canim o pihtilasma testini bana soylemediler ama ben burda baska arkadaslardan da duydum.
bende yeniden bir arayip sorayim.

telefonda söyledi canım ayrıyetten pırtılaşma testi yaptırabilirsin dedi.ben herşey dahil paket proğram istedim ilaçlar para tutmuyor dedi bana.yol bilmiyoz iz bilmiyoz ondan istedim paketi.ayarladıkları otel nasıl acaba bilen varmı.

bıraz once ikinci kez "hala" oldum.
Erkek kardesımın bır erkek bebegı oldu. Ve bırazdan hastaneye gıdecegım. Ama oradakı tum bakıslar emınım bak kardesı ıkıncıyı yaptı sende tık yok bakısı olacak:((
karmasık bır duygu ıcersındeyım ılk yegenım dogdugunda bekardım sorun yoktu ama sımdı 3 yıllık evlıyım ve maalesef mucadelem hala surmekte...:( ve anne olup olmayacagım ıse mechul..

sevgıler

Kardesinin bebegi hayirli olsun sanada ugur getirsin pozitif dusunelim enerjin yuksek olsun... Sakin uzulme cok guzel bir hala oldugunu dusun :)

Bende olmadi aksine 8 gunde 3 kilo vermisim :( acaba neden sende gobus oldu ki? sen yinede bol bol sabah kakltiginda oda sicakliginda en az 2 su bardaginda fazla su ic kayisi falanda ye 4-5 tane yine uzerien bol su ic yarim saat gecmeden de kahvalti yapma hem odemin gitsin hemde bagirsaklarin biraz hizli calissin hemde bobrek etrafindaki yaglanma varsa ya da basladiysa onlar sokulsun? Lavaboyada bunu yaparsan bagirsaklarin yumusayacagi icin kolay cikarsin Sekercimm :)))

Sizleri bilmem ama ben hamile olmadan şu adet öncesi göbek sendromu yaşayanlardanım. Bu şişkinliğe ne iyi gelir acaba? Alternatif tıpçılar yüzünden hangi ota saldıracağımı şaşırmış durumdayım. Kullanıp fayda gören varsa yazsın lütfen!

Kızlar bugün fena halde nezleyim evde yatarken kayınvalidem aradı ve dün gece bir rüya gördüğünü, bebeğim olacağını söyledi.. Şaşırdım doğrusu, çünkü bir şey bilmiyor...

kızlar bugün bi şok yaşadım...17 yıllık arkadaşım benim her halimi bilen,herşeyimi paylaştığım arkadaşım bugün aradı 2 aylık hamileymiş ve bebeğini düşürmüş bugün arayıp çok kötü oldugunu söyledi...:(((
2 aydır birgün olsun hamile olduğunu söylemedi,bugünde kaybedince ilk benle paylaşmışşş...
bebeğini kaybedişine üzüldüm ama ağrıma giden hamileliğini bana söylemeyişi....
demekki ben onu can dostum sanıyodum....

Arkadasim, bence arkadasina gonul koyma derim...iki aylik daha cok kucuk tabii...anliyorum arkadasini cunku bende fazla kimseye demedim...insan emin olmak icin bekliyor en azindan 12 haftayi...

Kızlar bugün fena halde nezleyim evde yatarken kayınvalidem aradı ve dün gece bir rüya gördüğünü, bebeğim olacağını söyledi.. Şaşırdım doğrusu, çünkü bir şey bilmiyor...[/QU
fbl canım kayınvaliden belkide hissetmiştir.inşallah yakında müjdeli haberi alıcaklar...

canım ilaçlar o kadar çokmu tutuyomuşş:((( ben irem hanıma tekrar bi mail atayımda ilaçları yollasın burdaki eczacıma bii sorayımmm canım sıkıldı yaa...

canım eğer yumurta donasyonu ise kesinlikle o kadar tutmuyor en azında benim yaptırdığımda o kadar tutmamıştı.ama yurt dışında nasıl onu bilemem.

nasılsın canım yeğenlerimizin cinsiyetlerini ne zaman öğreniceksinizz.bebekcim sen progesterona transferden kaç gün önce başlamıştın.birde vajinal mi kullanıyorsun yoksa iğne şeklinde mii beni bilgilendirisen sevinirim...

Canim ilaclari sigorta oduyor mu Turkiyede bilmiyorum, ben yurtdisindayim ve benim sigortam ilaclari odemiyor. Formda arkadaslardan duyduguma gore 1000-1500 tl arasi tutuyormus ilaclar..

karanfil arkadaşım yanlışın var ilaçlar kesinlikle o kadar tutmuyor.
aşamaları yazayım
transferden önce bir süre önce ; folik asit, estrofem, coraspin kullanmaya başlıyorsun trde doktorlar bunları yazıyor.
transferden 3-4 gün önce, prednol (rahim embriyoyu yabancı cisim olarak algılayıp atmasın diye ), antibiyotik, progestrean fitil yada tablet şekli.
estrofem 10 tl civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
progestrean 23.50 tl idi.
diğerleride öyle aman aman tutmuyor.
transferden sonra doktorunuzun önereceği şekilde devam ediyorsunuz. (estrofem, coraspirin,folikasit, progesteran )
. ilaç masrafını gözünüzde çok büyütmeyin. Türkiyede doktorun reçetenize yazabileceği olmadı eczaneye gidip rahatlıkla alabileceğiniz ilaçlar.

