz uzun farklı konulardada anlattım ama senin için tekrar yazayım .. 6 yıllık evliyim 28 yaşındayım iki düşük yaptım 4.5 aylık ve 2 aylık. bu düşüklerde kürtaj yapıldığı için rahim içi dokusunu fazla kazımışlar . ilaçsız adet olamadım karnıma iğneler batıyor gibi ağrım oldu rahim filmi çekildi ve rahim içi yapışıklığı belirlendi. bursaya gidip art de odman develioğluna histereskopi oldum ama klinik yetersiz yapışıklığı açamadım tıp fakültesinde ikinci bir histerskopi yapcam dedi yaptı. tekrar adet göremeyince gebede kalamadım rahim filmi çektirdim. rahim içi darlık varmış bu kez prof yücel karamana istanbula gittim brüksel tüpbebekteki doktor.. rahimin kenarlarını ve tepesini histereskopiyle kesti .. ama ben tekrar adet olmuyorum ve gebede kalamadım 3 aşılama oldu rahim ağzında yara yakıldı yapışıklık tekrarlamasın diye balon yerleştirildi. spiral takıldı 2kez. ooooo daha neler yumurta takibi tonla tahliller bir dosya dolduu.. şimdi en son balıkesirden kalkıp bursa ya acıbademe tüp bebeğe başlayacağım allah izin verirse. bu hikayede mutlu sonla devam eder.. sonuç olarak rahim içi yapışıklık histereskopiyle açılıyor. 6 kez histereskopi olan kadının sonunda gebe kaldığını okumuştum bir yerde. çünkü yapışıklık tekrarlayabilen birşey. rahim içi olması gereken tabakayı endimetrium u yapmıyor bende o doku tahrip edilmiş. bu yüzden çok östrejen kullandım çok kilo aldım.

merhaba yeneresin, hani karnıma iğneler batıyo gibi ağrılarım oldu demişsin ya, tam olarak nerendeydi ağrılar ve ilk olarak ne zaman hissetmeye başladın, bir de şiddetli miydi hafif miydi? bugün benim 10. günüm alt karında sağ ve sol taraflara hafif iğne batması gibi ağrılar hissediyorum ben de :( operasyondan 5 gün sora enfeksiyon hastalıklarına muayene olmuştum kan ve idrarda enfeksiyona rastlanmadı, 7. günde de kadın doğumcu vajinal ultrasonla kontrol yaptı sıkıntı yok dedi ama benim yine de içim çok raha diil :( her kürtajdan sonra bu duyguları yaşıyorum hep bişey olmuş gibi geliyo. gerçekten yorgun hissediyorum artık :(

Canim ya acaba irem hanimla konusup da illa fridevs hanimi istedigini desen yapmazlarmi sence? Transferden once rahim agzimj kanamisti sende? Bunu bilmiyordum... Diger yandan kismet de varsa olurdu diye dusunuyorum canim ya. Bence ayni merkeze git,'hem seni tanjyolar hemde maddi yone de bakmak lazim simdi indirimli yapiyolardir ve sana tavsiyem 4 den fazla embyro alma!!! Ve 5. gun embyrosu blasto asamasinda al yani...

evet maddi olarak 1000 euro ucuz canim 3. denemeden sonrada bedava diye konusmustuk bilmiyorumki canim ben irem hnmla hic konusmadim hep tonguz beyle konusuyorum

Kızlar adetimin ilk haftası histereskopi olucam.annemin yanında memleketteyim.annem ameliyat oldu...histereskopiyi illa profa mı yaptırmak lazım.bizim bulunduğumuz yer küçük bir il.kadın doğum uzmanına yaptıracağım.ankarada yaptırmam zor gözüküyor..
Annemi yalnız bırakamıyorum..

