15 gündür sözleşmeyi imzalayıp ispanyadaki kliniğe göndereceğiz. Bir türlü akşam gelip konuyu açmıyor bizimki. En sonunda tamam bu akşam salı akşamı dedim ve belgeleri ona çıkarttırdım.
Tv önünde koltukta Metni okurken uyuya kaldı saat 21:20 horlamasını izledim siirlenmedim. Uyandırdım. Sonra dr ramona mail ayzalım soralım şunu bunu ne olacak derken ben harala gürele yazarken uyuya kaldı. 10 dak bekledim ve sonra uynadırıp ağızınla çocuk istiyorum demen benim için anlamsız sonuçta ne yaptığın önemli. Saat24 ten önce uyumayan adamın tamda bu işte uyuyakalması ilginç değilmi dedim.
Artık davranışları hakkında farkındlaığın olmalı bundan sıkıldım ve bende bu işe sensiz devam edebilirm dedim.
Çocuk istemeyen bir adam var karşımda zaten spermi olmayarak bunu bilinçaltından gerçekleştiriyor ama ağzından çıkanları dinelsen çoooooook çocuk istiyor ama davranışları kel alaka..
Sabırım tükeniyor.
Efsune'cim merhaba. Yazdiklarin eminim senin cok canini sikmistir, nacizane fikrimi yazacagim. Erkekler genelde cocuk gibiler ve de cok komikler, hesaplarina gelmeyen ya da basa cikamadiklari islerde hafizalari siliniyor falan... Hele bazisi ancak esini cileden cikarinca harekete geciyor -ki benimki bu cinsten. Bence senin esin gercekten cocuk istiyordur da bunun dusuncesi, sindirmesi, harekete gecmesi, o yolu katetmesi cok zor. Biz aslinda o kadar guclu kadinlariz ki, ayni yukun yuzde birini bir erkegin omuzuna yukleyince, bilincalti kaciyor, kendini uyutuyor. Benim esimin savsakladigi konular canima yettigi bir defasinda, is gorusmesi gibi randevu istemistim, masa basinda giris konusmasini kisa kesip aynen is kimligimle bir giris yapmisim ki sorma. artik biraz is konusalim dedimmi direk masa basina geciyor :) bir saat calistik, olay bitti. denesene bu taktigi. optum seni.
Arkadaşlar Donasyon veya
tüp bebek denemesinden önce rahim duvarını çizdirenler; bu işlem nasıl yapılıyor.biraz bilgi verir misiniz.mesela donasyondan kaç gün önce yaptırmak gerekiyor.bu işlem histereskopi esnasındamı yapılıyor.
Tress, histeroskopi ile, ancak denemeden 1 ay once olmasini tavsiye etmisti Memorial Prof Semra Hn.
sanırım bikaç ay toparlanıcam çok uzun süren kanamam oldu. biraz iyileşmek için bekleyeceğim. daha doğrusu akışa bırakıyorum kendimi iç sesime göre ne gelirse onu yapıcam ama şu an beklemedeyimmm... hakkıma hayırlısı diye dua etmekten başka bişey yapmıyorum şu ara. aslında hayata dönmek istiyorum ama onuda yapamıyorum. bu konuyu takmaya başladığımdan beri bir buçuk senedir yani sanki herşeyim eksik....
nasıl bir duygudur bu bilmem yıllarca bununla yaşayan yıllarca uğraşan kişiler var onlarda aynı mı acaba???
ben nasıl anlatsam hislerimi.????
allaha şükürler olsun ki çok sevdiğim bir işim var.
allaha çok şükürler olsun ki çok sevdiğim bir eşim var....
allaha çok şükürler olsun ki 21 yaşında çok iyi bir ünv de okuyan harika bir kızım var...
ailem mükemmel...
eşimin ailesi mükemmel...
eşim benim şansım herşeyim mükemmel bir eş...
