Arkadaslar, aranizdan biri hic bu konuyla ilgilendi mi? Bende tekrarlayan düsüklerden sonra aklima bir tek bu soru geliyor. Acaba rahim NKC lerim mi yüksek? Bugün kadin doktoruma actim bu konuyu. Oda teste gerek yok ama tekrarlayan düsüklerde prednizon tedavisi uyguluyoruz dedi. testler cok pahali. Ikinci düsükten sonra IgG, IgM gibi antikor degerlerim ve diger kan degerlerim hep iyi cikmisti.

Iyi embriyoya ragmen IVF/ICSI de görülen sürekli negatif sonuclari bazi bilim adamlari buna bagliyor. Ingilterede bu konuda calisan özel klinikler var. Bahcecide de yapiyorlar tedaviyi okudugum kadariyla.

Bu konuyu aciklayan cok güzel bir link buldum. Eger ilgileniyorsaniz: http://www.fertijin.com.tr/?p=main&s=88

Merhaba Hazanvakti,

COk uzgunum senin adina ve gecmis olsun canim! fazla bir sey diyemiyoruz ve yapamiyoruz...bu yumurta isleride biraz sansa bagli! bizlerimiz hep dusunuyoruzki genc yumurtalari olursa sansimiz daha yuksek ve tutunurlar diyorum ama biz donorleri ve gecmislerini bilmiyoruz...canim demekki embriolar saglam degillermis zaten embriologlar biliyorlar transfer etmeden.

Canim, biliyorum ne kadar yipratici bir surec oldugunu, maddi, manevi...insan umitlarini yitiriyor, karamsar olabiliyor ama sen kendini toparlamaya calis canim, Allahim nasibinda olmayan bir seyi istetmezmis...olacak varsa parayida bulursunuz beklemediginiz anda.
Birde olumlu dusunmeye calis ne kadarda zor olursa olsun dene, kendini ve dusuncelerini sinirlama ( mesela bu sondu felan deme).

Ben eminim ki anne olacaksin, demekki zamani degilmis daha. Bu surec icinde testlerini tekrar gozden gecir yapilacak seyler varsa yaptir ve hazir oldugunda tekrar basvur derim.

Su an onemli olan SENSIN, kendi ve vucutunu dinle, acini yasa, olumlu dusun, bebeklerini hayal et....ve OLACAK bu is.

Sevgiler

Canim,

TEBRIKLER!!!!! demistim sana hamile oldugunu! insallah hersey yolunda gider, bol dinlen, su ic, muzik dinle...

Ve sag selim bebislerimizi kucaklarimiza aliriz.

kendine ve bebisine iyi bak

Sevgiler

Arkadaslar, aranizdan biri hic bu konuyla ilgilendi mi? Bende tekrarlayan düsüklerden sonra aklima bir tek bu soru geliyor. Acaba rahim NKC lerim mi yüksek? Bugün kadin doktoruma actim bu konuyu. Oda teste gerek yok ama tekrarlayan düsüklerde prednizon tedavisi uyguluyoruz dedi. testler cok pahali. Ikinci düsükten sonra IgG, IgM gibi antikor degerlerim ve diger kan degerlerim hep iyi cikmisti.

Iyi embriyoya ragmen IVF/ICSI de görülen sürekli negatif sonuclari bazi bilim adamlari buna bagliyor. Ingilterede bu konuda calisan özel klinikler var. Bahcecide de yapiyorlar tedaviyi okudugum kadariyla.

Bu konuyu aciklayan cok güzel bir link buldum. Eger ilgileniyorsaniz: http://www.fertijin.com.tr/?p=main&s=88

Merhaba Kivfa,

Hatirladigim kadar natural killer cells ler var ise intralipids ( yumurta sarisi ve soya dan olusan bir karisim) injecte ediliyor 2 saate ancak, burada testleri yapip amerikaya gonderiliyor ve sonuclara gore intralipids injecte ediliyor.
Amerikadan gelen bir sistem, burada yani ingilterede uzman olan George Ndukwe, Amrikada Dr Boerle calismis ( zita west klinigine gecti) onla gorusmek istedik 6 ay beklemem gerekti.

Kivfacigim, sen basaracaksin bu isi ve anne olacaksin buna inaniyorum ben.