Canım senin doğal yolla bir evladın var.anlamadığım formda rrastlayamadım senin kızın yumurta donasyonu mu sperm mi yoksa embriyo mu..birde papatyacığım sen donasyonundan önce histereskopi yaptırmış mıydın.Ben iki tane doktora gittim bir tanesi prof.diğeride kadın doğum uzmanı..
Prof.doktor başarısız denemelerde histereskopi şart dedi.rahim filmim var.diğer doktorda rahim filminde sorun yok.bence histereskopiye gerek yok dedi..iki arada kaldım..acaba rahime zararı olur mu.bu konuda deneyimli bir arkadaşımız olarak senin fikrini merak ediyorum.birde bir soru dahaaa donasyonu 3 kez mi dene miştiniz bunu bilmiyordum canım

Tressciğim

Benim 2 düşük sonrası 39 yaşında doğal yoldan bir oğlum var. Sonra kardeş istedik olmadı zaten arada mesafe de vardı. 3 tane tüp denememiz var ama amerkan memorial ve bir de uyduruk br yerde ( drum çok iyi idi ama ) Olmadı. Çok üzüldüm zaten adamı çok zor ikna etmiştim. O zamanlar 43 yaşındaydım ve ilk tüp sonrası morfolojinin kötü olduğunu öğrendik kimbilir ilk 2 düşük o yüzdendi bilemiyorum. Sonrasındaoğlan 8 yaşına gelince yeter artık dedim eşim ikna olmadı Embriyo aldık. İlk denememde 45 yaşında hamiş kaldım şükür. Rahim filmi de teferruat Tressciğim Çok az kişide filmin sonucu bir şeyler tespit ediliyor % 80 rahimler normal arkadaşım uğraşma Sadece belki Aymoşun operasyonunu yaptırabilirsin. Rahim çizdirme işlemini

teşekkür ederim papatyacım.bende ikincide hüsrana uğramaktan korktuğum için galiba ne yapıcağımı şaştım.zaten donasyona parayı zor toparladım.histereskopiyede 2000 tl istiyor prof.şaştım herşey dünya para olmuş arkadaşım ya bu işe giren bir pişman girmeyen bin pişman.peki rahimi transferden öncemi yoksa transfer anında mı çiziyorlar..

Kızlar adetimin ilk haftası histereskopi olucam.annemin yanında memleketteyim.annem ameliyat oldu...histereskopiyi illa profa mı yaptırmak lazım.bizim bulunduğumuz yer küçük bir il.kadın doğum uzmanına yaptıracağım.ankarada yaptırmam zor gözüküyor..

tresscim, bence bu işte tecrübeli birine yaptırsan daha iyi olur gibi geliyor bana :( forumda rahim içi yapışıklıkla ilgili bölümde bir arkadaşın hikayesinden çok etkilenmiştim ben aşağıda ekliyorum.

selamlar pepelopen, çiğdem ve kızlar,
ben 8 yıl once normal dogumla almıslardı bebegimi ondan sonra 2 defa daha hamile kaldim ama hamilelikler devam etmedi. kurtajlardan yapisiklik oldugu soylendi. kurtajlarida proflar falan yapti. derken gorumcemin arkadasi doktor histeo yapalim dedi (ki görümcem ve kocası da kadın doğumcu). bi israr bi israr git de git dediler. ben de gittim. histeo sirasinda laparoskopiye dondu. derken laparoskopde mi histeoda mi bilemicem artik ne halt yedilerse ince bagirsagimi delmisler. en gücüme giden 3 gun sonra karin agrisi ve şişliği geçmeyince ve ben bağırıp çağırmaya başlayınca ortaya çıktı. neredeyse beni o halde taburcu edeceklerdi. sonrasında acil ameliyat ve 3 ay bağırsağım dişarda yaşadim. sonra içeriye almak icin bi daha ameliyat oldum. aradan 1 sene gecti tekrar rahim filmi cekildi ilk halinden cok daha berbat olmuş. sonra histeo oldum tüp bebek tedavisi oncesi. 2 tüp bebek ve negatif. simdi regilim cok az geliyor.yumurtalar tükeniyor. yaşım geçiyor. biktim usandım. o kadar diyeyim sana. Allah kimsenin başına vermesin.
akuya gittim güya rahimi canladırıyormuş endoyu kalınlaştıyormuş falan. ya doğru akucuyu bulamadım yada artık durumum umutsuz bilemiyorum işe yaramamış. akuya 2 ay boyunca her hafta düzenli gittim. ilk 3 hafta haftada 3 defa sonrasında haftada 2 defa. endometrium reglin 16. günü 4 mm di. her seans 100 tl. bari bir iki mm daha fazla çıkaydı. acıdım umuduma ve verdiğim paraya.
doktorlarmı çok dikkatli seçmeye çalıştım ama olan oldu. başımdan çok şey geçti. kendime sinir olsam da hala tuhaf bir şekilde içimde umut var. Allah böyle sabır veriyor belki de.