amaaaa ikimizin bir çocuğu yok... ve ben bunu istediğimden beri ne kitap okuyorum ne sinemaya gidiyorum ne arkadaşlarımla görüşüyorum ne işimle ilgili yeni bişiler yapıyorum ne başka hedefler koyuyorum kısaca herşey beklesin modundayım sadece heran bu foruma gireyim neler oluyor öğreneyim yeni bişey varsa onu araştırayım insanların hikayelerini dinleyeyim. yani varsa yoksa kim hamile kim negatif kim pozitif kim nereye gitmiş kim ne yapmış kimin bebeği ne kadar olmuş sadece bunların içinde olmak istiyorum. biliyorum sağlıksız

ama beni mutlu eden tek şey bu haa birde alışveriş yapmak (arada bir bebek alışverişi bile yapıyorum. ) sadece böyle mutluyum şu ara.
bir yanım zaten çok geç git hadi diyor diğer yanım bekle zamanı var az kaldı diyor... akışa bıraktım elbet su yolunu bulur modundayım ama sakinim mutluyum düşüğe rağmen tüp bebek sonuçları gibi savrulmadım. duruldum ama yorulmadım. ve en önemlisi çok umutluyum.. işte böyle saldım çayıra mevlam kayıraaaaa.....
Atessn hepimiz benzer durumdayiz herhalde. Bu konu o kadar fazla yer tutuyor ki kafamizda, aslinda enerjimizin cogunu alip goturuyor, normalde diger aktivitelere ayiracagin enerjide bitiyor. Ben mesela sevgilimi gec yasta 38'imde buldum, daha once ne evlenmek ne de cocuk yapmak istememistim, keyfim cok yerindeydi, ama bu guzel sevgiden bir de cocuk dunyaya gelmeli derken bir de gorduk ki o is o kadar kolay degilmis. Tedavilere baslamak bir sey degil, hadi negatif sonuclari da bir sekilde atlatiriz, ama bu gelgitlerin arasinda bir de hormon yuklemeleri ile psikolojiyi dogru tutmak bir kabiliyet. Once umutlu ol, iyi dusun ki vucudunu iyi etkile, olacak olacak derken, negatifi al, dibe cok, agla, uzul, surun, hoop tekrar ayaga kalk, yerlerde surunen ruhunu topla, temizle, umutla doldur, neden olmasin, bu sefer olur diye yukselt, ama bu sefer fazla yukseltme ki yere cakilman beter olmasin, daha onceki negatiflerini unutma, ama fazla da realist olma bu negatiflerin etkisinde kalma, pozitif hep pozitif ol falan derken insanin kafayi siyirmasi isten degil! Aslinda belki de bir cesit ruh terbiyesi bu bizim icin. Ben kendi adima, bu soylediklerim gibi ne dusuncelerden gectim, ciddi psikolojik egzersizler. Sonuc? Enerjimin cogu bilincaltinda bile olsa bu konuya ayrilmis durumda, dedigin cok dogru, duruldum, ama bu da degisik bir olgunluk. Cok mu ihtiyacimiz vardi boyle olgunlasmaya bilmem, ama herkesin payina bir hayat dusuyor iste. Eskiden yaptigim aktiviteler, nesem, enerjim yok, ama yine de degiserek yola devam. Eskiden cok insanla beraber olmayi, pek cok enteresan seyi deneyimlemeyi severdim, simdi neredeyse sakliyorum kendimi. Mesela eskiden kalabalik davetler, yeni yuzler, seyahatler, degisik aktiviteler... Simdi neredeyse kimseyi gormek istiyorum, bazen gercek dostlar, en sakin aktiviteler var hayatimda, zaten tatillerimiz ve paramiz tedaviye gidiyor. Ilk evlendigimde kendimizi 17-18 hissederdim, gecen sene 25'e cikmisti, bu sene sor 60 hissediyorum sanki. Rezalet! Bunu kirmak icin, inatla ugrasiyorum ama, mesela dans dersine basladim :) Bence sen de zorla biraz kendini, zevk aldigin bir seyden basla. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalim, saglam psikolojiyle cikalim bu donemden. Sevgiler.