Zaza sen donasyonla hiç haimle kaldınmı, yada daha önce ki tüp bebeklerde...
11 DEFA KENDİ YUMURTAMI DENEDİM 2 GEBELİLK GEÇİRDİM DÜŞTÜ DEDİLER YAŞA BAĞLI EMBRİYOLAR KALİTESİZ SONRA İLK DONASYON YİNE GEBE KALDIM KESEYİ GÖRMEDİK DÜŞTÜ
ARDINDAN 3 DONASYON SIFIR

Arkadaşlar şimdi genetik taşıyıcı hastalık (akdeniz anemisi, kistik fibroz vb.) donor sonuçları geldi maalesef donor uygun değilmiş..Demek buda olabiliyormuş...
şimdi her donörün sağlık durumlarını taşıdıkları hastalıkları sen test yaparak cebinde para kalmazki
bence onlar vip donörlerini kendileri biliyor artık seçsinler
buda hiç aklıma batmadı

11 DEFA KENDİ YUMURTAMI DENEDİM 2 GEBELİLK GEÇİRDİM DÜŞTÜ DEDİLER YAŞA BAĞLI EMBRİYOLAR KALİTESİZ SONRA İLK DONASYON YİNE GEBE KALDIM KESEYİ GÖRMEDİK DÜŞTÜ
ARDINDAN 3 DONASYON SIFIR
Aslında bayağı hamile kalmışsın zaza, demek vucut tutuyor, ozaman neden düştüğü çok önemli..Kendi yumurtanla olanı geçsek, donasyonda olanın neden düştüğü önemli...Belki onun üstüne gitmek lazım...

şimdi her donörün sağlık durumlarını taşıdıkları hastalıkları sen test yaparak cebinde para kalmazki
bence onlar vip donörlerini kendileri biliyor artık seçsinler
buda hiç aklıma batmadı
Parayı bir kere ödüyorsun zazacım, bulana kadar devam...vip donör pek fazla değildir sanırım, ozamnda donor seçiminde çok kısıtlı kalmazmı...

sabah açılandan halil beyin kıbrıstakı merkezlerini alt üst yaptım sonunda embriyolog beni aradı
bana masal anlatıyor biz sağlıklı embriyo verdik dedim nerdeler onlar şimdi
hormonlara rahime immunolojiye bağlı yine masal anlatmaya başladı
dedim 10% sen dediyindi ama 90% bu iş yine embriyolara dayanıyor
dedim nasıl oluyorda 1000 euroya siz bana yeni donörden 12 blastkist aldınız ve hiçbiri tutmadı
dondurulmuş yumurtalar kullandınız dedim
yok bilmem sizin kafanızı kim karıştırdı freşmişte
freşse ozaman yüklü doz hormon vurdunuz kıza çok yumurta vermiş oda kötü
oda olası bir şey değil 1000 euroya yani akrabam değiler amcam oğlu değiler
doktorla konuşub size yeniden dönücez
bakalım masalın sonu nasıl biticek

Parayı bir kere ödüyorsun zazacım, bulana kadar devam...vip donör pek fazla değildir sanırım, ozamnda donor seçiminde çok kısıtlı kalmazmı...
araştırmalık bir şey kalmadı artık canım
bir kaldı o cd56 oda kanda önemli değilmiş rahim önemliymiş
eşim sigara içiyor burakamıyor bilmiyorum onamı direnelim
oda embriolog demiyorki eşinden bu olay

Arkadaşlar şimdi genetik taşıyıcı hastalık (akdeniz anemisi, kistik fibroz vb.) donor sonuçları geldi maalesef donor uygun değilmiş..Demek buda olabiliyormuş...
Bizim merkezde bu genetik testin bütün donörlere yapıldığını söylediler. Bizim problemimiz bu konuda olduğu için çok hassastık. Onlarda kesinlikle hepsine yapıyoruz demişlerdi hatta sitelerinde de yazıyor. Acaba sizde öyle değilmiydi?

araştırmalık bir şey kalmadı artık canım
bir kaldı o cd56 oda kanda önemli değilmiş rahim önemliymiş
eşim sigara içiyor burakamıyor bilmiyorum onamı direnelim
oda embriolog demiyorki eşinden bu olay
Benim cd56 kanda %14
Rahim biyopsisinde ise %10 çıktı.

Ama ben cd56 çok yüksek değilse bu durumu çok ciddi etkilediğini düşünmüyorum.

Bizim merkezde bu genetik testin bütün donörlere yapıldığını söylediler. Bizim problemimiz bu konuda olduğu için çok hassastık. Onlarda kesinlikle hepsine yapıyoruz demişlerdi hatta sitelerinde de yazıyor. Acaba sizde öyle değilmiydi?
artemisi sen gino layfdamı yaptırdın

40 doktorun 2 si bakıyor cd56 ya

Diğer doktorların başarılı denemesi yok mu ben anlamıyorum?