kıbrısdaki merkezler
lefkoşa; doğuş tüp bebek merkezi: şevket alptürk (klinikk şefi), verda tunçbilek(benim doktorum) firdevs uğuz,
lefkoşa: kıbrıs tüp bebek merkezi, Savaş özyiğit
girne; dünya tüp bebek, berk aygün
mağusa, mağusa yaşam hastanesi, halil ibrahim tekin (kısaca H.İ.T)

BATUM
Batum ivf

kıbrısta genelde donasyon ücreti 4500 euro..
bazı doktorlarla pazarlık yapabiliyorsunuz. fakat burdan bir doktor sizi yönlendiriyorsa oda pay alıyor pek pazarlık şansınız kalmıyor.
ayrıca 5. gün embriyosu, pgt isterseniz fiyat yükseliyor. yumurta paylaşılmasın isterseniz yine fiyat değişken ..
Coook tesekkurler Bilginisa. Bunlarin hepsine bakacagim.
Evet arkadaşlar Kıbrıs la ilgili maceralarımı anlatmaya başlıyorum şimdi sıkı durun bayılabilirsiniz veya mısır falan patlatın, içeceklerinizi hazırlayın relaks olun çünkü ya gülmekten birşeyler kaçıracaksınız veya şaşkınlıktan bayılacak ve hatta mendil gerekebilir gözleriniz yaşlarla dolacak şimdi hazır mısınz çünkü bu kadar uzun süre sustum ve izlenimler geliyor
Durugen, gercekten tam maceraymis, sen de cok tatli anlatmissin. Iyi sanslar!

Haklısın arkadaşım ama bu yazıdaki arkadaşın histereskopisini anladığım kadarıyla prof yapmış genede bu sorunları yaşamış.lime güvenicez artık bilmiyorum.
Paramızla rezil oldum dedikleri bu olsa gerek..benim doktorum normal kadın doğumcu ama bu konuda çok iyi Eli olduğunu söylüyorlar .hakkımızda hayırlısı arkadaşım

iyi geceler kızlar..

işler o kadar yoğun ki foruma ancak bu saatte girebildim..bazen çok yoruluyorum diye yakınıyorum..sonra bir hedefim olduğunu,donasyon için para biriktirdiğim aklıma geliyor..ve çalışmaya devam diyorum..

perşembe iş çıkışı hsg yaptırdım..tüplerimde açıkmış..yumurtası olmayan biri için tüpler açık olmuş kapalı olmuş ne yazar da..o da ayrı mesele.. donasyon öncesi istedikleri için yaptırdım..aradan çıkarmış oldum..

cuma günü iş yerinde ücretsiz izindeki arkadaş ziyerete geldi..pek samimi olduğum biride değil aslında.. 1 yıl önce tüp bebekle hamile kalıp doğurmuştu..şimdi kendiliğinden hamile kalmış..8 haftalık gebeymiş..ve aldırsam mı diye bana soruyor..o kadar bozuldum ki..