Lütfen arkadaşlar dikkatli olalım bilgi aktarırken, yanlış bilgi vermek olumsuz duruma sevkedebilir.

( benim yazdığım protokol bana ve genele uygulanan, doktorunuz size uygun ilaç önerisi yapacaktır )

nasılsın canım yeğenlerimizin cinsiyetlerini ne zaman öğreniceksinizz.bebekcim sen progesterona transferden kaç gün önce başlamıştın.birde vajinal mi kullanıyorsun yoksa iğne şeklinde mii beni bilgilendirisen sevinirim...

Sagol canim insallah haftaya carsamba belli ederler kendilerini ;) ben son gunler pek iyi gecmiyor ayaklarim simdiden cok sisti, migde yanmasi felakat, bulanti ama biraz hafifledi ama olsun sikayet yok diyorum :) progesteron vajinal progestan kapsuller var onlari kullandim gunde 3. arti donasyon oldugumuz icin kesinlikle progesteron depot igneleri var onlari da yaptirdim. Haftada iki kez. Firdevs hanim mesela 4 igne kafi demisti ama gebe kaldiktan sonra progesteron cok dusuk cikmisti ve ignelere 8. haftaya kadar devam etmistim. Kibrisdan biraz fazla o ignelerden al derim.
Kapsullere transferden bir gun once baslamistim canim.
Birde onemli nokta: tirnaklariniz cok kisa olsun!! Vajinal kullandiginizda rahimin kan dolasimi cok iyi oldugu icincok cabuk kanama olabiliyor!! Yani fark etmeden tirnak zedeliyebiliyor

aşamaları yazayım
transferden önce bir süre önce ; folik asit, estrofem, coraspin kullanmaya başlıyorsun trde doktorlar bunları yazıyor.
transferden 3-4 gün önce, prednol (rahim embriyoyu yabancı cisim olarak algılayıp atmasın diye ), antibiyotik, progestrean fitil yada tablet şekli.
transferden sonra doktorunuzun önereceği şekilde devam ediyorsunuz. (estrofem, coraspirin,folikasit, progesteran )
. ilaç masrafını gözünüzde çok büyütmeyin. Türkiyede doktorun reçetenize yazabileceği olmadı eczaneye gidip rahatlıkla alabileceğiniz ilaçlar.

Lütfen arkadaşlar dikkatli olalım bilgi aktarırken, yanlış bilgi vermek olumsuz duruma sevkedebilir.

( benim yazdığım protokol bana ve genele uygulanan, doktorunuz size uygun ilaç önerisi yapacaktır )

eline sağlık ne güzel özetlemişsin bende görünce şaşırdım fiyatları tutsun tutsunda hadi 100 tl tutsun demi ama bencede karanfil arkadaşımızın bir yanlışı var...

Sagol canim insallah haftaya carsamba belli ederler kendilerini ;) ben son gunler pek iyi gecmiyor ayaklarim simdiden cok sisti, migde yanmasi felakat, bulanti ama biraz hafifledi ama olsun sikayet yok diyorum :) progesteron vajinal progestan kapsuller var onlari kullandim gunde 3. arti donasyon oldugumuz icin kesinlikle progesteron depot igneleri var onlari da yaptirdim. Haftada iki kez. Firdevs hanim mesela 4 igne kafi demisti ama gebe kaldiktan sonra progesteron cok dusuk cikmisti ve ignelere 8. haftaya kadar devam etmistim. Kibrisdan biraz fazla o ignelerden al derim.
Kapsullere transferden bir gun once baslamistim canim.
Birde onemli nokta: tirnaklariniz cok kisa olsun!! Vajinal kullandiginizda rahimin kan dolasimi cok iyi oldugu icincok cabuk kanama olabiliyor!! Yani fark etmeden tirnak zedeliyebiliyor

progestan dediğin kapsül içinde sıvı şeklinde ucunu kırıyorsun vajinaya basınçlı veriyorsun demi canım.dünyadayken bana böyle verilmişti.iğneleri sana firdevs hanım mı önerdi yoksa exra kendin mi kullandın.bunları soruyorum canım çünkü., firdevs hanımın bana önerdiği doktorda ankarada çok iyi bir tüp bebek uzmanı bana transferden 4 gün önce progestan vajinal ilaç başlamak çok önemli mutlaka bir kaç gün önce başla dedei kafam karıştı.sizdede mi böyle oldu diye merak ettim.

canım eğer yumurta donasyonu ise kesinlikle o kadar tutmuyor en azında benim yaptırdığımda o kadar tutmamıştı.ama yurt dışında nasıl onu bilemem.