Kolay gelsin ve sevgiler

Ben de uzun zamandır sizleri takip ediyor sevincinizi de üzüntünüzü de yürekten yaşıyorum. 44 yaşındayım, çok sayıda tüp denemem oldu. Gebeliklerim de oldu ama hep 2. ayında bitti. Artık tek tük yumurtalarımla uğraşmaktansa deyip geçen ay Firdevs Hanımda yumurta donas. yaptırdım ama olmadı. İkincisi için de ümidim kırıldı. Tedavi olduğum ay kistim vardı, Firdevs hanıma söyledim ama sorun değil dedi. Rahim kalınlığım 9 un çok üzerindeydi. 4 adet 5. gün blasto transfer edildi ve kesin ikiz beklendiği söylendi. Negatif olduğunu İrem'e söyledim, neden tutmamış acaba sorarmısınız dr a dedim ama dönüş olmadı. Neden tutunma olmaz bilemiyorum. :(

Marhaba Fulyadora,

Gecmis olsun canim cok uzuldum! ;(

Rahim kalinliginda iyiymis, bence sorun embriolarda olabilir...T3 ve T4 lerini olcturmussun dir, bazen onlardan da olabiliyor.

Insallah bir daki seferinde tutunurlar cifte cifte, umidini yitirme, inan olacagina!

Sevgiler

Ben de uzun zamandır sizleri takip ediyor sevincinizi de üzüntünüzü de yürekten yaşıyorum. 44 yaşındayım, çok sayıda tüp denemem oldu. Gebeliklerim de oldu ama hep 2. ayında bitti. Artık tek tük yumurtalarımla uğraşmaktansa deyip geçen ay Firdevs Hanımda yumurta donas. yaptırdım ama olmadı. İkincisi için de ümidim kırıldı. Tedavi olduğum ay kistim vardı, Firdevs hanıma söyledim ama sorun değil dedi. Rahim kalınlığım 9 un çok üzerindeydi. 4 adet 5. gün blasto transfer edildi ve kesin ikiz beklendiği söylendi. Negatif olduğunu İrem'e söyledim, neden tutmamış acaba sorarmısınız dr a dedim ama dönüş olmadı. Neden tutunma olmaz bilemiyorum. :(

Arkadasim ayni yaştayiz.bende gecen sene firdevs hanimda hamile kaldim 3aylik ikizlerim var.bende transferden sonra firdevs hanima sordum sansim nedir diye %90 demisti birde soyle dedi valla olur dediklerim bazen olmuyor takdiri ilah dedi..yani sunu demek istiyorum bazen bu gibi durumlar doktorlari asiyor onlar elinden geleni yapiyor ama hersey Allahin elinde..

Bu gün doktora gittim.rahim cok kücük gebeligi tasimaz dedi.sana rahim filmi bile cekilmez dedi.dr un yanindada agladim.disari ciktim hastanenin onünde agladim.moralim cok kötü.dr evlatlik al diyor.bu gün tum umutlarim tükendi.gercekler yüzume aci tokat gibi carpti.esimde benim yüzumden baba olamayacak.ne yapacagimi hic bilmiyorum.umudunun olmamasi cok kotü.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu gün doktora gittim.rahim cok kücük gebeligi tasimaz dedi.sana rahim filmi bile cekilmez dedi.dr un yanindada agladim.disari ciktim hastanenin onünde agladim.moralim cok kötü.dr evlatlik al diyor.bu gün tum umutlarim tükendi.gercekler yüzume aci tokat gibi carpti.esimde benim yüzumden baba olamayacak.ne yapacagimi hic bilmiyorum.umudunun olmamasi cok kotü.

Portakal merhaba uzun zamandır bu sayfayı takip ediyorum bir çok hikaye okudum senin durumuna da üzüldüm :(( taşıyıcı anne ile bebeklerine kavuşanlar da var. Bunu denemeyi düşünmez misiniz?

Canim oncelikle cok gecmis olsun.yazdiklarini okudum.evlendim 2 ay sonra menopoza girdim.ankaraya geldik doktor sen niye bekliyorsun tup bebek yaptirmalisin acilen dedi.ilk ozaman dunya basima yikildi.sonra tup bebegin bile imkansiz oldugunu ogrendim.yumurta olmuyordu cunku olsa da kalitesiz oluyordu. Bir kere de oyle dunya basima yikildi.tek care donasyon kaldi.eger olmazsa zaten bir daha denemeye cegim.bu bizim sinavimizmis.eger olmazsa inanki evlatlik alacagim.hersey olacağına varir.bu da bizim kaderimizmis demek lazim.kendini uzme.bu hayatta hersey gecici arkadasim.