Canım yazı dizin bittimi o nasıl bir anlatımdır öyle Donasyon yaptırmayanın yaptırası gelir vallahii...
Başımızdan geçenleri mizahi yönünle anlatınca kendi yaşadıklarım gözümün önüne geldi.dilerim yazı dizinin sonu veeee pozitif. diye BiTER

Canım Bende bu hatta histereskopi yaptırıcam.seninde yaptırdığını gördüm.nerde ne kadara kime yaptırdın.zor bir işlem mi çok korkuyorum.inşallah benimde bir şey çıkmaz.doktorun mu önermişti.iyi çıkmasına sevindim.

Canım Bende bu hatta histereskopi yaptırıcam.seninde yaptırdığını gördüm.nerde ne kadara kime yaptırdın.zor bir işlem mi çok korkuyorum.inşallah benimde bir şey çıkmaz.doktorun mu önermişti.iyi çıkmasına sevindim.

tress ben hsg yaptırdım..yani rahim filmi..bu histereskopiden farklı bir şey.....donasyon yaparken istendiği için yaptırdım..

bana histeroskopiyi 8 haftalık gebeliğim sonlanıp kürtaj olduktan sonra kanamam devam edilince yapılmıştı..ofis histeroskopiydi sanırım..memeorialde yaptırmıştım..fiyatı bin lira civarıydı diye hatırlıyorum..ama anestezili oluyor.. ağrısız bir işlem..korkma yani..

Tress merhaba. Biraz detayli yazmak istedim sana. Benim anladigim kadariyla sen rahim filmi cektirdin. Doktorun rahim filminde bir sey yok dedi. Histeroskopiyi her ihtimale karsi yapmak istedi. Histeroskopi cok iyi ellerde yapilsa iyi olur, illa prof olmasi gerekmez belki ancak, bu isi pek bilmeyen birine gitme sakin. Cok iyi bir doktor olsun. Girip bakacak iceriye gozuyle, mikroskopla, bu kadarinda bir sey yok ama, gerek gorurse minik kesikler atacak. AYRICA Normalde rahim filminden ne olabilecegini yaklasik olarak gorurler, suphe varsa histeroskopi isterler. Durup dururken yaptirma bence. Rahim filmi, rahim sekli hakkinda bilgi verir ama goremedikleri seyler de var elbette, mesela duvarlarin saglikli olup olmadigi, cizik, olu bolge vs.
Benim tecrubem soyle: ilk rahim filmimi yurtdisinda cektirdim, hersey tamam dediler. Icime sinmedi, Turkiye'de Memorial Semra Hn.a cektirdim, dedi ki 'bu rahim kucuk, neden kucuk diye bakalim' (histeroskopi bu yuzden yapildi). Yapisiklik acildi, yanlara dogru genislesin diye ugrasildi falan. 3 ay sonra, telefon ettim, 'bana tekrar histeroskopi yapin, yapisiklik kesin gecmismi, rahim genislemismi bakin' dedim. Olmaz, histeroskopi ile yormayalim seni, once tekrar rahim filmine bakalim (3. defa) dediler. Bana da mantikli geldi. Bu sefer rahim yapisikligi yok, ancak sekil iyi degil, dar. Bu asama da diyorlar ki, T sekli tam duzelecek bir durum degil. Tek yapilabilecek sey, tup denemesinden 1 ay once tekrar histeroskopi yapalim, rahim duvarlarina dokunalim, embriyonun tutunmasini kolaylastirmaya calisalim. Yani cok minik bir sans ve sadece deneme. Benim kararim, histeroskopiyi simdi degil de, donasyona gidersem yaptirip sansi arttirmak. Zayif yumurtalar, histeroskopi yapsam da tutunmayabilirler yani.
Sonuc olarak ben diyorum ki, rahim filmin iyiyse (bir doktora daha gosterebilirsin belki) histeroskopi yaptirma. Eger yaptiracaksan mutlaka iyi yere yaptir, sagligini ortaya atma. Doktoruna guveniyorsan olur o zaman. Ama tam guvenmiyorsan, orda dur bence :) Bir de senin yumurtalarini bilmiyorum, sagliklilarmi, tek sorun rahim mi yani?
Sevgiler

