Canim bende yogun bir arastirma yaptim, sagolsun Ilkbahar da yardimci oldu burada.
simdi size nacizane arastirmalarimi sunayim.
Ben doktorlarin nereden mezun olduklarina, ihtisas ve arastirmalari nerelerde yaptiklarina da bakiyorum. bende biyoloji mezunuyum. simdi okul onemli degil, tecrubeli ve yetenekli olabilir diyebilirsiniz tabii onlar da cok buyuk etken fakat okulun onemi, doktorun disiplin ve etik anlasiyisi, tum bu
tup bebek arastirmalari ingilizce yayinlaniyor, bunlari okuyabiliyor, takip ediyor olmasi onemli.
aslinda doktorun donasyon ile tup bebekte ekibini disiplin ve koordine etme disinda cok cok buyuk bir etkisi yok. en onemli faktor laboratuvar, genetik ve embriyologlarin iyi egitimli, tecrubeli, disiplinli ve organize olmasi. merkezin cok iyi bir laboratuvara sahip olmasi gerekir. donasyon konusuna gelince is etigi ve ahlaki cok onemli. bu yuzden biraz yakin dogu universite hastanesine gidiyor aklim. zira es gecemezler, hersey resmi bir sekilde, prosedure uygun yurutulmesi gerekir. cunku resmi olarak arsivlemeleri gerekiyor.
bunun disinda british murat ekrem'in amerika, dunyaca unlu cok iyi bir arastirma hastanesinde ihtisasini yapmis olmasi, basarisinin bir getirisi olabilir.
bunun disinda gyno life in dr ekibi cerrahpasa ve hacettepe tip mezunlari ki her ikiside cok disiplinli, arastirma turkiyenin en onemli hastaneleri.
yani siralama boyle. ha bu arada HIT, halil bey'in de cv si neredeyse mukemmel, cerahpasa'dan mezun ve amerika, israil (ki kadin dogum arastirmalarinda cok ondedir.) gibi ulkelerde ihtisas ve gorev yapmis. zaten onun da basarisi tesaduf degil bu bakimdan.