Ilaclarini kesinlikle kibrisdan veya tuerkiyeden al bolca ilk 3 aylik icin!! Bende yurtdisindayim ayni ilaclar burda 3 kat fazla (almanya). Ilaclar diger masraflafa gore cok ucuz gercekten

eline sağlık ne güzel özetlemişsin bende görünce şaşırdım fiyatları tutsun tutsunda hadi 100 tl tutsun demi ama bencede karanfil arkadaşımızın bir yanlışı var...

progestan dediğin kapsül içinde sıvı şeklinde ucunu kırıyorsun vajinaya basınçlı veriyorsun demi canım.dünyadayken bana böyle verilmişti.iğneleri sana firdevs hanım mı önerdi yoksa exra kendin mi kullandın.bunları soruyorum canım çünkü., firdevs hanımın bana önerdiği doktorda ankarada çok iyi bir tüp bebek uzmanı bana transferden 4 gün önce progestan vajinal ilaç başlamak çok önemli mutlaka bir kaç gün önce başla dedei kafam karıştı.sizdede mi böyle oldu diye merak ettim.

Evet canim beyaz kapsul ama ucu falan kirilmiyo, sen sanirim crinone jel i diyorsun . Oda progesteron ama crinone jel cok pahali, 15 tanesi sanriim 80 lira. Yani progestan kapsuller kafi!!! Sen transferden 3-4 gun once de baslayabilirsin. Onu sorun yapma kendine. Onemlisi duzenli kullanman. Igneyi firdevs hanim vermisti, ama dedigim gibi onlar 4 tane kafi dediler benim deger ama dusuk cikmisti (6) ve gebeligin ilerlemesi icin progesteron da cikmasi gerek. Firdevs hanim olsun burdaki doktorum olsun hemen igneye yine devam dedilerdi ve arti kapsullerinde dozunu firdevs hanim 3 den 4 e cikarttirmisti

aşamaları yazayım

bilginisacim ben kendi odedigim miktari yazdim antibiyotik fitil tabletler dahil toplam tum ilaclarima 1500 tl odedim hatta 1580 tuttu yuvarlak hesap yapti ama ben kibristan aldim tr de daha ucuzdur bilemem bilfigim bu ilaclarin almanyada daha pahali oldugu biliyorum cunku transfere gitmeden estrofemi 17 euro civariydi yanilmiyorsam ki nerdeyse oradaki fiatin 2 katiydi ve ben bu aldim dedigim 3 ay kullanacagim ilaclarin toplami oluyor

Arkadasim, bence arkadasina gonul koyma derim...iki aylik daha cok kucuk tabii...anliyorum arkadasini cunku bende fazla kimseye demedim...insan emin olmak icin bekliyor en azindan 12 haftayi...

canımsın.seninki farklı onca yıldan sonra bebişin olmuş tabiki şu dönemde kimseye söylememen gayet doğal.ama arkkadaşımın bu 2. çocuğu olacaktı,ve bi sorunuda yok.bide canım seni düşününce valla sakla saklayabildiğin kadar,yemin ederim benim teyzem 8 aya kadar sakladı,üstelik her hafta görüşüyoduk ve akrabalardan kimse anlamadı,kendide kilolu oldugu için onuda dahada kilo almış sanmıştık kimse anlamadı:))
bebek bebişlerinde iyi inşallah,Allahın izniyle saglıkla sıhhatle doğsunlar....

canım bu transferden önce progestan vajinal ilacın başlanması önemli demişya doktor,bakayım eger firdevs hanımdan ilaçların liste maili gelince bi dikkat edeyim transfer öncesi önermişmi,önermesse bi sorayım...birdebunuda not edeyim...kızlar ben merkez tahlilller,kullancak ilaçlar,transfer öncesi,sonrası derken not ede ede bi hal oldummm:))))

kızlar ilaçlar deyince gonal-f ya da puregon yani 12 gün boyunca kullanılacak ilaçlar 1000-1500 tutan .benim 970 tl tutmuştu.kişiye ve yaşa göre (fsh,lh,progesteronhormonları) firdevs hnm ayarlıyor dozu.transfer dönemindeki 4 iğnem ve 3 hapım 30 tl tutmuştu ,o çok tutmuyor.asıl parayı hazırlayıcı iğneler tutuyor,yanlış anlaşılmasın.tedaviye karar verince irem hanım çok güzel bir tablo hazırlayıp maiil atmıştı (puregon ,orgalutran-ovitrelle)transfer sonrası iğneler ve haplar ucuz,pahalı olanlar yumoş hazırlama aşamasında tutanlar.

Back
X