Haklısın arkadaşım ama bu yazıdaki arkadaşın histereskopisini anladığım kadarıyla prof yapmış genede bu sorunları yaşamış.lime güvenicez artık bilmiyorum.
Paramızla rezil oldum dedikleri bu olsa gerek..benim doktorum normal kadın doğumcu ama bu konuda çok iyi Eli olduğunu söylüyorlar .hakkımızda hayırlısı arkadaşım

Konusunda iyi bu işi sürekli yapan bir doktorsa çok iyi. İnşallah hayırlısıyla atlatırsın, transferine de gönül rahatlığıyla gidersin arkadaşım.

Tress merhaba. Biraz detayli yazmak istedim sana. Benim anladigim kadariyla sen rahim filmi cektirdin. Doktorun rahim filminde bir sey yok dedi. Histeroskopiyi her ihtimale karsi yapmak istedi. Histeroskopi cok iyi ellerde yapilsa iyi olur, illa prof olmasi gerekmez belki ancak, bu isi pek bilmeyen birine gitme sakin. Cok iyi bir doktor olsun. Girip bakacak iceriye gozuyle, mikroskopla, bu kadarinda bir sey yok ama, gerek gorurse minik kesikler atacak. AYRICA Normalde rahim filminden ne olabilecegini yaklasik olarak gorurler, suphe varsa histeroskopi isterler. Durup dururken yaptirma bence. Rahim filmi, rahim sekli hakkinda bilgi verir ama goremedikleri seyler de var elbette, mesela duvarlarin saglikli olup olmadigi, cizik, olu bolge vs.
Benim tecrubem soyle: ilk rahim filmimi yurtdisinda cektirdim, hersey tamam dediler. Icime sinmedi, Turkiye'de Memorial Semra Hn.a cektirdim, dedi ki 'bu rahim kucuk, neden kucuk diye bakalim' (histeroskopi bu yuzden yapildi). Yapisiklik acildi, yanlara dogru genislesin diye ugrasildi falan. 3 ay sonra, telefon ettim, 'bana tekrar histeroskopi yapin, yapisiklik kesin gecmismi, rahim genislemismi bakin' dedim. Olmaz, histeroskopi ile yormayalim seni, once tekrar rahim filmine bakalim (3. defa) dediler. Bana da mantikli geldi. Bu sefer rahim yapisikligi yok, ancak sekil iyi degil, dar. Bu asama da diyorlar ki, T sekli tam duzelecek bir durum degil. Tek yapilabilecek sey, tup denemesinden 1 ay once tekrar histeroskopi yapalim, rahim duvarlarina dokunalim, embriyonun tutunmasini kolaylastirmaya calisalim. Yani cok minik bir sans ve sadece deneme. Benim kararim, histeroskopiyi simdi degil de, donasyona gidersem yaptirip sansi arttirmak. Zayif yumurtalar, histeroskopi yapsam da tutunmayabilirler yani.
Sonuc olarak ben diyorum ki, rahim filmin iyiyse (bir doktora daha gosterebilirsin belki) histeroskopi yaptirma. Eger yaptiracaksan mutlaka iyi yere yaptir, sagligini ortaya atma. Doktoruna guveniyorsan olur o zaman. Ama tam guvenmiyorsan, orda dur bence :) Bir de senin yumurtalarini bilmiyorum, sagliklilarmi, tek sorun rahim mi yani?
Sevgiler

Canım ilgin için sağol Ben erken menepozum.doktor rahim filmiyle ilgili bir terslik görmedi.ama donasyondan önce yapılması iyi olur dedi.bir ay önce yspıldığında başariyi artiriyormuş.Bende gitmeden yaptırıyım dedim.off çok zor işlermiş bunlar arkadaşım.seninde zorlu bir sürecin olmuş.sen Tekrar tüp bebek mi deniyceksin yazdıysan kaçırmış olabilirim.Allhım emeklerimizi uğraşlarımızi boşa çıkarmasın canımmmm

Back
X