Açıkçası bende bu konunun para tuzağı olduğunu düşünüyorum

Yok bu ilave işlemmiş artemisi, her donore bakmıyorlarmış....

Bi kendi merkezimizde çok detaylı sormuştuk. Bakıyoruz dediler. Acaba yalan mı? Gerçi o kadar olay varki yalan mı doğru mu hiç bilemeyiz
Bakılan donorlerde var , normal donore göre biraz daha fiyat koyuyorlar üzerine..Belki siz o donorlerden seçmişsinizdir..Bence bu tür bir durumda yalan söylemek çok çok riskli..Çünki ilerde allah korusun bir sorun olsa direk dava açarsınız...Bunu göze alamazlar...

sabah açılandan halil beyin kıbrıstakı merkezlerini alt üst yaptım sonunda embriyolog beni aradı
bana masal anlatıyor biz sağlıklı embriyo verdik dedim nerdeler onlar şimdi
hormonlara rahime immunolojiye bağlı yine masal anlatmaya başladı
dedim 10% sen dediyindi ama 90% bu iş yine embriyolara dayanıyor
dedim nasıl oluyorda 1000 euroya siz bana yeni donörden 12 blastkist aldınız ve hiçbiri tutmadı
dondurulmuş yumurtalar kullandınız dedim
yok bilmem sizin kafanızı kim karıştırdı freşmişte
freşse ozaman yüklü doz hormon vurdunuz kıza çok yumurta vermiş oda kötü
oda olası bir şey değil 1000 euroya yani akrabam değiler amcam oğlu değiler
doktorla konuşub size yeniden dönücez
bakalım masalın sonu nasıl biticek
Zaza senle konuşmuştuk ama sen şunu sor onlara.yeni taze bir donörden alınan yumurtalar 1000 euro, ben de aynı şekilde tekrar yeni bir donör istediğimde 3500 euro. Neden çifte standart bir uygulama madem kalitesiz yumurtlardı daha fazla para alsalardı da sonuç iyi olsaydı.. anlamadım gitti..

Zaza senle konuşmuştuk ama sen şunu sor onlara.yeni taze bir donörden alınan yumurtalar 1000 euro, ben de aynı şekilde tekrar yeni bir donör istediğimde 3500 euro. Neden çifte standart bir uygulama madem kalitesiz yumurtlardı daha fazla para alsalardı da sonuç iyi olsaydı.. anlamadım gitti..
canım bildiyin az parada kalitesiz olaylar

Bakılan donorlerde var , normal donore göre biraz daha fiyat koyuyorlar üzerine..Belki siz o donorlerden seçmişsinizdir..Bence bu tür bir durumda yalan söylemek çok çok riskli..Çünki ilerde allah korusun bir sorun olsa direk dava açarsınız...Bunu göze alamazlar...
bende sordum seldaya yeminle akdeniz ateşi anemisi hepsine donörlerde bakıyorlarmış
dava açamazınki kıbrısa direk sen davalık olursun memlekete bu işlem yasak

bende sordum seldaya yeminle akdeniz ateşi anemisi hepsine donörlerde bakıyorlarmış
dava açamazınki kıbrısa direk sen davalık olursun memlekete bu işlem yasak
Zazacım internet sitesinde şöyle bir açıklama var ama onların yalancısıyım artık.. Bilmiyorum ki güvenmekten başka çaremiz yok maalesef, bizde güvenli taraflı kalmak adına işte mantıklı gelenleri yapmaya çalışıyoruz...

Birçok merkezden farklı olarak donörlerimizi sadece bilinen hastalıklarının dışında gizli kalmış genetik hastalıklar yönünden de değerlendiriyoruz. Bugün Kıbrıs’ta sadece merkezimizde uygulanan CGT test ile donörlerimize 230’un üzerinde genetik hastalık taraması yapıyoruz.Bölgede hizmet veren pek çok tüp bebek ve donasyon merkezi sık görülen genetik hastalıklar bakımından Avrupa standartları çerçevesinde yapılması önerilen genetik tarama testlerini (Talasemi, kistik fibroz vb.) yumurta bağışçılarına uyguladığını beyan etmekte. Bu testler, her ne kadar genetik tarama testi olarak ifade edilse de, gen düzeyinde bir incelemeden ziyade kan testleridir. Dolayısı ile tedavi gören çiftlerin en sık sorduğu “Aldığım yumurta ne kadar güvenli? Donör’den çocuğumuza bilinmeyen genetik bir hastalık geçebilir mi? Acaba yumurta bağışçıları olası genetik hastalıklar yönünden ne kadar iyi inceleniyor?” sorularının cevabını net olarak verebilen testler değildir. Kıbrıs’ta sadece merkezimizde uygulanabilen CGT test ile donörlerin bile farkında olmadan taşıyor olabileceği yüzlerce genetik hastalık tespit edilebilmekte ve bu sayede sağlıklı ve güvenli bir tedavi için hizmet kalitesini mümkün olan en üst seviyeye çıkarmaktayız.

Back
X