arkadaşlar öncelikle sunu belirteyimki beni yanlış anlamayın.senin tuzun kuru falanda demeyin.2 tüp denemem oldu olumsuz problem sayı ve morfoloji..ama morfolojı kotu olunca tüp te tutmuyomuş.3.denemeye ne maddi nede manevi gücüm kalmadı.ama zaman zaman yine deneyecegız inş.
.eşimle çocuk hasretinden yanıp tutuşuyoruz.artık öyle bi hale geldimki bazen gördüğüm çocukları kucagıma alıp seviyorum gezdiriyorum kızım oğlum diye hitap ediyorum 5dk.lığınada olsa kendi çocugum gibi hissediyorum öyle güzel bir duyguki sonra içim yanıyor...bazende çocuk görmek istemiyorum etrafımda.yeni doğum yapanların yanına gitmek istemiyorum.al sanada bulaşsın denılmesinden bıktım usandım.dualar güzeldir ama gözümün içine baka baka allah sizede versin sözünü duymak istemiyorum inanınki ,,gizli yapılsın.anormal bişeymiş gibi gözüme soksunlar istemiyorum çocugumun olmaması..
durumum bu..bir ilahiyatçı olarak söylemek istediğimse yumurta ve sperm donasyonunun caiz olmadıgı...yumurta baskasının yumurtası.spermde başkasının spermi.bunu dölleyip yıne bizim içimize verecekler ama özünün bizim olmaması sonucu değiştirmez..ben şuna şahit oldumki genelde bebekleri olmayan çiftler problem kimde olursa olsun birbirine aşık.bağlı olan çiftler.tabiki çocugu olanlar aşık değil demiyorum ..ama tüp denemelerine gittigimde birbirine aşkla ,umutla bakan çiftler gördüm.sevgisi gözlerinden taşan.tıpkı benim eşime olan aşkım gibi..eminin birçogunuz öylesiniz..bebekse aşklarımızın meyveleri değilmi..niçin aramıza başka meyveler sokalım.sadece rabbimize dua edelim.ben insanlardan cok bunaldım yukarıda yazdıgım gibi ama asla rabbime olan inancımı yıtirmedim.inş.bir gün olacak.hepimizin olacak.olmuyosada biz aşkımıza sımsıkı sarılıp bu gecici dünyanın keyfini çıkaracagız.belkide bu sabrımızla cenneti kazanacagız ve ahirette rabbim bize bol bol ihsan edecek inş.
oyuzden boyle donasyon işlerine lütfen girmeyelim.bu acıyı yasayan biri olarak söylüyorum yoksa karsıdan konuşmak çok kolay.hatta koruyucu aileliği bile düşünmeye başladım inanınki...dünyada herşey imtihan.bizlerin çocugu yok...bazılarının çok çocugu var ondan şikayetçi..bazılarının çocugu var babası ölmüş...bazıları okadar bakmış büyütmüş onlar buyuyunce anneyi atmiş keski doğurmaz olaydım diyolar.....anlayacagınız rabbimimiz bizim için en uygun olanını bilendir..bizler tedavi yollarına gidelim.dualar edelim.zekeriya as.ın karısının çocugu olmuyordu biliyosunuz çokta yaslanmıştı ama allah c.c.zekeriya as.ın duasını kabul etti ve onlara yahya as.evlat olarak verdi.....bu imtihan peygamberlerdede vardı onlar duaya sarıldı rabbim verdi.bizde sarılalım inş.bakalım rabbim neyler neylerse güzel eyler....
biz dua etmiyor muyuz?
hayırlısını ver Rabbim demiyor muyuz?
sen şimdi bizim inancımızın eksik yada yanlış olduğunu söyleyebilir misin?
bunu söylemeye gücün yeter mi?
tam da bu dediğin noktadaydım 5 sene önce..
büyük konuşuyordum... düşmez kalkmaz Allah...
ve biz hala dua ediyoruz sen ol dersen olur Rabbim diye..
burada herkes hamile kalamıyor sence rabbim onları daha mı çok seviyor.. bu yollla evlat nasip ettiklerini sevmiyor mu?
yoksa hamile kalamayanlar ödüllendirilenler mi daha inançlılar mı ne dersin?
kızmıyorum sana .. sorumluluk hissettin.. paylaştın
peki bana söyler misin maden de ölen insanların katillerine de aynı duyarlılıkla mesaj attın mı?
tecavüz mağduru kadınlara çocuklara duyarsız kalan insanlara suç duyurusun da bulundun mu?
Lösemi hastası çocuklar için gönüllü oldun mu?
çabalıyormusun kimsesizler için?
sokaklara terkedilen çocuklar için ne yaptın?
hangi sosyal sorumluluk projelerindesin?
haksız yere yapılanlar için de sesini çıkarıyor musun?
... daha yüzlerce yazabilirim sana ..
insanlık için neler yaptın da sıra bize geldi..
en büyük günah bizim mi bu hayatta..
yine söylüyorum sana sonsuz saygı duyuyorum...
ama sen de duy.. sana ihtiyacı var mı burdakilerin bir oku.. hangimiz Rabbim demeden yazmışız.. hayırlısı denemeden yazmışız...
biz senin yazdığın sayfalara girip akıl verdik mi?
akla ihtiyacımız var yol göster dedik mi?
YAPMAYIN... KOLAY DEĞİL İNAN... VE HERKES KADERİNİ YAŞAR.. BENCE EĞER RABBİM İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAK İSTİYORSAN NAMAZ KILMANIN GEREKLİLİĞİNİ ANLAT... SOHBETLERİMİZİ DİN ÜZERİNDE YAPACAKSAK BUNLARI KONUŞALIM..SUÇLAMAYALIM.. SAYGI
SADECE SAYGI
TIPKI MÜBAREK DİNİMİZDE OLDUĞU GİBİ...