Marhaba Fulyadora,

Gecmis olsun canim cok uzuldum! ;(

Rahim kalinliginda iyiymis, bence sorun embriolarda olabilir...T3 ve T4 lerini olcturmussun dir, bazen onlardan da olabiliyor.

Insallah bir daki seferinde tutunurlar cifte cifte, umidini yitirme, inan olacagina!

Sevgiler

Mummytobe, troid sorun var, tsh 1-1,5 olmalı ama benimkisi tedaviye başladığımda 3'e yakındı. İlaç dozumu artırdım ama bu kadar olumsuz etkisi olacağını düşünmüyorum. Bugün adet oldum ve ağrım var. Tedavi öncesi kistte vardı. Umarım daha fazla yorulmam ve üzülmem.

Arkadasim ayni yaştayiz.bende gecen sene firdevs hanimda hamile kaldim 3aylik ikizlerim var.bende transferden sonra firdevs hanima sordum sansim nedir diye %90 demisti birde soyle dedi valla olur dediklerim bazen olmuyor takdiri ilah dedi..yani sunu demek istiyorum bazen bu gibi durumlar doktorlari asiyor onlar elinden geleni yapiyor ama hersey Allahin elinde..

Lalita, haklısın allah isterse olacak. 14 senedir zaten hiç bir sorun olmadığı söylendi ama sonuca ulaşamadık. Kısmet diyorum artık. Firdevs Hanım, transfer öncesi yada sonrası hiç birbilgi vermedi. İrem geldi, onun ağzından bir şeyler söyledi. Sonra buradaki transferleri ben de ekrandan izliyordum, orada öyle bir şey olmadı. 4 çok iyi blasto embriyo transfer edildi, çoğul beklediklerini İrem söyledi. Firdevs hanımı oldukça soğuk buldum. :(

Arkadaşlar selam ilk sayfalardan başlayarak bu forumu okuyorum ve aynı yola çıkmak için hazırlanıyorum. 4 hamileliğim oldu 2 tüp, 1 aşılama ve sonuncusu kendiliğinden ama maalesef hepsini 3 ayı doldurmadan kaybettim. Son ümidim donasyon, adet günümü bekliyorum sonra yolculuk başlayacak. Ama maalesef forum epey ıssızlaşmış yakın zamanda gidecek olan kimse yok mu? Biraz moral, biraz destek almaya ihtiyacım var, kimse yok muuu :))

Arkadaşlar selam ilk sayfalardan başlayarak bu forumu okuyorum ve aynı yola çıkmak için hazırlanıyorum. 4 hamileliğim oldu 2 tüp, 1 aşılama ve sonuncusu kendiliğinden ama maalesef hepsini 3 ayı doldurmadan kaybettim. Son ümidim donasyon, adet günümü bekliyorum sonra yolculuk başlayacak. Ama maalesef forum epey ıssızlaşmış yakın zamanda gidecek olan kimse yok mu? Biraz moral, biraz destek almaya ihtiyacım var, kimse yok muuu :))

Mia merhaba canım;

Canım kararın hayırlı olsun umarım bu sefer her şey yolunda gider ve bebeklerine kavuşursun.

Daha önceki düşüklerin nedenlerini araştırdın mı canım. Bu tedavinde diğerlerinden farklı her hangi bir incelme falan yaptırdın mı canım.

Çok yorucu ve zorlu bir yol. İnsan ister istemez yıpranıyor. Ama umudunu kaybetmemek ve hep yeniden yeniden yola çıkmak güzel bir şey. Umarım canım sende başarılı olursun.

mia, ben geçen hafta olumsuz sonucu aldım. Benimde tedavilerle 2 kez, bir de kendiliğinden hamileliğim oldu iki ayı geçemedim hiç. Hangi merkez ve doktorla başlıyorsun. Hangi ilaçları kullanacaksın, yaşın kaç?
İnşallah bir defada bu işi halledersin. Düşüklerinin sebebi bulundu mu?

Canım ya okuyunca çok üzüldüm. Fakat hem yaşadığım hayatta hemde forumda dr ların imkansız dedikleri bir çok kişinin anne olduğunu gördüm. Eminim bir kaç dr a gitmişsindir ama yine de farkli dr lara git canım ya . Eminim sana umut olabilecek bir şeyler söyleyeceklerdir. Tamamen umutsuz değildir umarım.

Hemen kendini karamsarlığa bırakma canım ya . Uzun sürse de eminim tedavi edecek bir dr. çıkacaktır canım ya.

Back
X